Lempo päätti runkosarjan hienolla 3–0-voittolla Pälkäneestä: "vihdoin päästään pelaamaan niitä kauden tärkeimpiä pelejä"

4.3.2023

MIESTEN 1-SARJAA: LEMPO-VOLLEY – PÄLKÄNEEN LUJA-LUKKO 3–0 (25–14, 25–22, 25–21)

4.3.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

Lempo-Volley paketoi miesten 1-sarjan runkosarjan mallia 2022–2023 lauantaina 4. maaliskuuta peräti 224-päisen kotiyleisön edessä. Lempo otti 11 voittonsa putkeen ja piti runkosarja kotisaldon täydellisenä. Paikallispelissä kaatui Pälkäneen Luja-Lukko 3–0 (25–14, 25–22, 25–21).

Lempo voitti runkosarjan, kolmannen kerran neljään kauteen. Saldo oli 15 voittoa 16 pelistä ja 46 pistettä. Ensi viikonloppuna pelataan puolivälieriä, mutta vielä ei vastustaja ole selvä. Se tiedetään, että lauantaina 11.3. pelataan vieraissa ja sunnuntaina 12.3. ratkaistaan välieräpaikka kotikentällä Hakkarissa.

Pälkäne-pelin sarjataulukollinen panos oli pienehkö, mutta Lempo pystyi siitä huolimatta varsin mukavaan esitykseen.

– Jännitti hieman, kun oli meille panokseton peli ja Pälkäneelläkin pudotuspelipaikka varmistui. Kiitos yleisölle: hallissa oli karnevaalitunnelma, niin oli mukava pelata. Sellainen ok-tasoinen peli meiltä, Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoi pelin päätyttyä.

Molemmilla oli hieman kokoonpanohaasteita otteluun lähdettäessä. Lempolta puuttui muutamia pelaajia, joten Jani Liski avasi keskitorjujana ja Niko Montonen kellotti kauden ensimmäiset pallot 1-sarjakentillä. Pälkäneeltä puuttui liigavahvistukset ja Jere Puolakan poissaollessa Mikko Kuusela jakoi passia.

Ottelu lähti tasaisissa merkeissä, mutta avauserän kuluessa Lempon vahva vyöry jätti Pälkäneen kauas taakse. Puolustuspeli toimi ja kun syötöllä Lempo sai vierasjoukkueen nostoa rikki, Pälkäne jäi 14 pisteeseen.

Kuten edellisessäkin kohtaamisessa, pälkäneläiset nostivat tasoaan todella paljon toiseen erään. Yleispelaaja Teemu Kuusela johdatti joukkojaan ja Pälkäne repi useamman pisteen johtoa kakkoserässä. Lempo kiri eroa kiinni, mutta Pälkäne karkasi aina uudestaan. Aivan erän lopussa Lempo sai muutamien loistavien puolustuksien myötä neljän pisteen putken, mikä käänsi Luja-Lukon 22–21-johdon 25–22-tilanteeksi Lempolle. 

– Pälkäne antoi hyvän vastuksen, sai vääntää täysillä. Ei tullut mitään helpolla, kuten toinen erä näytti, Lempon parhaana palkittu keskitorjuja Sten Kruuda totesi. Kruuda pelasi loistavan hyökkäyspelin ja syötti pari ässää kooten kaikkiaan 11 pistettä.

Kruudan lisäksi Lempon hahmoksi nousi hakkuri Jani Liski, joka paikkasi keskitorjujan roolissa poissaoloja. Kuusi pistettä koonnut Liski nousi ratkaisurooliin myös edellisessä Pälkäne-voitossa, ja sai nytkin suitsutusta valmennukselta.

– Onneksi on Jani "Pälkäneen kaataja" Liski, kaksi kertaa on kovat näytöt Pälkänettä vastaan. Heillä ei vaikuta olevan saumaa silloin, kun Jani on kentällä, Alatalo kiitteli.

– Viikon ehti treenaamaan keskitorjujan roolia. Ihan hyvin sujui itseltä ja joukkueelta, Liski tuumi. Hän on toki aiemmilla kausilla pelannut keskitorjujana, joten siirtymä ei ollut täysin uusi.

Kolmannessakin erässä Pälkäne sinnitteli hyvin iskuasemissa, vaikka Lempo erää hallitsi. Jyri Niemi johti Lempon laadukasta puolustuspeliä ja kun hyökkäysrintamalla laita- ja keskipeli kulki varsin mukavasti, Lempo pystyi pitämänä pelin kontrollissa. Laajuudesta kertoo pistekertymä: Tuomas Sillanpää 12, Sten Kruuda 11, Tomi Rumpunen 10 ja Kasimir Vuorinen 9. Niko Montonen avasi kauden pistetilinsä kaudella pinnalla tullessaan hienosti kolmoserässä kehiin.

Pälkäne vastasi myös laadukkaalla ja rohkealla hyökkäyspelillä. Keskitorjuja Verneri Halttula sekä vähemmällä vastuulla kauden aikana olleet hakkuri Sami Pettersson ja yleispelaaja Atte Puholainen pystyivät tukemaan Kuuselaa varsin mukavasti ja aiheuttivat Lempolle haasteita.

– Pälkäne pelasi painettomasti ja ajoittain todella hyvin. Tiesin kun Kuuselan Mikko pyöritti passarina peliä, heidän hyökkäyspelinsä on mennyt eteenpäin entisestään, Alatalo kertoi vastustajasta.

Lempo odottaa viikonloppuna tietoa tulevasta puolivälierävastustajasta. Ottelun jälkeen katse siirrettiin pudotuspeleihin.

– Kauan on odotettu kevättä. Ei parane himmailla, käyrä ylöspäin tästä lähtien, Kruuda totesi.

– Odottavin mielin, vihdoin päästään pelaamaan niitä kauden tärkeimpiä pelejä, Liski kertoi.

– Kevään merkki, kun aurinko paistaa ja kovat pelit tulevat. Kotietu on, eli kun voitetaan kauden viimeinen peli kotona, niin silloin vaikuttaisi hyvältä, Alatalo mietti.

Lempo-Volley julkaisi lauantaina myös uutisen koskien kautta 2023–2024. Tuomas Alatalo jatkaa Lempo-Volleyssa päävalmentaja 1+1-vuotisella sopimuksella. Tulevalla kaudella hän on sekä miesten että naisten 1-sarjajoukkueen päävalmentaja.

Uutisesta voi lukea lisää täältä

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Sten Kruuda
Pälkäneen paras pelaaja: Mikko Kuusela
Lempon nälkäisin pelaaja: Jani Liski

Pisteet:

Lempo: Tuomas Sillanpää 12, Sten Kruuda 11, Tomi Rumpunen 10

Pälkäne: Teemu Kuusela 14, Atte Puholainen 7, Sami Pettersson 6

Yleisö: 224

Seuraava peli:

Lempon ja Pälkäneen runkosarjapäättyi. Pudotuspelit alkavat 11.3. 

Avauskokoonpanot:

Lempo: Arttu Lehtimäki, Kasimir Vuorinen, Jani Liski, Tuomas Sillanpää, Tomi Rumpunen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

Pälkäne: Mikko Kuusela, Atte Puholainen, Miko Köykkä, Sami Pettersson, Teemu Kuusela, Verneri Halttula ja libero Vili-Valtteri Help

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuvat: Kari Kautto