Ennakko: Vahvavireinen Kuortane saapuu Lempon vieraaksi sunnuntaina

19.11.2022

MITÄ: miesten 1-sarjaa Lempo-Volley–Kuortane

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Su 20.11. klo 12

LIPUT 8/6€, alle 12v ilmaiseksi

Lempo-Volley jatkaa miesten 1-sarjataivaltaan sunnuntaina 20. marraskuuta harvinaisella päiväpelillä. Lempo pelaa Hakkarissa kotikentällään jo kello 12 alkaen Kuortaneen nuorten maajoukkuetta vastaan. Miesten pelin jälkeen pääsee seuraamaan kello 16 alkavaa naisten 1-sarjan kiintoistaa Lempo-RaisU-ottelua.

Lähtökohta

Lempon alkukauden voittoputki ja puhdas saldo rikkoutui viime sunnuntaina. Silloin Lempo menetti 2–0-johdon Nurmon Jymy Akatemiaa vastaan. Huiman nousun päälle saanut Jymy vei ansaitusti voiton 3–2.

Lempo on yhä sarjakärki 16 pisteellään, joskin pistekeskiarvossa East Volley on hieman edellä. Eastilla on kaksi peliä vähemmän pelattuna tällä hetkellä.

Kuortane on pelannut alkukaudesta vasta neljä peliä. Joukkue ei ole jäänyt vielä kertaakaan pisteittä: alla on kaksi voittoa ja kaksi 2–3-tappiota. Edellispeleissä joukkue on voittanut Pälkäneen ja Ettan, joten Oskar Muurisen valmentama nuorten maajoukkue pääsee Hakkariin huippukunnossa. Sarjassa Kuortane on vähäisen pelimäärän vuoksi vasta seitsemäntenä, mutta tuloskunto indigoi joukkueen nousua hiljalleen sarjan kärkipäähän. 

Viime kaudella joukkueiden väliset runkosarjapelien voitot menivät 1–1.

Viime kaudella Lempon ja Kuortaneen runkosarjavoitot menivät 1-1.

Kokoonpanot

Lempon sairastupa alkaa tyhjentyä, kun Eemi Pöllänen palasi kentille edellispelissä Nurmossa ja libero Jyri Niemi palaa kuukauden tauolta kokoonpanoon Kuortane-pelissä. 

– Näin pitkää taukoa en ole ikinä joutunut kesken kauden kokemaan, joten paluuta on odottanut enemmän kuin pukkia jouluaattona, kentälle palaava Lempon Jyri Niemi kertoo tunnelmistaan.

Nurmossa Lempolta puuttui iso osa joukkueen konkareista, jotka ovat palaamassa kokoonpanoon sunnuntaina. Se vahvistaa Lempoa selvästi ja tuo valmennukselle lisää vaihtoehtoja ryhmityksiin.

Lempolla Tuomas Sillanpää ja Kasimir Vuorinen ovat ottaneet alkukaudesta isoimman roolin hyökkäyspäässä. Heidän kauttaan Lempo varmasti tulee paljon myös sunnuntain ottelussa.

Kuortane on tullut tutuksi hurjana syöttöjoukkueena, joka oikean moodin päälle saadessaan on lähes voittamaton. Viime kaudella joukkue aiheutti Lempolle kauden avaustappion hurjalla syöttömyllyllään juuri Hakkarissa ja välierissä oli kultaisen erän päässä finaalipaikasta Kykyä vastaan.

Viime kauden menestysjoukkue menikin lähes kokonaan uusiksi, kun nuoret tähtipelaajat siirtyivät eri liigajoukkueisiin. Niinpä päävalmentaja Muurinen sai käytönnössä uuden joukkueen vedettäväkseen. Alkukauden nuorten maajoukkuepelit ovat tiivistäneet joukkuetta ja luvassa on varmasti taas fyysistä lentopalloa.

– Mielenkiintoinen joukkue tulee vastaan, Kuortane on uudistunut lähes kokonaan viime kaudesta. Kuten aina, Kuortane on ammattimaisesti ja selvästi eniten harjoitteleva 1-sarjajoukkue, joka ottaa yleensä isoja harppauksia kehityksessä kauden aikana, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi. 

– Varmasti kaikilla on jäänyt tavaraa hampaankoloon viime viikonlopun tappiosta, joten tavoitteena on olla tyly isäntä Kuortaneen junnuille. Pisteidenjanoisia he varmasti ovat ja heillä on se oma selkeä pelisysteeminsä, mikä asettaa meille omat haasteensa. Mutta kyllä sitä ollaan täysin valmiita koitokseen, Niemi kertoo.

Kuortaneen ryhmä on hyvin tasainen ja kentälle voi laittaa kenet tahansa. Alkukauden paras pistemies on ollut yleispelaaja Samuel Salminen, joka kantanee isoa roolia myös Lempäälässä. NaPasta tuttu yleispelaaja Mikko Määttä siirtyi Kuortaneelle ja on toinen tukipilari.

– He puolustavat joka pallossa hurjalla asenteella ja pyrkivät myös kehittämään syöttöään kohti kansainvälistä tasoa, joten vastaanottomme täytyy olla hereillä, Alatalo tietää.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Jyri Niemi/Arttu Hokkanen. Lempon laadukas liberokaksikko, jakautuuko peliaika vai kantaako toinen isomman vastuun? Niemi palaa kentille kuukauden tauon jälkeen.

Kuortane: Mikko Määttä. Yleispelaaja debytoi 1-sarjassa NaPassa jo todella nuorena ja on kehittynyt nuorten maajoukkueen avainpelaajaksi. Tekninen ja taitava laitapelaaja.

Lue myös: Kentille palaava Jyri Niemi kertoo ajatuksistaan erikoishaastattelussa

Kuvat: Kari Kautto