Yleispelaaja Eemi Pöllänen saapuu liigasta Lempäälään: "Olen kuullut seurasta paljon kaikkea hyvää"

12.5.2022

Lempo-Volley on solminut yhden vuoden 1-sarjasopimuksen 20-vuotiaan yleispelaaja Eemi Pölläsen kanssa. Nuori yleispelaaja on ehtinyt pelata jo kaksi kautta Mestaruusliigaa Oulun Ettan paidassa. Nyt edessä on muutto Pirkanmaalle ja haussa viime kausia suurempaa roolia Lempo-paidassa.

187-senttinen Pöllänen pelasi kahdella kaudella 26 liigapeliä Ettan paidassa ja pelasi myös farmipelaajana Lempoa vastaan 1-sarjaa rovaniemeläisen NaPan paidassa. 

– On hienoa päästä 1-sarjan kärkipään jengiin ja odotan innolla tulevaa kautta! Olen kuullut seurasta paljon kaikkea hyvää ja itseäni kiinnostaa tosi paljon tulla Lempäälään, Pöllänen kertoo siirtonsa taustaa.

Kauhavalta kotoisin oleva Kauhavan Wisan kasvatti pelasi kasvattajaseurassaan jo nuorena 2-sarjaa ja siirtyi Kuortaneelle lukioon ja pelaamaan 1-sarjaa. Nuorten maajoukkuepolun läpi käynyt Pöllänen vietti kolme kautta Kuortaneella ja siirtyi kaudelle 2020–2021 liigaan Etta-paitaan. Oulussa meni kaksi viime kautta.

Lempäälästä Pöllänen haluaa uutta ponnahduslautaansa uralleen. Ettassa peliaika jäi hieman vähiin, NaPan paidassa hän teki hyvää tulosta 1-sarjassa.

– Kyllä sellainen ajatus olisi, että jos Lemposta saisi vauhtia taas kohti liigaa. Katsotaan, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan, Pöllänen kertoo.

Hänen veljensä Aatu on myös tuttu pelaaja Lempäälässä. Aatu pelasi LeKissä farmipelaajana Akaa-Volleyta edustaessaan viidessä pelissä kaudella 2018–2019.

Eemi Pöllänen on Lempon ensimmäinen uusi sopimuspelaaja tulevalle kaudelle. Kaikkiaan sopimuksia on 11. Kovakätinen ja kimmoisa yleispelaaja tuo Lempoon hyökkäysvoimaa ja monipuolisuutta laitaosastolle.

– Pölläsen kanssa on useampana keväänä vaihdeltu kuulumisia, nyt tarjonta ja kysyntä kohtasivat. Eemistä odotetaan vastuunkantajaa, julmaa neloskulman tykkiä ja hyvää urheilullista lisää. Hän on nuori pelaaja, jolla on hyvä tausta Kuortaneen ja Olli Kuoksan kouluista, Lempo-manageri Juha Raunio kertoo.

Pöllänen pukee Lempossa ylleen pelipaidan numerolla 19.

Eemi Pölläsen pelaajakortti

Lempon pelaajasopimukset tällä hetkellä

2 Niko Montonen, yleispelaaja
5 Kalle Nieminen, passari
7 Jyri Niemi, libero
9 Arttu Moisio, yleispelaaja
11 Simo Puttonen, yleispelaaja
12 Tuomas Sillanpää, hakkuri
15 Ville Tuki, passari
16 Arttu Lehtimäki, passari
17 Veeti Ahlfors, keskitorjuja
18 Jani Liski, keskitorjuja
19 Eemi Pöllänen, yleispelaaja