Lempo vei Pälkäneeltä kaikki erät: ”Nousujohteinen esitys”

4.9.2021

HARJOITUSOTTELU LEMPO-VOLLEY – PÄLKÄNEEN LUJA-LUKKO 4–0 (25–21, 25–16, 25–19, 25–13)

3.9. Hakkarin liikuntahalli

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Joel Itänen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Rolle Jokela, Jyri Niemi libero

Pälkäne: Jonne Haavisto, Tomi Perkiö, Reko Käennniemi, Atte Puholainen, Roope Keminen, Miko Köykkä, Valtteri Tynys libero

Tuomas Alatalon aikakausi lempääläisten puikoissa alkoi voitokkaasti, kun Lempo-Volley otti Pälkäneeltä kaikki neljä erävoittoa Hakkarin perjantai-illassa.

– Nousujohteinen esitys. Alku oli vähän hidas, mutta saatiin pelin aikana asioita hyvin korjattua, Alatalo kertoi.

Vierasjoukkue aloitti pelin vahvasti ja meni 3–0-johtoon ja olisi ottanut neljännenkin pinnan, mutta treenipelin hengessä Lukko-yleispelaaja Roope Keminen nosti sormensa pystyyn. Alkutakeltelun jälkeen Lempo sai koneensa hyrräämään ja nousi erässä kuskin paikalle.

Toisessa erässä Lempo otti kuskin pukin alkuerässä ja pääsi pelaamaan läpi erän muutaman pinnan etuasemassa.

Arttu Lehtimäki pääsi jakamaan passeja etenkin laitahyökkääjille, kauden avauspeliään pelannut hakkuri Tuomas Sillanpää pääsi lyömään pari kertaa maukkaasti omista korkeuksistaan. Verkolla Rolle Jokela nautti upeista torjunnoista.

Pälkäneläisten passipeliä pyöritti Lemposta siirtynyt Jonne Haavisto, joka löysi laidasta Tomi Perkiötä ja Kemistä hyvällä passitemmolla.

Lempolla tuli paljon syöttövirheitä, Luja-Lukko tasoitti peliä puolestaan hyökkäysvirheillään. Alatalo pyöritti vaihtorulettia kahdessa avauserässä, Niko Montonen tuli molemmissa erissä loppupuolella kehiin, Ville Tuki tuli passaamaan toisessa erässä. Tuki sai nopeasti juonesta kiinni ja johdatti Lempon toisessa erässä selvään voittoon.

Selvä ero joukkueilla oli hyökkäystehokkuudessa: Lempo teki vähemmän suoria virheitä ja sai enemmän torjuntoja. Pälkäne sai komeita viistoja jäämään pari kertaa, mutta vastapainoksi usea lensi selvästi pitkäksi. Suoria virheitä tuli toki myös Lempolle useampi.

Kolmoserään molemmat tekivät vaihtoja avauskokoonpanoihinsa: Lempo toi kuusikkoon Veeti Ahlforsin keskelle ja Arttu Moision yleispelaajaksi, Pälkäne Jere Puolan passariksi, Joonas Järnvallin yleispelaajaksi ja Tuomas Lehtilän keskelle.

Simo Puttonen oli isossa roolissa hyökkäyspelissä ja pelin johtamisessa, mutta syötöissä vierasjoukkue kiersi Lempon konkaria. Erässä nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun Lempon keskitorjuja Ahlforsin nilkka pyörähti torjuntatilanteessa. Veeti joutui jättämään pelin kesken, mutta selvisi ainakin alkutietojen mukaan tilanteessa ei käynyt kovin pahasti.

Pälkäne esitti toisessa erässä sitkeyttään nousemalla 14–14-tasoihin. Sen jälkeen Lempo kaasutti selvään erävoittoon Pälkäneen virheillä ja muutamalla hyvällä torjunnalla.

Pelissä pelattiin vielä neljäs lisäerä, jossa Lempo muokkasi kokoonpanoaan runsaalla kädellä: Tuki passaamaan, Itänen hakkuriksi ja yleispelaajiksi Moisio ja Montonen. Pälkäne toi hakkuriksi Verneri Halttulan ja yleispelaajaksi Jouni Laineen. Kehiin pääsi myös erän kuluessa hakkuri Akseli Viitala. Lempolta Tomi Rumpunen ei pelannut vielä tänään, Tatu Härkönen on tällä hetkellä treeniringissä.

Lempo hallitsi myös neljättä erää ja nuorentunut kuusikko esiintyi edukseen. Niko Montonen oli jälleen vahva hyökkäyspelissä ja Rolle Jokela jatkoi hyviä torjuntaesityksiään. Pälkäneen peli sekosi Lempoa enemmän useista vaihdoista.

– Syöttö- ja puolustuspeli olivat alussa hakusessa mutta ne paranivat illan edetessä. Vaihdot eivät sotkeneet ja paketti pysyi, mikä on hyvä asia. Joel ja Niko olivat etenkin omaan silmään positiivisia yllätyksiä, Alatalo summasi.

Lempon parhaana palkittiin kaksi erää yleispelaajana ja erän hakkurina pelannut Joel Itänen.

— Kokonaisuudessaan parempaa peliä meiltä joukkueena kuin  Akaata vastaan. Ollaan saatu kuusikkao treenattua enemmän ja Tumppi oli mukana, se toi oman buustinsa. Taso pysyi aika lailla koko pelin, Itänen kertoi.

– Kyllä yleispelaajana on hauskaa, toki nostopeli on oma haasteensa. Päässyt treeneissä paljon nostamaan niin kyllä se kauden mittaan paranee.

Lempon treneipelit jatkuvat jo ensi tiistaina Hakkarissa, vastaan tulee kello 17.30 hallitseva Suomen mestari VaLePa.

Lempon paras: Joel Itänen
Pälkäneen paras: Miko Köykkä

Yleisö: 75

Kuvat: Antti Raunio