Ennakko: Huippuvireiset Lempo ja Isku ottavat yhteen paikallispelissä

3.2.2023

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: miesten 1-sarjaa Rantaperkiön Isku – Lempo-Volley

MISSÄ: Hervannan vapaa-aikakeskus, Tampere

MILLOIN: La 4.2.2023 klo 18

EDELLINEN PELI: 10.12. Lempo - Isku 3-1

Lempo-Volley pelaa runkosarjan kolmannen paikallispelin lauantaina Hervannassa, jonne palataan sarjapelien merkeissä muutaman vuoden tauon jälkeen. Aiemmin Hervanta tuli tutuksi AitRi-kohtaamisista 1-sarjassa. Ottelu näkyy selostettuna monikameralähetyksenä Aamulehden sivuilla. 

Lähtökohta

Lempo lähtee Isku-peliin seitsemän pelin voittoputkessa, viime lauantaina Lempo voitti Sammon vieraskentällä 3–0.

Sarjassa sijalla seitsemän oleva Isku pääsee peliin myös loistavista lähtökohdista. Alla on pelivapaa viikonloppu ja kahdesta edellispelistä isot voitot Kiskosta 3–2 ja Pälkäneestä 3–1. Iskun nuori joukkue kohtaakin Lempon varmasti itseluottamus tapissa.

– Lähdetään suosikkina ja Isku nälkäisenä haastajana. Meillä on hyvä, ehjä viikko alla, parikin hyvää treeniviikkoa itse asiassa. Kaikki ovat rivissä mukana, joten hyvä tilanne lähteä, Lempon valmennuksen Marko Laakso ennakoi.

Kauden aiempi sarjakohtaaminen päättyi Lempon 3–1-voittoon joulukuussa. Sen jälkeen Lempo on voittanut kaikki kolme peliään sekä jo mitätöidyn Etta-pelin. Isku on edelliskohtaamisen jälkeen voittanut kolme neljästä pelistään.

– Isku on nuori joukkue, josta löytyy myös kokemusta Petteri Fribergin muodossa. Viime peli Hakkarissa olisi voinut ihan hyvin päättyä 3–2, joten nytkin tiukka matsi on tulossa, Lempo-hakkuri Jani Liski arvioi.

Liski nostaa klassisen syöttö-vastaanoton pelin kulminaatiopisteeksi.

– Vastaanotto ja oma syöttö ovat pelin avainkohdat. Kun oma syöttö saadaan pelittämään, se olisi hyvä tilanne.

Laakso uskoo, että paikallispelifiilistä löytyy kentälle. 

– Totta kai se paikallispelihenki tulee näkymään. Tietenkin nyt on Suomen cup -viikonloppu Tampereella, joten saa nähdä, että miten saadaan yleisöä paikalle. Mutta uskotaan, että saadaan hyvin.

Kokoonpanot

Lempon terveystilanne on ollut viime ajat hyvä. Sampo-pelistä puuttunut yleispelaaja Tomi Rumpunen on palaamassa kokoonpanoon. Tammikuun Sampo- ja Etta-peleissä Lempo kierrätti kokoonpanoaan runsaasti. 

Tästä kertoo myös kuukauden pelaaja -äänestyksen kolmikko Eemi Pöllänen, Jani Liski ja Tommi Nieminen, jotka esiintyivät hienosti edukseen tammikuun kohtaamisissa. Palkinnon pokkasi Pöllänen, joka on alkukauden loukkaantumisen jälkeen päässyt parempaan ja parempaan vireeseen.

Lempo on saanut viime peleissä keskipelistä hyvin tehoja irti ja Pielavedellä syöttöpeli oli löytänyt varsin hyvin uomansa.

Iskulla hakkuri/yleispelaaja Petteri Friberg pelaa jopa uransa parasta kauttaan ja kokenut pelaaja johtaa nuorta Iskua esimerkillään sekä tehopisteillään. Kiskoa vastaan kovakätinen Friberg murjoi 23 pistettä. Hänen lisäkseen viimeksi Lempo-pelissä säväyttänyt hakkuri Ville Haapakoski ja yleispelaaja Lauri Bär ovat valmiita kovaankin pistetehtailuun.

Iskun hyökkääjiä ruokkii taitava passari Henrti Strengell ja keskiuhkaa tuo sarjan parhaisiin pelipaikallaan kuuluva Antti Taponen.

Iskun ryhmä on päävalmentaja Heikki Kososen näköinen ryhmä, joka tekee hurjasti töitä, puolustaa paljon ja hyökkää viisaasti. Lempäälässä Isku laittoi Lempon tiukille ja joukkue on ottanut kauden aikana huimia kehitysaskelia. Tamperelaisjoukkueesta löytyykin useita tulevia liigapelaajia. Isku saa myös etua erilaisesta peliareenasta, joten kotikentällään Isku pyrkii varmasti laittaa Lempon alusta asti ahtaalle.

Seuraa heitä

Lempo: Eemi Pöllänen. Yleispelaaja pelasi vahvan tammikuun. Millainen rooli tällä kertaa Lempo-rosterissa?

Isku: Lauri Bär. Yleispelaaja kantaa isoa vastuuta niin vastaanotossa kuin hyökkäyspelissä. Nuori lupaus on tuleva liigatähti.

Kuvat: Antti Raunio