Ennakko: Vielä kerran kotiyleisön edessä: "Kaikki jää parketille"

11.4.2023

MITÄ: miesten liigakarsintojen 4. ottelu Lempo-Volley – KyKy-Betset

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: Ke 12.4.2023 klo 18.30

LIPUT: 12/8€, alle 12v ilmaiseksi. Kortti/käteinen/mobile pay. Akaan ja VaLePan kausikortilla -50%.

Lentopallon liigakarsinnoissa on edessä neljäs ottelu, kun Lempo-Volleyn ja KyKy-Betsetin välisessä sarjassa ollaan ensi kertaa katkon paikassa. Lempäälässä pelattava ottelu pelataan keskiviikkona 12.4. kello 18.30 alkaen.

Lähtökohta

Molemmilla joukkueilla kautta on jäljellä joko yksi tai kaksi peliä. KyKy-Betset voitti sarjan kolmospelin Kyyjärvellä viime sunnuntaina 3–0 ja johtaa sarjaa voitoin 2–1. Kun kolmella voitolla saa oikeuden liigapaikan hakemiseen, KyKy-Betsetillä on ottelusarja voitolla katkolla.

Jos Lempo-Volley voittaa ja tasoittaa voitot, sarja jatkuu vielä yhdellä pelillä lauantaina Kyyjärvellä. Keskiviikko on siis varmuudella Lempon upean kauden viimeinen kotipeli.

Ottelusarjassa kotietu on ollut rautainen: kolme kotivoittoa ja vain yksi erätappio kotijoukkueille. Lempo on ollut Hakkarissa vahva, sillä 1-sarjapeleissä tappioita ei tullut yhtään. Ottelu voikin hyvin saada erilaisen muodon kuin viimeksi Kyyjärvellä. Silloin KyKy-Betsetin vahva syöttö- ja joukkuepeli jättivät Lempon ilman aseita ja joka erässä alle 20 pisteen.

– KyKy pelasi vahvan ja tasapainoisen pelin joka osa-alueelle, ja me emme pystyneet millään osa-alueella vastaamaan. Meillä ei ollut mitään palaa, silloin luvut ovat noin tylyt, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo totesi rehellisesti edellispelin jälkeen.

Lempolle jäikin varmasti pelistä iso näyttöhalu, varsinkin kun kotiyleisö on tukena keskiviikkona. Lempo ei päässyt kakkospelin vahvalle tasolleen. Silloin Lempo haastoi vastaanottopelin ja hyökkäystehojen kautta ja otti yllätysvoiton.

– Kotisalissa annetaan ihan kaikkemme, silloin jää parketille kaikki, Lempon keskitorjuja Sten Kruuda lupasi Kyyjärven-pelin jälkeen.

KyKy-Betset pelasi ottelusarjan parhaan pelinsä sunnuntaina ja pikahälytyksellä seuraan tulleen päävalmentaja Jukka Tuovisen opit ovat purreet koko ajan paremmin. Jos KyKy-Betset pystyy pitämään nousujohteisen suuntansa, on se hyvin lähellä liigapaikan varmistamista.

Kokoonpanot

Kolmospelissä Lempo pyöritti rosteriaan selvästi aiempia pelejä enemmän, kun KyKy-Betsetin vahva peli ajoi Lempon erissä selvään takaa-ajotilanteeseen. Jani Liski, Simo Puttonen, Arttu Hokkanen, Ville Tuki ja Eemi Pöllänen saivatkin tuntumaa kunnolla liigakarsintojen meininkiin.

Lempolla on kuitenkin kakkospelin voitokkaat muistot hyvin mielessä. Kolmospelin pienoinen alisuoritus jätti ison halun näyttää. Kotisalissaan Lempo voi pysty paremmin vastaamaan KyKy-Betsetin vahvaan syöttöpeliin.

Lempon yleispelaajat Tomi Rumpunen ja Kasimir Vuorinen ovat jälleen paljon vartijoina. Kaksikon onnistumiset luovat pohjan Lempon pelille. Myös hakkuri Tuomas Sillanpäälle ei osunut ottelusarjan paras ilta viime sunnuntaina, joten Lempolla on paljon varaa kohentaa omaa tekemistään.

KyKy-Betsetiltä löytyi iso nippu onnistujia kolmospelin loistoillassa. Etenkin yleispelaajapari Aivars Petrusevics–Illia Liunenko olivat selvästi kohentaneet tekemistään Lempäälän-vierailusta. Yleispelaajapeli onkin isossa roolissa keskiviikkona. Myös keskitorjuja Aatu Pöllänen onnistui upeasti edellispelissä.

Hakkuri Oskari Keskinen jatkoi vahvoja otteitaan 14 pisteellä, mutta ei noussut aivan samaan rooliin kuin aiemmissa otteluissa. Se lupaa KyKy-Betsetille hyvää, kun joukkue pystyy voittamaan ilman tulikuuman hakkurin hurjaa kuormitusta. Keskistä voidaankin käyttää vielä enemmän, jos tilanne sitä Lempäälässä vaatii.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Kasimir Vuorinen. Yleispelaaja oli edellispelissä hurjan syöttöpommituksen kohteena. Jatkuuko sama rumba myös keskiviikkona? Vuorinen näytti suuruutensa kakkospelin voitossa pelaten loistavasti joka osa-alueella.

KyKy-Betset: Illia Liunenko. Yleispelaaja on kauden aikana vallannut paikkansa avauskokoonpanossa ja kantanut roolinsa hienosti karsinnoissa. Loistava vastaanottaja on väläytellyt myös hyökkäyspäässä. Iso pala KyKy-Betsetin kokonaisvaltaista onnistumista kolmospelissä.

Kuvat: Kari Kautto