Pelikentille palaava Lempon Jyri Niemi: "Paluuta on odottanut enemmän kuin pukkia jouluaattona"

18.11.2022

Lempo-Volleyn takakentällä on ollut alkukaudesta erilainen tilanne. Miesten 1-sarjan kauden toisessa ottelussa, kotipelissä Kiskoa vastaan Lempon monivuotinen luottolibero otti osumaa Hakkarin parketin kanssa.

Sen vuoksi Niemi joutui useamman viikon tauolle, kun tullut käsivamma ei mahdollistanut pelaamista. Lempon liberopaidan otti kantaakseen upeasti nuori Arttu Hokkanen. 

Niemi oli pelikentiltä poissa neljä sarjaottelua, reilun kuukauden päivät.

Nyt takakentän jonglööri tekee paluun Lempon kokoonpanoon, kun käsivaiva on taakse jäänyttä elämää. Niemi palasi alkuviikosta joukkueharjoituksiin ja on täynnä intoa tuttuun tapaansa.

– Näin pitkää taukoa en ole ikinä joutunut kesken kauden kokemaan, joten paluuta on odottanut enemmän kuin pukkia jouluaattona, Niemi kertoo tunnelmistaan.

Edellispelit Niemi on joutunut seuraamaan katsomosta tai vieraspelit nettilähetyksen kautta. Usein urheilijoilta kuulee, että pelien seuraaminen vaihtopenkiltä tai katsomosta on paljon vaikeampaa ja jännittävämpää kuin itse kentällä.

– Tämä kuukauden tauko ja pelien seuraaminen sivusta on tuntunut melko hankalalta, kun oli tietty niin kova palo olla itse kentällä "ryynäämässä", Niemi toteaa.

Paluu tapahtuu sunnuntaina 20. marraskuuta, kun Lempo kohtaa kotikentällään Kuortaneen nuorten maajoukkueen. Niemellä on alla viikon joukkuetreenit, mutta ei hän taukoa ole viettänyt toimettomana.

Yksilötreenien lisäksi Niemi on jatkanut valmennustyötä Lempon naisten 1-sarjaryhmän kanssa.

– Pelikunto on näin parin treenin perusteella yllättävän hyvällä tasolla. 

– Tauon aikana on tullut pidettyä peruskuntoa yllä punttisaleilla ja lenkkipoluilla. 

Lempo koki viime sunnuntaina kauden avaustappion Nurmossa. SIlloin Jymy Akatemia nousi 0–2-tappiosta 3–2-voittoon, kun Lempon kone hieman sakkasi isänpäivän edetessä.

Lempo lähtee kuitenkin tulevaan Kuortane-peliin sarjakärjessä. Kamppailu East Volleyn kanssa on ollut alkukauden tiukkaa sarjan ykkössijasta. Jymy-tappio toi joukkueelle uutta virtaa ja näytönhalua, ikään kuin pienen herätyksen keskellä mustaa marraskuuta.

– Varmasti kaikilla on jäänyt tavaraa hampaankoloon viime viikonlopun tappiosta, joten tavoitteena on olla tyly isäntä Kuortaneen junnuille. Pisteidenjanoisia he varmasti ovat ja heillä on se oma selkeä pelisysteeminsä, mikä asettaa meille omat haasteensa. Mutta kyllä sitä ollaan täysin valmiita koitokseen!

Ottelu alkaa Hakkarissa jo kello 12. Sunnuntaina vietetään tuplasunnuntaita, kun Lempon naisten 1-sarjajoukkue pelaa kello 16 alkaen Raision Urheilijoita vastaan oman ottelunsa.

– Vaikka peli alkaakin sunnuntaina melko aikaisin, toivotaan mahdollisimman monen löytävän silloin hallille! Ja meidän pelistä on hyvä jatkaa vielä naisten peliin, joka starttaa siihen heti perään, vink vink! Nähellään hallilla! Niemi lähettää viestin kannattajille.

Kuvat: Kari Kautto