KyKy-Betset vahva ensimmäisessä karsintapelissä

5.4.2023

1. LIIGAKARSINTA: KYKY-BETSET – LEMPO-VOLLEY 3–0 (25–10, 25–23, 25–22)

5.4.2023 Kyy York Areena, Kyyjärvi

OTTELUSARJAN TILANNE: KyKy-Betset johtaa voitoin 1–0.

1-sarjan mestari Lempo-Volley aloitti lentopallon miesten Mestaruusliigan karsinnat keskiviikkona 5.4. Kyyjärvellä KyKy-Betsetin vieraana. Ensimmäisen kiinnityksen ensi kauden liigapaikkaan otti liigajoukkue KyKy-Betset erin 3–0 (25–10, 25–23, 25–22). Sarja jatkuu perjantaina Lempäälässä ja kolmella voitolla lunastaa liigapaikan.

Avauserä meni Lempolla täysin ohi liigatempoon totutellessa, mutta kahdessa jälkimmäisessä erässä vierasjoukkue haastoi jo hyvin ja se antoi paljon uskoa kakkospeliin.

– Peli meni juuri niin kuin arvelinkin, että avauserä on vaikea, kun totutellaan liigan vaatimuksiin. Meillä on kuitenkin fiksuja ja kokeneita jätkiä, jotka osasivat reagoida pelin aikana. Joka osa-alueella oli eroa 1-sarjatasoon: syöttö tulee vähän kovempaa, hyökkäystempo on nopeampi ja torjunta korkeammalla. Vähän oltiin virhekontrollissa jäljessä, se parantamalla voidaan päästä voiton makuun kiinni seuraavassa pelissä, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo niputti pelin.

Lempo-Volley lähti liigakarsintojen avauspeliin Kyyjärvelle ilman paineita haastamaan liigaryhmää. Arkipeli ja pitkä matkustaminen toivat Lempolle oman haasteensa, eikä pelin alku onnistunut laisinkaan. KyKy-Betset näytti heti alusta asti liigajoukkueen laadun.

Lempo vei pelin avauserän avauspallon, mutta sen jälkeen kyyjärveläisten Aatu Pölläsen pitkä syöttövuoro vei kotijoukkueen 9–1-johtoon. Erä oli käytännössä taputeltu heti alussa. Lempo ei päässyt millään ohi vastustajan pitkästä torjunnasta, jota orkestroi maajoukkuepelaaja Tommi Siirilä. Lempo jäi kymmeneen pisteeseen.

– Pelistä on kaksipiippuiset ajatukset. Aloitettiin tosi surkeasti ja tuntui, että ei oltu valmiina. Huomasi itsekin, kuinka sihti oli Ykkösen peleissä. Kun tajusi missä torjunta menee, lähti peli kulkemaan. Pienestä olivat sitten kiinni kaksi viimeistä erää, Lempon parhaana palkittu hakkuri, 17 pistettä tehnyt hakkuri Tuomas Sillanpää kertoi.

KyKy-Betsetin uusi päävalmentaja Jukka Tuovinen oli vetänyt joukkueelle tehokuurin harjoituskentällä ennen liigakarsintoja ja se tuntui toimivan: liigaryhmä oli asenteellaan ja terävyydellään valmis karsintojen painetilaan eikä siitä murtunut tiukoissa loppuerissä.

– Aika odotetunlainen peli, me pystyimme pikkaisen paremmin hyödyntämään kaverin scouttausta. Teki hyvää pelata tiukkoja eriä, ja pystyttiin erien loppuja voittamaan omilla vahvuuksilla, tulokseen tyytyväinen Tuovinen kertoi.

Toiseen erään Lempo toi keskitorjujaksi Anssi Vesasen, joka kohensi vierailijan pelaamista. KyKy-Betset otti taas alkuerässä johdon, mutta peliään selvästi parantanut Lempo pystyi pitämänä takaa-ajomatkan kohtuullisena.

Erän jälkipuoliskolla etenkin Lempo-hakkuri Tuomas Sillanpää teki isoja pisteitä ja KyKy-Betset hieman virheili. Niinpä Lempo nousi jopa 18–17-johtotilanteeseen. Johtoa ei kuitenkaan saatu kasvatettua ja KyKy-Betset nousi lopulta erävoittoon Aivars Petrusevicsin ja Oskari Keskisen kovilla ratkaisuilla. Kyyjärveläisten tähtikaksikko oli ratkaisuhetkillä todella isossa roolissa kotijoukkueella. Etenkin Mauri Kurpan ja Petrusevicsin laitatempi oli hurjan nopea eikä Lempo-torjunta ehtinyt siihen millään mukaan.

Kolmas erä eteni pitkään hyvin tasaisena. Lempon Sillanpää jatkoi vahvaa tekemistään hyökkäyspäässä ja Vesanen toi verkkopeliin lisää voimaa. Yleispelaajat Kasimir Vuorinen ja Tomi Rumpunen tukivat laitatehoilla koko pelin parantaen. Lempo kuitenkin sortui useammin virheisiin loppuerässä ja KyKy-Betset pääsi juhlimaan myös kolmoserän voittoa.

Isot erot tulivat torjuntapelissä (KyKy-Betsetille 13–3) ja virhekontrollissa (tehdyt virheet 24–7 Lempolle). Kun vielä syötöllä kotijoukkue sai Lempon paljon isompiin vaikeuksiin kuin toisinpäin, Lempolle vuori oli tällä kertaa hieman liian iso.

KyKy-Betsein hakkuri Keskinen pelasi virheettömästi ja oli voiton takuumies.

– Eka erä oltiin torjunta-puolustuksella tosi hyvin kaverin pelissä kiinni. Sitten kävi klassinen, kaveri paransi ja meillä ei toiminut enää niin hyvin. Hoidettiin homma kotiin, hyvä niin.

Ottelusarja jatkuu perjantaina isolla pelillä Hakkarissa.

– Taas huomattiin, kuinka pienistä jutuista nämä ovat kiinni. Päästiin liigatatsiin mukaan ja tämä antaa oikein hyvät lähtökohdat kotipeliin, Lempon kokenut Tomi Rumpunen mietti.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää
KyKy-Betsetin paras pelaaja: Oskari Keskinen

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 17, Tomi Rumpunen 9, Kasimir Vuorinen 8

KyKy-Betset: Oskari Keskinen 18/+18, Aivars Petrusevics 14, Tommi Siirilä 9

Yleisö:  304

Seuraava peli:

Liigakarsintojen toinen ottelu pelataan Lempäälässä perjantaina 7.4. kello 16.

Avauskokoonpanot

Lempo: Arttu Lehtimäki, Tomi Rumpunen, Sten Kruuda, Tuomas Sillanpää, Kasimir Vuorinen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

KyKy-Betset: Mauri Kurppa, Aivars Petrusevics, Tommi Siirilä, Oskari Keskinen, Illia Liunenko, Aatu Pöllänen ja libero Otto Keinonen

Kuvat: Antti Raunio