Passari Matti Toivola tekee paluun Lempo-Volleyn riveihin

20.5.2023

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkueen passarikaksikko kaudella 2023–24 on lyöty lukkoon. Ville Tuki saa parikseen Matti Toivolan, joka palaa Lempo-Volleyn paitaan kolmen vuoden tauon jälkeen.

27-vuotias Toivola passasi Lempo-Volleyn historian ensimmäisellä 1-sarjakaudella 2019–20. Tuolloin Hurrikaanin sopimuspelaaja oli farmin kautta Lempon passarina ja johdatti Lempon runkosarjan voittoon. Tuolloin kausi jäi kesken koronapandemian vuoksi ensimmäisen puolivälieräottelun jälkeen.

Sen jälkeen Toivola pelasi liigassa kaudet Hurrikaanissa ja TuTossa, ja viime kausi oli välivuosi. Nyt Toivola tekee paluun pelikentille Lempossa.

– Hyvällä mielellä tulen takaisin Lempoon ensi kaudella. Vuoden tauko lentopallosta on tehnyt hyvää, mieli on kirkas ja mies on täynnä energiaa! Kesä menee vielä Turussa, pesäpalloa Turku-Pesiksen riveissä, ja syksyllä edessä on muutto Lempäälään sekä työpaikan vaihto, Toivola avaa tulevaa.

188-senttinen Nurmon Jymyn kasvatti on pelannut Mestaruusliigassa 198 ottelua Team Lakkapään, Hurrikaanin ja TuTon paidoissa.

– Kun selvisi, että viime kauden passareista Arttu Lehtimäki vaihtaa maisemaa ja Kalle Nieminen lähtee suorittamaan asevelvollisuuttaan, niin oli selvää että tarvitsemme toisen passarin Villen kaveriksi. Loistavaa, että saamme Matin Lempäälään. Hän sopii hyvin pelitapaamme ja tuo laadukkaan passipelin lisäksi joukkueeseen aimo annoksen asennetta ja taistelutahtoa, Lempo-Volleyn päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

Lempo-Volleyn sopimustilanne 

2 Niko Montonen, yleispelaaja
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
9 Veeti Kosonen, yleispelaaja
15 Ville Tuki, passari
Matti Toivola, passari

Pääkuva: Marko Panu