KyKy-Betset syötti Lempon nurin ja otti johtopaikan karsintasarjassa

9.4.2023

3. LIIGAKARSINTA: KYKY-BETSET – LEMPO-VOLLEY 3–0 (25–17, 25–16, 25–18)

9.4.2023 Kyy York Areena, Kyyjärvi

OTTELUSARJAN TILANNE: KyKy-Betset johtaa voitoin 2–1

Miesten Mestaruusliigan karsinnoissa kotietu oli edelleen valttia. Kolmas ottelu pelattiin sunnuntaina 9.4. Kyyjärvellä. Kotijoukkue KyKy-Betset oli tehnyt läksynsä kärsittyään kakkospelissä tappion Lempo-Volleylle. KyKy-Betset otti kotikentällään voiton 3–0 (25–17, 25–16, 25–18) ja johtaa sarjaa voitoin 2–1.

Niinpä ottelusarja on katkolla KyKy-Betsetille, kun neljäs ottelu pelataan Lempäälässä ensi keskiviikkona 12.4. Voitto oli kiivaasti liigapaikan uusimista hamuavalle kotijoukkueelle suuri.

– Oli meille tosi tärkeä voitto, viime pelissä vieraissa emme olleet parhaillamme. Oli tärkeää, että pystyimme näyttämään, että pystymme parempaan. Joukkuepeli oli tänään ratkaisu ja avain hyvään peliimme, KyKy-Betsetin parhaana palkittu yleispelaaja Aivars Petrusevics mietti.

– KyKy pelasi vahvan ja tasapainoisen pelin joka osa-alueelle, ja me emme pystyneet millään osa-alueella vastaamaan. Meillä ei ollut mitään palaa, silloin luvut ovat noin tylyt, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo totesi rehellisesti.

Kyyjärvellä kotijoukkue syötti Lempo-Volleyn nurin, syöttötehoissa Lempo ei pärjännyt millään. Kun vastaanotto sakkasi, vaikutti se isosti hyökkäyspeliin ja KyKy-Betset myös paransi puolustuspelaamistaan isosti. Samalla omalla syötöllään Lempo ei saanut kyyjärveläisiä tarvittavasti vapisemaan, ja passari Mauri Kurppa pystyi käyttämään hyökkäysvoimaansa monipuolisen tehokkaasti. KyKy-Betset pelasi selvästi ottelusarjan parhaan pelinsä, ja Lempo ei yltänyt kakkospelin huipputasolleen.

– Erittäin hyvä joukkuepeli tänään meiltä. Pelitunne oli paras tässä ottelusarjassa. Lempo on erittäin hyvä kotijoukkue, joten meidän pitää saada parempi valmistautuminen ja saada tästä pelistä tunnetasoa mukaan, KyKy-Betsetin päävalmentaja Jukka Tuovinen mietti ja loi katseen jo nelospeliin.

Lyödään pöytään tilastoja: Ässät KyKy-Betset voitti 6–1 ja syöttövirheet menivät Lempolle 11–5. Vastaanotossa kyyjärveläiset olivat vahvempia 67%–44% ja hyökkäystehoissa 53%–39%, joten tulos oli numeroiden valoissa oikeutettu.

Lempo otti pelin alussa 6–3-johdon, mikä olikin vierasjoukkueen paras pätkä pelissä. Kotijoukkue KyKy-Betset sai sen kuitenkin nopeasti kiinni ja oli ottelussa mukana selvästi kakkospeliä terävämmällä jalalla. Aivars Petrusevics oli kuin eri pelaaja ja hän ratkaisi suorituksillaan avauserän: latvialaistähti teki komeat seitsemän pistettä ja ratkaisevaan paikkaan kaksi ässää. KyKy-Betset saikin syötöllään paljon enemmän tuhoa aikaan, kun Lempo puolestaan sortui syöttövirheisiin.

Lempo ei toisessakaan erässä pystynyt vastaamaan KyKy-Betsetin hurjaan syöttömyllytykseen. Kun Lempo joutui hyökkäämään vaikeista paikoista, kyyjärveläiset saivat tukun puolustuksia ja niistä jatkopallopinnoja. Samalla heidän vastaanottonsa toimi mallikkaasti ja erä ratkesi jo nopeasti. KyKy-Betset pystyi pelaamaan vapautuneesti. Lempo vaihtoi erän aikana hakkuriksi Jani Liskin, passariksi Ville Tuen ja yleispelaajaksi Simo Puttosen ja Eemi Pölläsen.

Jos voittopelissä Lempo pystyi haastamaan KyKy-Betsetiä vahvalla laitahyökkäyspelillä ja hyödyntämällä vastustajan torjuntaa, nyt se etu loisti poissaolollaan. Lempo-passari Arttu Lehtimäki juoksi hurjan metrimäärän pallojen perässä.

Pitkän tauon jälkeen Lempo palasi samaan kokoonpanoon, millä aloittikin ottelun. KyKy-Betset oli ottanut syöttökohteekseen Lempon Vuorisen, joka sai kantaa hurjan osan vastaanottotehtävistä (38 vastaanottoa 68:sta). Kolmannessa erässä pelin tahti ei muuttunut: pitkän taistelupallot kääntyivät kerta toisensa jälkeen kotijoukkueelle ja Lempon pelistä huomasi turhautumisen, kun KyKy-Betset pelasi hurmiossa. Lopulta Lempo ei päässyt kolmessa erässä haastamaan kunnolla erävoitosta ja kotijoukkue pääsi juhlimaan voittoa suorana 3–0.

Lempolla hakkuri Sillanpää oli jälleen joukkueensa tehokkain 12 pisteellä, mutta ei pystynyt aivan kahden avauspelin tasolleen. Tomi Rumpunen tuki 9 pisteellään. Kyyjärvellä Petrusevics tehtaili kovan saldon 19/+11 kolmeen erään. Aiemmissa peleissä loistanut hakkuri Oskari Keskinen teki 14 pistettä.

– Viime peliin verrattuna syöttöpeli ei lähtenyt meillä toimimaan. KyKy painoi laidasta aika korkealta palloa lattiaan, eikä saatu puolustettua tänään kuten viimeksi. Seuraavaksi kotisalissa annetaan ihan kaikkemme, silloin jää parketille kaikki, Lempon parhaana palkittu Sten Kruuda kertoi.

– Meidän vahva jatkopallopeli oli tänään tipotiessään eikä voida hyökkäyksessäkään noin roiskia, jos halutaan pärjätä. Jos KyKy jatkaa samalla tasolla, meidän pitää onnistua tosi hyvin, että voidaan haastaa. Tunnen tämän joukkueen, hetken aikaa harmitellaan ja kaivetaan taistelukirveet esiin, Alatalo lupaa.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Sten Kruuda
KyKy-Betsetin paras pelaaja: Aivars Petrusevics

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 12/+2, Tomi Rumpunen 9/+2, Sten Kruuda 7/+5

KyKy-Betset: Aivars Petrusevics 19/+11, Oskari Keskinen 14/+11, Tommi Siirilä 7/+7

Yleisö: 413

Seuraava peli:

Liigakarsintojen neljäs ottelu pelataan Lempäälässä keskiviikkona 12.4. kello 18.30.

Avauskokoonpanot

Lempo: Arttu Lehtimäki, Tomi Rumpunen, Anssi Vesanen, Tuomas Sillanpää, Kasimir Vuorinen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

KyKy-Betset: Mauri Kurppa, Aivars Petrusevics, Tommi Siirilä, Oskari Keskinen, Illia Liunenko, Aatu Pöllänen ja libero Otto Keinonen

Kuvat: Antti Raunio