Ennakko: Lempo saa heti huiman vastuksen, kun liigapelaajilla vahvistunut KaVe saapuu Hakkariin: "Kovaa saadaan pelata, että saadaan voitto kotiin"

29.9.2022

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

MITÄ: Runkosarjan avaus Lempo-Volley – Karhulan Veikot

MISSÄ: Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

MILLOIN: La 1.10. klo 15

LIPUT: 8/6€, alle 12v ilmaiseksi

LIVE: Solidsport

Miesten 1-sarjakausi alkaa viimein, kun Lempo-Volley ja Karhulan Veikot ottavat viikon varaslähdön muista sarjajoukkueista.

Kausi lävähtää käyntiin heti todellisella huippukamppailulle. Hakkarin liikuntahallissa pilli viheltää lauantaina kello 15 uuden kauden alkavaksi lähes viisi kuukautta edellisen kauden loppumisesta Lempon hopeamitaliin.

Lähtökohta

Tässä kohtaa molemmat joukkueet lähtevät puhtaalta pöydältä, joten ottelu on omanlaisensa nollapiste ja tabula rasa. Kummankin tarina alkaa kirjoittautumaan toden teolla, kun sarjakauden viralliset panospelit saadaan pyörimään.

Lempo on urakoinut harjoituspelejä kaikkiaan viisi. Kaksi edellistä päättyivät 4–0-voittoihin 1-sarjalaisista Iskusta ja Pälkäneestä, joten niiden pohjalta Lempo pääsee hyvistä lähtökohdista otteluun.

– Innokkaana lähtee joukkue kauteen. Suhteellisen pitkään tässä on jo tehty töitä alkukaudesta ja pelaaminenhan on se suola. Odotetaan, että päästään lähtötelineistä irti, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

Karhula haastoi harjoituskaudella liigajoukkue Vantaa Ducksin vahvasti ja pelasi lyhyen treenipelin tasan 1–1. Se jo lupailee, että Kotkasta voi tällä kaudella kajahtaa ja kovaa.

Joukkueet ovat toisilleen enemmän kuin tuttuja. Historia LeKillä ja Lempolla muistaa kolme pudotuspelisarjaa KaVen kanssa. Tuorein on viime keväältä, kun puolivälierissä Lempo pudotti Veikot voitoin 2–0.

Aiemmin 2018 Lempo eteni myös puolivälierissä jatkoon ja 2020 korona päätti puolivälieräsarjan yhden ottelun jälkeen.

Lempo lähtee kauden avaukseen hakemaan ehjää kokonaisuutta. Tässä kohtaa kautta vastustajia ei ole vielä liikaa scoutattu.

– Yrittään pelata ehjä peli, panostetaan omiin juttuihin, ei niinkään vielä vastustajaan, Lempo-passari Ville Tuki kertoo.

– Olen luottavainen, että oma peli löytyy, vaikka vastus on alkukaudesta melko tuntematon ja sarjapeli tuo oman jännityksensä. KaVen harjoituspeliä hieman katselin, mutta tässä kohtaa kautta ei vielä oikein osaa sanoa paljoa vastustajan pelaamisesta, Alatalo kertoo.

– Jos vertaa vuoden takaiseen tilanteeseemme, niin paremmin olemme aikataulussa ja peli on varmempaa. Meidän syöttö-vastaanotto on hyvä lähtökohta pelillemme. Kun saadaan se toimimaan, niin kaikki muu tulee sen myötä. Torjunta-puolustusta pitää ehkä eniten jumpata osa-alueista.

Kokoonpanot

Lempo pääsee kauden avaukseen suhteellisen ehjällä kokoonpanolla. Yleispelaaja Eemi Pöllänen parantelee vielä vaivaansa ja armeija vie muutaman pelaajan omiin rientoihinsa. Viime viikonloppuna sopimuksen Lempon kanssa tehnyt yleispelaaja Kasimir Vuorinen debytoi Lempo-paidassa virallisessa ottelussa. Myös yleispelaaja Veeti Kosonen tulee tekemään virallisen debyyttinsä.

– Kyllä tekeminen treenikentällä rupeaa näyttämään jo lentopallolta. Varaa on toki parantaa eikä tässä kohtaa kautta pidäkään vielä olla parasta tekemistä, Ville Tuki kertoi torstaisten harjoitusten jälkeen.

Yhdeksi Lempon vahvuudeksi on arvioitu yleispelaajapuolta, joka onkin laaja: sieltä löytyy kokemusta Simo Puttosen ja Tomi Rumpusen tuomana, liigakokemusta viime kaudelta (Pöllänen ja Vuorinen) ja nuoria tekemässä läpimurtoaan (Kosonen ja Tommi Nieminen). Alatalolla onkin mietittävää, ketkä komentaa avauskokoonpanoon lauantaina.

Karhulan Veikot on tehnyt isoja ja näyttäviä liikkeitä kesän siirtomarkkinoilla ja noussut niiden myötä jopa koko sarjan suurimmaksi suosikiksi.

Passariksi tuli liigakentiltä tuttu Tuomas Karjalainen, Vantaa Ducksin viime kauden liigaryhmästä napattiin yleispelaajaksi Atte Kyrölä ja liberoksi Hassib Rezai. Lisäksi joukkueeseen hankittiin Skotlannin maajoukkuekeskitorjuja Connor Boyle. Hakkuriksi tuli 2-sarjaa dominoinut Pyry Rantalainen.

– Kauden alussa vastustajat ovat usein kysymysmerkkjä. Paperilla KaVe on erittäin kova joukkue, he saivat ryhmäänsä monta sataa liigapeliä kokemusta ja haettiin vielä maajoukkuepelaaja Skotlannista. Kovaa saadaan pelata, että saadaan voitto kotiin, Alatalo arvioi.

Kun uusiin hankintoihin lisätään kokeneet Mikael Korhola, Matti Palonen, Henri Jokinen ja beach-taituri Santeri Sirén, KaVesta muovautui hetkessä kokenut ja rutinoitunut joukkue.

Seuraa heitä

Lempo-Volley: Kasimir Vuorinen. Mielenkiintoinen debytantti, millaisen roolin ottaa Lempon rosterissa? Tuo monipuolisuutta ja vaihtoehtoja kokoonpanoon.

KaVe: Atte Kyrölä. Vuorisen kova taistelupari, Ducksin viime kausien luottopelaaja. Tähtiluokan pelaaja 1-sarjaan Vuorisen tavoin.

Kuvat: Kari Kautto