Seura

Mikä on Lempo-Volley?

Lempo-Volley on vuonna 2019 perustettu lempääläinen lentopallon ja beach volleyn erikoisseura.

Lempossa yhdistyy Lempäälän Jyryn ja Lempäälän Kisan lentopallotoiminta. Kaksi perinteikästä seuraa olivat lempääläisen lentopallon lippulaivat. LeKissä oli tyttöjuniorit ja Jyryssä poikajuniorit. Lentopalloväki halusi, että toiminta olisi joustavampaa ja helpompaa, ja siitä syntyi ajatus toimintojen yhdistämisestä yhden lipun alle.

Lempo-Volleyta aloitettiin hahmotella vuoden 2018 puolella. Samaisen vuoden loppupuolella oli ensimmäiset seuraväen kokoukset, ja maaliskuussa 2019 uuden seuran perustamiskokous.

Yhdistämispuheita on lempääläisessä lentopallossa ollut pitkään ja eritasoista yhteistyötä jo kauan. Eri asiat ovat kuitenkin pitäneet seurat erillään – ennen Lempo-Volleyta.

Mieslentopallon rooli?

Lempo-Volleylla on junioritoiminnan lisäksi vahva aikuispuoli. Mieslentopallon kulttuuri ja asema Lempäälän urheilukartalla on suuri. Kirkkain on miesten 1-sarjaa pelaava edustusjoukkue, sekä 2-sarjaa pelaava 2-joukkue. Lempossa pystyy pelaamaan aivan Suomen huipun tuntumassa ja junioreiden pelaajapolku on kunnossa.

Erittäin tärkeää on, että harrastus jatkuu myös aikuisena, vaikka liigaportit eivät aukeaisikaan. Lempon miehissä on useampi harrastejoukkue, jotka pelaavat Tampereen Kunosarjaa. Lisäksi ikämiestasolla on useita Masters-joukkueita.

Lempon miehet haluavat tarjota lentopallon pelaamisen mahdollisuuden ja ilon lähialueen miehille, ja samalla tarjota lentisyleisölle viihdettä aivan suomalaiselta lentishuipulta edustusjoukkueiden toimesta. Tervetuloa seuraamaan Lempo-Volleyn miesten pelejä!

Lempon tarkoitus – miksi uusi seura?

Miksi perustaa uusi seura, kun kahdessa seurassa tehtiin hyvää työtä? Taustalla on asioiden yksinkertaistaminen ja toimijoiden työn helpottaminen. Esimerkiksi perheessä tyttö- ja poikajunnut ovat jatkossa samaa seuraa, mikä helpottaa lajin parissa toimimista.

Jyryn ja LeKin toiminta oli laadukasta eikä uuden seuran tarkoitus ole lähteä mullistamaan lentistoimintaa. Pidetään kiinni hyvistä ja toimivista asioista. Uuden seuran kohdalla on mahdollista yhdistää hyviä asioita molemmista toimintatavoista, ja sitä onkin tehty paljon toimintatapojen suunnitteluvaiheessa.

Voimat yhdistämällä Lemposta tulee Suomen kolmanneksi suurin lentopalloseura lisenssipelaajien määrässä. Se on huomattava voimanlähde ja tuo koko paikallisen lentopalloperheen yhteen.

Mistä tulee Lempo?

Lempo oli seuran työnimi sen hahmotteluvaiheessa, ja esiintynyt pitkään yhdistymispuheissa. Mitä jos olisikin yhteinen Lempo-lentisseura?

Lempo tarkoittaa lentopalloseuran kontekstissa kahta asiaa:

Ensinnäkin sanalla on vahva side Lempäälään. Lempäälän keskuskylä nimi on Lempoinen ja keskustassa on kyltti ”Lempo”.

Lisäksi Lempo tarkoittaa suomalaisessa muinaisuskossa uskomusolento tai jumala, jonka kristinusko samaisti paholaiseen. Tästä tulee myös Lempo-Volleyn logon pienet sarvet.

Lisäksi Lempäälä-nimen syntytarinassa yksi tarina kuuluu, että Lempäälässä olisi kauan aikaa sitten ollut Lemmon luola ja kuoppa. Enemmän Lempäälä-nimen ja Lemmon siteistä ja syntytarinasta voi lukea täältä.

Nyt Lempolla on uusi merkitys – lempääläinen lentopalloseura!


Kotihalli:.

Hakkarin liikuntahalli, Ahertajantie 3, 37550 Lempäälä

Kapasiteetti: 500 (irtotuoleilla lisäpaikkoja)

Liikuntahalli Google Mapsissa

Tutustu täältä liikuntahalliin


YLEISÖENNÄTYKSET:

Miesten 1-sarja: 339 (21.9.2019, 1-sarjan runkosarja Lempo-Isku, Hakkarin liikuntahalli)
LeKi-aikana 1-sarjassa: 535 (19.3.2016, 1-sarjafinaali LeKi-Mahti, Hakkarin liikuntahalli)

Miesten 2-sarja: 86 (15.12.2019, 2-sarjan runkosarja, Lempo2-Loimu2, Hakkarin likuntahalli)
Jyry-aikana 2-sarjassa: 136 (5.3.2017, 2-sarjan puolivälierä Jyry-East Volley, Hakkarin liikuntahalli


Peliasu:

Pelipaita: sininen

Shortsit: sininen

Liberon paita: valkoinen

Vierasasu: ei ole


Täältä löydät Lempo-Volleyn viralliset logot jpeg, png ja pdf-muodoissa


Seura

Lempo-Volleyn kotisivut

Tutustu Lempo-Volley Lempäälä ry:n eli pääseuran yhteystietoihin täältä

Koko Lempo-Volleyhyn seurana voit tutustua täältä