Huikari syötti Lempon kumoon - Vierasvaikeudet jatkuivat Pielavedellä

3.12.2023

M1 RUNKOSARJA SAMPO – LEMPO-VOLLEY 3–2 (26–24, 17–25, 22–25, 25–18, 17–15)

3.12.2023 Pielaveden liikuntahalli

Lempo-Volleyn kolmen vieraspelin putki päätettiin joulukuun avauspelissä niin kovin tutussa Pielaveden liikuntahallissa. Vierasvoittamisen haasteet jatkuivat, sillä Lempo kärsi kauden kolmannen vierastappionsa viidessä erässä. Sampo piti kaksi pistettä eräluvuin 3–2 (26–24, 17–25, 22–25, 25–18, 17–15) ja jätti Lempolle yhden. Niinpä Lempo on sarjassa nyt kolmantena.

Lempo oli matkassa vain kymmenellä pelaajalla, kun Simo Puttonen, Daniel Heinonen ja Jani Liski puuttuivat. Myös Sammolta puuttui avainpelaajista farmiavut Arttu Lehtimäki ja Tiitus Vuori. Lauantaina Akaa-Volleyn mukana liigapelissä farmipelaajana ollut Aatu Pöllänen pääsi lähtemään matkaan.

Kun kokeneemmat yleispelaajat puuttuivat, Lempo marssitti avaukseen nuoremman kaartin Tommi Niemisen ja Veeti Kosonen. Kaksikko joutui kovaan syöttöpommitukseen ja Lempo oli alussa vaikeuksissa vastaanottopelin kanssa. Pelin edetessä nostopeli tasoittui huomattavasti.

Sampon liiga-apu Jami Heiskanen pelasi loistopelin ja avauserässä johdatti Sammon vahvaa tekemistä. Lempo ei saanut korkelta hyökänneeseen Heiskaseen otetta ja Sampo repi 16–11-johdon. Lempo teki kovan työn ja nousi kaukaa takaa 24–22-eräpalloon. Erä päättyi kuitenkin Lempon neljään omaan suoraan virheeseen ja Sampo vei avauserän 26–24.

Käsistä livenneestä avauserästä jäi Lempolle sopivasti kiukkua ja toisessa erässä vierasjoukkue painoi kaasua. Matti Toivola piiskasi ryhmää ja Tuomas Sillanpää takoi pisteitä. Lempo sai Heiskasta paremmin kuriin ja vei kakkoserän selvästi.

Pitkän tauon jälkeen tuli takaisin parketille terävämmin. Lempo joutui ajamaan ensin pientä takamatkaa kiinni ja omilla virheillään antoi Sammolle johdon 19–19 tilanteeksi 21–19. Tuomas Alatalo otti aikalisän ja sanoi pari valittua sanaa. Sen jälkeen loppuerä oli todella hyvä vierailijalta. Tuomas Sillanpää ja Veeti Kosonen hyökkäyksissä ja Matti Toivola syöttöpaikalla nostivat Lempon takaa erävoittoon.

Neljäs erä alkoi Lempolla vielä hyvin ja johto oli nopeasti viisi pistettä. Sitten alkoi Sammon nuoren yleispelaajan Aki Huikarin näytös. 4–9-tilanteesta hän syötti kovilla hypäreillään 15–9-johdon ja erä oli siinä. Huikari syötti useamman ässän ja piti kovan syötön hienosti ruudussa. Lempo ei enää pystynyt puristamaan eroa kiinni.

Viidennessä erässä Sammon valmentaja Sergei Ivanov sai protestoinnista punaisen kortin, jolla Lempo meni 7–5-johtoon. Lempo johti parhaillaan kolmella, mutta taas Huikari otti ratkaisijan viitan käsiinsä. Hän käänsi pinnan tappion Sammon pisteen johdoksi syötöillään. Lempo pääsi vielä ensimmäisenä ottelupalloon, mutta ei onnistunut katkaisussa. Virheet huonoon paikkaan Lempolle ja Jami Heiskasen ässä päätti pitkän pelin Sammolle 17–15.

– Muutamaa yksittäistä hetkeä lukuun ottamatta me vietiin peliä. Sitten vähän vääriin kohtiin tuli huonoja suorituksia. Viides erä on sitten usein kolikonheittoa. Ei ollut lopulta mitään yksittäistä syytä tai asiaa mihin peli ratkesi. Pettymys on kova, tuumi Lempon hakkuri Tuomas Sillanpää.

Sillanpää pelasi hienon pelin takoen peräti 29 pistettä. Niinpä palkinto Lempon parhaana tuli täysin aiheesta. Toivola ruokki luottopelaajansa paljon. Veeti Kosonen koksi 11 ja Eetu Ahonen 10 pistettä.

Hakkurit loistivat molemmilla kenttäpuolilla, kun Sammon Heiskanen teki 26 pistettä. Isossa roolissa olivat taas konkarit Lasse Räisänen (20) ja Tuomo Ikonen (15). Huikari kokosi myös hyvän 14 pisteen saldon.

– Pelistä saa rakennettua hienon otsikon, että Huikari syötti Lempon kumoon. Peli oli pääosin ihan ok hallussa. Ekan erän loppu, neloserän kymmenen pisteen syöttöputki ja viidennen erän loppu syövät miestä, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi. 

– Pielavedellä ei ole ikinä ollut helppoa. Hyvä että edes yksi piste saatiin. Tommi ja Veeti hoitivat pelikokemukseen nähden leiviskänsä siedettävästi tänään. 

Lempon kausi jatkuu todella kovalla haasteellaa: seuraava viikonloppu on tuplaviikonloppu kotikentällä. Launtaina 9. joulukuuta Hakkariin saapuu sarjakärki Oulun Kisko ja sunnuntaina 10.12. sarjakakkonen East Volley Savonlinnasta. Hakkarissa on siis tarjolla todelliset huippupelit.

– Ensi viikolla taas hallille töitä tekemään, saatiin taas uusia syitä painaa kovaa duunia, Alatalo tuumi. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää

Sammon paras pelaaja: Aki Huikari

Yleisö:  127

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 29, Veeti Kosonen 11, Eetu Ahonen 10

Sampo: Jami Hieskanen 26, Lasse Räisänen 20, Tuomo Ikonen 15

Seuraava peli:

Lempolla on edessä kova tuplaviikonloppu kotikentällä: lauantaina 9.12. Kisko ja sunnuntaina 10.12. East. Sampo pelaa seuraavaksi 10.12. Iskun vieraana.

Avauskokoonpanot

Lempo: Matti Toivola, Tommi Nieminen, Aatu Pöllänen, Tuomas Sillanpää, Veeti Kosonen, Eetu Ahonen ja libero Jami Törrö

Sampo: Teemu Hakonen, Aki Huikari, Tuomo Ikonen, Jami Heiskanen, Lasse Räisänen, Tiitus Hautamäki