Lempo-Volley eteni välieriin ilman erämenetyksiä

20.3.2022

M1 PUOLIVÄLIERÄT: LEMPO-VOLLEY – KARHULAN VEIKOT 3–0 (25–21, 25–21, 25–19)

20.3.2022 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

OTTELUSARJAN TULOS: Lempo välieriin voitoin 2–0

Lempo-Volley eteni vakuuttavasti miesten 1-sarjan välieriin kaudella 2021–2022. Toisessa puolivälieräsarjassa Lempo-Volley voitti Karhulan Veikot Lempäälässä erin 3–0 (25–21, 25–21, 25–19). Näin välieräpaikka kuittaantui voitoin 2-0 ja ilman erämenetyksiä. KaVen kausi puolestaan päättyi.

Toinen puolivälierä oli selvästi avauspeliä tiukempi otatus. KaVe kasasi itsensä hienosti ja haastoi Lempoa tosissaan. Iso palanen oli yleispelaaja Henri Piiparin palaaminen karhulalaisten kokoonpanoon.

Lempo teki pelissä tarvittavan. Peli ei suuresti loistanut, mutta rutiini riitti kotikentällä.

– Sisäfilettä ei pystytty tarjoamaan kotiyleisölle, mutta ihan perus arkilounas ja se riitti voittoon. Oli riittävä esitys, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kuvaili esityksen.

Lempo pääsi peliin samalla ryhmällä kuin lauantailla ja avauskokoonpanokin oli identtinen. Joel Itänen nousi ottelusarjan tehopelaajaksi ja pelasi hakkurina hienon pelin myös sunnuntaina. 32 pistettä kahteen peliin olivat vahva työnäyte Itäseltä.

KaVe näytti heti pelin alussa, että taistelee vielä jatkopaikasta tosissaan. Avauserää mentiin pitkään vierasjoukkueen pillin mukaan ja se olikin sarjan ainoa useamman pisteen jakso, kun Lempo oli tappiolla. Etenkin mukaan tullut Piipari hyökkäyksillään ja passariksi avauskokoonpanoon noussut Alex Kärkäinen saivat käännettyä KaVen pelin tasoa pari astetta ylemmäs.

Lempolla kesti hetki aikaa saada oma tekeminen vaadittavalle tasolle. KaVe johti 10–6, mutta Simo Puttosen syöttövuoro toi Lempon takaisin peliin.

– Pidettiin peli hallussa alkua lukuun ottamatta, mutta ei siinäkään paniikki noussut, Alatalo taustoitti.

Avauspeliin verraten erän olivat pidempään tasaisia ja KaVe rikkoi kahdessa erässä 20 pisteen rajan. Kun Lempo sai avauserän kontrolliinsa, kokenut joukkue pystyi pitämään pelin hallussaan.

Itäsen lisäksi vahvasti pelannut passari Arttu Lehtimäki pyöritti peliä tasaisesti avauspelin tavoin ja Lempolla pallo kuoli hyvin joka paikalta. KaVe sai Sirenin tueksi Piiparin tekemään pisteitä ja se näkyi myös tulostaululla tiukentuneena otatuksena.

– Oli kyllä paljon haastavampi peli kuin eilen. KaVe oli selvästi terävämpi ja nyt kaveri haki paljon enemmän puolustuksia, Lempon parhaana palkittu Arttu Lehtimäki tuumi.

Isossa kuvassa KaVe ei kuitenkaan uhannut Lempon erävoittoja kovin vakavasti, vaan 20 pisteen lähestyessä Lempo sai tärkeitä torjuntoja ja jatkopallopisteitä tai KaVe sortui virheisiin.

– Joka osa-alueilla oltiin lopulta edellä ja hallittiin peliä, sen takia viikonlopun erät olivat 6–0, Alatalo summasi.

– Puolin ja toisin oli aaltoilevaa, saatiin heikko starti eiliseen verrattuna. Onneksi saatiin peli kuosiin ja 3–0 tulokseksi mikä pitikin, Lehtimäki niputti.

– Ihan hyvältä tuntui kentällä, mutta ei päästy ihan parhaaseen tikkiin. Tärkeintä oli tänään tulos, Lempon kapteeni Jyri Niemi tunnusti.

Lempo-Volley saa välierissä vastaansa paikallisvastustaja Rantaperkiön Iskun Tampereelta. Toinen välieräpari on Kyyjärven Kyky–Murikat. Isku haki Sammosta voitot 3–0 ja 3–0.

– Kaikki täytyy voittaa, jos finaalin halutaan, tiivisti Lehtimäki ja ilme kertoi, että sinne todella halutaan.

– Pelit kovenevat ja laatua on tietenkin enemmän jäljellä, kun neljä enää mukana. Tiistaina taas hallille ja kovasti pitää tehdä hommia. Toivotaan Iskua vastaan, saataisiin varmasti hyvin yleisöä molempiin peleihin kunnon paikallisväännöt, Alatalo kertoi ennen välieräparien varmistumista.

Välieräsarja alkaa lauantaina 26.3. Tampereella ja finaalipaikka ratkaistaan sunnuntaina 27.3. Lempäälässä.

Lempo-Volley kiittää Karhulan Veikkoja hienosta ja rehdistä pudotuspelisarjasta!

 Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Simo Puttonen, Sten Kruuda, Joel Itänen, Tomi Rumpunen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi

KaVe: Alex Kärkkäinen, Mikael Korhola, Riku Isomäki, Santeri Siren, Henri Piipari, Aki Kauppi ja libero Luukas Leiniö

Tulospalvelu

PALKINNOT:

Lempon paras pelaaja: Árttu Lehtimäki
KaVen paras pelaaja: Alex Kärkkäinen
Lempon nälkäisin pelaaja: Jyri Niemi

PISTEET:

Lempo: Joel Itänen 17, Tomi Rumpunen 10, Tatu Härkönen 9

KaVe: Santeri Siren 12, Henri Piipari 11, Mikael Korhola 3, Alex Kärkkäinen 3

YLEISÖ: 141

SEURAAVA PELI: 

Välierät pelataan 26.-27.3. Lauantaina vieraissa, sunnuntaina kotikentällä Lempäälässä.

HAASTATTELUSSA JYRI NIEMI, ARTTU LEHTIMÄKI JA TUOMAS ALATALO

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto