Lempolle makea 3-0-voitto kärkipelissä Kykystä

12.2.2022

M1 RUNKOSARJA: LEMPO-VOLLEY – KYYJÄRVEN KYKY 3-0 (25-20, 25-23, 25-19)

12.2. Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley ja Kyyjärven Kyky kohtasivat lauantaina 1-sarjan todellisessa kärkipelissä. Yleensä viiden erän jännäreitä pelannut kaksikko ei tällä kertaa täyttä erätarjontaa tarvinnut, vaan Lempo-Volley haki kotivoiton erin 3–0 (25–20 25–23, 25–19).

Samalla Lempo otti pienen hajuraon 1-sarjan kärjessä sarjakakkoseen Kyyjärveen. Ero on nyt kuusi pistettä, kun Kykyllä on peli vähemmän pelattuna. Voitto oli Lempolle yhdeksäs putkeen ja runkosarjassa Lempo vei Kykyltä sarjapisteet 6–0.

– Oli isossa kuvassa hyvä voitto. Tasainen peli loppupeleissä ja yleisöön menevää palloa. Kiitos yleisölle, oli hieno tunnelma hallissa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kiitteli.

Yleisö pääsi tosiaan palaamaan Hakkariin ja väkimäärä oli hieno, 177 katsojaa.

Molemmat antoivat hieman tasoitusta kokoonpanoissaan poissaolojen myötä: Lempolta puuttuivat isojen roolien Jyri Niemi ja Tomi Rumpunen, Kykyltä ykköstähti Aivars Petrusevics. Yksi ratkaisu ottelussa oli, että Lempo pystyi hieman paremmin korvaamaan poissaolot.

Lempolla pelaavaksi liberoksi nousi 17-vuotias Kalle Nieminen, joka pelasi ensimmäisen täyden 1-sarjapelinsä liberona. Ja pelasi loistavasti. Niemisen vastaanottopeli oli rauhallista ja tarkkaa, eikä Kykyn syöttöpeli saanut Kallen nostopeliä rakoilemaan. Yleispelaajapuolella Lempo-kaksikko Simo Puttonen-Joel Itänen pelasi vahvan pelin Rumpusen ollessa poissa. 

Kykyllä ei aivan löytynyt Petrusevcisin tapaista laitapommittajaa. Parhaat pistemiehet olivat keskitorjuja Aaro Keisanen ja passari Ralfs Ozolins, mikä kertoo joukkueen laitapelin vaisuudesta.

– Täytyy myöntää, että jännitti hieman ennen peliä, mutta se meni pois, kun tuli hallille. Oma peli meni ihan hyvin, en montaakaan vastaanottovirhettä muista, Nieminen arvioi.

Vaikka Lempo vei pelin ilman erätappioita, oli ottelu hyvin tasainen. Etenkin toinen erä oli niukin mahdollinen, ensimmäisessä erässä mentiin tasaisesti 20 pisteen tietämille, jolloin Lempo nykäisi. Kolmannessa erässä Lempo repi selvän eroa kahdesti, jonka Kyky kuroi kiinni, mutta Lempo sai vielä ratkaisevan kolmannen iskun, joka riitti erävoittoon.

– Hyvä esitys kaiken kaikkiaan. Pidettiin kiinni niistä asioista, mistä oli puhuttu treeneissä ja ennen peliä. Tämä oli joukkueen voitto, tehtiin kentällä asiat yhdessä, Lempon parhaana palkittu Arttu Lehtimäki, kommentoi.

Lempon vastaanottopeli toimi läpi illan varsin hyvällä tasolla, jotta passari Arttu Lehtimäki pystyi tarjoilemaan monipuolista peliä ja tarjoili paljon yksi vastaan yksi -hyökkäyspaikkoja. Kun hyökkäystehot toimivat, etenkin Puttonen (17) pistettä ja Tuomas Sillanpää (15 pistettä), Lempon peli ei tökkinyt missään kohtaa eikä Kyky päässyt muutamia pisteitä isompiin karkumatkoihin.

Lempo sai myös kesytettyä hyvin Kykyn hakkurin Olli Saarenmaan. Hänet korvasi pelin aikana Aatu Pöllänen ja Pölläsen siirryttyä yleispelaajaksi, hakkurina pelasi myös Teemu Vanhamäki. 

Lempon vahva syöttöpeli teki myös hyvää jälkeä. Tatu Härkönen ja Joel Itänen syöttivät yhteensä viisi ässää, Kykyllä Vanhamäki syötti muutaman upean hypäriässän. 

– Syöttö-vastaanotossa oltiin Kykyä edellä tällä kertaa. Se luo hyvän pohjan, ja Arttu pyöritti monipulista passipeliä. Täytyy meidän joukkueesta nostaa esiin, että pystytään hienosti reagoimaan pelin sisällä pieninn asioihin. Se helpottaa pelaamista, Alatalo kertoi.

– Torjunta- ja puolustuspaikkoja ja mihin syötetään, niitä viilattiin pelin aikaan, Lehtimäki kertoi pelin aikaisesta hienosäännöstä.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Joel Itänen, Sten Kruuda ja libero Kalle Nieminen

Kyky: Ralfs Ozolins, Henrik Heinännen, Mikko Väliaho, Olli Saarenmaa, Jaakko Aninko, Aaro Keisanen ja libero Miro Rasinperä

Tulospalvelu

PALKINNOT:

Lempon paras pelaaja: Arttu Lehtimäki
Kykyn paras pelaaja: Ralfs Ozolins
Lempon nälkäisin pelaaja: Kalle Nieminen

PISTEET:

Lempo: Simo Puttonen 17, Tuomas Sillanpää 15, Joel Itänen 12

Kyky: Aaro Keisanen 8, Ralfs Ozolins 7, Mikko Väliaho 6

YLEISÖ: 177

SEURAAVA PELI:

Lempo kohtaa viikon päästä 19.2. NaPa Hakkarissa, Kyky jatkaa jo sunnuntaina 13.2. Pälkäneen vieraana.

HAASTATTELUSSA Kalle Nieminen, Arttu Lehtimäki ja Tuomas Alatalo

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto