Mikä on Lempo-Volley?

Lempo-Volley on vuonna 2019 perustettu lempääläinen lentopallon ja beach volleyn erikoisseura.

Lempossa yhdistyy Lempäälän Jyryn ja Lempäälän Kisan lentopallotoiminta. Kaksi perinteikästä seuraa olivat lempääläisen lentopallon lippulaivat. LeKissä oli tyttöjuniorit ja Jyryssä poikajuniorit. Lentopalloväki halusi, että toiminta olisi joustavampaa ja helpompaa, ja siitä syntyi ajatus toimintojen yhdistämisestä yhden lipun alle.

Lempo-Volleyssa on miesten 1- ja 2-sarjajoukkueet, naisten ja miesten Tampereen Kuntosarjan harrastejoukkueita, miesten Masters-joukkueita, juniorijoukkueita pojissa ja tytöissä B-junioreista F-junioreihin ja Pallokouluun sekä kesällä beach volley -toimintaa. Kaikkiaan sarjoissa pelaavia joukkueita kaudella 2019-20 on yli 30.

Lempo-Volleyta aloitettiin hahmotella vuoden 2018 puolella. Samaisen vuoden loppupuolella oli ensimmäiset seuraväen kokoukset, ja maaliskuussa 2019 uuden seuran perustamiskokous.

Yhdistämispuheita on lempääläisessä lentopallossa ollut pitkään ja eritasoista yhteistyötä jo kauan. Eri asiat ovat kuitenkin pitäneet seurat erillään - ennen Lempo-Volleyta.

Lempon tarkoitus - miksi uusi seura?

Miksi perustaa uusi seura, kun kahdessa seurassa tehtiin hyvää työtä? Taustalla on asioiden yksinkertaistaminen ja toimijoiden työn helpottaminen. Esimerkiksi perheessä tyttö- ja poikajunnut ovat jatkossa samaa seuraa, mikä helpottaa lajin parissa toimimista.

Jyryn ja LeKin toiminta oli laadukasta eikä uuden seuran tarkoitus ole lähteä mullistamaan lentistoimintaa. Pidetään kiinni hyvistä ja toimivista asioista. Uuden seuran kohdalla on mahdollista yhdistää hyviä asioita molemmista toimintatavoista, ja sitä onkin tehty paljon toimintatapojen suunnitteluvaiheessa.

Voimat yhdistämällä Lemposta tulee Suomen kolmanneksi suurin lentopalloseura lisenssipelaajien määrässä. Se on huomattava voimanlähde ja tuo koko paikallisen lentopalloperheen yhteen.

Mistä tulee Lempo?

Lempo oli seuran työnimi sen hahmotteluvaiheessa, ja esiintynyt pitkään yhdistymispuheissa. Mitä jos olisikin yhteinen Lempo-lentisseura?

Lempo tarkoittaa lentopalloseuran kontekstissa kahta asiaa:

Ensinnäkin sanalla on vahva side Lempäälään. Lempäälän keskuskylä nimi on Lempoinen ja keskustassa on kyltti "Lempo".

Lisäksi Lempo tarkoittaa suomalaisessa muinaisuskossa uskomusolento tai jumala, jonka kristinusko samaisti paholaiseen. Tästä tulee myös Lempo-Volleyn logon pienet sarvet. 

Lisäksi Lempäälä-nimen syntytarinassa yksi tarina kuuluu, että Lempäälässä olisi kauan aikaa sitten ollut Lemmon luola ja kuoppa. Enemmän Lempäälä-nimen ja Lemmon siteistä ja syntytarinasta voi lukea täältä.

Nyt Lempolla on uusi merkitys - lempääläinen lentopalloseura!

Lisää tietoa ja taustaa Lempo-Volleysta:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.