Otteluraportit

2-SARJAKAUSI PÄÄTTYI LENTOPALLOLIITON PÄÄTÖKSELLÄ 14.3. EIK Ä SITÄ PELATA LOPPUUN. LEMPO-VOLLEY KIITTÄ KAIKKIA KULUNEESTA KAUDESTA!

LUE UUTINEN

7.3.2020 Lempo-Volley 2- Aitolahden Riento  3-0 (25-7, 25-21, 25-15)

Lempo päätti runkosarjan kotivoittoon

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Eetu Saarinen, Ossi Katajamäki, Ollu Uusitalo, Tommi Nieminen, Verneri Halttula ja libero Riku Nissilä.

Runkosarjan päätöspelissä vastaan tuli Tampereen-naapuri AitRi. 

Avauserä lähti heti alusta Lempolle Verneri Halttulan syöttövuorolla, erä heti 6-1 kotijoukkueelle. Kun vastustaja saa erässä seitsemän pistettä, on erä silloin täysin yhtä maalia.

Lempin syöttäjät saivat nauttia pitkistä syöttöputkista. Aitolahdella oli isoja ongelmia saada vastaanottoaan kuntoon, ja se heti vaikeutti rajusti peliä. Lempo puolestaan takoi laidasta hyvillä tehoilla, ja erä oli selvä.

Toinen erä alkoi selvästi tasaisemmin, ja AitRi sai riveinsä kokoon. Vierasjoukkue otti kentälle kokeneen ketun Miika Heikkisen yleispelaajaksi. Keskitorjujana maajoukkueessakin pelannut Heikkinen rauhoitti joukkueensa peliä huomattavasti.

Puolessa välissä Lempo teki harvinaisne triplavaihdon, kun kentälle tuli B-junnukolmikko Kalle Nieminen, Niko Montonen ja Aki Tuomivaara. Erä ratkesi jälleen syöttöpeliin: Lempo laittoi tauluun 20 pinnan jälkeen kolme ässää (Halttula ja Montonen 2), ja erä tiukempien vaiheiden jälkeen kotijoukkueelle.

Kolmanteen erään Lempo jatkoi samalla seitsikollam, millä päätti toisen erän. Myös AitRi oli mukana melko nuorella ryhmällä, isoa vastuuta kantoivat juniori-ikäiset Miki Välimäki, Viljami Juujärvi ja Antti Taponen. Isointa pistekuormaa kantoi kovakätinen hakkuri, kokeneemman kaartin Olli Kanerva.

Nuorisokolmikko laittoi kättä pallolle komeasti, ja Riku Nissilän johtama kenttäpuolustus kaivoi taas upeita palloja peliin. Erä oli tasainen hieman yli puolen välin, mutta lopussa Lempo repi kymmenen pisteen eron.

- Tänään oma perustaso riitti. Laajalti onnistuttiin tänään, ja nyt jännitetään kuka tulee vastaan pudotuspeleissä, tuumi Llempon päävalmentaja Kari Nieminen.

Pudotuspelit alkavat lauantaina 14.3. ja toinen peli pelataan heti 15.3. Neljännesvälierissä kahdella voitolla jatkoon, ja tilanteessa 1-1- pelataan kultainen erä 25 pisteeseen. Tällä hetkellä näyttää, että Lempon vastus on joko Oulun Kisko, Outokummun Partion Karpaasit tai Vilppulan Tähti.

Facebookin kuva-albumi pelistä

Lempon pisteet:

Katajamäki 12/+11
Halttula 9/+5
Uusitalo 7/+6
Montonen 6/+4
T. Nieminen 6/+0
Haavisto 4/+4
K. Nieminen 3/+1
A. Tuomivaara 3/-2
Saarinen 2/+1

29.2.2020 Oripään Urheilijat - Lempo-Volley 2  3-0 (25-22, 25-15, 25-15)

Oripää ei antanut Lempolle mahdollisuuksia yllätykseen

Lempon avaus: Saku Tuomivaara, Tommi Nieminen, Ossi Katajamäki, Aki Tuomivaara, Eetu Saarinen, Verneri Halttula ja libero Kalle Nieminen

Lempo-Volleyn toiseksi viimeinen runkosarjan ottelu Oripäässä päättyi vierastappioon erin 3-0. Niinpä Oripää oli runkosarjassa Lempolle voittamaton vastus - kaikki kolme matsia menivät Urheilijoille.

Jännättäväksi jää se, kohtaavatko Lempo ja OU 2-sarjan pudotuspelien avauskierroksella. Tällä hetkellä se on hyvinkin mahdollista.

- Ei tänään ollut meidän päivä, flunssapotilaita ja heikko treeniviikko alla. Ei herkistänyt vaan heikensi, tiivisti päävalmentaja Kari Nieminen.

Oripäässä Lempo aloitti hyvin, ja otti alussa johtoaseman itselleen. Oripää punnersi pian itsensä johtoon, ja avauserä eteni pisteen parin Oripää-johdossa pitkään. Lempo otti loppuerässä tuplavaihdosta kehiin kaksikon Jonne Haavisto-Olli Uusitalo, mutta vaihtokaan ei kääntänyt avauserän kulkua. Lempon useampi oma virhe toi avauserän erävoiton kotijoukkueelle 25-22.

Toisen erän alussa Oripään Kelkka-kaksikko Tuomo ja Antti takoivat pisteitä, ja ero oli heti alkuerästä viiden pisteen luokkaa. Lempo lähti sitä ajamaan takaa ottamalla aikaisessa vaiheessa tutun tuplavaihdon. Omia pisteitä ei kuitenkaan juuri saatu, vaan Lempon pisteet olivat isoksi osaa vastustajan virheitä.

Lempo kiri 16-12-tilanteeseen, mutta loppuerä oli kotijoukkueen näytöstä: erä Oripäälle 25-15. Oripään loistava passari Tuomas Laine oli kentän kuningas ja passarille poikkeuksellisesti paras pistemies kahden erän jälkeen, kun Lempolta Tommi Nieminen oli tehoilijana.

Kolmanteen erään Lempo muokkasi kuusikkoaan isosti: tuplavaihtopari Haavisto ja Uusitalo aloittivat erän kentältä ja Niko Montonen tuli Eetu Saarisen paikalle yleispelaajaksi. Myös Oripää vaihteli kuusikkoaan joka erän jälkeen, mutta luottokaksikko Miika ja Henry Kartano takoivat kovaa jälkeä erästä toiseen.

Kolmannen erän alussa juurikin Kartanoiden pisteillä Oripää lähti heti alusta karkuteille toisen erän tapaan. Kolmoserän Lempon valopilkku oli hakkuriksi tulleen Olli Uusitalon neljä pistettä. Vaivoista kärsinyt Olli teki vahvan paluun pelikentille NarPa- ja Oripää-peleissä. Muuten päätöserä oli kotijoukkueen näytöstä, jossa Lempo jäi vain kohteliaan vieraan rooliin. Erätulos 25-15 ei jätä selittelylle varaa.

- Olihan siinä tietynlaisia mahdollisuuksia, mutta ei ollut tänään joukkueessa sytyttäjää. Ja vastustaja oli kova, se täytyy muistaa. Puolivaloilla ei pärjää, Nieminen tuumi.

Lempo-Volleyn runkosarja päättyy ensi viikon lauantaina. 7.3. vastassa on Aitolahden Riento Hakkarissa. Peli alkaa jo kello 13.

Lempon pisteet:

T. Nieminen 9/-5
Halttula 7/+6
Uusitalo 6/+1
A. Tuomivaara 4/-1
Katajamäki 2/+0
Haavisto 1/+1
Montonen 1/+0
S. Tuomivaara 1/-1

23.2.2020 Lempo-Volley 2 - Lapin Narvi-Pallo 2-3 (25-15, 22-25, 20-25, 25-16, 12-15)

Jälleen viisieräinen jännäri NarPan kanssa

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Eetu Saarinen, Verneri Halttula, Olli Uusitalo, Saska Saren, Ossi Katajamäki ja liberot Kalle Nieminen ja Riku Nissilä.

Saku Tuomivaara ja Tommi Nieminen olivat samaan aikaan 1-sarjan mukana avauskokoonpanossa Pielavedelle Sampoa vastaan.

Eipä se yllätys ollut, että Lempo ja NarPa väänsivät viisieräisen pelin Hakkarissa. Joukkueiden aiempi peli Lempäälässä oli niin ikään täyspitkä, ja NarPa on pelannut tällä kaudella peräti yhdeksän viisieräistä.

Lopulta voittajaksi selviytyi vierasjoukkue Narvi-Pallo. Voiton avaimet olivat jo Lempon käsissä viidennessä.

- Johdimme 12-11 ja pääsimme pateria hyökkäämään. Ei kuollut, ja sitten vastustaja otti kolme torjuntaa ja peli oli ohi, kertasi Lempon pääkäskijä Kari Nieminen.

Lempo aloitti pelin loistavasti, ja vei avauserän suvereenisti. Etenkin puolustuspeli oli läpi pelin loistavaa, liberot Nieminen ja Nissilä esittivät tukun hienoja pelastuksia.

Toisessa erässä Lempon lievä hallinta jatkui, ja kotijoukkue johti pitkälle aina 20 pisteeseen asti. Sitten NarPa sai muutaman hyvän onnistumisen, hengen päälle ja vei erän kotiin.

- NarPa hieman nukkui avauserän, liekö matkarasituksia. Sitten saivat hurmoksen päälle ja puolustivat hyvin. Meillä peli hieman ailahteli, Nieminen tiivisti.

Todellakin, sillä seuraavat erät olivat toistensa vastakohdat. Vierasjoukkue hallitsi läpi kolmannen erän, ja vei sen melko selvällä marginaalilla. Ykköspyssy Jari Metsä-Tokila saatiin kohtuullisesti vaimennettua, mutta pitkä hakkuri takoi silti 13 pistettä. 

Neljännen erän loppu taasen oli täydellistä Lempon dominointia. Lempo oli jo 14-9-häviöllä, ja peli vaikutti jo menneen, mutta mitä vielä. Loppuerä kotijoukkueelle 16-2, ja tilanteesta 16-16 Lempo teki loppuerän mittaisen pisteputken. Niko Montosen ja Verneri Halttulan pitkillä syöttövuoroilla erä kääntyi, hakkuriksi tullut Aki Tuomivaara ja illan isoimmat pisteet (18) takonut Saska Saren juhlivat lyönneillään.

Viidennessä NarPa rykäisi enson parin pinnan johdon. Sitten Lempo tuli tasoihin ja 10-8-johtoon. Kuitenkin, jälleen, kokenut NarPa venyi lopulta ohitse. Ottelupallon viimeisteli tietenkin Metsä-Tokila.

- Emme olleet ensimmäinen, joka NarPalle viiden erän väännön hävisi, he tykkäävät näitä vääntää. Mutta ei saanut kaveri helpolla pisteitä. Kyllä taas olemme kehittyneet ja menneet eteenpäin, tämäkin peli sen osoitti.

- Kyllä tämä ihan hyvältä näyttää, jos vire pysyy samana pudotuspeleihin. Ja siellähän voi käydä mitä tahansa, Nieminen tuumi jo tulevaa.

Seuraavaksi Lempo pelaa Oripäätä vastaan vieraissa, ja runkosarja päättyy 7.3. AitRi-kotipeliin. Lohkon neljäs sija näyttää nyt hyvin todennäköiseltä. Pudotuspelien neljännesvälierät pelataan 14.-15. maaliskuuta.

Lempon pisteet:

Saren 18/+9
Uusitalo 13/+10
A. Tuomivaara 10/+4
Halttula 9/+5
Montonen 8/+3
Katajamäki 7/+5
Haavisto 5/+4
Saarinen 1/-3

16.2.2020 Raision Loimu 2 - Lempo-Volley 2 0-3 (13-25, 18-25, 10-25)

Loimu nurin tunnissa

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Tommi Nieminen, Verneri Halttula, Aki Tuomivaara, Eetu Saarinen, Ossi Katajamäki ja libero Riku Nissilä.

Lempo esitti kauden ehjimmän kolmieräisen 2-sarjassa, ja nuiji kotijoukkue Loimu 2:n maanrakoon noin tunnin mittaisessa Raisiossa pelatussa ottelussa. Kaksi erää menivät ylivoimaisesti lempääläisille ja kolmaskin selvästi, kun Loimu keräsi 13, 18 ja 10 pistettä).

Samalla Lempo vahvisti asemaansa B-lohkon neljäntenä, ja kolmossijalla oleva Narvi-Pallokin on vielä iskuetäisyydellä. Seuraava peli onkin juuri NarPaa vastaan kotona.

Loimaalla Lempolla toimi käytännössä kaikki, ja joka osa-alue oli rasvattu vahvaan vireeseen. Vapaa viikonloppu näkyi ernegiana. Sen huomasi myös tulostaululla.

- Ehjä kokonaisuus meiltä. Kaikki osa-alueet toimivat, ja koko ajan peli kulki, tuumi päävalmentaja Kari Nieminen.

- Kun kokeneemmat olivat poissa, heti peli toimi, Nieminen tuumi huumorimielessä ja jatkoi, että etenkin Lempon murskaerissä oma syöttö kulki vahvasti, eikä Loimulta löytynyt isojen passien pallontappajia.

Heti avauserän alkuvaiheilla Lempo karkasi ja osoitti tasoeron. Voitto oli Loimusta kolmas, ja kolmannen kerran tulos oli 3-0. Tommi Nieminen oli illan pistetykki (16) Aki Tuomivaaran kanssa (13). Nieminen kävi ennen peliä parin päivän korkean paikan leirillä Tukholmassa, ja se näkyi hienoina otteina. Nuori hakkuri Tuomivaara oli toisen kerran kolmeen peliin Lempon parhaita pisteidentekijöitä, Aki pelaa hienoa kevätkautta.

Avauserässä Lempo repi nopeasti viiden ja sitten kymmenen pisteen johdon (17-7). Toisen erän puolessa välissä valmentaja Nieminen jakoi vastuuta, kun Niko Montonen ja Saku Tuomivaara tulivat kentälle. Tahti pysyi vahvana, etenkin 1-sarjassa tällä kaudella esiintyneet S. Tuomivaara ja T. Nieminen löysivät toisensa ja tekivät muutaman upean kuvion ja sitä kautta pisteen. Toistakin erää Lempo johti jo 21-14, lopussa Loimu kiri hieman ja pääsi 18 pisteeseen.

Kolmas erä oli pelin ylivoimaisin. Kun ei ollut pitkää taukoa, latoi Lempo vielä hieman lisää puita uuniin ja jätti kotijoukkueen vain kymmeen pisteeseen.

2-sarja jatkuu kotipelillä ensi sunnuntaina 23.2. klo 15 Hakkarissa, silloin lohko-4 Lempo saa vastaansa viisi pistettä ylempänä olevan NarPan.

Lempon pisteet

T. Nieminen 16/+14
A. Tuomivaara 13/+7
Halttula 7/+5
Katajamäki 6/+4
Saarinen 4/+3
Montonen 4/+4
Haavisto 2/+2
S. Tuomivaara 2/+2


2.2.2020 VaLePa 3 - Lempo-Volley 2  2-3 (25-17, 25-27, 24-26, 26-24, 11-15)

36 pinnaa takonut VaLePan Aatu Niemelän huippupeli ei riittänyt kaatamaan Lempoa

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Eetu Saarinen, Verneri Halttula, Olli Uusitalo, Saska Saren, Ossi Katajamäki ja libero Kalle Nieminen

Kolmas kerta VaLePaa vastaan toi kolmannen voiton. Samalla neljäs sija vankistui edelleen lohkossa. VaLePa kuitenkin osoitti, että nuori nippu on kehittynyt ja laittoi Lempon todella tiukille.

Avauserä lähti heti käyntiin VaLePa-merkkisesti. Lempo ei saanut juurikaan omia pisteitä, kun taas nuori kotijoukkue onnistui tehokkaasti pisteiden päättämisessä. Kaksikko Kari Hencshel ja Aatu Niemelä iskivät noin puolet VaLePan pinnoista.

Lempo otti kesken erän Niko Montosen Eetu Saarisen paikalle yleispelaajiksi. VaLePan hyvä alkurynnäkkö kuitenkin kesti, ja 17-11-tilanteesta Lempo ei enää noussut. Lopulta Lempo pääsi 17 pisteeseen VaLePan viedessä avauserän.

Toisen erän alkuun lempääläiset tulivat uudella ilmeellä, ja pari hyvää hyökkäyspinnaa toi muutaman pisteen johdon. Sitten pelin vaaka heilahti takaisin VaLePalle, joka nousi pian johtoon.

VaLePan 17-14-johdossa päävalmentaja Kari Niemisen aikalisä toimi, ja Lempo nousi pian tasoihin. Sen jälkeen erää edettiin piste pisteeltä vuorotahtiin. Loppuerästä esiin nousival kolme laitapelaajaa: Lempo voitti erän kolmannen eräpallon jälkeen 27-25, ja trio Saren (2 pinnaa), Montonen (3) ja Uusitalo (3) tehoilivat 20 pisteen kohdalla ja jälkeen.

Kolmas erä aloitettiin samoilla vauhdeilla ilman pitkää taukoa. Se alkoi edelliserän lopulle ominaisesti tasaisesti, johtopaikka vaihteli solkenaan. Avauserässä kehiin tullut Montonen paukutteli itsenä Lempon parhaaksi pistetykiksi pelin puolivälissä. 

Erä eteni tasaisesti aina loppuun asti. Kokemus kuitenkin astui esiin: Saska Sarenin kahdella tärkeällä pisteellä erä Lempolle, jälleen jatkopalloilla 26-24.

Tällä kertaa Lempon ja VaLePan välillä oli todella vaikea löytää eroa, niin tasaisia erät olivat. VaLePa on kehittynyt valmentajansa Viktor Circenkon alaisuudessa valtavasti. Niinpä myös neljäs erä meni jatkopalloille, tällä kertaa erävoitto VaLePalle 26-24. Hakkuri Uusitalo piteli Sarenin kanssa vielä toiveita kolmesta pisteestä, mutta loppuerässä kotiryhmä oli kovempi.

Viidennessä erässä esiin astui, yllätys yllätys, kokemus. VaLePan yleispelaaja Aatu Niemelä pelasi hurjan pelin ja takoi peräti 36 pistettä! Ei taitava vasuri ole turhaan 2-sarjan pistepörssin kärkisijoilla. Viidennessä erässä Niemelä saatiin kuitenkin hyvin pois pistetehtailusta: hän ei tehnyt enää pisteitä 2-2-tilanteen jälkeen.

Lempo teki erässä kymmenen omaa pistettä, joista kuusi kokeneet tukipilarit Uusitalo-Saren. Lopullisen niitin iski Verneri Halttula ottelupallosta, ja erä Lempolle 15-11.

Kaksi pistettä siis matkasi Lempäälään, ja voitto oli kolmas VaLePasta tällä kaudella. 2-sarjassa on tuleva viikonloppu vapaana, seuraava peli 16.2. vieraissa Raision Loimun 2-joukkuetta vastaan.

Lempon pisteet:

Saren 22/+14
Uusitalo 20/+11
Montonen 16/+9
Halttula 9/+4
Haavisto 4/+2
Katajamäki 2/+0


26.1.2020 Lempo-Volley 2 - Raision Loimu 1 1-3 (22-25, 26-24, 16-25, 21-25)

Nuori Lempo taisteli hienosti mutta lohkokärki vei pisteet

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Tommi Nieminen, Ossi Katajamäki, Aki Tuomivaara, Niko Montonen, Verneri Halttula ja libero Eetu Saarinen.

Kuten kuvasta näkee, tänään Lempo oli liikkeellä kapealla rosterilla, kahdeksalla pelaajalla. Sairaudet ja vammat rokottivat viisi pelaajaa kokoonpanosta. Kasassa olikin ryhmä, jonka keski-ikä oli hieman päälle 18,5 vuotta, ja vanhin pelaaja 23-vuotias.

Lempo laittoi lohkokärjen kuitenkin tiukoille vaikeista lähtökohdista huolimatta, ja vierasjoukkue joutui tekemään täyden päivätyön voiton eteen. Kuitenkin, kolmannen kerran tällä kaudella Loimu oli parempi keskinäisissä erin 3-1.

- Jätkät pelasivat hemmetin hyvin vaikeisiin alkuastelemiin nähden. Nuoret näyttivät, että osaavat todella pelata, mutta ailahtelua oli taas. 

- Ei ole ihme, että Loimu on kärjessä. Heiltä löytyy paljon varmuutta ja kokemusta, mutta taistellen joutuivat viemään pisteet Raisioon, pohti Lempon päävalmentaja Kari Nieminen.

Avauserän alku oli vierasjoukkue Loimun hallintaa. 1-sarjassa TuTon paidassakin pelanneet yleispelaajat Miikka Puranen ja Urho Rytsä muodostivat varman kaksikon. Erän kuluessa Lempon kunnioitus lohkokärkeä kohtaan karisi ja nousu alkoi. Kun molemmat liberot puuttuivat, yp Eetu Saarinen pelasi liberona. Loimu yritti pommittaa Eetua, mutta Eetu pelasi upean nostopelin. 

Lempo nousi jopa 16-15-johtoonkin, mutta loppuerä oli Loimu-passari Antti Armisen näytöstä. Pari peippiä, painopalloa ja torjunta. Juho Liimataisen syötöin oranssit repivät eron, jota Lempo lopussa hieman kaunisteli, erä vierailijalla 25-22.

Toinen erä lähti kotijoukkueelta upeasti käyntiin, Niko Montonen ja Aki Tuomivaara onnistuivat hienosti lyöntipelissä ja pian Lempo 4-1-johdossa.

Loimu nousi piakkoin tasoihin, mutta kotijoukkueen terävä meni jatkui. Vahva torjuntapeli pehmitti loimulaiset vaihtoihin ja Lempon 17-12-johtoon. Erä kääntyi kuitenkin jälleen Liimataisen syöttövuorolla, Loimu nousi 22-20-johtoon Purasen parilla upealla puolustuspallolla. Lempo kiri vielä 23-23 ja 24-24 tasoihin. Ja kuinkas kävikään, Lempo tuli vielä takaa ohi 26-24 erävoitoonn Aki Tuomivaaran torjunnalla.

Kolmanteen erään Loimu kaivoi vaihtopenkiltään kapteeninsa, yleispelaaja Sami Lehtosen. Se paransi vierailijan peliä, ja pitkän tauon jälkeen erän alkua hallitsi Loimu. Vierailija panosti myös syöttöönsä, ja teki sillä hyvää tuhoa. Lempo pitivät pelissä mukana Nieminen, Tuomivaara ja Halttula pisteillään. Lempon omat suorat virheet veivät erän Loimulle 25-16.

Neljäs erä lähti eristä tasaisimmin käyntiin, pisteitä tehtiin vuoron perään ja johtopaikka vaihteli. Molemmat tekivät suoria virheitä useamman. Lempon keskipeli oli tehokasta alkuerästä, samoin Niko Montonen teki pari maukasta pistettä. Muutama puhetta herättänyt tilannekkin nähtiin, ja Loimun vaihtopenkki pääsi korottamaan ääntään.

Erä etenki tasaisesti aina 20 pisteen tuntumaan, kunnes Loimu pääsi repimään tarvittavan eron Joni Rouvalin kahdella ässällä. Kolmas voittoerä 25-21 Loimulle.

- Jatkohyökkäyspeliin tänään hävittiin, niissä olisi tarvittu lisää kovuutta. Mutta hyvä nosto- ja puolustuspeli meiltä, ja hakkurina Aki Tuomivaara oli todella hyvä: hyökkäsi ja puolusti hienosti. 

Seuraava 2-sarjan peli on sunnuntaina 2. helmikuuta Vammalassa VaLePaa vastaan.

Lempon pisteet

A. Tuomivaara 13/+1
T. Nieminen 11/-4
Katajamäki 10/+7
Montonen 8/-1
Halttul 7/+3
Haavisto 1/-1

19.1.2020 Aitolahden Riento - Lempo-Volley 2 0-3 (15-25, 15-25, 20-25)

Kaksi loistavaa erää toivat vuoden avausvoiton AitRista 

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Eetu Saarinen, Ossi Katajamäki, Tommi Nieminen, Saska Saren, Niko Montonen ja libero Riku Nissilä.

Pelin sävel Kaukajärven sunnuntai-illassa oli ottelun alkupalloista lähtien selvä: Lempo-Volley vie peliä ja AitRi sinnittelee. Lyhyt vierasmatsi sopi selvästi lempääläisten jaloille, ja kaksi ensimmäistä erää Lempo suorastaan murskasi Riennon. Kolmannessa upea nousu takaa ohi ja pisteet suoraan kolmessa erässä. Samalla voitto ja pisteet olivat vuoden 2020 ensimmäiset, ja vahvistivat lohkon neljättä sijaa.

- Kaksi todella hyvää erää ja kolmannessa vaikeuksien kautta voittoon, tiivisti Lempon pääkäskijä Kari Nieminen.

Rosterista puuttuivat Verneri Halttula ja Olli Uusitalo. Halttulaa paikannut Niko Montonen pelasi huippupelin, vaikka lauantaina oli takana kova B-junnujen turnaus. Niko latasi pari upeaa pateria ja otti myös pari hyvää torjuntaa. Eetu Saarinen pelasi hienon nosto- ja syöttöpelin, ja tehoili siinä sivussa yhdeksän pistettä.

- Nostopelimme oli tänään todella hyvää, se takasi voittosauman. Kaikki pelasivat omalla tasollaan, ei ollut heikkoa lenkkiä.

Avauserän aloitti ja lähes samalla myös lopetti Jonne Haavisto syöttövuorollan: peli 8-1 ja pian 12-2 Lempolle. Haavisto pääsi johtoasemassa pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä, eikä AitRin kenttäpuolustus saanut palloja ylös.

Toisen erän alussa tähtenä loisti hakkurina pelannut Tommi Nieminen, hänen parilla hienolla pisteellään peli 7-2. Passari-hakkurivaihdossa Lempolla oli ässänä hihassa Tuomivaaran veljekset Saku ja Aki. Saku jakeli passeja ja Aki päästeli menemään pelit näyttävimmät pisteet kakkospaikalta toisen ja kolmannen erän tuplavaihdoissa. Niin ensimmäisessä että toisessa erässä kotijoukkue AitRi jäi 15 pisteeseen.

Kolmannessa erässä AitRi sai pelin juonesta paremmin kiinni, ja etenkin kokenut libero Timo Leppänen teki muutaman upean puolustuksen. Lempo teki puolestaan paljon omia suoria virheitä etenkin syöttöpelissä, ja AitRi karkasi erän puolessa välissä parhaimmillaan viiden pisteen johtoon.

Kokeneet pelaajat Saska Sarenin ja Saarisen johdolla kuitenkin rauhoittelivat ryhmää, ja etenkin kippari-Sarenin muutama taidokas piste toivat rauhaa Lempon peliin. Ero pysyi parissa AitRin eduksi, mutta piste pisteeltä lempääläiset ottivat eroa kiinni.

AitRin 16-13-johdossa Kari Nieminen otti jälleen tuplavaihdon, ja erä alkoi kääntymään Lempolle. Aki Tuomivaara takoi loppuerään pari isoa pistettä ja kun Lempo pääsi tasoihin 18-18, katkaisi se lopullisesti AitRin selkärangan. Loppuerä 7-2 Lempolle ja erä 25-20.

- Kahdessa avauserässä fokus pysyi, kolmannessa lähdettiin vastustajan pelitempoon mukaan ja tulikin vaikeaa, Nieminen tuumi.

Lempon kausi jatkuu tulevana sunnuntaina 26. tammikuuta, kun 2-sarjan kolmas pelikierros alkaa. Hakkariin saapuu kovin mahdollinen vastus, lohkokärki Raision Loimun 1-joukkue, joka ei tällä kaudella ole vielä kertaakaan hävinnyt sarjapelissä. Sitä taikaa Lempo lähtee murtamaan.

Lempon pisteet

Saren 13/+7
T. Nieminen 13/+6
Saarinen 9/+4
Montonen 7/+6
A. Tuomivaara 5/+3
Katajamäki 3/+1
S. Tuomivaara 1/+1 

12.1.2020 Lempo-Volley 2 - Oripään Urheilijat 1-3 (19-25, 17-25, 25-17, 21-25)

Oripään huipputrio kaatoi Lempo-Volleyn

Lempon aloitus: Saku Tuomivaara, Saska Saren, Verneri Halttula, Olli Uusitalo, Saska Saren, Ossi Katajamäki ja liberot Riku Nissilä ja Kalle Nieminen.

Lempo ja Oripää ovat kohdanneet tällä kertaa kahdesti hyvin samanlaisissa otteluissa. Molemmissa Oripää on ottanut voiton erin 3-1, kuten tänään Hakkarissa. Molemmissa Lempo on päässyt jo todella lähelle viidettä erää, mutta loppumetreillä pelit ovat kääntyneet oripäälaisille.

Kolmen pisteen myötä Oripää nousi lohkossa toiseksi, mikä näkyi myös joukkueen riehakkaina tuuletuksina.

Tällä kertaa Lempon kaatoi kova korkeimmillakin sarjatasoilla marinoutunut kolmikko Henry Kartano (13 pistettä), Miika Kartano (9 pistettä) ja Johannes Laine.

- Oripää pelasi todella paljon tämän kovan kolmikon kautta. Meidän voittoerässä saimme Oripään nelospaikan kuriin. Tuommoisia 1-sarjajyriä vastaan on vaikea pelata, ovat tasollisesti niin kovia, jakoi tunnustusta Lempon päävalmentaja Kari Nieminen Oripäälle.

Passarina pelannut Laine, joka aiemmin on tunnettu yleispelajana, jakeli tärkeissä paikoissa palloja Kartanoille, jotka taidolla päättivät pisteitä. Heitä avitti hakkuri Andriy Osibchuk, joka oli alkupelissä parhaimmillaan keräten 15 pistettä.

Avauserässä Oripää aloitti heti kovalla rytinällä, ja Lempon jaloissa näytti alkupelin painavan lauantainen vieraspelireissu Raumalle. Oripää karkasi 5-1-johtoon, ja läpi erän ero pysyi aika lailla samana.

Lempolta Tommi Nieminen väläytteli komeita kutospaikan hyökkäyksiä Saku Tuomivaaran passeista, mutta kahdessa erässä lempääläiset olivat piirun kaksi verran vierailijaa jäljessä. Avauserän jälkeen Uuistalon korvasi hakkurina Aki Tuomivaara ja Niemisen yleispelaajana toisen erän lopulla Niko Montonen. Toinen erä karkasi tilanteesta 14-1-4 Lempon omilla virheillä vierailijoille.

Pitkä erätauko muutti pelin suuntaa selvästi. Oripää on kokenut ryhmä, jonka pelaajista paistoi kokemus niin sijoittumisessa kuin pelinluvussa. Mutta hieman alkoi vierailijoilla jalka painaa ja nuori Lempo käytti paikkansa hyödyksi.

Torjuntapeli alkoi toimimaan kolmoserässä Katajamäki-Halttula-parivaljakon johdolla. Kolmas erä oli kuitenkin kapteeni Saska Sarenin show: yleispelaaja takoi 20 pisteen paikkeilal neljä pinnaa putkeen kovilla hyökkäyksillä ja syötöillä ja ero repsahti selvästi Lempolle, kavennus eriin pistein 25-17. 

Myös neljäs erä alkoi samalla hyvällä tempolla ja fiiliksellä, ja usea tiukka pallo kääntyi Lempolle. Lempo nykäisi jo 15-11-johdon hyvien syöttöjen ja parin maukkaan puolustuksen jälkeen.

Oripää kuitenkin kiri tasoihin hakkuri Osibchukin hyppysyötöillä. Loppuerä oli tiukkaa piste sulle toinen mulle -periaatteella. Lempo pääsi vielä pinnan iskuetäisyydelle, mutta loppuerästä Kartanoiden viisaat hyökkäykset pitivät pinnat vierasjoukkueella ja erä 25-21.

- Hetkellisesti osataan pelata todella komeasti, mutta yhä näkyy, että kokemus puhuu erien lopuissa. Mutta kokemustahan ei tule muuten kuin pelaamalla, Nieminen tuumi.

- Saska oli vahva, etenkin kolmoserässä. Peli oli parempaa kuin eilne, joskin ailahtelua tulee nuorilla miehillä. Kärkijoukkueita vastaan omien virheiden määrä pitää olla tosi pieni, jos haluaa voittaa.

Lempon kausi jatkuu tulevana viikonloppuna vieraspelillä Tampereelle. 19. tammikuuta vastassa on Aitolahden Riento.

Lempon pisteet:

Saren 18/+8
Katajamäki 9/+6
Halttula 7/+2
T. Nieminen 7/+0
A. Tuomivaara 6/+0
S. Tuomivaara 3/+2
Montonen 3/-2
Uusitalo 2/-1

Katso kaikki pelikuvat kuva-albumista täältä

11.1.2020 Lapin Narvi-Pallo - Lempo-Volley 2 3-0 (25-20, 25-22, 25-22)

Uusi vuosi alkoi tiukalla pelillä, mutta tyhjällä pisterepulla

Lempon aloitus: Verneri Halttula, Eetu Saarinen, Niko Montonen, Olli Uusitalo, Tommi Nieminen, Ossi Katajamäki ja liberot Riku Nissilä ja Kalle Nieminen.

Lempo lähti uuden vuoden avauspeliin Rauman suuntaan Lappiin bussikyydillä. Poissa olivat Jari Nurro, Saska Saren ja 1-sarjajoukkueen mukana ollut Saku Tuomivaara.

Vastassa oli kokenut Narvi-Pallo, joka oli alkukaudesta erikoistunut vääntämään viiden erän pelejä, myös Lempoa vastaan. Tällä kertaa ei kuitenkaan nähty kuin kolme erää, kun kotijoukkue voitti pelin 3-0.

Joka eri oli melko tiukka, kahdessa viimeisessä Lempo oli loppuun asti aivan iholla. Lopulta esiin astui kokemus, jota kotijoukkueen pelaajilta löytyi selvästi enemmän kuin nuorelta Lempolta.

- Erien lopuissa näkyi, että oli hieman miehet vastaan pojat -astelmat.He pystyivät pelaamaan omaa rauhallista peliään, kun meille tuli helpohkoja virheitä, tuumi Lempon päävalmentaja Kari Nieminen.

- Tiukkaahan se oli, niinkuin eräpisteet kertovat, mutta lopuissa kääntyi joka erä.

Avauserä oli alusta asti kotijoukkueen hallintaa, eikä Lempo oikein päässyt iholle tosissaan kampeamaan ohituskaistale. Ero kävi jo kuudessa pisteessä, puolen välin jälkeen Verneri Halttula ja Tommi Nieminen toivat Lempoa lähemmäs.

Toiseen erään osuivat Lempon parhaat hetket. Alkuerän tappioasema kääntyi Olli Uusitalon johdolla. Hakkuri Uusitalo teki paluun kehiin olkapään parannuttua ja tehtaili pelissä seitsemän pistettä. 20-16-johto kuitenkin suli loppuerässä, kun kotijoukkue jaksoi sitkeästi tehdä töitä ja nousu riitti erävoittoon.

Kolmas erä eteni tasaisesti pitkään, aina 16-16-tilanteeseen. Lempon yleispelaaja Tommi Nieminen oli illan Lempo-tähti 14 pisteellä. Kolmanteen erään Lempo otti kehiin Jonne Haaviston ja Aki Tuomivaaran. Taas ero tuli 20 pisteen korvilla, ja peli suoraan kolmessa erässä NarPalle.

- Joulutauko näkyi pelissä jonkin verran, mutta toisaalta olen tyytyväinen siihen, miten pystyttiin pelaamaan vaikka edellinen peli noin kuukauden takaa.

Uusi pistemahdollisuus tulee heti sunnuntaina. Silloin vastassa kello 15 Hakkarissa Oripään Urheilijat, joka voitti lauantaina AitRin.

- Huomenna taas päästään yrittämään, jos vaikka jotain olisi tänään tarttuntu oppia, Nieminen pohti.

Lempon pisteet

T. Nieminen 14/+6
Halttula 10/+8
Uusitalo 7/+3
Katajamäki 5/+3
Montonen 5/+3
Saarinen 3/+0
Haavisto 2/+0
A. Tuomivaara 1/+1


15.12.2019 Lempo-Volley 2 - Loimu 2 3-0 (25-12, 25-23, 25-19)

Joulutauolle hienolla 3-0-kotivoitolla - Loimu joutui luovuttamaan kesken pelin

Lempon aloitus: Jonne Haavisto, Tommi Nieminen, Niko Montonen, Aki Tuomivaara, Saska Saren, Ossi Katajamäki ja L Riku Nissilä.

Loimu lähti otteluun vain kuudella pelaajalle, eli joukkueella ei ollut ollenkaan liberoa. Liiga-apuja Loimun edustuksesta ei ollut käytössä.

Päävalmentaja Kari Nieminen korosti ennen alkua asenteen merkitystä: vaikka kaveri oli liikkeellä vajaalla ryhmällä ja edessä syyskauden viimeinen matsi, piti fokuksen pysyä pelissä.

Niinhän se aluissa hyvin pysyikin, ja ensimmäinen erä oli Lempon juhlamarssia alusta asti. Hyvä torjuntapeli aiheutti loimulaisille vaikeuksia, ja hakkuri Aki Tuomivaara yleispelaajien säestyksellä takoivat palloja tehokkaasti kenttään. Niinpä Loimu jäi avauserässä vain 12 pisteeseen.

Toinen erä oli luonteeltaan täysin erilainen. Loimu palasi omalle tasolleen ja laittoi Lempon selvästi ahtaammalle. Hakkuri Ville Anttila alkoi pommittamaan pinnoja oransseille.

Erän puolen välin jälkeen Loimu sai parin pisteen etumatkan, mutta Saska Saren ja Ossi Katajamäki napsivat tärkeillä pinnoillaan eron kiinni. Syöttövaihdosta kehiin tullut Eetu Saarinen syötti Lempon johtoon 23-20. Loimu tuli vielä pisteen päähän, mutta Katajamäen torjunta lopetti erän.

Kolmas erä oli hyvin toisen erän kaltainen. Loimu laittoi hyvin hanttiin, ja sai pinnoja etenkin pahoilla peipeillä. Lempo puolestaan hallitsi ässillä ja lyöntivoimalla, ja saikin 15 pisteen jälkeen mukavan raon raivattua. 

Tosin ottelu päättyi dramaattisesti, kun Lempon johtaessatilanteessa 23-19, Loimun pelaajalta meni sormi sijoiltaan torjuntatilanteessa, eikä hän pystynyt pelaamaan peliä loppuun. Sen vuoksi Loimu joutui luovuttamaan pelin, koska heillä oli vain viisi pelikelpoista pelaajaa. Niinä kaksi viimeistä erän pistettä merkattiin Lempolle ja erä tilanteesa 23-19 merkattiin 25-19 päättyneeksi.

Näin Lempo päätti syyskauden makeaan voittoon suoraan 3-0, ja kolmanteen voittoon putkeen kotikentällä.

Seuraava 2-sarjan ottelu on 11. tammikuuta NarPaa vastaan. Lempo lähtee joulutauolle lohkon sijalta 4, vain kolme pistettä lohkokakkosta NarPaa jäljessä.

- Peli oli meiltä keskinkertainen, hieman harjoitusten hajanaisuus näkyi. Mutta olen tyytyväinen, että silti löytyy perustaso, joka riittää tässä sarjassa monen joukkueen kaatoon. Saska Saren oli tänään liekeissä ja todella hyvä.

- Kaikkiaan syyskausi oli aika lailla sellainen kuin odotinkin nuoren joukkueen kanssa. Lohkon loppupään joukkueille pärjäämme hienosti, mutta lohkon kärkeä vastaan ei aivan riitä, pitäisi päästä ihan huipputasolle koko porukan, kertasi Lempon päävalmentaja Kari Nieminen pelin ja syyskauden.

Lempon pisteet

Saren 15/+9
Katajamäki 10/+5
A. Tuomivaara 9/+2
T. Nieminen 4/+2
Montonen 3/+0
Saarinen 2/+1
Haavisto 1/+1

1.12.2019 Lempo-Volley 2 - VaLePa 3 3-1 (25-18, 25-19, 23-25, 25-15)

Täydet pisteet kotisalista - VaLePa kaatui toistamiseen

Lempo-Volley palasi 2-sarjassa voittojen tielle. Kauden toisessa VaLePa-pelissä erälukemat olivat samat kuin kauden ensimmäisessä keskinäisesä: 3-1, ja voittaja sama eli Lempo.

- Tänään mentiin vähän mukaan vastustajan hitaampaan tempoon, eikä oltu ihan parhaimmillamme. Kuitenkin pystyttiin voittamaan ei parhaana päivänä, mikä on hyvä juttu. Luottoa löytyy porukkaan, tässä tehdään kasvutarinaa askel kerrallaan, kertaili pelin jälkeen Lempon päävalmentaja Kari Nieminen.

Aloitus: Verneri Halttula, Saska Saren, Ossi Katajamäki, Tommi Nieminen, Eetu Saarinen, Niko Montonen ja L Kalle Nieminen

Kahden suuren kohtaamisessa Suomen neljänneksi suurin lentopalloseura Lempo-Volley kohtasi Suomen toiseksi suurimman eli VaLePan. Sijat siis lisenssipelaajien määrien mukaan listattuna.

Avauserä lähti lempomerkkisesti käyntiin, ja nopeasti ero oli kotijoukkueelle muutaman pisteen. Keskitorjuna paikalla pelannut Niko Montonen sai muutaman maukkaan paterin ja hakkuri Tommi Nieminen esitteli rajalyöntiään.

VaLePa osoitti jo avauserässä, että nuori joukkue on kehittynt alkukaudesta paljon. Passaro Halim Satadzha ruokki etenkin hakkuri Aatu Niemelää menestyksellä, ja VaLePa kiri pisteen päähän 16-15. Loppuerä oli kuitenkin Lempon Eetu Saarisen näytös: torjunta ja kaksi ässää ja erä kotijoukkueelle selvemmin kuin ehkä pelitapahtumat osoittivat.

Toinen erä jatkui samanlaisella kaavalla kuin avauserä: Lempo sai tasaisen alkuerän jälkeen revittyä itselleen viiden pisteen eron, joka pysyi erän loppupuolelle asti. Erän puolessa välissä kehiin tulivat passariksi Jonne Haavisto ja hakkuriksi Aki Tuomivaara.

VaLePa pakotti Lempon vielä aikalisään, mutta Haaviston peippi ja vahvat syötöt toivat myös toisen erän selvästi kotijoukkueelle. Viimeinen silaus oli Montosen tappama vastapallo.

Kolmanteen erään Lempo muokkasi rosteriaan enemmän: Montonen yleispelaajaksi Tommi Niemisen kanssa, Tuomivaara hakkuriksi ja Halttula keskelle. Pitkä tauko piristi vammalalaisia, ja etenkin vahva puolustuspeli vei vierailijat jo 13-7-johtoon.

Tappiotilanteessa kentälle tulivat Saarinen ja Saren. Siitä alkoi Lempon kiri, ja peli oli tasan tilanteessa 17-17. VaLePa kuitenkin sai eroa uudestaan, etenkin hyvällä puolustuspelillä, ja tilanne muuttui 21-18. Lopulta erä VaLePalle Niemelän pisteillä 25-23.

Neljännessä erässä kapteeni Saska Saren otti ohjat käsiinsä: Saren hyökkäsi ja torjui tehokkaasti ja Lempo johtoon 10-3.  Sama meno jatkoi läpi erän, eikä kotijoukkue enää laskenut jalkaa kaasulta. Niinpä erä ja peli Lempo-Volleylle.

- Tänään oli tarkoitus peluuttaa paljon nuoria. He tarvitsevat pelejä, joissa on yleisöä ja todella mitataan pääkopan kesto. Hieman taisi näjyä eilisen B-poikaturnauksen rasitukset. 

Seuraava kotipeli on myös seuraava peli. 15.12. Hakkariin saapuu Loimun 2-joukkue, peli alkaa kello 15.

Yleisö: 29

Lempon pisteet
T. Nieminen 15/+10
Saren 10/+3
Katajamäki 9/+7
Montonen 8/+5
Saarinen 8/+2
Halttula 5/+2
Haavisto 2/+0
A. Tuomivaara 1/-3

23.11.2019 Raision Loimu 1 - Lempo-Volley 2 3-1 (25-16, 22-25, 25-19, 25-11)

Lohkokärki oli asemansa veroinen

Lempo matkasi vaativaan vieraspeliin Raisioon, jossa vastassa oli lohkon kärkijoukkue Raision Loimu 1. Loimu ei ollut hävinnyt ennen ottelua tällä kaudella peliäkään, ja pysyi voittamattomana mys lauantaisen kamppailun jälkeen. Lempolla oli vahvat hetkensä toisessa ja kolmannessa erässä, mutta kärkijoukkue osoitti, miksi se on piikkipaikalla ja eteni 3-1-voittoon.

Niinpä Loimu kärjessä repäisi eron seitsemään pisteeseen lohkokakkoseen, ja ero neljäntenä olevaan Lempoon on nyt kymmenen pistettä seitsemän pelin jälkeen.

Lempon avaus: Jonne Haavisto, Saska Saren, Niko Montonen, Olli Uusitalo, Tommi Nieminen, Verneri Halttula ja L Kalle Nieminen.

Avauserä eteni pitkään tasaisena, hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa. Kymmenen pisteen jälkeen Loimu kuitenkin laittoi isomman vaihteen päälle, ja tilanne muuttui 11-10-tilanteesta 23-10:een.

Toiseen erään kehiin tulivat Saku Tuomivaara ja Eetu Saarinen. Lempo sai toiseen erään vahvan startin ja johti 3-0. Etu oli kuitenkin pian mennyt ja tilanne 5-5. Lempo kuitenkin pisti vahvasti hanttiin ja johti 17-13, eikä enää luopunut erävoitostaan. 

Etenkin Tommi Nieminen oli vahva yleispelaajan paikalla nakuttaen pelin kovimmat tehot 15 pisteellä. Häntä avusti etenkin keskitorjuja Verneri Halttula 9 pinnalla. Lempon nuori libero Kalle Nieminen oli Lempon isoin tähti, myös vastustaja nosti Kallen vahvan nostopelin ja puolustukset esille raportissaan!

Kolmannen erän alussa Lempo jatkoi vahvaa peliään, ja osoitti, että lohkokärki voidaan laittaa todella ahtaalle. Vierasjoukkue johti 15-13, mutta aivan ei toiseen erävoittoon asti riittänyt.

Kolmas erä oli toisen erän käännöksen jälkeen kotijoukkueen näytöstä. Heti alkuun 10-3-tauluun, ja lopulta Lempo sai vain 11 pistettä erässä. Miikka Puranen oli neloserän härkä, ja kirjautti kokonaispisteet 19, joista 8 viimeiseen erään. Ansaittu voitto siis kotijoukkueelle.

Seuraava ottelu onkin jo joulukuun puolella. Ensi viikon sunnuntaina 1.12. Hakkariin saapuu kello 15 alkaen VaLePan 3-joukkue. Tervetuloa seuraamaan!

Lempon pisteet:

T. Nieminen 15/+4
Halttula 9/+6
Saarinen 6/+1
Montonen 5/+3
Uusitalo 5/-4
A. Tuomivaara 2/+2
S. Tuomivaara 2/+1
Haavisto 1/+0
Saren 1/-4

17.11.2019 Lempo-Volley 2 - Aitolahden Riento 3-0 (25-22, 25-17, 25-17)

Junioriketju takoi historiallisen kotivoiton AitRista

Kahden tappion jälkeen Lempo palasi voittojen tielle, kun vastassa oli kotikentällä naapuri Tampereelta, Aitolahden Riento. Loppulukemat 3-0 (25-22, 25-17, 25-16). Isossa osassa oli etenkin joukkueen nuoriosasto, joka pääsi pelaamaan isoja minuutteja.

Samalla voitto oli historiallinen Lempo-Volleylle 2-sarjassa kotisalissa. Avauspelissä tuli yksi erä, toisessa kaksi ja nyt kaikki kolme!

- Tasainen peli meiltä, rosteri osoitti laajuttaan. Pystyttiin kierrättämään, niin teki kyllä vastustajakin, tuumi Lempon päävalmentaja Kari Nieminen.

- Tuomivaaran Sakulla oli  17v-synttärit tänään, niin Sakulle pelattiin voitto!

Lempon avaus: Verneri Halttula, Eetu Saarinen, Olli Uusitalo, Tommi Nieminen, Niko Montonen, Ossi Katajamäki ja L Riku Nissilä.

Lempo lähti peliin hieman erilaisella kokoonpanolla, kun Verneri Halttula oli passarina, Olli Uusitalo keskellä, Tommi Nieminen hakkurina ja nuori Niko Montonen pääsi avaukseen yleispelaajaksi Riku Nissilän ollessa ainoa libero.

Avauserä meni alusta asti Lempon hienoisessa johdossa. Parin pinnan etu tuli parin hyvän syötön avulla. Etenkin keskipeli toimi avauserässä loistavasti, Halttula löysi paterimiehet hyvin. Loppuerästä AitRi kiri, mutta Niko Montosen ja Ossi Katajamäen pisteet toivat avuaserän kotijukkueelle.

Toiseen erään passariksi tuli Jonne Haavisto ja yleispelaajaksi Kalle Nieminen, joka on alkukauden pelannut liberona, Halttula siirtyi keskelle. Toinen erä oli alkuun tasaisempi, johto vaihteli puolelta toiselle.

Erän puolen väliin Lempo kuitenkin iski. Aki Tuomivaara tuli kentälle hakkuriksi. Tilanne oli vielä 14-14, ja loppulukemat 25-17. Erän loppu siis Lempolle peräti 11-3. 

Kolmanteen erään kokoonpano muuttui jälleen, kun passariksi tuli Saku Tuomivaara ja koko B-poikakolmikko Niko Montonen-Aki Tuomivaara-Kalle Nieminen oli kuusikossa. Kaikkiaan kehissä oli neljä 2000-luvulla syntynyttä samaan aikaan.

Myös AitRilla oli ryhmässään paljon nuoria, ja valmentaja antoi heille rohkeasti vastuuta. Etenkin yleispelaaja Jonatan Rantanen ja keskitorjuja Antti Taponen pelasivat hyvin, kokeneempi hakkuri Olli Kanerva oli joukkueen pisteykkönen.

Kolmas erä oli täysin yhtä maalia. Lempon nuoret pelasivat rohkeasti, etenkin Niko Montonen ja Kalle Nieminen tehtailivat useita pinnoja. AitRi kiri lopussa useammalla pinnalla, erä kotijoukkueelle 25-17.

- Avauserässä vähän jännitettiin. Sen jälkeen peli parani. - Tarkoitus tässä on kasvattaa nuoria eteenpäin ja antaa kaikille peliaikaa, se toteutui tänään hienosti, tuumi Lempon päävalmentaja Kari Nieminen.

Yleisö: 47

Lempon pisteet

Katajamäki 11/+8
Montonen 7/-1
K. Nieminen 6/+4
Halttula 6/+4
T. Nieminen 6/+3
Saarinen 5/+0
A. Tuomivaara 3/+3
S. Tuomivaara 2/+2
Uusitalo 2/+1
Haavisto 1/+1

9.11.2019 Oripään Urheilijat - Lempo-Volley 2 3-1 (18-25, 25-21, 25-20, 26-24)

Vahvistunut Oripää hieman liian kova Lempolle

2-sarjakausi jatkui Oripäässä lauantaina 9. marraskuuta jo kello 13 alkaneella ottelulla. Vastassa oli paikallinen Oripään Urheilijat. Kyseessä oli oikein juhlaottelu, kun Oripään valmentaja täytti 50 vuotta.

- Oltiin vieraskoreita, annettiin kaverille juhlamieltä. Peli ratkesi pelin kovaan tempoon, meidän fyysinen jaksaminen ei ihan riittänyt, tuumi Lempon päävalmentaja Kari Nieminen pelin jälkeen.

Avaus: Jonne Haavisto, Saska Saren, Ossi Katajamäki, Olli Uusitalo, Tommi Nieminen, Verneri Halttula ja L Riku Nissilä.

Lempolla oli hieman vajaa rosteri, kun B-pijat oli SM-sarjaturnauksessa, Saku Tuomivaara 1-sarjan mukana ja Jari Nurro puuttui. Reissussa oli vain yksi vaihtopelaaja.

Avauserä oli pitkään tasainen. Sitten Lempo repäisi todella huiman syöttövuoron: 10-13-tappiotilanne kääntyi 18-13-johdoksi ja erä tuli Lempolle.

- Kapteenimme Saska Saren oli avauserässä todella liekeissä! Peli oli tempoltaan kova ja fyysinen, ja me ei aivan jaksettu loppuun asti tällä kertaa.

Oripää paransi avauserän jälkeen. Etenkin Kartanon veljeksistä nuorempi Miika oli kentän kuningas, hän oli liian kova pala purtavaksi. Oripää sai täksi kaudeksi vahvistuksia Loimaan Jankosta, ja uudet miehet ovat parantaneet joukkuetta selvästi.

- Miika Kartano oli todella hyvä, hän löi ja puolusti. Muutenkin Loimaan avut toivat kyllä paljon Oripään peliin lisää, Nieminen tuumi.

Lempolla oli neljännessä erässä jo eräpallo viidenteen erään pääsystä, mutta Oripää tuli ohi ja vei kaikki kolme pistettä.

- Hyvä peli meiltä kaikkiaan, kaveri vaan oli parempi. Oripäällä on laadukas joukkue tähän sarjaan.

Lempon 2-joukkueen seuraava peli on ensi viikon sunnuntaina kotisalissa, vastassa Aitolahden Riento.

Lempon pisteet:

Saren 20/+11
Uusitalo 18/+11
Saarinen 6/+3
Halttula 6/-1
Katajamäki 5/+3
T. Nieminen 5/-2
Haavisto 2/+1

3.11.2019 Lempo-Volley 2 - Narvi-Pallo 2-3 (18-25, 25-19, 25-19, 21-25, 13-15)

Kokemus puhui viiden erän trillerissä

Lähellähän se kävi, mutta aivan ei ollut aika Lapin Narvi-Pallon voittoputken päättyä. 2-sarjassa Jyryn eli nykyisen Lempon ja NarPan seitsemän edellistä peliä on päättynyt lappilaisten voittoon.

Aloitus: Jonne Haavisto, Saska Saren, Ossi Katajamäki, Olli Uusitalo, Tommi Nieminen, Verneri Halttula ja liberoina Kalle Nieminen ja Riku Nissilä.

Avauserä oli alusta asti lievää vierasjoukkueen hallintaa. NarPa pelasi erikoisella kolmen keskitorjujan systeemillä, jossa yksi pitkä mies vuorotteli hakkurina. NarPa olikin vahva etenkin torjuntapelissä.

Lempo nousi avauserässä parin pinnan takaa tasoihin 17-17, mutta loppuerä kipsasi passarin kolmostilanteeseen. NarPa eteni 24-17-johtoon, kunnes kotijoukkue sai pallon pois. Erä vierailijalle. Erän lopussa Lempolta tuli kehiin Eetu Saarinen ja Saku Tuomivaara.

Toiseen erään passariksi jäi Tuomivaara. Kotijoukkue aloitti erä terävästi, ja pakotti vierasjoukkueen aikalisään 4-9-tilanteessa. Hakkuri Uusitalo ja yleispelaajat veivät Lempon selvälle johtomatkalle.

NarPa teki erän puolivälissä harvinaisen triplavaihdon, mutta sekään ei auttanut. Saku Tuomivaaran pitkä syöttövuoro vei erän lopullisesti kotijoukkueelle. Isoa roolia esitti liberoiden oiva puolustuspeli. Loppuerässä hakkuriksi tuli Aki Tuomivaara.

Kolmannessa erässä Tuomivaarat jatkoivat kehissä, ja Tommi Niemisen tilalle toiseksi yleispelaajaksi tuli Saarinen. Lempo jatkoi toisen erän rentoa peliään, ja karkasi erän puolivälissä johtoon. Hyvä johto riitti erän loppuun asti. Etenkin kapteeni Saska Saren oli liekeissä takoen 18 pistettä. Syöttöpaikalla läpi pelin kunnostautuivat keskarit Halttula ja Katajamäki

Myös neljäs erä alkoi hyvin. Historiaa tuntemattomille voi todeta, että viiden erän peli kuitenkin tuoksui ilmassa. Jyry ja NarPa pelasivat neljästä viimeisimmästä pelistään 2-sarjassa kolme viiden erän maratonpelejä. NarPan alkukauden kolmesta pelistä kaksi oli mennyt viiteen erään.

Niinhän siinä kävi nytkin. NarPa nappasi neljännen erän haltuunsa puolen välin jälkeen. Passariksi vaihdettiin pelaajavalmentaja Olli Mäkilä. Hän pelasi yhä enemmän keskeltä, lähes joka toinen passi tuli keskihyökkääjälle. Etenkin yli kaksimetrinen hakkuri/kt Jari Metsä-Tokila oli tehokas, ja Lempon pahin kiusankappale, jälleen. Hän tehtaili 16 pistettä.

Viidennessä erässä NarPa hankki alussa kolmen pinnan kaulan. Uusitalo palasi Lempon hakkuriksi. Lempo kiri, NarPa karkasi, Lempo kiri ja taas NarPa karkasi. Tilanne näytti jo toivottomalta 9-13-tilanteessa. Saku Tuomivaaran syötöillä Lempo nousi vielä 13-13-tilanteeseen. Lopulta peli kuitenkin Narvi-Pallolle lempolaisten hurjan taistelun jälkeen, ja viides erä niukasti 15-13.

Yleisöä oli hienosti 63, ja huimasti taistellut Lempo sai ansaittuja suosionosoituksia läpi pelin.

- Kyllähän se kokemukseen ratkesi tällä kertaa. Näkee, että olemme nuori joukkue, ja aina kaikki sovittu ei pysy mielessä ja jännittäessä katoaa rentous helposti. Mutta isossa kuvassa olemme tosi hyvässä tilanteessa, sen tämäkin peli osoitti, tuumi Lempon päävalmentaja Kari Nieminen.

Seuraava ottelu Lempolla on ensi viikon lauantaina 9. 11. vieraskentällä Oripään Urheilijoita vastaan. Saldona neljästä pelistä nyt kaksi voittoa, NarPa jatkaa voittamattomana.

Lempon pisteet:
Saren 18/+8
Uusitalo 10/+1
Katajamäki 8/+6
Halttula 8/+6
S. Tuomivaara 6/+4
A. Tuomivaara 6/0
Saarinen 5/2
T. Nieminen 4/-2

27.10.2019 Loimu 2 - Lempo-Volley 2 0-3 (19-25, 17-25, 25-27)

Keskarit johtivat Lempon voittoon Raisiossa

Lempo-Volley palasi näyttävästi takaisin 2-sarjakehiin kahden viikon pelitauon jälkeen. Vapaa viikonloppu oli nopeasti karistettu jaloista, kun Lempo otti kauden toisen voittonsa 3-0 (25-19, 25-17, 27-25) Raision Loimun 2-joukkuetta vastaan.

Aloitus: Jonne Haavisto, Saska Saren, Verneri Halttula, Olli Uusitalo, Tommi Nieminen, Niko Montonen ja liberoina Kalle Nieminen ja Riku Nissilä.

Lempolta puuttuivat Jari Nurro ja Ossi Katajamäki. Niinpä toisena keskitorjujana tuurasi yleispelaajan papereilla yleensä pelaava Niko Montonen.

Illasta tulikin keskitorjujien juhlaa.

- "Venni" Halttula oli tänään ihan liekeissä. Niko hoiteli tonttinsa hienosti, oli kuin isänsä Harri aikanaan. Passipeli oli oikein hyvää meillä, kiitteli Lempon päävalmentaja Kari Nieminen.

Vastustaja Loimu oli saanut yhden liiga-avun Loimun Mestaruusliigajoukkueesta, kun alkukauden 2-sarjassa pelannut liigasopimuspelaaja Eetu Kulmala oli ryhmässä.

Loimu koostuu nuorista omista kasvateista, ja ryhmä lähti peliin kovalla lyöntitaktiikalla. Eniten pinnoja keräsi Aatu Vihola (21) ja Kulmala (13).

- Loimu oli ailahteleva, ja lähti pääsääntöisesti lyömään kovaa. Melko tyypillinen nuori ryhmä siis, Nieminen tuumi.

Lempo pelasi läpi pelin vähillä virheillä. Esimerkiksi syöttövirheitä tuli vain neljä. Pelin avaimeksi nousikin Lempon tasaisuus ja oman pelin kontorolli. Kaksi ensimmäistä erää menivätkin melko selvästi vierasjoukkueelle.

Lemposta kunnostui pisteiden valossa 1-sarjassakin karaistunut yleispelaaja Tommi Nieminen 13 pisteellä. Häntä säestivät etenkin hakkuri Uusitalo 8 ja Halttula 6 pisteellä.

Kolmas erä oli selvästi tiukin, kun Loimu johti pitkään ja Lempo kiri ohi vasta jatkopalloilla 27-25 selvittäen kaksi Loimun eräpalloa. Laajasta ja tasaisesta rosterista oli jälleen hyötyä, ja Lempo peluuttikin jokaista 11 pelaajaa.

- Kolmannessa erässä näytti olevan jo vasta hieman täynnä, ja luultiin homman tulevan itsestään. Vähän pyörikin pallot kaverille, mutta nousu oli hienoa ja peli kokonaisuudessa oikein hyvä, Nieminen oli tyytyväinen.

Lempo on lohkossa nyt sijalla neljä kolmen pelin jälkeen. Seuraavaksi on paluu kotisaliin: sunnuntaina 3. marraskuuta Hakkariin saapuu kautensa kaikki kolme peliä voittanut Lapin Narvi-Pallo. Ottelu alkaa kello 15.

Lempon pisteet:
T. Nieminen 13/+9
Uusitalo 8/+6
Halttula 6/+4
Saarinen 4/+3
Montonen 4/+3
Saren 4/+2
A. Tuomivaara 3/+2
S. Tuomivaara 2/+2
Haavisto 2/+2 

13.10.2019 VaLePa 3 - Lempo-Volley 2 1-3 (6-25, 25-22, 20-25, 23-25)

Historiaa Sylväällä

Lempo-Volley avasi pistetilinsä 2-sarjassa, kun seurahistorian avausvoitto napattiin Vammalassa. Sylvään koululla pelatussa pelissä kaatui VaLePan 3-joukkue 3-1 (25-6, 22-25, 25-20, 25-23).

Lempon avaus oli Jonne Haavisto, Eetu Saarinen, Ossi Katajamäki, Olli Uusitalo (C), Tommi Nieminen, Ossi Katajamäki ja liberoina Riku Nissilä ja Kalle Nieminen. Vaihdossa Niko Montonen ja Aki Tuomivaara. Rosterista puuttuivat Saska Saren, Jari Nurro ja Saku Tuomivaara.

- Ekaa erää ei saisi voittaa noin, oli liian helppoa. Ei se kaunista ollut, mutta onneksi rutiini riitti ja tehtiin voitolla historiaa, tuumi Lempon päävalmentaja Kari Nieminen.

Nieminen viitaa pelin avauserään, jossa Lempo löylytti kotijoukkuetta 25-6. Kun 2-sarjan tasoisessa sarjassa vastustaja jää alle kymmenen pisteen, on jotain totaalisen kummallista tapahtunut. Lempo karkasi Verneri Halttulan ja Jonne Haaviston syötöillä 15-2-johtoon, ja vei erän liiankin helposti.

Avauserän lopulla miesten sarjojen debyyttinsä tekivät vaihdosta kehiin tulleet Niko Montonen ja Aki Tuomivaara.

- Ekan erän kymmenen pisten jälkeen takki kyllä aukesi oikein huolella, tuumi pelin jälkeen Lempon Riku Nissilä, ja kuvaili loppupeliä heikoksi (sensuroitu).

Niin, se toinen erä. Lempo aloitti hyvin, mutta VaLePa vasta aloitti pelaamisen ja piristyi kummasti. Nuorelta vammalalaisryhmältä löytyi kaksi todella terävää laitahyökkääjää: vasenkätinen yp Aatu Niemelä (16 pinnaa) teki tuhoja nelospaikalta ja hakkuri Juho Haapaniemi (7) ykköspaikalta. 

Lempo johti vielä 15-11, mutta erän loppua kohden VaLePan vahva syöttö puri paremmin ja paremmin. Lempo toisti saman vaihdon kuin avauserässä, ja otti nuoret pelaajat mukaan. VaLePan kapteeni Miro Lehtinen teki usean tärkeän pinnan ja vei kotijoukkueen erävoittoon.

Kolmanteen erään Lempo ryhdistäytyi, ja haki kentälle ilmettä hieman kovaäänisemmällä tuulettamisella. VaLePa pystyi vastaamaan koko pelin paremmin ja paremmin lempääläisten fyysiseen haasteeseen. Kolmannessa erässä etenkin passari Haaviston yhteispeli hakkuri Uusitalon ja keskari Katajamäen kanssa toimi hienosti, ja Lempo eteni hyvässä johdossa.

Loppua kohti VaLePa taas kiri. Niko Montonen korvasi tiukassa paikassa loppuerästä Tommi Niemisen ja nousi erän sankariksi. Kaksi pinnaa tilanteesta 21-20 tilanteeseen 23-20 ja Lempo eteni toisee erävoittoon ja Niko sai jatkaa pelin loppuun kehissä. Upea sisääntulo vasta 16-vuotiaalta nuorelta!

- Nikoa olen treeneissä katsellut, että tekeminen on ollut hyvää, samoin B-poikien peleissä. Kyllä se tiedossa oli, että sieltä löytyy ratkaisuvoimaa- ja taitoa, kehui Nieminen peluriaan.

Neljännessä erässä Lempon torjunta puri vahvasti tärkeissä paikoissa. VaLePa johti alkuerästä, mutta sitten kokenut kaarti kippari Uusitalon johdolla otti ryhmän reppariin. 20 pinnan päällä kaksi upeaa torjuntaa ja Lempo eteni hienoon taisteluvoittoon!

- Kovan kaivamisen kautta tänään tultiin voittoon. En tiedä oliko sunnuntaipelillä vaikutusta hieman tahmeaan esitykseen. Avauserä tuli liian helpolla, korvien välistähän tämä on kiinni.

- Kesken pelin on vaikea muuttaa rytmiä, tiedetään että pojat pelata osaa. Voitto oli kuitenkin tärkeä, Nieminen tuumi pelistä.

Seuraava 2-sarjan ottelu on sunnuntaina 27. lokakuuta Raisiossa, vastassa Loimun 2-joukkue. Nyt siis edessä pelivapaa viikonloppu.

Lempon pisteet

Uusitalo 13/+10
Katajamäki 12/+10
Halttula 8/+3
Saarinen 5/-2
T. Nieminen 5/-3
Montonen 3/+2
Haavisto 1/+0

6.10.2019 Lempo-Volley 2 - Raision Loimu 1  1-3 (21-25, 20-25, 25-17, 15-25)

Loimu vei pisteet mennessään sarja-avauksessa

Aloitukset:

Lempo: Jonne Haavisto, Saska Saren, Ossi Katajamäki, Olli Uusitalo, Tommi Nieminen, Verneri Halttula ja L Riku Nissilä
Loimu: Antti Arminen, Sami Lehtonen, Valtteri Aaltonen, Kai Lehtinen, Urho Rytsä, Juho Liimatainen ja L Kalle Murtojärvi

Lempo-Volley aloitti ottelun hyvin, ja hallitsi avauserää pitkään. Lempo johti 10-6 ja torjunta-puolustus-peli toimi hyvin. Kokenut Loimu kuitenkin nousi erän edetessä lähemmäs ja lähemmäs.

Kai Lehtinen toi raisiolaiset 15-15-tasatilanteeseen, ja sen jälkeen Loimu hallitsi avauserään. Loimulla on farmi 1-sarjaa pelaavan TuTon kanssa. Siellä pelasi viime kaudella juuri hakkuri Lehtinen, ja nuori yleispelaaja Urho Rytsä edustaa tällä kaudella molempia. Lisäksi Loimu oli saanut TuTosta farmimieheksi keskitorjuja Valtteri Aaltosen, joka oli pitelemätön pateripelissä läpi pelin. Lempon loppuerän virheillä Loimu vei avauserän nimiinsä 25-21.

2. erä oli Loimun Miikka Purasen ja Rytsän näytöstä. Lempo johti erää alussa, mutta sitten Loimu vaihtoi Sami Lehtosen paikalle yleispelaaja Purasen ja erän suunta muuttui. Puranen on tuttu muun muassa LeKistä 1- ja 2-sarjoista ja viime kaudella hän pelasi 1-sarja AitRissa. Miikka hyökkäsi ja etenkin syötti terävästi , ja häntä säesti nuorten maajoukkueessakin pelannut Rytsä usealla pisteellä.

Toisessa erässä miesten debyyttinsä sai libero Kalle Nieminen, joka valittiin vähän aika sitten Suomen u17-maajoukkueeseen. Hän tuli nostavaksi liberoksi, ja Riku Nissilä jatkoi puolustusliberona. Erän lopussa passariksi tuli Saku Tuomivaara. Vaihdot toivat terävyyttä, Lempo nousikin tasoihin 18-18.

Rytsän neljän pinnan syöttöputki ja Lempon virhesuma kuitenkin veivät erän 25-20 loimulaisille.

3. erässä molemmat jatkoivat samoilla rostereilla, joilla toisen erän päättivät. Erä eteni tasaisena aina Tuomivaaran syöttövuoroon, tilanteesta 11-11 Lempo repäisi 17-11 johdon. Tehokkaina olivat etenkin hakkuriksi välivuoden jälkeen palannut Olli Uusitalo sekä 1-sarjassa alkukaudesta karaistunut Tommi Nieminen.

Loimu lähti erässä vaihtorumbaan, ja tekikin neljävaihtoa kuusikkopelaajiin erän edetessä. Lempolta debyyttinsä teki erän lopulla kehiin päässyt kokenut yleispelaaja Jari Nurro, joka nappasi heti tappotorjunnan. Verneri Halttulan syöttöputki lopussa vei erän kotijoukkueelle 25-17, ja samalla seurahistorian ensimmäinen erävoitti 2-sarjassa näki päivänvalon!

Neljänteen erään raisiolaiset lähtivät erätappiosta sisuuntuneena, ja karkasivat 4-0 ja 12-5-johtoon. Siinä kohtaa ei ollut Lempolla enää juurikaan tehtävissä, vaan Loimu liihotteli erävoittoon 25-15 ja nappasi sarja-avauksesta kaikki kolme pistettä jättäen Lempon vielä nollille

Yleisöä oli 47. Parhaina palkittiin Lempolta tasaisen pelin pelannut ja vahvasti hyökännyt Ossi Katajamäki ja Loimulta tehokas hakkuri Kai Lehtinen (13 pinnaa). Lempolta ilahduttavaa oli vaihtopelaajien hyvät sisääntulot ja Tommi Niemisen vahvat hyppysyötöt. Loimun pelistä näkyi, että joukkueella on muutama 2-sarjatasolle jopa ylivertainen pelaaja: Rytsä (7 pinnaa) on todella lupaava nuori pelimies ja keskari Aaltonen (8 pinnaa) mahtuisi pelaamaan lähes jokaisessa 1-sarjajoukkueessa. Voitolla Loimu vahvisti ennakkokäistystä, että se on lohkon selvä suosikki.

Lempon pisteet:
T. Nieminen 14/+6
Uusitalo 13/+1
Katajamäki 7/+6
Halttula 6/+2
S. Tuomivaara 4/+3
Nurro 4/+1
Saren 4/-4
Haavisto 2/+1

30.9.2019 harjoituspeli Lempo-Volley 2 - Aitolahden Riento  4-0 (25-21, 25-17, 25-20, 25-14)

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkue paketoi harjoituspelit puhtaalla 4-0 (25-21, 25-17, 25-20, 25-14) -voitolla naapuriseura Aitolahden Riennosta.

Lempolla on takana neljä treenipeliä, joista kolme voittoa ja yksi tappio. Kolme viimeisintä voittoa on tullut ilman erätappioita, viimeisin erähäviö onkin 28. elokuulta Isku-Veikkoja vastaan.

AitRi-pelissä Lempo jatkoi siitä, mihin viime peleissä jäi. Edellisessäkään treenipelissä Aitolahti ei saanut erävoittoa. 

Harkkakausi oli hyvä päättää kotisalissa, sillä sarjakausi alkaa jo pian ja juurikin Hakkarissa. Ensimmäinen sarjapeli on tulevana sunnuntaina 6. lokakuuta. Silloin vastaan asettuu sarjan suosikkeihin lukeutuva Raision Loimu. Ottelu alkaa klo 15 Hakkarissa.

AitRi-pelissä Lempo sai riveihinsä 1-sarjan mukana paljon olleet Saku Tuomivaaran ja Tommi Niemisen. 

Lempo peluutti jälleen laajalti kokoonpanoaan, ja peräti kymmenen eri pelaajaa sai nimensä pistetilastoon.

Lempon pinnamiehet:
Ossi Katajaki 16/+16
Tommi Nieminen 12/+4
Verneri Halttula 8/+4
Saska Saren 8/+4
Olli Uusitalo 7/+6

Tästä on hyvä lähteä kohti sunnuntaita ja ensimmäistä tosipeliä!

19.9.2019 harjoituspeli Valkeakosken Isku-Veikot - Lempo-Volley 2  0-3 (18-25, 18-25, 14-25)

Lempo-Volley jatkoi nousevia otteitaan harjoituspeleissä. Tällä kertaa vastassa oli toista kertaa Isku-Veikot, pelipaikka vieraskenttä Valkeakoskella.

Lempo kuittasi kauden avauspelin tappion latomalla taululle tylyt 3-0 (25-18, 25-18, 25-14) luvut.

Lempolta puuttuivat Tommi Nieminen, Riku Nissilä ja Jari Nurro. Päävalmentaja Kari Niemisen vielä palaillessa EM-kisareissusta Sloveniasta, joukkoja johti valmentaja Kimmo Katajamäki.

- Tasaisuutta rupeaa löytymään. Syöttö toimi tänään, vaikeutti vastujan pelaamista. Omassakin vastaanotossa vielä toki parannettavaa, näki Kimmo Katajamäki pelin annin.

Lempo aloitti seitsikolla Jonne Haavisto, Saska Saren, Eetu Saarinen, Ossi Katajamäki, Verneri Halttula ja L Kalle Nieminen.

Lempo hallitsi joka erää eikä päästänyt Isku-Veikkoja edes 20 pisteeseen. Jo kokeneen pelaajan papereilla oleva Saska Saren pääsee koko ajan parempaan kuntoon ja on kova luu 2-sarjassa. Liberona pelasi nuori Kalle Nieminen hienosti.

Isku-Veikoilla oli mukana joukkueen kovimmat syömähampaat  Tapio Hieta ja Sakari Liehu.

Lempolla keskipelaajina vaihtelivat Ossi Katajamäen parina Verneri Halttula ja Niko Montonen Jonne Haaviston passatessa. Nuorisokolmikko Aki Tuomivaara-Montonen-Nieminen saivat jälleen arvokasta kokemusta sarjakautta ajatellen miesten pelistä. Hakkurina palloja murjoi Olli Uusitalo ja yleispelaajana uurasti Eetu Saarinen. Kolmanteen erään Lempo pyöräytti kokoonpanoaan, kun Verneri Halttula tuli passariksi.

- Hyvin junnut homman hoitivat. Pelin taso meidän puolelta ei pudonnut lainkaan. Hyvä peruspeli kaiken kaikkineen, Katajamäki summasi pelin annin.

Lempo on pelannut nyt kolme treenipeliä, joista kaksi voittoa ja yksi häviö. Tällä hetkellä ei ole sovittuna lisäpelejä ennen sarjakauden alkua. Avauspeli on 6. lokakuuta Hakkarissa Loimua vastaan. 

11.9.2019 harjoituspeli Aitolahden Riento - Lempo-Volley 2  0-3 (19-25, 23-25, 20-25)

Peli paranee viikko viikolta

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueen kauden toinen harjoituspeli sijoittui Hervantaan. Vastassa oli rajusti uusiutunut Aitolahden Riennon joukkue. Lempo paransi otteitaan huomattavasti kauden ensimmäisestä treenipelistä ja nappasi voiton erin 3-0 (25-19, 25-23, 25-20).

Lempolla oli mukana lähes koko rosteri, vain Saku Tuomivaara ja Jonne Haavisto puuttuivat. Uutena pelaajana mukana oli Jari Nurro, joka pelasi tällä kertaa keskitorjujana. Monipuolinen Nurro pystyy pelaamaan lähes joka paikalla liberosta keskitorjujaksi, miehellä on uralla muun muassa pari kautta liigaa Joensuun Riennossa.

Lempon valmentaja Kari Nieminen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin, ja etenkin kehitykseen kauden ensimmäisestä pelistä.

- Parempaa tekemistä oli, kun Isku-Veikkoja vastaan, välillä jopa ihan kohtuu hyvääkin peliä. Hyvää perustekemistä, eteenpäin mennään koko ajan.

Lempo hallitsi peliä, toisessa erässä AitRi pääsi haastamaan tosissaan voitosta. Puolessa välissä Lempo muutti kokoonpanoaan, jotta kaikki saivat treenipelejä alle. Viime kaudella AitRilla oli joukkue 1- ja 2-sarjoissa, mutta 1-joukkueen pudottua, jäi 2-sarjaan jäljelle yhä yksi joukkue.

- AitRillakin aika paljon joukkue muuttunut viime kauden 2-sarjajoukkueesta, ja nuori ryhmä kasassa.

- Meillä nuoriso-osasto oli tänään hyvä, heistä näki, että halu ja into pelaamiseen on tosi kova. Kokeneemmista Jari pelasi keskellä, ja pääsi muutaman hyvän lyönnin painamaan kenttään.

Lempon harjoituspelit jatkuvat 19. syyskuuta. Silloin vastassa on vieraskentällä tuttu Valkeakosken Isku-Veikot.

- Kyllähän joukkueesta näkee, ettei pelejä vielä ole montaa alla. Nuori joukkue, joka vaatii pelejä kehittyäkseen. Hienoa on, että meidän ryhmä on todella tasainen, eikä taso laske, vaikka pelaajia kierrätetään, Nieminen iloitsee.

Kuvissa vasemmalla Jani Nurro, oikealla Aki Tuomivaara torjuntahommissa.

28.8.2019 harjoituspeli Lempo-Volley 2 - Isku-Veikot 1-2 (22-25, 25-16, 19-25)

2-sarjajoukkue aloitti harjoituspelinsä tiukalla väännöllä Isku-Veikkojen kanssa

Lempo-Volleyn 2-joukkue aloitti kauteen valmistavat harjoituspelinsä keskiviikkona 28. elokuuta Hakkarissa. Lempon harjoitusvuorolla pelatussa treenipelissä oli niin ikään 2-sarjakauteen valmistautuva Valkeakosken Isku-Veikot.

Pelissä ehdittiin pelata kolme erää ennen salivuoron loppumista. Eriä voitettiin vuorotahtiin lopputuloksen ollessa Isku-Veikoille 2-1 (25-22, 16-25, 25-19).

Lempo-Volleyn aloituskokoonpano: Jonne Haavisto, Tommi Nieminen, Ossi Katajamäki, Olli Uusitalo, Eetu Saarinen, Verneri Halttula ja L Kalle Nieminen. Mukana olivat myös Aki Tuomivaara ja Niko Montonen. Poissa olivat Saska Saren, Riku Nissilä ja Saku Tuomivaara.

Kahdelle nuorelle B-pojalle Nikolle ja Akille peli oli debyytti miesten peleissä, kolmas B-ikäinen Kalle ehti debytoida jo viime kaudella sarjapeleissä. Hakkurina pelannut Olli teki paluun pelikentille noin vuoden tauon jälkeen. Passarina vaihtelivat Jonne ja Verneri.

Isku-Veikot on legendaarinen lentopalloseura, joka pelasi 2000-luvulla muutaman vuoden liigassakin. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen koskilaiset palasivat viime vuonna liiton sarjoihin 2-sarjaan. Joukkue on viime vuodesta selvästi vahvistunut, joukkueen riveissä ovat muun muassa viime vuonna Jyryssä pelannet Tapio Hieta ja Lauri Peltoniemi sekä Akaa-Volleyssa liigaa pelannut Sakari Liehu. Passarina oli ikänestori Timo Väisänen ja valmentajana Ari Väisänen.

Peli tarjoili vaihtelevaa ja paikoitellen virheiden sävyttämää lentopalloa. Molemmista huomasi, että pelattiin kauden ensimmäistä treenipeliä. Avauserä meni tasaisesti 16-16-tilanteeseen, minkä jälkeen Isku-Veikot karkasi.

Toisessa erässä Lempo otti kehiin nuoret Montosen ja Tuomivaaran, ja nostokolmikko oli täysin B-ikäisiä. Nuoret pelasivat rohkeasti ja Lempon vahvalla syötöllä erä kotijoukkueelle.

Kolmannessa molemmat sekoittivat taas kokoonpanojaan. Johtopaikka vaihteli, kunnes loppuerästä Isku-Veikot oli hieman terävämpi.

Lempo-Volleylla syöttö toimi paikoitellen varsin mallikkaasti ja hakkuriksi paluun tehnyt Uusitalo veteli muutaman maukkaan tällin. Nuori libero Kalle Nieminen esitti rauhallista nostopeliä, ja nuorisokaarti kaikkineen pelasi rohkeasti ensimmäisiä pelejään miesten sarjoissa.

Lempon 2-joukkueen harjoituspelit jatkuvat toisella pelillä Isku-Veikkoja vastaan parin viikon sisällä ja 11. syyskuuta joukkue matkaa Hervantaan Aitolahden Riennon vieraaksi.