Lempo avasi treenipelit tappiolla Akaata vastaan: "Oli siellä hyviäkin pelillisiä juttuja"

25.8.2023

HARJOITUSOTTELU LEMPO-VOLLEY – AKAA-VOLLEY 0–4 (15–25, 16–25, 14–25, 22–25)

25.8.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley aloitti uuden 1-sarjakauden harjoitusottelulla tuttua naapuria Akaa-Volleyta vastaan. Elokuisena perjantaina Hakkarin liikuntahalliin oli saapunut mukavasti reilut 170 silmäparia seuraamaan kahta isosti uudistunutta joukkuetta.

Ottelu oli hallitsevan SM-hopeamitalistin Akaa-Volleyn selvää hallintaa. 1-sarjan viime kauden mestari Lempo-Volley pystyi ajoittain haastamaan selvästi fyysisempää ja pelivalmiimpaa Akaata. Vierasjoukkue Akaa latoi voittonumerot 4–0 (25–15, 25–16, 25–14, 25–22). Akaan hallinnasta kertoi, että Lempo johti peliä ensi kertaa vasta neloserässä tilanteessa 20–19.

– Ei tullut loukkaantumisia, se on aina iso plussa kauden avauksessa. Tuloksellisesti pelkäsin jopa hieman pahempaa tietäen meidän rikkonaisen elokuun. Pystyttiin laittamaan Akaatakin töihin ja toivottavasti palveli heitäkin. Ajoi harjoituspelinä asiansa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo arvioi pelin.

– Tuli vähän hölmöjä virheitä joukkueelle, mutta kokonaisvaltaisuudessa treenimäärään verrattuna ihan hyvän peli, Lempo-libero Jami Törrö kertoi.

Lempo esitteli pelissä useamman uuden nimen, kun debyyttinsä saivati Törrö, passari Teemu Nyström sekä keskitorjujat Aaro Keisanen ja Eetu Ahonen. Lempolta puuttuivat vielä Matti Toivola, Daniel Heinonen, Veeti Kosonen ja Jani Liski, harjoitusringissä mukana oleva Tatu Härkönen oli vahvistamassa ryhmää.

Myös Akaa marssitti ison nipun uusia kasvoja, peräti kymmenen uutta pelaajaa viime kaudesta. Jokainen sai näyttöpaikan ja esiintyi edukseen Hakkarissa.

Isossa kuvassa Akaa-Volley mursi Lempoa hurjalla syötöllä ja sen jälkeen ulottuvampi vierasjoukkue hallitsi kenttätapahtumia torjunta- ja hyökkäysvoimallaan. Akaalla on useampi kovaa hyppysyöttöä painava pelaaja ja syöttö voikin olla akaalaisten iso voimavara alkavalla liigakaudella. Muun muassa hakkurit Matej Smidl ja Tino Vuori, parhaana palkittu passari Ilja Ivanov ja koko yleispelaajanelikko antavat pallolle kunnolla kyytiä syöttöviivan takaa.

Kolmessa avauserässä pelin kuva oli hyvin samanlainen. Akaa aloitti erät hyvin ja repi alussa hieman johtoa. Lempo ei päässyt aivan iholle ja loppupuolella ero repesi hieman lisää. Niinpä Lempo kirjautti eräpisteet 15, 16 ja 14 kolmessa avauserässä.

Lempolla hakkuri Tuomas Sillanpää (14 pistettä) ja yleispelaaja Niko Montonen (11) olivat ottelun isoimmat syömähampaat. Sillanpää pärjäsi viime kauden tapaan varsin hyvin ulottuvaa liigatorjuntaa vastaan. Avauskokoonpanon paikan saanut Montonen teki usean rohkean hyökkäyspisteen ja syötti kaksi ässää.

Parhaana palkittiin libero Törrö, joka vastaanottoi 62 prosentin tehoilla ja esitti usean komean puolustuksen. Keskitorjuja Aaro Keisanen sai useita varmennuksia ja pelasi hienosti, vaikka alla oli vasta kahdet joukkuetreenit. Nuori passari Teemu Nyström teki debyyttinsä kolmoserässä ja pyöritti Lempon peliä neloserässä ennakkoluulottomasti.

– Onnistuttiin nollaamisessa, pystyttiin virheet unohtamaan nopeasti. Oli siellä myös hyviäkin pelillisiä juttuja, Törrö nosti pelin hyviä asioita esiin.

– Noin kovaa syöttöjoukkuetta vastaan meidän vastaanotto oli ihan ok. Pari putkea tuli, mutta ei enempää. Emmehän me treeneissä pysty harjoittelemaan tuollaista syöttöä vastaan. Torjuntapeli oli ihan kohtalaista ja saatiin vaimennuksia. Vastaanotto ja torjunta jäivät osa-alueina mieleen, Alatalo summasi.

Akaalla silmiin pisti todella nopea laitatempo, joka tuotti Lempolle paljon haasteita. Hakkuri Smidl pelasi kaksi avauserää ja esitti muutaman hurjan hyökkäyksen. Joukkueen tehopelaajiksi nousivat Jere Hieskanen (14), Antti Taponen (10) sekä Sebastian Pozo Hernadez ja Smidl (9).

Lemposta tuttu libero Jyri Niemi pääsi kentälle kolmannessa ja neljännessä erässä ja esitti muutaman makean puolustuksen.

Harjoituspelit jatkuvat kovia vastustajia vastaan perjantaina 1.9. VaLePan saapuessa Lempäälään.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Jami Törrö

Akaan paras pelaaja: Ilja Ivanov

Yleisö:  172

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 14/+3, Niko Montonen 11/0, Simo Puttonen 5/0

Akaa: Jere Hieskanen 14/+7, Antti Taponen 10/+8, Sebastian Pozo Hernandez 9/+5, Matej Smidl 9/+3

Seuraava peli:

Lempo kohtaa harjoituspelissä VaLePan perjantaina 1.9. Hakkarin liikuntahallissa kello 17.30.

Avauskokoonpanot

Lempo: Ville Tuki, Niko Montonen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Aaro Keisanen ja libero Jami Törrö

Akaa: Ilja Ivanov, Jere Heiskanen, Antti Taponen, Matej Smidl, Mikko Räsänen, Pan Pitkänen ja libero Louis Pineau

Pelihaastattelu

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto