Lempo aloitti sarjakauden vakuuttavasti - Kisko jäi nollille Hakkarissa

25.9.2021

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – OULUN KISKO 3–0 (25–14, 25–17, 25–21)

25.9. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley aloitti uuden 1-sarjakauden kotiyleisön edessä. Pitkästä aikaa palattiin astetta normaalimpaan, kun yleisö pääsi hallille ja pelissä vaihdettiin puolia erien jälkeen.

Lempo sai kaudelle halutun alun, kun sarjanousija Kisko jäi vielä vaille ensimmäistä erävoittoaan. Lempo latoi tulostaululle lukemat 3-0 (25-14, 25-17, 25-21).

– Olin tyytyväinen mitä näin. Joukkueelta aika ehjä esitys. Erinomainen vastaanotto. Arttu pelasi passarina parhaan pelin alkukaudesta ja meidän oma syöttö toimi hyvin. Täytyy olla tyytyväinen, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kommentoi.

Ennen peliä Alatalo terästi erien alkuja. Se toimi: kahdessa avauserässä Kisko otti aikalisät tilanteissa 1-5 ja 1-6.

Ennen peliä muistettiin kahta lentopallotoimijaa merkkipäivistä. Lempäälän Kisan lentopallojaoston pitkäaikainen puheenjohtaja Juhani Korkola täytti tuoreesti 80 vuotta ja ensin LeKissä 90-luvulta saakka ja nykyään Lempossa vielä pelaava Juha Tulonen 60 vuotta. Heidät kukitti Lempo-kapteeni Jyri Niemi.

1. erä:

Vaikka Kisko sai kauden avauspisteen nimiinsä Santeri Kammosen torjunnalla, sai Lempo lentävän lähdön erään. 1-5-tilanteessa Kisko otti kauden ensimmäisen aikalisän. Tatu Härkösen syöttövuorolla Lempo lähti karkuteille 11-4 ja sitä eroa Kisko ei enää kirinyt.

Tuomas Sillanpää oli myös tehokas syöttöruudussa ja Lempo sai paljon pinnoja Tuomaksen syöttäessä. Arttu Moisio kävi erässä syöttövaihdossa onnistuneesti. Härkönen otti muutaman maukkaan torjunnan ja Lempo vei erän 11 pisteen marginaalilla.

2. erä:

Kisko otti toiseksi yleispelaajakseen Juho Puolitaipaleen, joka toikin ennakkoluulottomalla hyökkäyksillään muutaman pisteen. Lempo kuitenkin otti erän alkuun samanlaisen edun kuin avauserässä, mikä helpotti pelaamista.

Joel Itänen oli Kiskon syöttöjen kohteena. Hän kesti paineen hienosti ja syötti hypäreillään Kiskon vastaanoton hajalle. Arttu Lehtimäki jakoi passia tasaisesti, Kiskolta pisteistä vastasivat enimmäkseen Otso Hakala ja Kammonen.

Lempo otti erän lopulla tuplavaihdosta kehiin passari Ville Tuen ja hakkuriksi Niko Montosen. Tuki pelasi heti komeasti pateria Sten Kruudalle. Myös Montonen sai pistetilinsä auki. Kisko sai virheitään vähennettyä ja ero pysyi avauserää pienempänä, mutta Lempon loppuerän spurtti toi erävoiton kahdeksalla pisteellä.

3. erä:

Kisko aloitti erän hyvin ja piti eron pienenä pitkään. Lempo sai kaivettua etumatkaa 14-10 jälleen Härkösen syötöillä. Simo Puttonen jatkoi tehokkaana, kunnes Tuomas Alatalo päästi Tomi Rumpusen kehiin erän puolivälissä ja lepuutti Puttosta.

Kisko helpotti Lempon urakkaa syöttövirheillään, joskin Lempolle tuli kolmoserään muutama hyökkäysvirhe ja Kisko hakkasi usean pinnan Lempon torjunnan käsistä. Otso Hakala otti roolia kuudella pisteellään, mutta sekään ei riittänyt erävoiton tavoitteluun. Lempo otti loppuerästä taas kaksoisvaihdon ja sen turvin vei erän ja koko pelin itselleen.

Niinpä Lempo pääsi aloittamaan kauden täydellä kolmen pisteen potilla 102-päisen kotiyleisön edessä.

– Oli Isku-harjoituspeliin melkoinen kasvojenpesu. Tehtiin niitä asioita, mitä oli sovittu eikä kyllä jätetty vastustajalle hirveästi mahdollisuuksia. Pari ekaa erää oli etenkin varsin terävää peliä, Lempon parhaana palkittu hakkuri Tuomas Sillanpää mietti.

Lempon kokonaisesitys oli varsin vahva, eikä vaikeita hetkiä ollut yksittäisiä palloja pidempään. Keskipeli toimi kauden parhaalla tavalla ja laitapelissä oli tuttuja tehoja. Kisko antoi helpotusta omille virheillään. Liekö alkupelissä sarjadebyytti jännittänyt, mutta vierailija paransi peliään koko ajan. 

– Kiskossa ei ollut mitään erikoisen yllättävää, vaikka uusi vastus olikin. Jussi Mäkinen oli passarina juuri niin hyvä kun osasin odottaa. Hän on sarjan parhaimmistoa pelipaikallaan. Onneksi meidän syöttö toimi ja saatiin vastaanottoa heiltä rikki ja se helpotti meidän pelaamista. Varmasti he tästä parantavat ja taistelevat voitoista, Alatalo arvioi.

Lempon kausi jatkuu ensi sunnuntaina Jymyn vieraana.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Joel Itänen, Sten Kruuda, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Jyri Niemi libero

Kisko: Jussi Mäkinen, Otso Hakala, Ville Kaksonen, Santeri Kammonen, Olli Huhtala, Martti Mustonen, Petteri Kiilunen libero 

Tulospalvelu

YLEISÖ: 102

PALKINNOT:

Lempon paras pelaaja: Tuomas Sillanpää
Kiskon paras pelaaja: Otso Hakala
Lempon nälkäisin pelaaja: Tatu Härkönen

PISTEET

Lempo: Tuomas Sillanpää 12, Simo Puttonen 12, Tatu Härkönen 9
Kisko: Otso Hakala 9, Santeri Kammonen 7, Juho Puolitaival 6

SEURAAVA PELI:

Lempo jatkaa pelejään ensi sunnuntaina 3.10. Nurmon Jymyn vieraana, Kiskolla on edessä vierastupla 2.-3. lokakuuta Eastin ja KaVen vieraana. Lempo ja Kisko kohtaavat jo Oulussa 14.11.

PELIKUVAT

Lempäälän-Vesilahden Sanomien raportti

Lentopallo.infon uutinen


HAASTATTELUSSA TUOMAS ALATALO JA TUOMAS SILLANPÄÄ

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Parhaat palat -kooste

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kiskon raportti

Kuvat: Kari Kautto ja Antti Raunio