Lempo voitti Pälkäneen kovan kamppailun jälkeen: "Hienosti saatiin lopulta käännettyä homma kotiin"

8.1.2023

MIESTEN 1-SARJAA: PÄLKÄNEEN LUJA-LUKKO – LEMPO-VOLLEY 1–3 (18–25, 25–18, 30–32, 17–25)

8.1.2023 Kostia-areena, Pälkäne

Lempo-Volley aloitti miesten 1-sarjassa vuoden 2023 hienolla taisteluvoitolla 8. tammikuuta. Pirkanmaan paikallispeli Pälkäneen Kostia-areenassa päättyi Lempon tuuletuksiin ja kolmeen pisteeseen erin 3–1 (25–18, 18–25, 32–30, 25–17).

Pälkäne haastoi Lempon todella vahvasti ja oli jo todella lähellä mennä pelissä 2–1-eräjohtoon. Kolmannesta erästä tuli pelin kulminaatio, kun Lempo nousi takaa ensin rinnalle ja usean eräpallon jälkeen voittoon 32–30. 

Lempo oli kolmoserää jo 14–19-tappiolla. Jani Liski tuli hakkuriksi Tuomas Sillanpään paikalle ja Lempon nousu alkoi. Liski ja syöttövaihdosta tullut Tommi Nieminen nostivat syötöillään Lempon mukaan. Lempo nousi 21–20-johtoon, mutta pian Pälkäne oli johdossa 24–22. Pälkäne hukkasi kuusi eräpalloa ja Lempokin yhden. Kasimir Vuorinen päätti erän ässään.

Tiukan erän tappio katkaisi Pälkäneen selkärangan ja neljäs erä tuli selvästi Lempolle. Lempon hahmoksi nousi hakkuri Jani Liski, joka nousi vaihdosta yhdeksi voiton avainhahmoista tehden viisi pistettä.

– Toin kolmoserässä kentälle rauhallisuutta ja saatiin virhekontrollia kuriin loppuerästä. Sen enempää ei tarvittu, sillä meillä on sen verran kuvia ukkoja, kun vaan saadaan pelistä kiinni, Jani Liski kertoi kolmannen erän ratkaisuhetkistä.

Lempo lähti paikallispeliin hieman rikkonaisen vuodenvaihteen jälkeen. Vaikka alla oli kansainvälinen ottelu ja voitto Mjølniria vastaan, ei Lempon peli vielä ollut syyskauden lopun tasolla.

– Ihan emme ole vielä saaneet rytmistä kiinni joulun ja uudenvuoden jälkeen. Tänään oli tosi kova peli, ja sellaista myös odotin. Pälkäneellä on heidän kaikkien aikojen paras ryhmänsä eikä täältä ole saatavissa helppoja pisteitä, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo mietti ja jakoi tunnustusta kotijoukkueelle.

Avauserä tuli Lempolle sekä omalla hyvällä syöttöpelillä että Pälkäneen avustuksella. Kun kotijoukkue sortui virheisiin, Lempo pystyi pitämänä pakettinsa kasassa.

Toisessa erässä kotijoukkue kuitenkin osoitti vaarallisuutensa. Pälkäneellä on loistava yleispelaajakaksikko Teemu Kuusela–Jere Tikkala ja lisäksi tehokas hakkuri Mikko Kuusela, joten laitavoimaa löytyy. Kun siihen lisättiin todella laadukas syöttö, sai kotijoukkueen hurmostila Lempon isoihin vaikeuksiin toisessa ja kolmannessa erässä. Etenkin kakkoserän lopussa kotijoukkueella onnistui legendaarisesti kaikki.

– Syöttöön ollaan paljon panostettu harjoituksissa. Sen pitää olla meille ase, jos halutaan pärjätä, Lukon Jonne Haavisto kertoi pelin jälkeen.

– Pälkäne tuli tosi kovalla syötöllä läpi ottelun. Hieman odottelin, että ehkä jossain kohtaa se helpottuisi tai tulisi virheitä. He saivat pidettyä hyvän paineen ja meillä jäi vastaanotto usein irti. Pitää nostaa heille siitä hattua, Alatalo ajatteli.

Lempolla Liski korvasi pelin kuluessa Sillanpään ja Tomi Rumpunen yleispelaajana Simo Puttosen. Pelin edetessä Lempon virhekontrolli parani ja hyökkäyspeli muuttui järkevämmäksi. Tiukka peli sytytti myös Lempon konkarit kovaan tsemppaukseen – vaihtonurkkauksessa ja kentälläkin pidettiin kovaa meteliä molemmin puolin pelin aikana.

– Hienosti saatiin lopulta käännettyä homma kotiin. Saatiin pelin edetessä karsittua virheitä ja hyökättyä laadukkaasti, se käänsi pelin meille, Alatalo näki.

– Varsinkin neljäs erä oli meiltä tosi hyvää peliä. Torjunta pysyi kovana eikä annettu kaverille enää mitään palaa, Jani Liski arvioi.

Lempon parhaana palkittiin vakuuttavaa työtä tehnyt libero Jyri Niemi. Kasimir Vuorinen merkkautti 15 ja Tomi Rumpunen kahdessa erässä komeat 11 pistettä. Läpi kauden hyvää työtä muun muassa kaksoisvaihdoissa hakkurina tehnyt Liski käytti mahdollisuutensa hienosti ja loisti niin hyökkäys- kuin syöttöpelissäkin.

– Pari virhettä tuli, mitä jäivät vähän harmittamaan. Mutta muuten meni itsellä tosi hyvin. Olen odottanut näyttöpaikkaa, hienoa että tuli onnistumisia.

Lempo jatkaa sarjan kärkipaikalla 11 pisteen erolla East Volleyhyn. Lempolla on vapaa seuraava viikonloppu ja kausi jatkuu 22. tammikuuta kotipelillä Ettaa vastaan.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot:

Lempon paras pelaaja: Jyri Niemi
Pälkäne paras pelaaja: Jere Tikkala

Pisteet:

Lempo: Kasimir Vuorinen 15, Tomi Rumpunen 11, Anssi Vesanen 9

Pälkäne: Jere Tikkala 15, Mikko Kuusela 13, Teemu Kuusela 12

Yleisö: 87

Seuraava peli:

Lempo pelaa sunnuntaina 22.1. Ettaa vastaan kotipelin, Pälkäne kohtaa 15.1. Iskun vieraissa.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Anssi Vesanen, Tuomas Sillanpää, Kasimir Vuorinen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Pälkäne: Jere Puolakka, Teemu Kuusela, Verneri Halttula, Mikko Kuusela, Jere Tikkala, Miko Köykkä ja libero Vili-Valtteri Helpo

Pääkuva: Kari Kautto