Jymy aiheutti Lempolle kauden avaustappion hienolla nousullaan

13.11.2022

M1 RUNKOSARJA: NURMON JYMY AKATEMIA – LEMPO-VOLLEY 3–2 (18–25, 20–25, 25–23, 25–21, 15–11)

13.11.2022 Nurmohalli, Seinäjoki

Lempo-Volley koki sunnuntaina isänpäivänä urheilusta sen vaikeamman puolen, kun taas kotijoukkue Nurmon Jymy Akatemia kaikkein makeimman. Jymy nappasi yllätysvoitoksi laskettavan voiton kotikentällään ja aiheutti Lempolle kauden ensimmäisen tappion.

Jymy nousi 0–2-tappiotilanteesta voittoon erin 3–2 (18–25, 20–25, 25–23, 25–21, 15–11) ja pääsi ansaitusti juhlimaan kauden avausvoittoaan. Urheilussa ei pelejä pelata paperille, se nähtiin taas, kun sarjan viimeisenä peliin lähtenyt Jymy voitti sarjakärki Lempon. Voitollaan Jymy nousi heti kahdeksanneksi.

– Ensimmäisenä pelistä on mielessä, että enpäs muistanut kuinka paljon korpeaa häviäminen, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo harmitteli.

– Täytyy nostaa hattua Nurmolle, he tastelivat todella hyvin. Hienoa heille, että nuori joukkue sai palkinnon kovasta työstään.

Lempo lähti reissuun hieman siipirikkoisena, mutta kuitenkin vahvalla kokoonpanolla. Konkaripuolesta puuttuivat Anssi Vesanen, Sten Kruuda, Tomi Rumpunen, Simo Puttonen ja Jyri Niemi. 

Kokoonpanoon puolestaan palasi alkukauden loukkaantuneena ollut yleispelaaja Eemi Pöllänen. Peli oli Pölläselle sarjakauden ensimmäinen ja samalla virallinen Lempo-debyytti. Lisäksi Lempo sai mukaan yleispelaajana esiintyneen Akaa-Volleyn farmipelaaja Joel Itäsen. Itäsen peli valitettavasti päättyi avauserässä tulleeseen sormivammaan.

– Eemiltä hieno paluu. Vaikka muutamia virheitä tulikin, hän toi kentälle asennetta. Hienoa nähdä hänet taas kentällä, Alatalo kertoi. 

Pöllänen pelasi viimeksi harjoituspeleissä ja aloitti Nurmossa vaihdossa. Hän tuli kehiin pelin edetessä ja merkkautti neljä pistettä.

– Harmillinen homma Joelilla, torjuntatilanteessa tuli sormeen osumaa, Alatalo taustoitti.

Kaksi erää menivät Lempon leirissä vielä varsin mukavasti. Itäsen loukkaantumisesta huolimatta avauserä kääntyi vierasjoukkueelle melko selvästi. Itäsen korvasi kuusikossa Tommi Nieminen. Hakkuri Tuomas Sillanpää (25 pistettä) ja yleispelaaja Kasimir Vuorinen (23) kantoivat Lemposta selvästi isointa hyökkäyskuormaa. Toisessa erässä Lempo karkasi keskitorjuja Veeti Ahlforsin loppuerän vahvan syöttövuoron turvin.

Pitkä erätauko on aiemminkin muuttanut pelien kulkua Nurmohallissa, niin nytkin. Jymyn päävalmentaja Jukka Tuovinen toi kuusikkoon toiseksi yleispelaajaksi Manu Asikaniuksen tilalle Henrik Heinäsen.

Etenkin Jymyn hakkuri Alex Horn leimahti todellisiin liekeihin. Hän takoi 25 pinnaa hienoilla tehoilla +16 ja oli yksi iso syy pelin kääntymisessä.

– Hän oli kyllä kovassa vedossa tänään. Oli meille todella vaikea pideltävä ja pelasi hienon pelin, Alatalo kehui nuorta hakkuria.

Hornin lisäksi Lempo kompastui Jymyn torjuntapeliin. Torjunnat merkattiin kotijoukkueelle peräti 22–8. Keskitorjujaduo Aapo Huhtamäki (14 pistettä/7 torjuntaa) ja Mikko Väliaho (13/7) olivat aina tiellä, hyökkäsi Lempo sitten kovaa tai pehmeämmin. Samalla Jymyn torjunta toi Lempon hyökkäyspeliin varovaisuutta ja kun vastaanotto oli vaikeuksissa, passari Arttu Lehtimäen tekeminen vaikeutui.

– Täytyy todeta, että me myös teimme heidän torjunnastaan paremman. Mutta toki iso kunnia, heidän torjuntansa oli aivan loistava tänään, Alatalo tunnusti.

Lempo oli vielä lähellä viedä kaikki pisteet kolmannessa erässä. Takaa-ajo toi Lempon tasoihin 23–23, mutta Jymy pusersi pelin kääntäneen erävoiton.

Kahdessa viimeisessä erässä flow´n päälle saanut Jymy syötti ja hyökkäsi niin hurjalla laadulla torjuntapelin tehokkuuden lisäksi, että Lempolle jäi käteen vain yksi sarjapiste. Jymy esitti muutamia maagisia hakupalloja, joista sai tehtyä lopulta pisteitä ja henkeä yhä vahvemmaksi.

– Pitää tästä taas lähteä nöyrästi paiskimaan töitä treenikentälle. Kuortane-peli on taas oiva sauma palata voittojen tielle, Alatalo käänsi katseen tulevaan viikkoon.

Lempo kohtaa seuraavassa pelissä Kuortaneen Hakkarissa sunnuntaina 20. marraskuuta.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Veeti Ahlfors, Joel Itänen ja libero Arttu Hokkanen

Jymy Akatemia: Henri Hynnä, Simo Näkki, Aapo Huhtamäki, Alex Horn, Manu Asikanius, Mikko Väliaho ja libero Joona Antikainen

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää
Jymyn paras pelaaja: Alex Horn

Pisteet:

Lempo: Tuomas Sillanpää 25, Kasimir Vuorinen 23, Tatu Härkönen 9

Jymy Akatemia: Alex Horn 25, Aapo Huhtamäki 14, Mikko Väliaho 13

Yleisö: 68

Seuraava peli:

Lempo kohtaa Kuortaneen kotikentällään 20.11. jo kello 12. Jymy pelaa vasta 27.11., silloin Ettaa vastaan kotikentällä.

Pääkuva: Kari Kautto