Ennakko: Lempo ja Pälkäne pelaavat ilman yleisöä vuoden avauspelissä: "Moni varmasti valvoo paljon uutena vuotena"

31.12.2021

MITÄ miesten 1-sarjaa Pälkäneen Luja-Lukko - Lempo-Volley

MISSÄ Kostia-areena, Pälkäne

MILLOIN Su 2.1. klo 16

LIVE Aamulehti

Livetulospalvelu

EDELLINEN KOHTAAMINEN 4.12. Lempo voitti 3-1

Lempo-Volley saa lentävän lähdön vuoteen 2022, kun joulutauko jää normaalia lyhyemmäksi ja paikallispeli Pälkänettä vastaan pelataan jo 2. tammikuuta. Upealla Kostia-areenalla pelataan sunnuntaina kello 16. Tällä kertaa tosin valitettavasti ilman yleisöä koronarajoitusten vuoksi, aivan kuin viime kauden kohtaamisessa. Ottelu näkyy selostettuna lähetyksenä Aamulehden verkkosivuilla.

Lempääläiset ovat saaneet muutaman hyvän treenin viikolla alleen joulun jälkeen. Päävalmentaja Tuomas Alatalo on laskeutunut Suomen kartalla Kuusamosta Pirkanmaalle ja on ollut viikolla joukkueen mukana harjoituskentällä ja sunnuntaina mukana vaihtopenkillä. Peli on Alatalon kauden neljäs sarjapeli Lempon kanssa. Alatalo oli mukana jo treenipelissä Pälkänettä vastaan.

- Mielenkiintoista nähdä miten lähtee rullaamaan pyhien jälkeen. Mukavasti kuitenkin pelaajat ovat päässeet palanneet harjoituksiin joululomalta. Torstaina, kun pääsin taas pitkästä aikaa mukaan, oli hyvää säpinää salilla. Kyllähän myös ilman yleisöä pelaaminen tuo oman valitettavan mausteen peliin, Tuomas Alatalo pohtii.

Pirkanmaalaisilla toisten kuviot ovat varmasti melko hyvin hallussa: treenipelin lisäksi joukkueet kohtasivat viimeksi sarjassa joulukuun 4. päivä eli alle kuukausi sitten. Sen jälkeen Lempo on pelannut yhden ja Luja-Lukko kaksi peliä. Viimeksi Lempo otti 3-1-kotivoiton keskinäisessä pelissä.

Lempääläiset pääsevät peliin sarjakärjestä ja neljän pelin voittoputkessa. Vaikean pohjoisen-kiertueen jälkeen Lempo on koonnut täydet 12 pistettä. Erikoista voitoissa on ollut, että joka pelin Lempo on voittanut erin 3-1.

Sen voi ajatella kertovan kahdesta asiasta: joukkueen henkinen kantti kestää erätappiot, eivätkä peli veny viisieräiseksi. Toisaalta peleihin mahtuu hieman heikompia jaksoja, jotka ovat muuttuneet erätappioiksi.

Lempolta puuttuu yhä loukkaantunut Niko Montonen, muita loukkaantumisia ei ole. Tommi Nieminen pääsi armeijasta reserviin ja on taas joukkueen käytettävissä, Veeti Ahlfors puolestaan astuu palvelukseen maanantaina ja on myös vielä käytettävissä.

Lempon edellispeli ennen joulua oli 3-1-voitto East Volleysta, joka voitti seuraavana päivänä juuri Pälkäneen vieraissa 3-0. East-pelissä Lempon kokenut kaarti Simo Puttonen, Tomi Rumpunen ja Sten Kruuda olivat elementissään. Joulukuun Kuukauden pelaajaksi äänestetty Joel Itänen loisti hakkurin paikalla.

Lempo-passari Arttu Lehtimäki arvioi, että pelin ajankohta niin pian uuden vuoden jälkeen aiheuttaa molemmille omat haasteensa.

 - Tulee varmasti mielenkiintoinen ja haastava kamppailu, kun niin pian uuden vuoden jälkeen pelataan. Moni varmasti valvoo paljon uutena vuotena. Saa sitten nähdä miten se vaikuttaa pelihommiin. Uskon, että hyvä kamppailu saadaan kuitenkin aikaan, tärkeät pisteet molemmille jaossa ja paikallispeli tuo ekstrahalua kummallekin, Lehtimäki näkee.

Lempo on pelannut 11 pelistään neljä vieraskentällä. Voittoja on kolme, tappioita yksi viidessä erässä. Toki vierassaldossa on tulospalvelussa Murikat-tappio, mutta se peli pelattiin Hakkarissa. Lempääläisillä on kevätkaudella edessä pitkät vierasmatkat Pielavedelle, Savonlinnaan ja Karhulaan, joten Pälkäne on pituudeltaan oivan matkan päässä harjoitella taas vieraspelaamista.

Pälkäne on puolestaan pelannut kuusi kotipeliä, joista on tullut kolme voittoa. Sinipaitoja voi pitää melko vahvana kotijoukkueena, tosin kotikenttäetu legendaariseen Gardeniin ei ole samaa luokkaa nykypäivänä. Viime kaudella PäLu laittoi Lempon ahtaalle Kostialla tehden eristä tiukkoja.

- Pälkäne näytti viime pelissä, että pystyy haastamaan ja voittamaankin meidät, kun onnistuu. Ei saa siis antaa yhtää löysää. Jos vähänkin löysäillään, Pälkäne varmasti käyttää sen hyödykseen, Lehtimäki linjaa.

Viime kauden sarjanousija on ottanut selviä steppejä ylöspäin tällä kaudella ja on sarjassa sijalla kahdeksan. LeKistä tuttu kapteeni ja yleispelaaja Tomi Perkiö on joukkueen pelin sielu ja hän keikkuu koko sarjan pistepörssissä peräti sijalla neljä, pisteitä 154 (Lempon ykkönen Tuomas Sillanpää 7/133).

- Meiltä löytyy varmasti enemmän hyökkäysvoimaa kuin Pälkäneeltä, mutta Luja-Lukon puolustuspeli on välillä todella hienoa katseltavaa. Myös Pälkäneen torjuntapeli osoitti viimeksi vaarallisuutensa Reko Käenniemen johdolla, Alatalo analysoi osa-alueita.

Perkiön lisäksi Hakkarista tuttuja pelaajia ovat Verneri Halttula ja Jonne Haavisto. Halttula on noussut kauden aikana Lukon avausseitsikkoon keskitorjujan paikalle, Haavisto n on tuurannut Jere Puolakkaa passarina. Ryhmän uudeksi kulmakiveksi on noussut yleispelaajaksi vahvemmin siirtynyt korkeushypyn Suomen mestari Daniel Kosonen.

SEURAA HEITÄ

Lempo: Tommi Nieminen. Sarjan vaarallisimpia syöttövaihtajia on päässyt armeijasta ja himoitsee peliaikaa. Millaista roolia tarjolla?

Pälkäne: Verneri Halttula. Kovakätinen pommittaja oli viime kaudella hakkuri, nyt palannut keskitorjujaksi, jota paikkaa Lempossakin pelasi 2-sarjassa. Monipuolisuusihme, sillä siirtyi Pälkäneelle passarin papereilla. Kannattaa seurata upeita tuuletuksia.

Edellisen pelin palkitut: PäLun Tomi Perkiö, Lempon Joel Itänen ja Jyri Niemi.