Veeti Kosonen liittyy Lempon 1-sarjaryhmään, Arttu Moisio ei jatka seurassa

26.6.2022

Yleispelaaja Veeti Kosonen on Lempo-Volleyn miesten 1-sarjan uusin sopimuspelaaja. 19-vuotias Kosonen on tehnyt seuran kanssa 1-vuotisen sopimuksen.

Kosonen saapuu Lempoon savonlinnalaisesta East Volleysta, jossa on pelannut viime kaudet 1-sarjaa. Viime kaudella armeijan vuoksi pelit jäivät kahteen. Kososella on alla kolme 1-sarjakautta Eastin paidassa.

Tampereen alueelle hänet tuo tuotantotalouden opinnot Tampereen yliopistossa.

– Lempoon tuntuu oikein mukavalta tulla ja eniten ensi kaudelta odotan kunnolla lentopallon ääreen palaamista, sillä viime kausi meni intin takia aika lailla ohi, Kosonen kertoo.

Savonlinnasta kotoisin oleva East Volleyn kasvatti aloitti lentopallon F-junnuissa. Harrastuksiin kuuluu beach volleyn ja golfin pelaaminen. Aiemmin Kosonen on pelannut myös Puijo Wolleyssa ja Kiteen Urheilijoissa.

– Tulen Tampereen suunnalle pelaamaan ja opiskelemaan. Lempoon päädyin sen takia, kun koko seura vaikutti hyvältä ja vastasi sitä, mitä tulevalta kaudelta haen.

Kosonen on Lempon toinen uusi sopimuspelaaja. Eemi Pöllänen siirtyi Ettasta Lempoon. 191-senttinen yleispelaaja pystyy pelaamaan myös hakkurin paikalla.

– Kosonen on meille pelimiehenä vielä kirjoittamaton kortti. Tampereelle opiskelemaan tulevalla kaverilla on into päällä ja potentiaalia kehittyä 1-sarjaan päteväksi pelimieheksi. Päävalmentaja Alatalon koulussa uskon, että raamikkaasta kaverista kasvaa kova peluri, Lempon manageri Juha Raunio kertoo.

Nuori kaksikko mukaan 1-sarjarinkiin

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueessa viime kaudella pelanneet vuonna 2004 syntyneet nuoret lupaukset hakkuri Aki Tuomivaara ja yleispelaaja Atte Korkola nousevat tulevalla kaudella vahvasti mukaan Lempon 1-sarjajoukkueen harjoitusrinkiin.

Kaksikko harjoittelee sekä 1- että 2-sarjajoukkueiden kanssa. Pääasiassa pelipaikkana on tulevalla kaudella 2-sarja, ja myös debyytit 1-sarjassa voivat olla mahdollisia.

– On tärkeää, että 1- ja 2-sarjan yhteistyö toimii ja saamme nuoria pelaajia nousemaan kohti korkeampia sarjatasoja. He saavat 1-sarjassa kovatasoista harjoitusta ja tärkeää peliaikaa ja vastuuta 2-sarjan puolella, Juha Raunio kertoo.

Arttu Moisio ei jatka Lempossa

Yleispelaaja Arttu Moision tulevan kauden sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Moisiolla työ ja elämäntilanne vievät hänet kohti Itä-Suomea, eikä pelaaminen Lempossa ensi kaudella sen vuoksi ole mahdollista.

Moisio liittyi Lempoon viime kaudeksi ja oli tärkeä pelanen yleispelaajana ja monipuolisena palasena, kun joukkue eteni 1-sarjan hopealle.

– Kun lähdin viime kaudella Lempon matkaan, en olisi arvannut,  kuinka hieno vuodesta tulee ja kuinka paljon pystyn lentopallolijana kehittymään tuossa ajassa. Viime kaudesta jäi vielä paljon nälkää ja olisin halunnut jatkaa täällä, mutta siviilipuolen muutokset eivät kuitenkaan mahdollista pelaamista Lempäälässä. Syksyllä on edessä muutto Itä-Suomeen. Jätän Lempon haikein mielin, Lempo on erittäin hieno seura ja ajasta täällä jää minulle todella lämmin jälki, Moisio kertoo.

Kiitos Artulle ajastasi Lempossa ja onnea tulevaan!

Arttu Moisio.

Lempon 1-sarjan pelaajasopimukset tällä hetkellä

2 Niko Montonen, yleispelaaja
5 Kalle Nieminen, passari
7 Jyri Niemi, libero
8 Tommi Nieminen, yleispelaaja
9 Veeti Kosonen, yleispelaaja
11 Simo Puttonen, yleispelaaja
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
15 Ville Tuki, passari
16 Arttu Lehtimäki, passari
17 Veeti Ahlfors, keskitorjuja
18 Jani Liski, keskitorjuja
19 Eemi Pöllänen, yleispelaaja

Yhteistyö 1- ja 2-sarjan kanssa
4 Aki Tuomivaara, hakkuri
26 Atte Korkola, yleispelaaja

Kuvat: Jani Huurne, Veeti Kosonen