Ennakko: Odotettu kärkipeli valtaa Hakkarin

11.2.2022

MITÄ miesten 1-sarjaa Lempo-Volley – Kyyjärven Kyky

MISSÄ Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN La 12.2. klo 16

LIPUT 8/6 €, yleisö pääsee taas peliin (täällä koronaohjeistus)

LIVE Solidsport

Livetulospalvelu

EDELLINEN KOHTAAMINEN 27.11. Lempo voitti 3–1

OTTELUN TARJOAA Taksipalvelu Kivelä

Kun miesten 1-sarjan runkosarjaa on jäljellä Lempolla viisi peliä ja Kyyjärven Kykyllä kuusi peliä, on taisto runkosarjan voitosta äärimmillään. Ennen lauantain keskinäistä kohtaamista Lempo on sarjakärjessä kolme pistettä edellä – kakkosella Kykyllä on peli vähemmän pelattuna.

Niinpä runkosarjan voitto voi olla lähellä ratkeamista jo lauantaina 1-sarjan klassikossa.

– Hienoa päästä mittaamaan kotivirettä yhtä 1-sarjan kestomenestyjää vastaan. Näihin peleihin en laittaisi kauheasti painoarvoa edellisten otteluiden tuloksille, vaan päivän iskukyky on avainasemassa, kun näin tasaiset ja laadukkaat joukkueet kohtaavat toisensa, Lempo-Volleyn päävalmentaja Tuomas Alatalo tuumii.

Lempo ja Kyky kohtasivat viime kaudella välierissä. Tuolloin kyyjärveläiset etenivät finaaleihin voitoin 2–0. Alkukaudella Lempo teki ison yllätyksen ja voitti Kykyn vieraskentällä 3–1.

Lempo lähtee peliin kahdeksan voiton putkessa, Kyky puolestaan kuuden.

– Latausta ei tarvitse lauantaille varmastikaan rakentaa. Ennemminkin avainasemassa on se, että saamme sen kohdistettua oikeisiin asioihin, Alatalo kertoo.

Mennään kuitenkin hieman viime peleihin ja joukkueiden vireeseen. Lempolla on alla 3–1-vierasvoitto KaVesta. Viime peleissä Lempo on aloittanut erätappioilla ja noussut takaa voittoon kolmessa edellisessä pelissä.

Ryhmä on osoittanut läpi kauden sisukkuutta, vaikka pelien alut ovat olleet haastavia. Myös Kyky-voitossa Lempo hävisi avauserän.

Kyky voitti viime pelissään kotona East Volleyn 3–1. Alkuvuodesta joukkue otti kovat 3–2-voitot Murikoista ja Iskusta, joilla osoitti todella tasonsa. Varmasti viime kauden hopeajoukkueella on jäänyt hampaankoloon alkukauden Lempo-tappiosta. Kykyllä on edessä pitkä vierasreissu, sillä sunnuntaina joukkue pelaa Pälkäneellä.

Joukkueiden ykkösnimet ovat myös sarjan pistepörssissä tasoissa sijalla 4: Tuomas Sillanpää ja Aivars Petrusevics ovat tehneet tähän mennessä 206 pistettä.

Kyky vahvisti rivejään alkuvuodesta, kun sen riveihin saapui Ettan liigajoukkueen libero Miro Rasinperä. Lempo saa KaVe-pelistä puuttuneen kaksikon Tomi Rumpunen–Tatu Härkönen mukaansa.

Kaikkiaan molemmilla on melko kokeneet avauskuusikot, jotka on ryyditetty liigaa nähneillä pelaajilla. Tälle kaudella kumpikin on saanut kuitenkin uusia nuoremman polven vastuunkantajia. Lempolla passari Arttu Lehtimäki ja yleispelaaja Joel Itänen, Kykyllä hakkuri Olli Saarenmaa ja yleispelaaja Aatu Pöllänen.

– Paljon on kovia nimiä vastustajalla, mutta myös meillä. Tulee varmasti tasokas ja kova kamppailu, sillä molemmat ovat huipputikissä, Lempon Itänen arvioi.

Pelillisesti molemmilta löytyy valtavasti hyökkäys- ja torjuntavoimaa. Keskeiseen rooliin nousee jälleen syöttöpeli, sillä molemmilta löytyy kovia hyppy- ja leijasyöttäjiä. Erikoisosalueena voisi nostaa esille jatkopallopelin, jossa omien puolustuksien tai vapaiden pallojen tuomat mahdollisuudet täytyy kärkipelissä käyttää tehokkaasti hyväksi.

Hakkariin pääsee myös jälleen yleisöä, mikä on upea asia kärkipeliä ajatellen.

– On mahtavaa, että yleisö pääsee seuraamaan kärkikamppailua paikan päälle! Joukkueemme on hienosti pitänyt fiilistä yllä tyhjissäkin halleissa, mutta kyllä se yleisön tuoma tunnelma on vaan jotain sellaista, mitä on oppinut arvostamaan entistä enemmän näiden parin viime vuoden aikana, Alatalo kertoo.

Uutinen: Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkueessa todettu kaksi koronataruntaa - Kyky-peli pysyy otteluohjelmassa

SEURAA HEITÄ

Lempo: Arttu Lehtimäki. Taitavien passarien taisto. Arttu on osoittanut kauden aikana monipuolisuuttaan olemalla vahva passipelin lisäksi torjunta- ja syöttöpelissä.

Kyky: Ralfs Ozolins. Vasenkätinen pistehirmu ei pelkää ratkaista itse, jos paikka tulee. Myös vahva torjuja ja joukkueensa psyykkaaja.


HAASTATTELUSSA  JOEL ITÄNEN

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Taisto Niukkanen ja Kari Kautto