Tuomas Alatalo Lempo-Volleyn päävalmentaja 2023–2024 – Yhteissopimus miesten ja naisten 1-sarjaan

4.3.2023

Lempo-Volleyn edustusjoukkueissa alkaa kaudella 2023–2024 uusi ja mielenkiintoinen aika. Seura on solminut päävalmentajasopimuksen Tuomas Alatalon kanssa, joka valmentaa sekä miesten että naisten 1-sarjajoukkuetta. Alatalon sopimus on mallia 1+1-vuotta eli kausi 2023–2024 ja optio kaudesta 2024–2025.

Alatalo on ollut kaudet 2021–2023 Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkueen päävalmentajana ja jatkaa seurassa siis aiempaa suuremmassa roolissa. Alatalo on toiminut myös Lempon juniorivalmennuspäällikkönä.

– Kyselyä oli jonkin verran muualtakin. Perheen kanssa tultiin siihen tulokseen, että Pirkanmaalla on tässä kohtaa kiva asustaa. Kauden aikana kuulin, että erittäin ansiokasta työtä naisten puolella tehnyt Jani Huurne on mahdollisesti jäämässä pienempään rooliin. Itse ehdotin, että mitä jos hoitaisinkin molempien joukkueiden valmennuksen. Siitä asiat lähtivät etenemään ja nyt ollaan tilanteessa, että lähdetään taas ensi kaudelle tekemään töitä Lempolle sekä miesten että naisten kanssa, Alatalo taustoittaa tilannetta.

– Alatalon kanssa haluttiin jatkaa ja loistavaa, että yhteistyö jatkuu. Oli mahdollisuus hyödyntää Tuomaksen osaamista myös naisten puolella, niin tämä on loistava tilanne. Olen täysin vakuuttunut, että tämä on meille tällä hetkellä se paras malli, Lempo-Volleyn puheenjohtaja Harri Montonen kertoo.

Tuomas Alatalon päävalmentajasopimus julkaistiin 4.3. miesten 1-sarjan Lempo-Pälkäne-ottelun yhteydessä. Kuvassa Juha Raunio (vasemmalla), Tuomas Alatalo ja Harri Montonen.

Sekä miesten että naisten yhteinen päävalmentajuus on iso ja mielenkiintoinen askel. Lempo-Volley saa tasonsa Suomen huipulle todistaneen valmentajan vetämään seuran edustusjoukkueita. Systeemi on tiettävästi ainutlaatuinen suomalaisessa lentopallossa, että kahta näin korkean tason edustusjoukkuetta päävalmentaa sama henkilö.

Tilanne tuo myös omat haasteensa. Niinpä Lempo-Volley kasaa aiempaa laajemmat valmennustiimit sekä miesten että naisten joukkueisiin päällekkäisyystilanteiden varalle ja vahvistamaan valmennusta.

– Pudotuspelien ajaksi rauhoitetaan pelaajatilanne ja sen jälkeen aletaan kartoittamaan pelaajatilannetta ja sitä, että saadaan hyvät valmennustiimit molempiin joukkueisiin. Fakta on, että voi tulla tilanteita, että molemmilla on samaan aikaan peli. Silloin valmennustiimin muut jäsenet pystyvät peluuttamaan. Uskon, että laadukas arkiharjoittelu mahdollistaa sen, että silloin pelaaminen on prosessi harjoittelusta, eikä ole niin määrittävää, kuka penkin päässä on, Alatalo kertoo.

Samalla Lempo-Volleyn laajentaa edustusjoukkueidensa taustaorganisaatioita. Viime kausina suurissa roolissa toimineet Juha Raunio ja Jani Huurne jäävät aiempaa pienempään rooliin seuran toiminnassa. Kaudelle 2023–2024 on tarkoitus koota aiempaa laajemmat ja vahvemmat taustajoukot miesten ja naisten 1-sarjajoukkueille. Miesten joukkueen joukkueenjohtajana toimii Antti Raunio ja naisten joukkueenjohtajana Jukka Rajala. Muuta valmennus- ja taustatiimiä julkaistaan lisää myöhemmin.

42-vuotias Raisiosta lähtöisin oleva Alatalo on pitkän linjan huippuvalmentaja, joka on valmentanut muun muassa päävalmentajana naisten Mestaruusliigassa kymmenen vuotta. Hän on päävalmentajana voittanut kaksi SM-hopeaa, yhden SM-pronssin ja yhden Suomen cupin mestaruuden. Alatalo johti Lempon viime kaudella miesten 1-sarjan runkosarjan voittoon ja hopealle, ja keskellä olevalla tällä kaudella jo runkosarjan voittoon.

Lisätietoja medialle antaa:

Lempo-Volleyn päävalmentaja Tuomas Alatalo
puh. 045 1531866

Lempo-Volleyn puheenjohtaja Harri Montonen
puh. 040 8340262

JULKISTUSTILAISUUS

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto