Lempo voitti avausfinaalin upealla nousulla, mestaruus katkolla Hakkarissa lauantaina 1.4. - "Kaikki vaan ensi lauantaina hallille"

25.3.2023

M1 1. FINAALI: OULUN KISKO – LEMPO-VOLLEY 1–3 (25–22, 14–25, 22–25, 23–25)

25.3.2023 Ouluhalli

OTTELUSARJAN TILANNE: Lempo johtaa 1-0, mestaruus katkolla Lempolle 1.4.

Lempo-Volley aloitti miesten 1-sarjan finaalisarjan komealla tavalla. Lähes täysi Ouluhalli ja 759 katsojaa rakensivat finaalin arvoisen tunnelman ja Lempo ja Kisko antoivat kentällä yleisölle ihasteltavaa todella jännittävässä kamppailussa.

Lopulta ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen tuli Lempolle, joka voitti Kiskon 3–1 (22–25, 25–14, 25–22, 25–23). Mestaruus on katkolla Lempolle kotiyleisön edessä ensi lauantaina 1.4. kello 16.

Lempo esitti neloserän lopussa huikean nousun. Kisko oli viemässä peliä jo viidenteen, kun johto oli 20–14. Lempo kuitenkin kampesi itsensä mukaan taistoon Tomi Rumpusen syöttövuorolla. Tilanteessa 23–23 Kasimir Vuorinen torjui Ville Kaksosen paterin. Ottelupallon tappoi Anssi Vesanen Kiskon torjunnan kautta.

Tosi hyvät fiilikset. Ei päästy ihan parhaimpaan peliimme, mutta oli tosi tärkeä voitto, Lempon parhaana palkittu Jyri Niemi kertoi.

– Polveileva ottelu. Molemmilla oli aika paljon vaikeita hetkiä ja virhemäärä oli suuri. Muuten olen hyvin tyytyväinen peliin, mutta hyökkäyspelissä ei päästy ihan parhaimpaan. Siitä täytyy antaa Kiskolle tunnustusta, ovat tosi hyvä torjunta-puolustusjoukkue ja kaivoivat hyvin palloja peliin, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi.

Lempo lähti matkaan aamujunalla ja sai hyvän valmistautumisen otteluun. Ottelu alkoi juhlallisesti Maamme-laululla. Päävalmentaja Tuomas Alatalo marssitti avauskentälliseen saman ryhmän, jolla Lempo lopetti Jymy-sarjan. Alku oli Lempolta vahva ja avauserä alkoi vierasjoukkueen hallinnassa.

Kiskolla selvästi tärräsi Lempoa enemmän hurja yleisömäärä ja komea Ouluhalli. Avauserä oli molemmilla virheiden värittämä. Erän edetessä Kiskon jännitys laukesi ja joukkue paransi selvästi. Lempolla puolestaan löi laitapelissä kipsin päälle ja hurja määrä hyökkäysvirheitä auttoivat Kiskon johtoon ja erävoittoon.

Lempolta kävi avauserässä hetken kentällä Tuomas Sillanpää, mutta Anssi Vesanen (11 pistettä) pelasi muuten koko pelin hakkurina. Ottelu oli siitä hieman erikoinen, että molempien hakkuripeli takelteli. Kiskolla Oskari Seppä (2p) vaihtui pelin aikana Markus Tammelaan (9p), joka paransi ottelun loppua kohden. Myös Vesanen paransi tekemistään ja toi lopussa tärkeitä pisteitä.

Lempo pystyi toisessa erässä karsimaan virheitään ja Kisko puolestaan virheili syöttöruudussa. Alkuerästä Tomi Rumpunen korvasi Kasimir Vuorisen yleispelaajana ja teki pudotuspeleissä ensiesiintymisensä. Rumpunen toi varmuutta ja Lempo sai hyökkäyspelinsä kuntoon vaikean avauserän jälkeen. Niinpä toinen erä tuli selvästi 25–14 Lempolle.

Pitkän tauon jälkeen Kisko otti hyvän otteen pelistä. Lempo joutui jatkuvasti kirimään pientä eroa kiinni ja tasoihin päästyään Kisko repi uuden eron. Otso Hakala vaihtoi pelin aikana hyppysyötön leijaan ja se toimi. Hakala pelasi vahvasti hyökkäyspäässä ja ratkoi useamman ison pallon. Myös Jere Salmela pelasi loistavan pelin ja kokosi Kiskon parhaat pisteet 15 kappaletta. Lempolla Simo Puttonen kantoi isoa vastuuta etenkin alkupelissä, kun taas Sten Kruuda ja Tomi Rumpunen enemmän loppupuolella.

Lempo nousi kolmoserässä johtoon 17–16-tilanteessa eikä siitä enää luopunut. Lempon torjuntavaihto toimi upeasti, kun passari Ville Tuki otti ison torjuntapisteen ja tilanne 23–20. Kiskon hyökkäysvirhe päätti erän.

Neljäs erä kääntyi Kiskon hallinnaksi kolmoserän tavoin, kun Markus Tammelan hurjat syötöt veivät kotijoukkueen 10–7-johtoon. Siitä Kisko sai päälle hurmoksen, jota johti hurjasti hyökännyt Salmela. Viidennen erän piti olla enää selviö.

Lempolla onnistuivat vaihdot jälleen aivan nappiin. Kasimir Vuorinen tuli Puttosen paikalle, syöttövaihdossa Jani Liski syötti lisäpisteen ja Tuki otti taas torjunnan tultuaan kentälle. Niinpä erä alkoi kääntyä ja lopulta päättyi Lempon 25–23-voittoon.

– Sillon tällöin nappaa vaihdot kiinni onnistuneesti. Penkiltä tulleet pelaajat tekivät tosi isoja pisteitä, Villen torjunnat, Janin syötöt ja yleispelaajien tuoma virta, Alatalo kiitteli.

Kaikkiaan avausfinaalissa huomasi pelin panoksen, sillä kummallekin jäi selvästi parannettavaa toiseen finaaliin. Samalla nähtiin huikeaa taistelulentopalloa ja suuria tunteita molemmin puolin kenttää.

– Hieno tapahtuma. Oli toki hieman vaikea sali pelata, mutta siihenkin päästiin käsiksi. Kaikki vaan ensi lauantaina hallille Lempäälässä ja saadaan samanlainen tunnelma, niin otetaan voitto kotiin, Niemi toivottaa kaikki tervetulleeksi.

TOINEN FINAALI LAUANTAINA 1.4. KELLO 16 HAKKARISSA, MESTARUUS LEMPOLLE KATKOLLA

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Seuraava peli:

Toinen finaali pelataan viikon päästä lauantaina 1.4. kello 16 Lempäälässä Hakkarin liikuntahallissa. Silloin mestaruus katkolla Lempolle. Tarvittaessa kolmas finaali sunnuntaina 2.4. kello 15 Lempäälässä Hakkarin liikuntahallissa.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Tatu Härkönen, Anssi Vesanen, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Kisko: Jussi Mäkinen, Otso Hakala, Elmeri Kaksonen, Oskari Seppä, Jere Salmela, Leevi Alajärvi ja libero Petteri Kiilunen

Kuvat: Antti Raunio