Lempo-Volley eteni 1-sarjan finaaleihin komealla Isku-voitolla

27.3.2022

M1 VÄLIERÄT: LEMPO-VOLLEY - RANTAPERKIÖN ISKU 3-0 (25-20, 25-22, 25-19)

27.3.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

OTTELUSARJAN TULOS: Lempo finaaleihin voitoin 2-0

Lempo-Volley eteni seurahistoriassaan ensimmäistä kertaa miesten 1-sarjan loppuotteluihin, kun sunnuntaina 27. maaliskuuta Isku kukistui toisessa välierässä erin 3–0 (25–20, 25–22, 25–19).

Välieräsarjan voitto isoin luvuin 2–0 tietää finaalipaikkaa ja vastassa on Kyyjärven Kyky. Kyky voitti välierisä Murikat kultaisen erän jälkeen 2–1.

– Tosi positiiviset mietteet on nyt. Oli tosi hieno sarja Iskun kanssa. Kun Pirkanmaalle on nyt kotiutunut, nää derbyt on aina hienoja pelejä, Lempo-Volleyn parhaana sunnuntaina palkittu Tomi Rumpunen makusteli voiton jälkeen.

Alkutahdit välieräsarjalle laitettiin lauantaina Pyynikillä ja sunnuntaina Hakkarissa vauhti vain kiihtyi. Yleisöä oli komeasti 262 ja se siivitti Lempon voittoon ilman erätappioita. Kahden pelin erätulos oli 6–1.

Lempo pystyi parantamaan avauspelistään tekemistään muutaman napsun ja se oli tällä kertaa tarpeeksi. Isku ahdisti jälleen tiukille, mutta ei pystynyt aivan lauantain esityksensä tasolle. Iso osa oli avauserän kääntyminen kotijoukkueelle. Sitä Isku johti jo neljällä pisteellä, mutta Lempo kampesi itsensä takaa ohi.

Myös toisen erän alkua Isku johti hieman, mutta Lempo pysyi koko ajan lähietäisyydellä ja karkasi lopussa. Kakkoserän taitekohta osui Lempon tuplavaihtoon, jossa kentälle tulleet Ville Tuki ja Rolle Jokela käänsivät erän suunnan lopullisesti.

Kolmas erä oli ehkä ottelusarjan selvin. Lempo hallitsi sitä alusta asti muutamalla pisteellä eikä Isku pystynyt enää vastaamaan.

– Oltiin tässä pelissä edellä oikeastaan jokaisella osa-alueella ja oltiin huolellisempia omassa tekemisessämme, Lempon Joel Itänen mietti.

Lempo sai pimennettyä lähes tyystin Iskun hakkurin Paavo Korhosen, joka loisti avauspelissä. Korhosen saldo oli lopulta 8/-3. Isku hyökkäsi viisaasti paljon Lempo-torjunnan käsistä, mutta lopulta juuri hyökkäystehoissa tuli suurin ero Lempon hyödyksi.

Lempolta Tuomas Sillanpää sai lauantaina pelituntumaa kohdilleen ja antoi sunnuntaina käden laulaa 18 pisteen edestä. Itänen ja Tomi Rumpunen säestivät myös hyvillä tehoilla.

– Kyllä aika hyvin oli hallussa peli. Syöttö toimi varsin mukavasti, toiseen ja kolmanteen erään löydettiin torjuntapeliä myös mukavasti. Se lisäsi meidän hallintaa, Alatalo näki.

– Isku oli taas sitkeä ja puolusti tosi hyvin. Piti olla koko ajan pelin päällä. Saatiin omaa tasoa vähän nostettua eilisestä, sähläyksiä tuli vielä avauserässä, mutta kakkos- ja kolmoserät olivat paremmin balanssissa ja laatua saatiin paremmaksi.

Kova paikallisväntö sytytti pelaajat.

– Mukava oli pelata, kun oli paljon porukkaa ja tiukka matsi, tosi hyvä tunne oli kentällä, Itänen kertoi.

– Aina kun pelataan välierissä, oli sarja mikä hyvänsä, ne ovat hienoja ja harvinaisia hetkiä. Itsekään en ole montaa kertaa päässyt finaaleihin. Kevään pelit sytyttävät aina, Rumpunen mietti.

Lempäälän Kisa eteni 1-sarjan finaaleihin Esa Kunnarin valmentamana kaudella 2015–2016. Silloin tulos oli hopea ja liigakarsinnoissa häviäminen Joensuun Riennolle. Nyt sama organisaatio Lempo-Volleyn nimellä palaa finaalipeleihin kuuden vuoden tauon jälkeen.

Finaalivastus Kyky on tuttu vuosien takaa – kyseessä on todellinen 1-sarjaklassikko. Yleensä juuri Kyky on päättänyt LeKin tai Lempon kauden. Viime vuonna Kyky voitti Lempon välierissä. Tämän kauden molemmat runkosarjapelit menivät Lempolle.

Finaaleissa on tuplapanos, sillä 1-sarjan mestari saa oikeuden anoa liigapaikkaa Mestaruusliigaan kaudelle 2022–2023.

– Kyyjärveä vastaan on pelattu kiihkeitä pelejä viime vuosina, on mieluinen vastus. Hyvä, että saatiin vielä yksi hieno viikonloppu lisää kaudelle, Rumpunen mietti tulevaa.

– Oman pelin kautta, ei lähdetä muuttamaan liikaa ja pelataan huolellisesti, sen pitäisi riittää, arvioi Itänen.

– Joukkueessa on hienoa nähdä se fiilis, että nyt nautitaan näistä peleistä ja treeneistä. Ei turhaa puristeta mailaa. Toivottavasti saadaan ehjä viikko ja päästään nauttimaan ja kruunaamaan kausi sunnuntaina mahdollisimman hyvään lopputulokseen, Alatalo jakoi ajatuksiaan.

Finaalit aloitetaan lauantaina 2. huhtikuuta Kyyjärvellä ja mestari ratkeaa sunnunaina 3. huhtikuuta Lempäälässä. Tarkat ajat infotaan, kun ne saadaan sovittua. Sunnuntaina hallille, silloin pelataan isoista asioista!

Lempo-Volley kiittää Iskua tasaisesta ja rehdistä välieräsarjasta!

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Joel Itänen, Sten Kruuda, Tuomas Sillanpää, Tomi Rumpunen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

Isku: Niko Lintula, Tiitus Vuori, Jukka Katila, Paavo Korhonen, Daniel Heinonen, Joona Vihervaara ja liberot Konsta Karjalainen ja Joni Veripää

Tulospalvelu

PALKINNOT:

Lempon paras pelaaja: Tomi Rumpunen
Iskun paras pelaaja: Tiitus Vuori
Lempon nälkäisin pelaaja: Joel Itänen

PISTEET:

Lempo: Tuomas Sillanpää 18, Joel Itänen 11, Tomi Rumpunen 10, Sten Kruuda 9

Isku: Tiitus Vuori 11, Daniel Heinonen 8, Paavo Korhonen 6

YLEISÖ: 262

SEURAAVA PELI: 

Finaalisarja: lauantaina 2.4. Kyyjärvellä ja sunnuntaina 3.4. Lempäälässä.

Haastattelussa Lempon Tuomas Alatalo, Tomi Rumpunen ja Joel Itänen

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto