Ennakko: Lempo pyrkii jatkamaan voittoputkeaan Pielavedellä

26.1.2023

MITÄ: miesten 1-sarjaa Pielaveden Sampo – Lempo-Volley

MISSÄ: Pielaveden liikuntahalli

MILLOIN: La 28.1.2023 klo 15

EDELLINEN PELI: 29.10. Lempo - Sampo 3-0

Lempo-Volley jatkaa 1-sarjataivaltaan legendaarisen Pielaveden liikuntahallin parketilla lauantaina 28. tammikuuta. Vierasottelu Sampoa vastaan vislataan käyntiin kello 15.

Lähtökohta

Lempo matkaa lauantaina Pielavedelle hakemaan voittoputkelleen jatkoa. Lempon kauden ainoa tappio tähän mennessä tuli 13. marraskuuta. Vahva kotijoukkue Sampo puolestaan haluaa palata yhden tappion jälkeen voittojen tielle ja vahvistamaan asemiaan pudotuspeli- ja kotietukilvassa.

Sarjakärjessä käytännössä koko kauden porhaltanut Lempo voitti viime viikonloppuna Ettan kotikentällään 3–0. Sammolla puolestaan on takana melko selvä 0–3-vierastappio sarjakakkoselle East Volleylle. Lempo tarvitsee pisteitä runkosarjan voittoa ajatellen, Sampo puolestaan on tiiviissä keskikastissa sijalla kuusi. Sijat 4–8 ovat viiden pisteen sisällä, joten jokainen piste on arvokas, kun runkosarjan loppusuora häämöttää.

Viime viikonlopun jälkeen tuli iso muutos, kun Etta suljettiin sarjasta kesken kauden. Kaikkien joukkueiden Etta-pelien pisteet mitätöitiin, joten sarjataulukkokin meni hieman uusiksi. Lempolta miinustettiin kuusi pistettä. Kausi jatketaan siis loppuun yhdeksällä joukkueella. Täältä voi lukea lisää

Sampo on tämän kauden 11 pisteestään napannut 8 kotisalissaan. Alkukauden kohtaaminen Lempäälässä meni Lempolle selvähkösti 3–0. Viime viikonlopun Etta-voitto oli Lempolta vahva esitys.

– Vastus kovenee, Pielavesi on legendaarinen paikka pelata. Meidän täytyy olla taas valmiina. Ollaan saatu rytmi päälle taas ja homma tuntuu olevan uomissaan, joten tästä on hyvä jatkaa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo ennakoi Sampo-kohtaamista.

Kokoonpano

Etta-pelissä Lempon valmennus jakoi vastuuta lähes koko 12 pelaajan rosterille ja kutsuun vastattiinkin hienosti. Tommi Nieminen palkittiin pelin parhaana, Eemi Pöllänen, Jani Liski, Veeti Kosonen ja Ville Tuki saivat isot minuutit. Lempolla onkin laaja rosteri ja pelituntumaa tuoreesti koko kokoonpanolla, mikä on arvokasta loppukautta ajatellen.

– Oli joukkueelta hieno signaali, vaikka koutsi koitti vaihdoilla sekoittaakin peliä, homma pysyi hyvin paketissa. Meillä oli monta onnistujaa, Alatalo summasi Etta-peliä.

Kokkolan Tiikereiden lainapestiltään palannut Kasimir Vuorinen sai lepovuoron ja palanneekin Pielavedellä yleispelaajan tontille oltuuan Etta-pelissä varalibero. Lempo pääsee Sampo-kohtaamiseen ilman loukkaantumisia. Etta-pelistä puuttuneet Sten Kruuda ja Veeti Ahlfors ovat myös alustavasti mukana.

Sammolta löytyy joukkueestaan laatua ja monipuolisesti nuoria lupauksia ja kokeneempia osaajia. Kauden mittaan ykkösnimeksi on noussut hakkuri Samppa Auvinen, joka johtaa 1-sarjan pistepörssiä 173 pisteellään yhdessä Kiskon Jere Salmelan kanssa. Auvinen on tahkonnut Sammossa jo usean kauden ja tällä kaudella noussut uudelle tasolle.

Kimmoisa hakkuri antaa pallolle kovaa kyytiä, mikä näkyy pistetilastossa. Auvinen on takonut Ettaa vastaan 26 ja Iskua vastaan 25 pistettä tällä kaudella. Lempon isoa torjuntaa vastaan hän jäi viimeksi kuuteen pisteeseen, samoin edellispelissä Eastiä vastaan. Kärkiseuroja vastaan on siis parannettavaa, mutta tutulla kotikentällään Auvinen on varmasti vaikea pideltävä Lempon torjunnalle.

Auvisen lisäksi konkarit yleispelaaja Lasse Räisänen ja keskitorjuja Tuomo Ikonen sekä monivuotiset luottopilarit libero Jere Auvinen ja keskitorjuja Aatu Nykänen antavat päävalmentaja Sergei Ivanoville laadukkaan rungon. Nuori passari Teemu Hakonen on ottanut isoja harppauksia on on ollut kauden passivastuussa.

Seuraa heitä

Lempo: Arttu Lehtimäki. Passari johtaa Lempon peliä ja jakaa passeja tasaisesti hyökkäyskalustolle. Millainen passijakauma nähdään Pielaveden liikuntahallin paineessa?

Sampo: Samppa Auvinen. Pistepörssin kärki, kuinka pärjää Lempon isoa torjuntaa vastaan? Kimmoisa pelaaja, joka antaa pallolle kovaa kyytiä. Huippuiskuun päästessään todella vaikea pysäytettävä.

Kuvat: Kari Kautto

Päivitetty 27.1.2023 juttua Ettan sulkemisen ja pelien mitätöimisen tuomilla muutoksilla.