Ennakko: Kotisali tuo Lempolle lisävoimaa, kun haussa karsintojen avausvoitto kakkospelissä

6.4.2023

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: miesten liigakarsintojen 2. ottelu Lempo-Volley – KyKy-Betset

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Pe 7.4.2023 klo 16

LIPUT: 12/8€, alle 12v ilmaiseksi.

OTTELUISÄNTÄ: Aurinkopaneelit Power of Sun Oy

Lentopallon miesten liigakarsinnat jatkuvat pitkäperjantaina 7.4. kello 16 toisella osaottelulla. Sarja siirtyy Lempäälään, kun Lempo isännöi KyKy-Betsetiä. Lempo palaa kotyleisön eteen juhlittuaan Hakkarissa noin viikko sitten 1-sarjan mestaruutta. Kyyjärveläinen liigaryhmä johtaa karsintasarjaa voitoin 1-0 ja kolmella voitolla lunastetaan liigapaikka ensi kaudelle.

Lähtökohta

Liigakarsintojen toiseen osaan lähdetään tietyllä tapaa hyvin samanlaisesta ja toisaalta hyvin erilaisesta lähtökohdasta kuin avauspeliin.

Paineet ovat edelleen liigajoukkueella, mutta avauspelin voitto varmasti oli iso helpotus KyKy-Betsetille. Kyyjärveläiset lähtevät edelleen selvänä suosikkina ja voitolla voi viedä sarjan katkolle ensi sunnuntaina kotikentälleen.

Toisaalta Lempo osoitti kahdessa avauspelin viimeisessä erässä, että pystyy tasapäin pelaamaan liigaryhmää vastaan. Kun sarja siirtyy Lempon kotikentälle, tuo se Lempolle etua. Tällä kaudella Lempo ei hävinnyt Hakkarissa yhtään sarjapeliä.

KyKy-Betset voitti avauspelin 3–0 (25–10, 25–23, 25–22). Peli oli tasaista sen jälkeen, kun Lempo pääsi avauserän totaalisen kylvetyksen jälkeen kiinni liigatemmon vaatimuksista. Kotikentällään KyKy-Betset oli vahvempi loppuerien isoissa pisteissä.

– Eka erä oli liian läpihuutojuttu, mutta onneksi pystyttiin nousemaan vieraskentällä noinkin hyvin haastamaan. Meillä jäi parannettavaa, vähän harmittaviin kohtiin tuli helpohkoja virheitä. Meillä on tekemisessämme kiristettävää. Tosiaalta peli osoitti, että liigan ja 1-sarjan välillä on etenkin selvä fyysinen ero, meidän pitää olla siis tosi valmiina. Luotan, että taistellaan hyvin kotikentällä, Lempo-Volleyn päävalmentaja Tuomas Alatalo uskoo.

Lempon keskitorjuja Veeti Ahlfors uskoo, että kotiyleisö on iso voimavara.

– Se sytyttää joukkueen ihan uusiin uomiin. Lähdetään hyvällä yleisön tuomalla buustilla pelaamaan ja lähdetään ottelua sillä voittamaan, Ahlfors uskoo.

Kokoonpanot

Lempo tuo toiseen karsintaotteluun hieman uutta verta kokoonpanon ulkopuolelta, kun yleispelaaja Veeti Kosonen ja keskitorjuja Veeti Ahlfors nousevat pelaavaan rosteriin.

– Tiukka vääntö varmasti tulee. Kun seurasin ruudun puolelta avauspeliä, annettiin alku hieman helpolla. Loppua kohti parannettiin huomattavasti ja uskon, että kotikentällä pystytään haastamaan vielä paremmin, Ahlfors kertoo.

Lempo pyöritti seitsikkoaan hieman pelin aikana, kun avauserässä peli ei lähtenyt toimimaan. Konkari Anssi Vesanen palasi alkukauden pelipaikalleen keskitorjujaksi ja toi verkkopeliin paljon lisävoimaa ja ulottuvuutta. Vesanen pystyi heittämään haasteen jopa maajoukkuekeskari Tommi Siirilälle. 

Lempon ykkösnimi oli 17 pistettä tehnyt hakkuri Tuomas Sillanpä, joka pelasi loistavan pelin. Lempolla on reservissä vielä muun muassa yleispelaaja Simo Puttonen, jota ei nähty avauspelissä parketin puolella.

– Pikkuisen täytyy saada omalla syötöllä heidän vastaanottoaan enemmän irti. Sitten puolustuksessa pari palloa enemmän erässä ylös ja terävöitetään hieman hyökkäyspeliä, niin alkaa peli kääntymään meille, päävalmentaja Alatalo uskoo ja kertoo, missä Lempon pitää parantaa.

KyKy-Betset oli avauspelissä odotetun vahva. Tuore päävalmentaja Jukka Tuovinen oli saanut lyhyen yhdessäolonsa aikana oman leimansa KyKy-Betsetin peliin ja joukkueesta huokui vapautuneisuus. Ottelusarjan alku olikin lähes täydellinen liigaryhmälle.

Yksi nimi nousi yli muiden: hakkuri Oskari Keskinen tuhosi Lempon täydellisessä saldolla 18/+18. Pystyykö hän samaan Hakkarissa jää nähtäväksi, mutta loistava hakkuripeli tuo KyKy-Betsetille ison voimavaran.

Yleispelaaja Aivars Petrusevics tuki vahvasti hyökkäyspäässä ja keskitorjujakaksikko Siirilä–Aatu Pöllänen oli vaikeasti ohitettava. 13 torjuntaa napsinut KyKy-Betset osoitti, että voimalla Lempon ei kannata tulla läpi, vaan käyttää viekkautta.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Anssi Vesanen. Konkari palasi keskitorjujaksi ja pystyi tuomaan ulottuvuudellaan uutta verkkouhkaa. Mikä on pelipaikka perjantaina ja nouseeko entistäkin näkyvämmäksi hahmoksi?

KyKy-Betset: Oskari Keskinen. Hakkuri pelasi mahtavan avauspelin eikä tehnyt yhtään virhettä. Varmasti Lempon entistä tiukemmassa vartioinnissa perjantaina, mutta riittääkö se tähtipelaajan hyydyttämiseen?

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.