Lempo voitti tiukan Isku-paikalliskamppailun: "Isku sai hyvällä pelillään meidän syttymään"

4.2.2023

MIESTEN 1-SARJAA: ISKU – LEMPO-VOLLEY 1–3 (25–19, 21–25, 23–25, 19–25)

4.2.2023 Hervannan vapaa-aikakeskus, Tampere

Lempo-Volley otti makean paikallispelivoiton lauantaisessa Hervannan illassa, kun Rantaperkiön Isku taipui erin 3–1 (19–25, 25–21, 25–23, 25–19) tiiviin ja kiivaan kamppailun jälkeen.

Pisteet olivat arvokkaat, kun runkosarjan loppu häämöttää ja Lempo käy Eastin kanssa tiivistä kisaa runkosarjan voitosta. Samaan aikaan East voitti Pälkäneen 3–0 ja ero on nyt viisi pistettä. Joukkueilla on yksi keskinäinen kohtaaminen jäljellä ja kolme ottelua runkosarjaa pelaamatta.

Nuori Isku laittoi Lempon tiukille, vielä asteen verran tiukemmalle kuin joulukuussa Lempäälässä. Kotijoukkue voitti hurmiomaisen avauserän ja johti pitkän tauon jälkeen kolmatta erää jo 10–3. Lempo kuitenkin onnistui kirissään ja vei tärkein erän 25–23.

Pelin kuva oli hyvin samanlainen kuin tuoreessa paikallispelissä Pälkäneellä, jolloin myös kotijoukkue pelasi vahvasti, mutta 1–1-tilanteessa Lempo voitti niukasti tärkeän kolmoserän ja sen myötä koko pelin.

– Oli hieno voitto. Tiukkaa oli niin kuin viimeksikin, Isku pelasi vielä paremmin kuin silloin. Ovat menneet todella paljon eteenpäin kauden aikana, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo jakoi tunnustusta.

Samaa mieltä oli Lempon parhaana palkittu yleispelaaja Kasimir Vuorinen, joka tehoili komeat 22 pistettä saldolla +17. Hän kantoi isoa roolia Tomi Rumpusen puuttuessa.

– Erittäin iso hatunnosto Iskulle. Näkee näin vastustajana, miten ovat kehittyneet kauden aikana, Vuorinen kertoi Aamulehden haastattelussa.

Lempon peli oli tahmeaa pelin alkupuolella, mutta Iskun hyvyys myös teki Lempon pelistä heikkoa. Kolmannessa erässä 3–10-tappiotilanteessa Tatu Härkönen tuli Anssi Vesasen paikalle keskitorjujaksi ja Härkönen oli isossa roolissa kääntämässä ottelun kulkua.

– Tatulle iso hatunnosto. Hän taisi tehdä ensimmäisellä kierroksellaan viitisen pistettä ja oli käänteentekevä pelaaja, Alatalo kiitteli.

Lempo paransi peliään, kuten kokenut joukkue usein tekee. Vastaanottopeli koheni illan aikana ja sitä myötä hyökkäyspeli mahdollistui paljon tehokkaammaksi.

– Ei usko loppunut eikä hätkähdetty pelin alusta. Pystyimme pelin aikana kasaamaan vastaanottomme, sitä petrattiin alun jälkeen. Sen myötä saatiin hyökkäyspelaamistamme laajemmaksi. Pelin aikana Iskulla alkoi hieman virhekontrolli pettää alkuun verraten, Alatalo arvioi pelin ratkaisua.

– Tiivistettiin vastaanottoamme ja syötettiin paremmin. Mielestäni vastaanottopelaaminen ei ollut tänään missään kohtaa kovin hyvää. Pelin aikana hyökkäys parani, Vuorinen oli lähes identtisillä linjoilla Alatalon kanssa.

Petteri Friberg pelaa elämänsä parasta kautta ja oli taas illan ykkösnimiä loistavalla hyökkäyspelaamisellaan. Kun Ville Haapakoski oli loukkaantuneena poissa, Friberg pelasi yleispelaajana ja teki pisteet 19/+5. Haapakoskea paikkasi ennakkoluulottomasti nuori Boris Fiykov. Fribergin ja toisen yleispelaajan Lauri Bärin tehot sekä Iskun loistava puolustuspelaaminen siivittivät kotijoukkueen avauserän selvään voittoon ja kiusasivat Lempoa läpi pelin.

– Vikassa kahdessa erässä ei enää ihan pystytty vastaamaan. Kolmannen erän käännöksessä vastustaja sai hyviä suorituksia ja meillä oli epätarkkuutta, Iskun parhaana palkittu Bär ruoti Aamulehden haasatttelussa.

Neljäs erä oli Lempon parasta tekemistä, ja kolmoserän voitto vapautti pelaamista. Vuoriselle eniten tulitukea antoi 19 pisteen hakkuri Tuomas Sillanpää. Torjunta- ja syöttöpeli toivat isoimman eron pelin lopussa vierasjoukkueelle.

Tiukka peli toi myös tunteet pintaan, kun molemmilla puolilla tuuletettiin rajusti onnistumisia. Lempon Sten Kruuda merkkautti pelin ainoan varoituksen.

– Tänään pelissä oli positiivisesti tunnetta. Isku sai hyvällä pelillään meidän syttymään ja tuomarit antoivat pelata. Oli hyväfiiliksinen peli, Alatalo näki.

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Kasimir Vuorinen
Iskun paras pelaaja: Lauri Bär

Pisteet:

Lempo: Kasimir Vuorinen 22, Tuomas Sillanpää 19, Simo Puttonen 10

Isku: Petteri Friberg 19, Lauri Bär 14, Boris Fiykov 11

Yleisö: 45

Seuraava peli:

Lempo kohtaa Kuortaneen vieraskentällä vapaan viikonlopun jälkeen 19. helmikuuta. Isku pelaa 12.2. Sammon vieraana.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Anssi Vesanen, Tuomas Sillanpää, Simo  Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Isku: Henri Strengell, Lauri Bär, Antti Taponen, Boris Fiykov, Petteri Friberg, Eetu Ahonen ja libero Niko Lehtosalo

Kuva: Kari Kautto