Vahva Isku laittoi Lempon nippuun treenikauden päätöksessä

20.9.2021

HARJOITUSOTTELU ISKU – LEMPO-VOLLEY 3–1 (25–17, 25–15, 25–23, 20–25)

20.9. Hakkarin liikuntahalli

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Tomi Rumpunen, Sten Kruuda, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Tatu Härkönen, Jyri Niemi libero

Isku: Niko Lintula, Daniel Heinonen, Siim Remusaar, Paavo Korhonen, Tiitus Vuori, Antti Taponen, Joni Veripää libero

Lempo-Volleyn harjoituspelikausi päättyi Rantaperkiön Iskun totaaliseen näytökseen Pyynikillä maanantai-iltana. Isku vei kolme erää ja hallitsi niitä melko suvereenisti ja lisäerän vei Lempo. Isku nakutti pistetaululle tuloksen 3–1 (25–17, 25–15, 25–23, 20–25).

– Hyvä että saatiin karstoja pois ja pelituntumaa kaikille vielä. Aika jäässä oltiin, mutta täytyy antaa tunnustus Iskulle, he pelasivat kyllä aika vahvasti, Lempo-valmentaja Kari Nieminen kertoi.

Lempo sai ensi kertaa treenipeliinsä mukaan Tomi Rumpusen ja joukkueen treeniringissä olevan Sten Kruudan. Kaksikolle teki hyvää päästä pelituntumaan.

Avauserä meni tasoissa kymmeneen pisteeseen, mutta Isku meni parilla hyvällä syöttöputkella karkuun. Toisessa ja kolmannessa erässä Isku otti useamman pisteen johdon heti alkuun.

Kolmoserässä Lempo esitti Arttu Moision syöttövuorolla hienon nousun. Isku johti 22-11, mutta Lempo kavensi 23-22-tilanteeseen. Loppuerästä Isku kuitenkin piti pintansa.

Neljäs erä oli ensimmäinen, jossa Lempo pääsi pelaamaan hieman johdossa. Kolmannen erän hyvä loppu toi tekemiseen hieman vapautuneisuutta ja se toi erävoiton.

Kokoonpanosta Lempo käytti kahdessa avauserässä tuplavaihtoa, jossa Ville Tuki ja Joel Itänen kävivät kentällä. Kolmannessa erässä pakkaa sekoitettiin isommin, kun kuusikkoon tulivat Tuki, Itänen, Arttu Moisio, Veti Ahlfors ja 1-sarjajoukkueessa debytoinut Jani Liski.

Neljänteen erään Itänen otti yleispelaajan paikan ja kuusikkoon palasivat Lehtimäki, Kruuda ja Tatu Härkönen. Isku pelasi reilut kaksi erää samoilla miehillä, mutta pyöritti myös loppupelistä vahvasti miehistöään.

Kaikkiaan Isku pelasi selvästi Lempoa vähemmällä virhemäärällä ja etenkin syöttöpelissä oli iso ero. Lempo teki paljon virheitä ja kun sai syötön Iskun kenttäpuoliskolle, pääsi Niko Lintula pyörittämään jatkuvasti peliä kuppinostoista. Etenkin Tiitus Vuori jatkoi hienoja otteitaan harjoituspeleissä.

Lempon puolustus- ja torjuntapeli olivat vaisua ja se vaikeutti omien pisteiden saamista. Oikeastaan vasta kolmoserässä Lempo sai omia pisteputkia.

– Torjunta oli välillä risuaitaa ja se vaikeutti muuta peliä. Mutta ei tästä kannata vetää liikaa johtopäätöksiä, joskus vaan ei suju ja siitä mennään eteenpäin. Oli siellä kuitenkin muutama hyvä hetkikin mukana, Nieminen analysoi.

Iskun keskitorjuja Siim Remusaar kuului pelin ehdottomiin säväyttäjiin. Passarina Iskun Lintula on kehittynyt hurjasti ja kuuluu jo sarjan kärkipelaajiin pelipaikallaan. Lempolta onnistumiset olivat harvassa, kuten tulostaulu kertoo. Rumpunen sai pelistä kiinni kolmoserässä ja osoitti useilla pistesuorituksillaan, että tehoja kyllä löytyy. Arttu Moisio tuli vaihdosta terävästi sisään Ville Tuen tavoin.

Lempolla on viikko aikaa hakea pelivirettään kohdalleen, kun lauantaina alkaa 1-sarjakausi. Silloin Hakkariin astelee Oulun Kisko kello 16. Lipt 8/6 euroa, tervetuloa!