Lempolle avauskiinnitys välieräpaikkaan Kuortane-voitolla - Sarja ratkeaa sunnuntaina Lempäälässä

11.3.2023

M1 1. PUOLIVÄLIERÄ: KUORTANE – LEMPO-VOLLEY 0-3 (13-25, 17-25, 20-25)

11.3.2023 LähiTapiola-areena, Kuortane

OTTELUSARJAN TILANNE: Lempo johtaa 1-0

Lempo-Volley avasi miesten 1-sarjan pudotuspelit vahvasti. Puolivälierien avausottelu Kuortaneella päättyi Lempon voittoon 3–0 (25–13, 25–17, 25–20). Samalla Lempo otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, joka ratkeaa sunnuntaina Lempäälässä.

Ennen ottelun alkua nähtiin erikoinen episodi, kun toisen verkkotolpan vaijeri hajosi ja koko tolppa vaihdettiin kerralla.

– Hyvältä vaikutti tekeminen tänään. Saatiin hyvä valmistautuminen. Oma syöttö toimi hienosti, torjuntapeli toimi myös. Sen jälkeen tulos oli aika murhaavaa, Lempon päävalmentaja Tuomas Alaltalo arvioi.

– Hyvä ja tasavahva esitys meiltä. Pidettiin taso korkealla tiukoissakin paikoissa kolmannesas erässä. Ei pää painunut vaikka oli vaikeitakin hetkiä, vaan mentiin koko ajan varmasti eteenpäin, Lempon Arttu Lehtimäki tuumi.

Lempo otti luulot pois heti avauserän alussa. Valmistautuminen oli kunnossa ja Lempon syöttö vahvaa. Simo Puttonen syötti Lempon 4–0-karkumatkalle ja Lempo sai koneensa vauhdilla käyntiin.

Avauserä oli Lempon näytöstä, kun Kuortane sai vain 13 pistettä. Syöttöpelin lisäksi torjuntapeli oli vahvaa ja etenkin Tuomas Sillanpää ja Puttonen tehokkaita hyökkäyspelissä.

Kuortane paransi tekemistään läpi pelin ja tuli toisen erän alkuun selvästi avauserää paremmin. Lempo oli kuitenkin valmiina rynnistykseen ja sai hankittua myös kakkoserän alkupuolella mukavan eron. Sitä oli hyvä puolustaa.

Etenkin Tatu Härkönen juhli torjuntapelissä. Lisäksi kun Kuortane teki melko paljon omia virheitä, Lempo otti myös toisen erän selvästi. Kuortaneen päävalmentaja Oskar Muurinen yritti vaihdoilla saada uutta rytmiä, etenkin tuplavaihtoa hän käytti paljon.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin. Pitkää erää ei pelattu, ja Kuortane löysi uutta draivia kapteeni ja hakkuri Roope Haapojan hyökkäyksillä. Lempo avitti myös omilla virheillään, ja Kuortane oli hetken muutaman pisteen johtomatkalla.

Erä eteni pitkään tasaisena ja hetkittäin Kuortaneen johdossa. Lempo kuitenkin otti erän jälkipuolella pelin haltuunsa. Nuori joukkue virheili ja Lempo pelasi kärsivällisesti tärkeissä paikoissa. Härkönen viimeisteli pelin loistavalla syöttöpelillään erän lopulla.

Lempo pääsee hyvästä asemasta sunnuntain kotipeliin. Voitto tuo välieräpaikan. Tappiolla pelataan ratkaiseva kultainen erä 25 pisteeseen.

– Tästä hyvä palautuminen ja valmistautuminen huomiseen, Alatalo totesi pelin päätyttyä.

– Jos pidetään oma peli samanlaisena, se riittää. Kuortane tulee varmasti nälkäisenä, Lehtimäki uskoo.

LEMPO-KUORTANE KLO 15 HAKKARISSA SUNNUNTAINA

Pisteet:

Lempo: Tuomas Sillanpää 13, Simo Puttonen 11, Tatu Härkönen 8

Kuortane: Roope Haapoja 11, Samuel Salminen 7, Joona Lahtinen 7

Yleisö: 20

Seuraava peli:

Ottelusarja jatkuu toisella ja ratkaisevalla ottelulla sunnuntaina 12.3. klo 15 Lempäälässä Hakkarin liikuntahallissa.

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Tatu Härkönen, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Pälkäne: Ville Kuukasjärvi, Mikko Määttä, Matti Köykkä, Roope Haapoja, Samuel Salminen, Joona Lahtinen ja libero Noa Mäkeläinen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Antti Raunio, Simo Puttonen