KyKy-Betset varmisti liigapaikkansa hienolla nousulla - Lempon upea kausi päättyi: "Täytyy olla ylpeä joukkueesta"

12.4.2023

4. LIIGAKARSINTA: LEMPO-VOLLEY – KYKY-BETSET 2–3 (25–21, 25–21, 20–25, 20–25, 11–15)

12.4.2023 Hakkarin liikuntahalli, Lempäälä

OTTELUSARJAN TILANNE: KyKylle liigapaikka voitoin 3–1

Kyyjärven KyKy-Betset uusi paikkansa lentopallon miesten Mestaruusliigassa kaudelle 2023–24. Neljäs liigakarsintojen ottelu kääntyi KyKy-Betsetin voittoon keskiviikkona Lempäälässä erin 3–2 (21–25, 21–25, 25–20, 25–20, 15–11) ja samalla KyKy-Betset voitti ottelusarjan voitoin 3–1.

Liigapaikan uusiminen oli iso juttu Kyyjärvelle.

– Nyt on helpottunut fiilis. Välissä luuli, että tämä kausi ei lopu koskaan. Hyvältä tuntuu, että loma alkaa. Koko kylälle tämä on helkkarin iso juttu, KyKy-Betsetin parhaana palkittu Oskari Keskinen iloitsi.

Keskiviikon ottelun käännekohta nähtiin kolmannen erän loppupuolella. Lempo-Volley jatkoi vahvaa kotivirettään ja voitti kaksi avauserää. Kolmatta se johti vielä 17–14, mutta KyKy-Betset käänsi arvokkaan erävoiton ja samalla käänsi koko pelin itselleen.

– Kolmas erä aika lailla ratkaisi pelin tänään. Siitä johdosta olisi pitänyt peli tapaa. Mutta sitten tuli kaveri ja tappoi pelin. Onnittelut Kyyjärvelle, Lempon parhaana palkittu Kasimir Vuorinen harmitteli Lempon menetettyä mahdollisuutta.

KyKy-Betset vaihtoi päävalmentajaa ennen karsintoja, kun Jukka Tuovinen hyppäsi ruoriin. Hän saavutti tavoitteen eli liigapaikan.

– Tämä oli mielenkiintoinen projekti. On erilainen tilanne kuin kesällä tulisi kesätreeneistä asti mukaan. Paljon oli tutustumista ja uusia pelaajia, nousujohteisesti tämä meni. Olen tyytyväinen, että kausi päättyi tänään, hienoa venymistä osoitti joukkue, Tuovinen kertoi.

Lempo-Volley oli läpi kauden vahva kotijoukkue ja hävisi sarjassa vain kerran kotonaan – kauden päätöspelin. Kaksi avauserää olivat kotijoukkueelta vahvaa tekemistä ja vaikutti hieman siltä, että sarja voisi jatkua viidennessä ottelussa.

Lempo paransi selvästi peliään kolmospeliin verrattuna. Kotiyleisön tuki auttoi, mutta myös kohentunut vastaanottopeli säteili onnistumisina hyökkäyspuolella. Lempo pystyi kaksi avauserää hyökkäämään monipuolisesti.

KyKy-Betset otti kakkoserään toiseksi yleispelaajaksi Kasper Pennasen. Hän jatkoi myös kolmoserässä, ja oli isossa roolissa pelin muutoksessa. Entinen Lempo-pelaaja teki peräti 19 pistettä ja nousi illan isoksi hahmoksi KyKy-Betsetin hakkurin Oskari Keskisen (25 pistettä) kanssa. Lempolla Tuomas Sillanpää kokosi 22 ja Kasimir Vuorinen 17 pistettä.

– Pennasen Kasperin tulo kuusikkoon oli tosi merkittävä asia. Puhuttiin kahden erän jälkeen kopissa, että pitää saada torjuntapeliä tarkennettua. Saatiin sitä kautta puolustuspeliä paranemaan, Tuovinen kertoi pelin muutoksesta.

Lempo oli kolmoserässä vielä hyvässä johtoasemassa ja neljännessäkin erässä nousi takaa tasatilanteeseen, mutta ratkaisuhetkillä KyKy-Betsetin liigakokemus jyräsi yli. Lempo teki enemmän omia virheitä ja varsinkin Keskinen ja Pennanen tappoivat isoja pisteitä. Viides erä oli kyyjärveläisten hallintaa ja Pennanen ratkoi erän usealla hyökkäyspisteellään.

– Kotona pystyttiin haastamaan varsin hyvin, mutta Kyyjärvellä meillä ei ollut palaakaan. Oskari oli sarjan paras pelaaja, ei saatu häneen mitään otetta, Lempon Vuorinen mietti sarjan kuvaa.

Lempon päävalmentaja Tuomas Alatalon mielestä KyKy-Betsetin parantunut syöttöpeli käänsi pelin vierasjoukkueelle.

– Vaikka päästiin paineettomasti lähtemään sarjaan, niin kyllä se voitonhalu tuli vahvasti esille. Olisin kovin halunnut lähteä Kyyjärvelle vielä lauantaina. KyKy kokosi hienosti rivinsä ja paransi syöttöään ja ansaitsi voiton. He saivat vaikeutettua meidän passi- ja hyökkäyspeliä. Kausihan on ollut todella hieno, joten on hieman ikävä päättää näin hieno kausi tappioon, Alatalo kertoi.

Lempo ahdisti liigajoukkueen hyvin ja oli lähellä viedä sarjan viidenteen otteluun. Lopulta kuitenkin materiaalin laki tuli vastaan, kun KyKy-Betset sai koneensa kuntoon ja ansaitsi ottelusarjan voiton.

– Täytyy antaa tunnustusta Lempolle. Oli tänään ja koko sarjan sitkeä kuin tilliliha ja pelasi etenkin kotonaan todella hyvin. Ei ole ihme että, oli suvereeni 1-sarjassa, Tuovinen kiitteli.

– Täytyy olla ylpeä joukkueesta, että saatiin Kyky näin ahtaalle vielä karsinnoissa. Moni ei varmaan siihen uskonut, että näin tiukasti laitetaan kampoihin.

Ottelun myötä Lempo-Volleyn upea 1-sarjan mestaruuteen kruunautunut kausi päättyi. Lempo haluaa kiittää kaikkia tukijoita ja kannattajia mahtavasta kaudesta!

Lehdistötilaisuus

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Palkinnot

Lempon paras pelaaja: Kasimir Vuorinen
KyKy-Betsetin paras pelaaja: Oskari Keskinen

Pisteet

Lempo: Tuomas Sillanpää 22/+13, Kasimir Vuorinen 17/+12, Anssi Vesanen 14/+12

KyKy-Betset: Oskari Keskinen 25/+15, Aivars Petrusevics 23/+14, Kasper Pennanen 19/+16 

Yleisö: 421

Avauskokoonpanot

Lempo: Arttu Lehtimäki, Tomi Rumpunen, Anssi Vesanen, Tuomas Sillanpää, Kasimir Vuorinen, Sten Kruuda ja libero Jyri Niemi

KyKy-Betset: Mauri Kurppa, Aivars Petrusevics, Tommi Siirilä, Oskari Keskinen, Illia Liunenko, Aatu Pöllänen ja libero Otto Keinonen

Aiemmat ottelut

Kuvat: Kari Kautto