Otteluraportit

18.4.2022 Raision Loimu - Lempo-Volley 3-1 (25-17, 20-25, 25-13, 25-21), kultainen erä Loimulle 25-23

Lempo-Volley matkasi maanantaina 18.4. toisena pääsiäispäivänä Raisioon hakemaan välieräpaikkaa miesten 2-sarjassa. Alla oli komea voitto Raision Loimusta erin 3-0 kotikentällä ottelusarjan avausottelussa.

Raisiossa Loimu oli kuitenkin saanut koottua rivinsä ja muutaman puuttuneen palan takaisin kokoonpanoonsa. Niinpä Loimu kaivoi ensin 3-1 (25-17, 20-25, 25-13, 25-21) -voiton toisesta pelistä ja voitti kultaisen erän niukasti 25-23.

Niinpä Lempon kausi 2-sarjassa päättyi puolivälierävaiheeseen ja Loimu etenee neljän parhaan joukkoon.

Lempo lähti Raisioon muutamilla muutoksilla. Manu Mäenpää puuttui, joten Taavi Arminen tuli toiseksi keskitorjujaksi. Eetu Saarinen palasi kokoonpanoon ja Anssi Vesanen oli taas matkassa mukana. Loimu sai Sami Lehtosen laituripuolelleen ja päävalmentaja Jari Lehtonen palasi penkin taakse.

Ottelu alkoi kuten Lempäälässä päättyi: Lempo nappasi avauserässä heti johdon ja lähti peliin hyvällä tahdilla. Loimulla kesti hetken lämmetä, mutta kotijoukkue nousi takaa ohi avauserän voittoon lopulta melko selvällä marginaalilla.

Kakkoserässä johtoasema vaihteli, mutta tällä kertaa oli Lempon vuoro nousta takaa ohi Loimun otettua alkutahdit. Niinpä Lempo sai tärkeän tasoituksen erissä.

Kolmas erä oli täysi kotijoukkueen näytös. Lempo jäi 13 pisteeseen. Lempo oli vielä tilanteessa 8-7 pisteen tappiolla, mutta loppuerä meni Loimulle 17-6. 

Lempo kokosi rivinsä hyvin neloserään ja saikin vahvan alun. Kuitenkin isossa kuvassa Loimu oli koko maanantain hieman edellä ja nousi myös neloserässä takaa ohi. Niinpä Loimu tasoitti voitot ja peli meni kultaiseen erään voittojen ollessa 1-1.

Kultainen erä oli Lempon hienoista hallintaa alusta loppuun, mutta Lempo teki nousuja aina peliin mukaan. Vielä tilanteesta 24-21 Lempo nousi pisteen päähän 24-23, mutta Loimu sai viimeisellä hetkellä erän poikki ja pääsi juhlimaan välieräpaikkaa.

Lempolla hakkuri Olli Uusitalo jatkoi joukkueen ykköstykkinä, hän kokosi koko illan aikana 21 pistettä. Anssi Vesanen oli vahva etenkin syöttöpaikalla ja teki 12 pistettä. Muuten Lempo teki pisteitä melko tasaisesti. Loimulla Lauri Rantanen kokosi 22 pistettä.

2-sarjan puolivälierät olivat todella tiukat, sillä kolme paria neljästä meni kultaiseen erään. Loimun lisäksi välierissä ovat KeiKa (voitti Oripään 2-0), Puijo Wolley (voitti Karpaasit 2-1, kultainen erä 27-25) ja Salpis (voitti Tuton 2-1, kultainen erä 26-24).

Lempo kiittää Loimua hienosta vastuksesta ja tiukasta ottelusarjasta! Kiitos myös kaikille tukijoille, kannattajille, yhteistyökumppaneille, vastustajille ja tietenkin joukkueessa toimiville kuluneesta kaudesta!

Tulospalvelu varsinainen ottelu

Tulospalvelu kultainen erä

16.4.2022 Lempo-Volley - Raision Loimu 3-0 (25-17, 25-21, 25-22)

Lempo-Volley jatkoi miesten 2-sarjan pudotuspeleissä lauantaina 16. huhtikuuta siitä, mihin voitokkaassa VaLePa-sarjassa jäi. Lempo avasi puolivälierät komealla voitolla Raision Loimusta kotikentällään erin 3-0 (25-17, 25-21, 25-22).

- Peli oli aika lailla koko ajan meidän hallussa. Oli todella kypsä esitys meiltä, Lempon päävalmentaja Harri Montonen tuumi.

Niinpä Lempo johtaa otteluparia nyt voitoin 1-0. Välieriin menijä ratkeaa maanantaina Raisiossa kello 15. Voitolla Lempo menee varmuudella jatkoon, Loimun voitolla pelataan heti perään kultainen erä 25 pisteeseen.

Lempon voittoa avauspelistä voi pitää hienoisena yllätyksenä, olihan Loimu saman jatkosarjalohkon voittaja, jonka Lempo voitti. Lempo kuitenkin onnistui voittamaan Loimun viimeisessä jatkosarjapelissä ja jatkoi nyt siitä.

Lempo oli saanut riveihinsä lajilegenda Anssi Vesasen keskitorjujaksi. 42-vuotias Vesanen pelasi keskitorjujana ja auttoi Lempon vajaata keskitorjujaosastoa.

Hän oli edustuskelpoinen, koska oli viime kauden VaLePassa virallisesti pelaajalainalla eli hänestä ei tehty seurasiirtoa, vain pelaajalaina, VaLePaan. Niinpä hänen edustusoikeutensa oli tällä kaudella Lempo-Volleyssa ja vaikka siirtotakaraja on jo umpuetunut, ei Vesasen tarvinnut muuta kuin maksaa lisenssi ollakseen edustuskelpoinen 2-sarjassa.

Lempo sai melko hyvän kokoonpanon liikkeelle, joskin yhä oli muutama poissaolo. Loimulta puuttui penkiltä päävalmentaja Jari Lehtonen ja tärkeä yleispelaaja Sami Lehtonen. Ykköshakkuri Kai Lehtinen pelasi vain muutamia palloja.

Kotijoukkue Lempo lähti heti avauspallosta omille teilleen ja suorastaan dominoi avauserää. Liekö vierasjoukkueella ollut vielä matkarasitusta, mutta Lempo lähti peliin selvästi paremmalla jalalla.

Hakkuri Olli Uusitalo jatkoi kevätliitoaan koko pelin. Yhteispeli passari Kalle Niemisen kanssa toimi hienosti ja Uusitalo tehtaili komeat 21 pistettä kolmeen erään.

Myös keskipeli oli Lempolla tehokasta. Vesanen toi tekemiseen ennen kaikkea rauhallisuutta ja torjuntavoimaa. Konkari kokosi 15 pistettä, joista tuli ainakin viisi vastapalloilla, pari ässillä ja pääsi hän pari komeaa pateriakin lyömään. Myös Manu Mäenpää pelasi keskellä vahvan pelin.

- Anssi pelasi kyllä hienosti. Hän toi rauhallisuutta ennen kaikkea. Ja torjuntapeli oli meillä vahvaa, vastustaja ei päässyt juuri hyökkäyspelissä juhlimaan ja libero Riku Nissilä puolusti loput, mitkä tulivat ohi torjunnan, päävalmentaja Montonen kiitteli.

Joka erässä jompi kumpi otti heti alussa useamman pisteene ron. Kakkoserässä se oli Loimu, kolmannessa taas Lempo. Loimu paransi peliään selvästi avauserän jälkeen. Yleispelaajat Lauri Rantanen (14 pistettä) ja Miikka Puranen (9) pitivät joukkuetta pystyssä. Loimu johti toista ja kolmatta erää erien puolivälissä ja kolmatta 20 pisteen korville, mutta Lempo kiri joka erässä takaa ohi.

Vaikka kokemusero oli vierasjoukkueella, Hakkarin illassa Lempo vaikutti siltä, joka on tuttunut tulemaan takaa ohi tiukoissa paikoissa. Niinpä juuri 20 pisteen päällä Lempo teki oikeita ratkaisuja ja vei pelin nimiinsä.

Lempolla vastaanottopeli toimi varsin mukavasti ja hyökkäyspeli kulki, vaikka Loimulla oli melko hyvä torjunta. Atte Korkola ja Arttu Reima tekivät yleispelaajina tärkeää ja monipuolista työtä.

- Jos tällä samalla tekemisellä pystymme jatkamaan, jatkopaikka on ihan mahdollinen Raisiossa, Montonen mietti.

Maanantain ratkaisupelissä tilanne muuttuu. Loimu voi saada lisää pelaajia ja salin koko pienenee selvästi. Luvassa on varmasti kova kilpa välieräpaikasta. Peli alkaa kello 15 ja sieltä pyritään saamaan live Lempo-Volley miehet Facebook-sivulle.

AVAUSPELI

Tulospalvelu

Kuvagalleria

9.4.2022 VaLePa - Lempo-Volley 0-3 (18-25, 10-25, 18-25)

10.4.2022 Lempo-Volley - VaLePa 3-0 (25-19, 25-21, 25-19)

Lempo-Volley aloitti seurahistorian ensimmäiset 2-sarjan pudotuspelit VaLePaa vastaan. Kahdella viime kaudella koronatilanne oli katkaissut kaudet ennen pudotuspelien alkua.

Tällä kaudella pudotuspeleihin pääsi 16 joukkuetta, joten pelit aloitettiin neljännesvälieristä. Kahdeksan joukkoon pääsijä ratkottiin kahden pelin tuloksella.

Lempo aloitti lauantaina 9. huhtikuuta Sylvään koululla Vammalassa. VaLePa oli kohdattu kahdesti alkusarjassa, jolloin Lempo voitti molemmat. Pudotuspelien avauskohtaaminen ei asetelmia muuttanut, vaan Lempo otti avauskiinnityksen jatkopaikkaan 3-0 (25-18, 25-10, 25-18) -voitolla.

Vammalassa Lempon pelaajavalmentajana toimi Arttu Reima, kun Harri Montonen ei päässyt paikalle. Arttu sai heti voitokkaan alun valmennusuralleen. 

Poissa ollutta libero Riku Nissilää paikkasi komeasti Eetu Saarinen. Lempo oli saanut pudotuspelien alkuun mukaansa Tommi Niemisen ja Luukas Lassilan.

VaLePalla puolestaan oli riveissään liigasopimuksella VaLePan edustuksessa tällä kaudella esiintynyt Raivis Oiguss. Lempo sai VaLePan tähden hyvin kuriin, Oiguss teki vain neljä pistettä avauspelissä.

Lempo haki Sylväältä melko vaivattoman vierasvoiton. Etenkin toinen erä oli vierasjoukkueen näytöstä, kun VaLePa jäi kymmeneen pisteeseen. Lempolla hakkuri Olli Uusitalo on kovassa kevätvireessä, hän kokosi avausosassa kymmenen pistettä, eniten Lemposta. Lempon hyökkääjät onnistuivat tasaisesti laajalla rintamalla, eikä kukaan kerännyt hirmutehoja.

Sunnuntaina 10. huhtikuuta ratkottiin puolivälieräpaikka. VaLePan voittaessa oltaisiin menty kultaiseen erään. Sitä ei kutienkaan tarvittu, vaan Lempo otti toisenkin voiton erin 3-0 ja eteni jatkoon voitoin 2-0.

Sunnuntaina VaLePa haastoi selvästi tiukemmin ja sai eräpisteet 19, 21 ja 19. 

Harri Montonen palasi Lempolla penkin päähän. Pelaajista mukaan tuli avauspelin lisäksi Manu Mäenpää.

Hakkarissa nähtiin tasaisempaa vääntöä, mutta johtoasema oli koko pelin Lempolla. VaLePa pysyi iskuetäisyydellä, mutta Lempo ei antanut saumaa kiriä rinnalle.

Lempolta hakkuri Uusitalo jatkoi hyvää menoaan ja teki 16 pistettä. Atte Korkola tuki vahvasti 15 pinnalla. Eetu Saarinen pelasi mainiosti liberona. VaLePalla Oiguss tehoili nyt 9 pistettä ja Juho Turri 15.

Lempo jatkaa kahdeksan joukkoon ja saa vastaansa Raision Loimun. Loimu voitti Lempon jatkosarjalohkon, mutta Lempo otti jatkosarjan päätöspelissä komean 3-2-voiton Loimusta. Puolivälierät pelataan tulevana viikonloppuna.

Tulospalvelu avauspeli

Tulospalvelu kakkospeli

3.4.2022 Raision Loimu - Lempo-Volley 2-3 (24-26, 25-22, 25-21, 20-25, 12-15)

Lempo-Volley päätti miesten 2-sarjan ylemmän jatkosarjan sunnuntaina 3. huhtikuuta Raisiossa.

Vastassa oli lohkovoiton jo varmistanut Raision Loimu, joka on viime vuosina ollut vaikea vastus niin Lempolle kuin Jyryllekin.

Sunnuntaina Lempo sai yhden haamun pyyhittyä pois, kun Loimu taipui upeasti viiden erän kampailussa 3-2 (26-24, 22-25, 21-25, 25-20, 15-12).

Loimulla oli hieman kokoonpanohuolia, tosin Lempokin oli matkassa taas tasan seitsemällä pelaajalla. Mukana oli tällä kertaa oikea keskitorjuja, kun Manu Mäenpää pääsi matkaan mukaan.

Avauserä oli pitkään kotijoukkueen hallintaa. Lempo ei kuitenkaan päästänyt selvästi kokeneempaa Loimua missään kohtaa liikaa karkuteille. Todella tiukka erä kääntyi loppumetreillä Lempolle.

Avauserän hieno voitto siivitti Lempon mukavaan johtoon kakkoserässä. Vierasjoukkue pitikin ohjaksia pitkään, mutta Loimu toisti Lempon avauserän tempun ja hivuttautui lopussa ohi ja tasoitti erät.

Kolmas erä oli tasaisen alun jälkeen hieman selvemmin Loimu-hallintaa, eikä Lempo enää erän lopussa päässyt haastamaan erävoitosta. Niinpä Loimu pääsi 2-1-johtoon.

Loimu oli jo matkalla kolmen pisteen voittoon, kun oranssipaidat johtivat neloserää 15-11. Sitkeä Lempo kuitenkin laittoi vielä uuden vaihteen silmään ja voitti loppuerän peräi 14-5 ja venytti pelin viidenteen erään.

Viidennessä erässä Loimu kävi vielä 7-5-johdossa, mutta hurmokseen syttyneelle Lempolle ei kotijoukkue voinut enää mitään. Lempo haki kaksi sarjapistettä viemällä päätöserän 15-12.

Lempolta hakkuri Olli Uusitalo oli huimassa vireessä. Hän teki peräti 27 pistettä. Passari Kalle Nieminen ruokkikin hakkuriaan paljon ja aivan aiheesta. Lempon toiseksi kovin pistenikkari oli Atte Korkola 10 pisteellään. Manu Mäenpää palasi hienosti 2-sarjapeleihin ja teki 8 pinnaa.

Loimulta ykkösnimet olivat 18 pistettä tehneet Joni Rouvali ja Sami Lehtonen. Liigasopimuksella pelaava keskitorjuja Aatu Vihola teki 14 pistettä.

Ylempi jatkosarja on nyt pelattu. Lempo kokosi kuudesta pelistä kolme voittoa ja 8 pistettä. Jatkosarjalohkon voitti Loimu, toinen oli KeiKa, kolmas Lempo ja neljäs TuTo.

Nyt edessä ovat pudotuspelit. 2-sarjan pudotuspeleissä on 16 joukkuetta. Neljännesvälierissä Lempo kohtaa tulevana viikonloppuna VaLePan. Systeemi on sama kuin 1-sarjassa, eli yhtenä viikonloppuna kaksi peliä ja voittojen ollessa tasan kultainen erä 25 pisteeseen.

Lempo kohtasi VaLePan alkusarjassa, jossa Lempo voitti molemmat kohtaamiset. VaLePa oli oman ylemmän jatkosarjalohkonsa neljäs.

Ottelupari alkaa 9.4. Sastamalassa Slvään koululla kello 17 ja päättyy sunnuntaina 10.4. klo 15 Lempäälässä Hakkarin liikuntahallissa.

Tervetuloa silloin kannustamaan!

Tulospalvelu

26.3.2022 Lempo-Volley - Keimolan Kaiku 3-2 (13-25, 20-25, 25-23, 25-19, 15-12) 

Kun miettii pelin alkua ja loppua, ei uskoisi olleensa samassa ottelussa. Lempo-Volleyn 2-sarjakausi jatkui lauantaina 26. maaliskuuta vantaalaista Keimolan Kaikua vastaan.

Avauserässä Lempo sai vaivaiset 13 pistettä, mutta juhli lopulta voittoa erin 3-2 (13-25, 20-25, 25-23, 25-19, 15-12).

Lempo lähti peliin selvästi samalla reseptillä kuin aikaisempaan KeiKa-peliin. Silloin seitsemän pelaajaa toivat makean 3-1-vierasvoiton. Jos mahdollista, kotivoitto 0-2-tappiosta jälleen seitsemällä pelaajalla oli vieläkin makeampi.

Avauserä oli juuri sitä, mitä tulostaulu kertoi. KeiKa tuli vahvalla tekemisellä Hakkariin. Supertähti Miro Määttänen (18 pistettä) oli pelipäällä ja etenkin KeiKan torjunta oli terästä. Avauserässä Lempo teki joko hyökkäysvirheitä tai pysähtyi vierasjoukkueen torjuntaan ja pistesaldo jäi vähäiseksi.

Lempon päävalmentaja Harri Montosella ei ollut vaihtopelaajia, joita pyörittää, mutta se ei estänyt häntä muokkaamasta seitsikkoa. Kun varsinaisia keskitorjujia ei ollut matkassa, vaihdeltiin keskipelaajien rooleja tiivisti erien välillä. 

Keskellä aloittivat Arttu Reima ja Atte Korkola ja yleispelaajina Niko Montonen ja Taavi Arminen. Pelin lopussa roolit olivat vaihtuneet. Avauserän jälkeen vaihdettiin Reima ja Arminen päikseen, toisen erän jälkeen Korkola ja Arminen ja siitä löytyi voittava kokoonpano.

Toisessa erässä Lempo heräsi pelin vaatimalle tasolle, mutta KeiKa oli vielä hieman edellä. Etenkin keskipeliä KeiKa-passari Jere Nikkinen pyöritti komeasti ja entinen liigapelaaja Lassi Nurminen kokosi komeat 15 pinnaa ja paukutti mahtavaa pateria pari kertaa.

Kolmanteen erään meno kuitenkin vaihtui. Pelin edetessä vierasjoukkue hieman väsyi ja Lempo pystyi pitämään tasonsa ja parantamaankin. Syöttö- ja torjuntapeli löytyi aivan uudella tavalla ja Lempo sai laitapeliään toimimaan.

Neljännen ja viidennen erän loput olivat erityisen komeaa Lempo-tekemistä tiukoissa paikoissa. Useampi tärkeä torjunta ja puolustuksen jälkeinen jatkopallo toivat isot tuuletukset Lempo-puolelle.

Hakkuri Olli Uusitalo paransi haastavan alun jälkeen ja kokosi 19 pistettä, kentän isoimmat. Atte Korkola (15 pistettä) oli jälleen tehokas päästyään yleispelaajaksi. Lempon leveydestä kertoi, että myös Niko Montonen (13) ja Arttu Reima (12) kokosivat kympin täyteen. Passari Kalle Niemisellä oli mukava tilanne, kun hyökkäyspeli toimi.

Pelin ehkä komein hetki oli neljännen erän lopussa, kun Lempon Reima puolusti Määttäsen sikaviiston, joka putosi suoraan vastustajan kenttään. Erikoismaininta myös Lempo-libero Riku Nissilälle, joka esitti taas rikumaisen maagisia puolustuspalloja mahdottomissa tilanteissa.

Voitto pitää lohkon kakkossijan yhä auki. Lempo on nyt kolmas, kun KeiKa kakkosena pisteen edellä ja TuTo neljäntenä pisteen takana. Loimu on kärjessä kolme pinnaa edellä.

Lempolla on jatkosarjaa jäljellä yksi peli, ensi viikon sunnuntaina juuri Loimu vieraissa. Sen jälkeen alkaa pudotuspeliaika.

Tulospalvelu

20.3.2022 TuTo Volley 2 - Lempo-Volley 3-2 (20-25, 30-28, 25-19, 25-27, 15-10)

Lempo-Volley matkasi harvinaiseen iltaotteluun Turkkun asti sunnuntaina 20. maaliskuuta. Turussa startattiin peli vasta kello 19, joten kotiinpalu oli pyhäiltana melko myöhään lempolaisilla.

Lempo avasi toisen kierroksen ylempää jatkosarjaa TuToa vastaan, jolle Lempo hävisi selvästi 0-3 kotikentällään. Kun Lempo oli matkassa kahdeksalla pelaajalla ilman varsinaisia keskitorjujia, oli tilanne haastava.

Lempo sai mukaansa kokeneen yleispelaajan Ville Raidan, joka pelasi kauden toisen sarjapelinsä. Kun keskitorjujia ei ollut, keskellä pelasivat Arttu Reima, Atte Korkola ja Taavi Arminen.

Lempo ei tilanteesta välittänyt ja aloitti avauserässä hyrskyn myrskyn. Kokenut kotijoukkue ihmetteli, kun Lempo nappasi avauserän voiton melko selvästi 25-20.

TuTo heräsi pelin toiseene rään, mutta Lempo laittoi myös sen todella ahtaalle ja erä eteni jatkopalloille. Lempo nousi 21-23-tilantesta eräpalloon 24-23 ja lopulta Lempolla oli neljä eräpalloa 2-0-johtoon. TuTo selvitti ne yksitellen ja ratkaisi erän omasta toisesta eräpallostaan 30-28.

Sen jälkeen kolmas erä menikin selvästi TuTolle 25-19, turkulaiset spurttasivat karkuun jo erän alkuvaiheessa.

Lempo nousi vielä mukaan kilpaan neloserässä ja puristi pelin viiteen erään ja varmisti yhden sarjapisteen. Neloserä meni kakkoserän tavoin jatkopalloille. TuTo hallitsi erää pitkään parilla pisteellä, mutta Lempo nousi kalkkiviivoilla ohi 27-25.

Viides erä oli neloserän tavoin TuTon hienoista hallintaa. Lempo sai eroa kurottua, mutta ei missään kohtaa päässyt erässä johtoon. Peli oli vielä 10-10, mutta sitten Lempolle muutama hyökkäsvirhe ja TuTo kaasutti otteluvoittoon pistein 15-10.

Lempolla esiin nousivat hakkuri Olli Uusitalo 21 pisteellään ja yleispelaaja Niko Montonen 16 pisteellään. Passari Kalle Nieminen pelasi hienosti ja keräsi siinä samalla yhdeksän pistettä.  Arttu Reima, kentän toiseksi lyhyin pelaaja Lempo-libero Riku Nissilän jälkee, uurasti keskelle ansiokkaasti ja Ville Raitakin teki pitkästä aikaa pisteitä.

TuTon ykköstähteä ei ole vaikea nostaa. Aapeli Kouki tempoi komeat 26 pistettä ja oli avauskohtaamisen tavoin Lempolle pitelemätön vastus. Yleispelaaja Urho Rytsä teki 19 pistettä. TuTon joukkueesta lähes kaikki pelasivat pari viikkoa sitten Mestaruusliigaa, kun liigajoukkue tarvitsi koronatilanteessa apuja farmista. Silloin tuli tappio PerPolle 0-3, mutta usea pelaaja osoitti, että pärjää korkeammallakin kuin 2-sarjassa. Niinpä Lempola hyvin vahva esitys ja haasto Turun sunnuntai-illassa. 

Tulospalvelu

13.3.2022 Lempo-Volley - Raision Loimu 0-3 (17-25, 18-25, 19-25)

Lempo-Volleyn 2-sarjakausi jatkui sunnuntaina 13. maaliskuuta kotikentällä jälleen kovaa vastusta vastaan, kun ylemmän jatkosarjan avauskierros päätettiin Raision Loimua vastaan.

Lempon avaus: Kalle Nieminen, Atte Korkola, Niko Montonen, Taavi Arminen, Tommi Nieminen, Luukas Lassila ja libero Riku Nissilä.

Loimu näytti, miksi se on hallinnut 2-sarjaa viime kaudet ja johtaa myös tätä lohkoa. Raisiolaiset hakivat Lempäälästä voiton erin 3-0 (25-17, 25-18, 25-19).

Lempolla jatkuivat kokoonpanovaikeudet muun muassa sairastelun, loukkaantumiseen ja 1-sarjan samanaikaisen pelin vuoksi. Mukaan saatiin yhdeksän pelaajaa, mutta varsinaisia hakkureita tai keskitorjujia ei mukana ollut. A-pojista mukaan nostettu yleensä yleispelaajana pelaava Luukas Lassila nousi heti avauskokoonpanoon keskitorjujaksi. 

- Jouduttiin haastavasta tilanteesta peliin. Luukas suoriutui tehtävästään hienosti. Toisena keskitorjujana pelasi vuorotellen yp:t Niko Montonen ja Taavi Arminen, hekin selvisivät keskitorjujan tontilla hyvin. Hakkurina kokeiltiin pelin aikana Taavi Armista, Tommi Niemistö ja Eetu Saarista, Lempon päävalmentaja Harri Montonen taustoitti.

Kokoonpanotilanteen taakse ei voi kuitenkaan mennä, vaan Loimu oli selvästi kentällä etevämpi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Kokenut vierasjoukkue ei antanut Lempolle saumoja, vaan jätti kotijoukkueen 17, 18 ja 19 pisteeseen.

Pelin erikoisin jakso oli kakkoserän alku, kun Loimu repi peräti 10-0-johdon ennen Lempon avauspistettä.

- Vastustaja oli odotetun kova, muistaakseni Loimua ei ole voitettu 2-sarjassa koskaan, edes vanhan Jyryn aikana, Montonen tuumi.

Lempolla esiin nousi jälleen yleispelaaja Atte Korkola, joka takoi Lempon kovimmat pisteet 16. Korkolan osuus Lempon hyökkäyspelissä oli suuri, kun toiseksi paras pistemies Arttu Reima kokosi seitsemän pistettä.

- Atte pelasi ennakkoluulottomasti laidasta ja saikin parhaiten lyöntejä jäämään. Lisäksi hänellä toimi syöttö ja tuli monta ässää.

Lempo haki toimivaa kuusikkoa koko pelin ja avaus vaihtuikin joka erässä.

- Peli meni vähän toimivan kuusikon hakemiseksi. Koko pelille ominaista oli, että ei saatu tapettua palloja vastustajan kenttään ensimmäisestä hyökkäyksestä kuin satunnaisesti. Osittain tämä johtui meidän nostopelistä, mutta myös vastustajan hyvästä torjunnasta, Montonen jakoi tunnustusta vierasjoukkueelle.

Loimukin oli vajaalla rosterilla liikkeellä ja sai Hakkarin parketille kahdeksan pelaajaa. Heidän laaja ja ennen kaikkea tasainen ryhmänsä ei tästä hätkähtynyt ja kentälle löytyi paljon kokemusta ylemmiltäkin sarjatasoilta. Kentän selvä ykkönen oli kokenut hakkuri Kai Lehtinen, joka summasi uskomattomat tehot 19/+19.

Lempon kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina toisen kierroksen avaspelillä. Silloin Lempo matkaa Turkuun TuTon vieraaksi. Peli alkaa 20.3. kello 19.

Tulospalvelu

5.3.2022 Keimolan Kaiku - Lempo-Volley 1-3 (23-25, 22-25, 25-22, 17-25)

Lempo-Volley matkasi miesten 2-sarjassa lauantaina 5. maaliskuuta Vantaalle Kanniston koululle, jossa vastaan tuli Keimolan Kaiku. Peli alkoi jo kello 12.45 ja Lempo lähti mukaan ohuehkolla rosterilla: tasan seitsemällä pelaajalla.

Lempon avaus ja samalla koko kokoonpano: Kalle Nieminen, Arttu Reima, Veeti Ahlfors, Olli Uusitalo, Atte Korkola, Taavi Arminen ja libero Riku Nissilä

Se ei lopulta tekemistä hidastanut tai haitannut, vaan Lempo palasi voittojen tielle ylemmän jatkosarjan avaustappion jälkeen ja voitti KeiKan erin 3-1 (25-23, 25-22, 22-25, 25-17).

Samaan aikaan oli miesten 1-sarjan peli ja muita poissaolosyitä ja mukaan lähti myös keskitorjuja Veeti Ahlfros suoraan armeijan lomilta. Samalla se, että ei ollut vaihtopelaajia, toi tietynlaisen vapauden tekemiseen.

- Kun ei ollut ketään vaihdossa, ei tarvinnut miettiä sitä puolta, tuleeko joku tilalle, Lempon passari Kalle Nieminen kuvaili tilannetta.

Lempolla toisena keskitorjujana pelasi yleispelaaja Taavi Arminen ja alkukauden poissa ollut Atte Korkola pelasi yleispelaajana kauden ensimmäisen pelinsä avauskokoonpanossa. 

Atte pelasikin mahtavan pelin, voidaan varmaan puhua 2004-ikäluokan lahjakkuuden uran parhaasta pelistä aikuisten sarjoissa.  Atte teki 16 pistettä ollen Lempon selvästi paras pistemies.

Päävalmentaja Harri Montosen valinta keskitorjujapalapelissä meni siis nappiin, kun Korkola onnistui upeasti yleispelaajana ja Taavi Arminen tehoili keskeltä komeat 8 pistettä.

KeiKa joutui peliin ilman tähtipelaaja Miro Määttästä. Riveissä oli kuitenkinen entinen liigamies Petri Parviainen, joka tehoili kentän isoimman pistesaaliin 21 pistettä. Hän oli läpi iltapäivän paha pideltävä.

- Hän oli vahvan pistetehtailun lisäksi tosi kokonaisvaltainen pelaaja, puolusti myös hyvin, Kalle Nieminen arvioi vastustajan tähteä.

Ennakkoasetelmat eivät olleet Lempon puolella, mutta altavastaaja pääsi ikään kuin yllättämään. Nieminen kuvaili automatkan heittoa, että lähdettiin hakemaan nopeaa 0-3-tappiota ja otettiinkin nopea 3-1-voitto.

Lempo onnistui käytännössä joka osa-alueella. Syöttöpeli puri ja puolustuspeli oli ajoittain joka todella loistavaa. Kun hyökkäyspäässä onnistumisia tuli tasaisesti ja kaksi avauserää kääntyivät niukasti Lempolle, ei KeiKa pystynyt vastaamaan haasteeseen.

Korkolan tukena Olli Uusitalo hakkuroi kymmenen pistettä ja muu joukkue teki pinnoja 8 ja 4 välillä. Voi todeta kokonaispanoksen ollaan siis todella hyvä.

Varmasti oma syynsä parantuneella pelillä jatkosarjan avaukseen verraten oli siinä, että pitkän tauon jälkeen alla oli jo yksi peli ja tauko oli saatu pois jaloista.

- Oli kyllä hyvä peli ja sujui malliikkasti. Tästä on hyvä jatkaa kautta, Kalle Nieminen tiivisti.

Lempon 2-sarjakausi jatkuu kotipelillä sunnuntaina 13. maaliskuuta Hakkarin liikuntahallissa kello 14. Vastassa on Loimu, joka on lohkokärki ja viime kausien 2-sarjan hallitsija, joten kova haaste luvassa.

Tulospalvelu

Pelin livetallenne Youtubessa

27.2.2022 Lempo-Volley - TuTo Volley2 0-3 (22-25, 19-25, 22-25)

Hakkarin liikuntahallissa saatiin vihdoin miesten 2-sarjan ylempi jatkosarja vauhtiin, kun sunnuntaina 27. helmikuuta Lempo-Volley isännöi TuTo Volleyn 2-joukkuetta.

Lempon avaus: Kalle Nieminen, Taavi Arminen, Rolle Jokela, Olli Uusitalo, Arttu Reima, Jani Liski ja libero Riku Nissilä.

Peli oli selvästi kauden kovatasoisin otatus, jossa Lempo on ollut osallisena. Juuri sitä, mitä siis ylemmästä jatkosarjasta odotettiinkin. Kokenut TuTo muutamalla junnutähdellä varustettuna haki pisteet Lempäälästi erin 3-0 (25-22, 25-19, 25-22) ja aiheutti Lempolle kauden ensimmäisen tappion sarjapeleissä.

- Nyt tuli vastaan 2-sarjan todellinen taso, päästiin kyllä syyskausi liian helpolla. Kyllä tässä näkyi myös pelitauko ja kuusikon treenaamisen vähyys. Mutta kyllä TuTo pelasi vahvan pelin, Lempon päävalmentaja Harri Montonen tiivisti.

Ottelussa pelattiin hyvinkin näyttäävää 2-sarjapeliä. Molemmilta löytyi useampi kovaa hyppysyöttöä laittanut pelaajaa, pallolle annettiin kyytiä laidoista ja nähtiin tukku hienoja puolustuksia.

- Oli kovatasoinen peli ja tasainen. Oli ihan mahdollisuuksia voittoonkin asti. Meille tuli aika paljon syöttövirheitä, vaikka toki ässiäkin tuli. Helpoissa palloissa näkyi, että ei olla yhdessä liikaa päästy treenaamaan, Lempon yleispelaaja Tommi Nieminen näki.

Illan ykköstähdeksi nousi TuTon hakkuri/yleispelaaja Aapeli Kouki 16 pinnallaan. Kouki veteli kakkospaikalta sellaisia viistoja, että oksat pois. Hänessä olisi loistava pelimies käytännössä jokaiselle 1-sarjajoukkueellekin.

- Kouki oli tänään ihan pitelemätön, ei saatu häntä millään kiinni, Montonen tunnusti.

Lempo sai mukaansa tukun farmipelaajia 1-sarjasta, kun mukana olivat keskitorjujapulaa auttaneet Rolle Jokela ja Jani Liski sekä kauden ensimmäisen 2-sarjapelinsä pelannut Tommi Nieminen. Ville Tuki ja Kalle Nieminen ovat olleet koko kauden 2-sarjan mukana 1-sarjan ohella. 

TuTo oli paikalla puolestaan tasan seitsemällä pelaajalla ilman taustajoukkoja, mutta se ei menoa haitannut.

TuTo oli läpi pelin hieman niskan päällä eikä Lempo päässyt johtoasemaan kuin hetkittäin. Niinpä hallinta oli turkulaisilla koko matsin. Lempolla toimi torjuntapeli hyvin ja Lempo nappasi ison kasan torjuntoja. Toisaalta myös TuTon kovaa lyönyt laitaosasto sai näyttäviä paukkuja kenttään sekä peipit toimivat vierasjoukkueella tehokkaasti. Kokenut keskitorjujana yleensä nähty pelaajavalmentaja Kimmo Kutinlahti oli yleispelaajan roolissa, hän teki 12 pistettä. TuTon nuorisokaartin yleispelaaja Urho Rytsä tehoili 11 pinnaa ja Oleksii Bulgyn passari vahvasti.

Lempon päävalmentaja Harri Montonen pyöritti rosteriaan tiuhaan ja vaihtopenkiltä aloittaneet Tommi Nieminen, Ville Tuki, Eetu Saarinen ja Atte Korkola saivat omat hetkensä kentällä. Nieminen tuli kesken pelin yleispelaajaksi ja Taavi Arminen siirtyi hakkuriksi. 

Arminen tehoili 7 pistettä ja oli Lempon paras pistemies yhdessä Rolle Jokelan (9) ja Olli Uusitalon (7) kanssa.

- Taavi pelasi tosi hienon pelin, vaikka joutui hakemaan kahdella eri pelipaikalla tatsia. Isossa kuvassa haettiin kuusikkoa läpi pelin ja yhteistreenin puute näkyi siinä.

Koronarajoitusten aikana Lempon joukkue oli parisen kuukautta treenaamatta yhdessä.

TuTo vei useamman pitkän pallon, joista sai lisävirtaa tekemiseensä. Lempolla oli omat vahvat hetkensä, mutta ne eivät kestäneet erävoittoihin asti.

Lempon 2-sarjakausi jatkuu ensi viikon Keimolan Kaiun vieraana.

Lempon pisteet: Jokela 9, Uusitalo 7, Arminen 7, T. Nieminen 6, Liski 5, Reima 4, K. Nieminen 1, Saarinen 1

Pelin tulospalvelu

5.12.2021 Lempo-Volley - Aitolahden Riento 3-0 (25-16, 25-21, 25-20)

Lempon avaus: Ville Tuki, Arttu Reima, Manu Mäenpää, Olli Uusitalo, Taavi Arminen, Rolle Jokela ja libero Kalle Nieminen

Lempon alkusarjan päätöspeli oli sarjataulukollisesti panokseton, kun AitRi saapui Hakkariin 5.12. Lempo oli jo varmistanut lohkovoiton ja AitRi kakkossijan. Lempo haki hyvää kenraalia jatkosarjaan ja toki voittoputken elossa pitämistä.

Lempo oli matkassa kymmenellä pelaajalla. Luottolibero Riku Nissilä ja Ville Raita muun muassa puuttuivat, näin ollen liberona pelasi Kalle Nieminen ja palloa jakoi passarina Ville Tuki. Farmipelaajista mukana oli myös keskitorjuja Rolle Jokela paikkaamassa keskaripulaa.

Avauserää Lempo hallitsi alusta alkaen tasaisella suorittamisellaan. Etenkin Taavi Armisen hyppysyötöt tekivät tuhojaan. AitRi teki paljon hyökkäysvirheitä ja pystyi pitämään omat virheensä melko vähissä.

Siihen kun lisäsi muutaman maukkaan torjunnan, kotijoukkue vei avauserää selvästi.

Kakkoserään AitRi teki passarivaihdon ja aloitti erän selvästi avauserää paremmin ja hakkuri Petrovskis veteli muutaman komean pisteen. Vastapainoksi tuli virheitä ja Lempo sai pari komeaa torjuntaa napattua, jotka hyydyttivät Petrovskisin penkille.

Erän käännekohta oli Lempo-passari Ville Tuen syöttövuoro. Tuki syötti hypärillään yhteen syöttövuoroon useamman ässän ja käänsi Lempon parin pinnan tappion parin pinnan johdoksi.

Siitä kotijoukkue ei enää luopunut, vaikka AitRi haastoi kakkoserässä vahvasti. Etenkin Lempon Arttu Reima teki kovia suorituksia tärkeissä paikoissa. Ville Tuen tappotorjunta erän lopulla sammutti AitRin kirin lopullisesti.

Lempo-valmentaja Harri Montonen kierrätti lähes koko rosteriaan. Lempo otti kakkoserään hakkuriksi Aki Tuomivaaran ja erän aikana yleispelaajaksi Eetu Saarisen. Saarinen jatkoi kolmoserään ja Uusitalo palasi hakkuriksi. Alkukauden loukkaantumisesta vielä toipuva Atte Korkola oli penkillä kaiken varalta eikä käynyt kentällä, kun loukkaantumisilta säästyttiin.

Kolmas erä oli tasaista taistelua Lempon muutaman pisteen hallinnassa. Eetu Saarinen näytti nostotaitojaan vastaanottamalla AitRi-pelaajan hyppysyötön sormilla kuppiin.

Erän puolivälissä Olli Uusitalo päätti pitkän maratonpallon upeasti Lempolle. AitRi vielä sinnitteli noin viiden pinnan iskuetäisyydellä, mutta Lempo ei antanut armoa, vaan halusi pitää voittoputkestaan kiinni.

Niinpä Lempo päätti 2-sarjan alkusarjan tyylillä ja suoraan 3-0-kotivoitolla. Peli oli varsin vahvaa syyskauden: voitot 6/6 ja eräsuhde 18-1. 

Lempon kausi jatkuu pelien osalta ylemmässä jatkosarjassa vuoden 2022 puolella. Lohkojako ja pelit eivät ole vielä selvillä.

- Vaikka ei ollut panosta, saatiin varsin hyvä esitys. Ei tosin ihan parasta mutta hyvä kuitenkin, Lempon päävalmentaja Harri Montonen kertoi.

- Eetu tuli upeasti kentälle vaihdosta ja Taavi pelasi yleispelaajana hienosti. Olli hakkuroi vahvasti ja Rollella taisi olla sadan prosentin tappo. Syöttöpeli pysyi kovana, Montonen tuumi.

Tulospalvelu

Pelikuvat⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

28.11.2021 LP Kanagsala - Lempo-Volley 0-3 (15-25, 16-25, 8-25)

Lempo-Volleylla oli sunnuntaina 28. marraskuuta mahdollisuus varmistaa alkusarjan lohkovoitto, kun vastassa oli lohkojumbo LP Kangasala.

Peli alkoi poikkeuksellisen aikaisin jo kello 12 ja usealla Lempon pelaajalla oli alla lauantaina A-poikien turnausreissu Kempeleessä. Vierasjoukkue saikin matkaan vain kahdeksan pelaajaa.

Kun rosteri on laaja ja laadukas, poissaolot paikattiin hienosti. Lempo otti selvän 3-0 (25-15, 25-16, 25-8) -voiton ja varmisti näin lohkovoiton ennen alkusarjan päätöspeliä.

Lempon saldo on nyt kuusi voitto kuudesta pelistä.

Lempon avaus: Ville Tuki, Eetu Saarinen, Veeti Ahlfors, Taavi Arminen, Arttu Reima, Manu Mäenpää ja libero Riku Nissilä.

Kotijoukkue LPK aloitti pelin hyvin ja johti alussa, mutta Lempo palautti nopeasti marssijärjestyksen. Hyökkäysvoima riitti ja vastaanottopeli toimi riittävällä tasalla.

Normaalia kapeampi rosteri tarkoitti hieman poikkeuksellisia kokoonpanokokeiluja. Taavi Arminen aloitti pelin hakkurina. Kahden erän jälkeen passariksi tuli Kalle Nieminen ja Ville Tuki siirtyi hakkuriksi.

Kimmoisa Tuki teki vasurillaan kovaa jälkeä ja kokosi pelissä komean saldon 11 pistettä.

Lempon ykköstykiksi nousi kokenutta kaartia edustanut yleispelaaja Artt Reima. Reima juhli 12 pisteen verran. 

Myös keskipeli toimi, kun keskarikaksikko Mäenpää-Ahlfors teki yhteensä 14 pinnaa.

Kolmoserä oli Lempon totaalinen näytös, kun LP Kangasala jäi vain kahdeksaan pisteeseen.

Lempon alkusarja päättyy ensi sunnuntaina kotipelissä Aitolahden Rientoa vastaan 5.12. Peli alkaa klo 18.30 naisten 1-sarjapelin jälkeen

Lempon pisteet: Arttu Reima 12, Ville Tuki 11, Veeti Ahlfors 8, Manu Mäenpää 6

Tulospalvelu

7.11.2021 VaLePa - Lempo-Volley 1-3 (17-25, 27-25, 17-25, 17-25)

Lempon avaus: Ville Tuki, Eetu Saarinen, Manu Mäenpää, Olli Uusitalo, Arttu Reima, Veeti Ahlfors ja libero Riku Nissilä.

Lempo matkasi sunnuntaina 7.11. Sastamalaan kohtaamaan alkusarjan toisen kierroksen avauspelissä VaLePan. Alla oli lauantainen A-poikien turnaus. Lempo oli Tyrvään legendaarisessa salissa hieman vajaalla kahdeksan pelaajan rosterilla pienten vaivojen ja sairastelun vuoksi.

Se ei menoa kuitenkaan liikaa haikannut, vaan Lempo haki neljännen voittonsa putkeen erin 3-1 (25-17, 25-27, 25-17, 25-17). Lempo on voittanut kaikki 2-sarjakauden pelinsä ja jatkaa B-lohkon kärjessä.

Kun edellispelissä Lempon hahmoksi nousi hakkuri Aki Tuomivaara, hakkuripeli oli vahvaa myös Vammalassa, vaikka Tuomivaara ei ollut matkassa mukana.

Olli Uusitalo esiintyi upeasti ja teki Lempon parhaat pisteet, 12. Hän sai tulitukea laajalti, Manu Mäenpää ja Arttu Reima kokosivat seitsemän pistettä neljään erään.

Numeroa 17 voi pitää pelin numerona. Lempo jätti VaLePan kolmesti juuri 17 pisteeseen eli nappasi selvät erävoitot.

Vain toinen erä oli tasaisempi ja se venyi jatkopalloille. Lopulta VaLePa riisti Lempolta erän ja aiheutti lempääläisille kauden ensimmäisen erätappion. VaLePan selvä ykköstähti oli liigajoukkueen sopimuspelaaja, yleispelaaja Raivis Oiguss, joka tehoili 17 pistettä.

Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä Lempo repi eron selväksi jo erän puoliväliin mennessä, neljäs eri meni tasaisesti 13 pinnaan asti, kunnes Lempo repäisi.

2-sarjassa Lempolla on nyt pieni tauko ja sarjapelit jatkuvat 28.11. vieraspelillä LP Kangasalaa vastaan.

Lempo pelaa jouluun mennessä Kangasalan lisäksi AitRin kanssa, tuo peli hyvin todennäköisesti ratkaisee lohkovoiton. Lohkoista kolme parasta pääsee ylempään jatkosarjaan, joka alkaa kolmessa neljän joukkueen lohkossa tammikuussa. Lempo on paikan tuonne jo varmistanut.

Lempon pisteet: Olli Uusitalo 12, Arttu Reima 7, Manu Mäenpää 7, Ville Tuki 6, Niko Montonen 4, Veeti Ahlfors 4, Eetu Saarinen 1

Tulospalvelu

31.10.2021 Aitolahden Riento - Lempo-Volley 0-3 (23-25, 20-25, 18-25)

Lempon avaus: Kalle Nieminen, Niko Montonen, Manu Mäenpää, Aki Tuomivaara, Taavi Arminen, Veeti Ahlfors ja libero Riku Nissilä

Lempo-Volleylla oli sunnuntaina 31. lokakuuta kauden ensimmäinen todellinen testi, kun lempääläiset pelasivat kauden ensimmäisen vieraspelinsä lohkokärki AitRia vastaan.

Ennen peliä kumpikaan ei ollut hävinnyt erääkään, joten peliä pystyi tosissaan sanomaan kärkipeliksi.

Ja kun Kaukajärven salista asteltiin ulos, B-lohkon kärkeen oli siirtynyt Lempo-Volley. Lempo laittoi kotijoukkueen nippuun 3-0 (25-23, 25-20, 25-18) ja jatkaa ilman tappioita.

Lempon päävalmentajalla Harri Montosella oli niin sanottu juhlapeli.

- Kyseessä oli minun 50-vuotisjuhlaottelu ja pelaajat lupasivat jo peliä edeltävänä päivänä minulle voiton synttärilahjaksi tästä kärkiottelusta, johon tietysti vastasin, että tämä lahja sopii minulle erinomaisesti. Ja kuten otteista näki, niin pelaajat pitivät lahjalupauksensa hienosti, päävalmentaja Montonen kertoi pelin jälkeen.

Lempolla oli riveissään tutusti 1- ja 2-sarjassa pelaavia nuoria, Ville Raita puuttui flunssan vuoksi. AitRi oli tuonut kärkipeliin uutta voimaa, kun Iskun farmiapu, yleispelaaja Aaro Enqvist pelasi kauden avauspelinsä 2-sarjassa ja hakkurina pelasi uusi mies, Arnis Uzuls Petrovskis kauden avauspelinsä. 

Avauserä oli pelin tiukin ja se kääntyi Lempolle kahden pisteen erolla. Lempo sai peliin loistoalun ja johti avauserää jo 13-5. Kotijoukkue kuitenkin kiri eroa hiljalleen kiinni erän aikana. Ero oli jo pisteessa 15-14 Lempon eduksi, mutta missään kohtaa AitRi ei päässyt ohi. Kotijoukkue kavensi vielä 23-24, mutta Aki Tuomivaara päätti erän Lempolle.

Hakkurina pelannut 2004-ikäluokan lupaus Tuomivaara oli kentän ykkönen Kaukajärvellä. Hän teki pelin isoimmat pisteet, 14, ja keräsi päävalmentajan kehut loisto-otteillaan.

- Aki hakkurin tontilla oli suorastaan liekeissä ja pelasi mielestäni uransa toistaiseksi parhaan ottelun aikuisten sarjoissa. Aki syötti monta ässää, otti torjuntoja ja tietysti teki hyvillä hyökkäyksillä monta pistettä, Montonen kertoi.

Toiseen erään Lempo hieman muokkasi kokoonpanoaan. Passariksi tuli Ville Tuki ja toiseksi yleispelaajaksi Arttu Reima. Kakkos- ja kolmoserä tulivatkin selvemmin Lempolle ja peli osui paremmin uomiinsa.

AitRi johti hetken toisen erän alussa, mutta muuten peli eteni Lempon kontrollissa alusta loppuun.

Tuomivaaran tukena Niko Montonen keräsi loppua kohti kiihtyen kahdeksan pistettä ja Veeti Ahlfors nakutti keskipelaajana seitsemän pinnaa.

Harri Montonen nosti esille syöttöpelin ja vahvan kenttäpuolustuksen pelin ratkaisuiksi.

- Yhdeksi peruspilariksi otteluun sovittiin, että lähdetään syöttämään kovaa. Tämä toimikin hyvin ja saatiin vastustajan vastaanottoa rikottua.

- Onnistujia olivat ehdottomasti Akin lisäksi Arttu Reima ja Riku Nissilä, jotka kaivoivat peliin lattian pinnasta jo melkein hävittyjä palloja. Veeti Ahlfors laittoi hyvät lukemat keskeltä ja syöttöruudusta.

AitRilta jo esiin nostettu uusi kaksikko kantoi selvästi isoimman pistevastuun. Uzuls Petrovskis teki kahteen erään 12 pistettä, mutta oli kolmoserän vaihdossa. Enqvist pelasi koko pelin kooten kymmenen täppää.

Lempo on pelannut nyt 2-sarjan alkusarjan avauskierroksen kolme peliä ilman yhtään erätappiota. Päävalmentaja löysi silti selviä parannuskohteita.

- Vastaanotto meillä oli koko ottelun ajan erinomaista linjan erinomaista. Kotiin viemiseksi vielä opeteltavaa: koko joukkueella on vielä parantamisen varaa torjuntatyöskentelyssä.

Lempon kausi jatkuu tulevana sunnuntaina Sylväällä, jossa pelataan vieraspeli VaLePan 2-joukkuetta vastaan kello 15.

Lempon pisteet: Tuomivaara 14, Montonen 8, Ahlfors 7, Reima 4, Tuki 2, Arminen 2, Mäenpää 2

Tulospalvelu

24.10.2021 Lempo-Volley - LP Kangasala 3-0 (25-9, 25-15, 25-14)

Lempo-Volley jatkaa miesten 2-sarjassa puhdasta sarjaansa, kun kauden toinen peli päättyi avauspelin tavoin 3-0-voittoon.

Sunnuntaina 24.10. Lempo voitti Hakkarin kotihallissa sarjatulokkaan LP Kangasalan selvästi luvuin 3-0 (25-9, 25-15, 25-14). 

Lempolla on kahden pelin jälkeen kuusi pistettä ilman erätappioita. Se tuo lohkon kakkossijan, sillä samoissa eräsuhteissa kahden pelin jälkeen on AitRi, jonka Lempo kohtaa ensi sunnuntaina Kaukajärvellä. Silloin siis todellinen kärkipeli luvassa.

Lempo lähti Kangasala-peliin peräti kolmen viikon pelitauon jälkeen.

Lempon avaus: Kalle Nieminen, Niko Montonen, Manu Mäenpää, Olli Uusitalo, Taavi Arminen, Rolle Jokela ja libero Riku Nissilä.

Lempolta puuttuivat Ville Raita Martin Pekka, Jussi Suhonen, Veeti Ahlfors ja Tommi Nieminen. 1-sarjasta mukana olivat farmipelaajina Niko Montonen, Kalle Nieminen, Rolle Jokela ja Ville Tuki.

LP Kangasalalla alkukausi oli ollut hankala, eikä erävoittoja saatika pisteitä ollut tullut. Se sai jatkoa Lempon käsittelyssä. Lempo lähti peliin selvänä suosikkina ja pystyi pitämään paineet hyvin hanskassaan.

Avauserä oli muutaman tasaisen avauspisteen jälkeen täysin yhtä päätä. Lempo jätti LPK:n vain yhdeksään pisteeseen. Lempon syöttö teki jälleen tuhojaan eikä Kangasala pystynyt hyökkäyspelissä vastaamaan millään Lempon tehoihin.

Kalle Nieminen pyöritti peliä hyvin ja pallo kuoli joka paikalta. Etenkin keskeltä nähtiin muutama maukas pateri.

Toiseen erään Kangasala sai nostettua profiiliaan selvästi ja erä pysyi suhteellisen tasaisena 12 pisteeseen. Sen jälkeen Lempo repäisi ja aloitti vaihtopaletin pyörittämisen.

Ville Tuki tuli erän puolivälissä passaamaan, hakkuriksi Aki Tuomivaara ja yleispelaajapariksi Arttu Reima-Eetu Saarinen. Reima debytoi Lempossa ja palasi sarjapeleihin usean vuoden tauon jälkeen. Arttu pelasi viisaasti ja hyökkäsi muutaman kerran näyttävästi ja otti yhden torjunnankin.

Kolmanteen erään Lempo piti vaihdosta kakkoserässä kehiin tulleet kentällä. Lempo otti heti kaulaa eikä Kangasala pystynyt millään vastaamaan.

Peli päättyi erikoisesti 24-14-tilanteessa, kun Kangasalan Oliver Paakkunainen sai punaisen kortin. Siitä piste Lempolle ja peli samalla poikki.

- Tänään pystyi kierrättämään hyvin pelaajia ja jakamaan peliaikaa kaikille. Sitä aateltiin jo etukäteen ja siinä onnistuttiin hyvin, Lempon päävalmentaja Harri Montonen tuumi.

- Manu ja Rolle pelasivat keskitorjujina hienin pelin ja Tuomivaaran Aki teki tuhojaan syöttöpaikalla. Ja täytyy nostaa esim Arttu Reiman hieno debyytti, Montonen kehui.

Tulospalvelu

Lempon pisteet: Manu Mäenpää 8, Taavi Arminen 7, Niko Montonen 5, Arttu Reima 5, Rolle Jokela 5, Olli Uusitalo 4, Ville Tuki 3, Aki Tuomivaara 2, Kalle Nieminen 1, Eetu Saarinen 1

LPK:n parhaat pistemiehet: Juuso Palonen 5, Aarni Ruohola 4, Lauri Kamppari 3.

2.10.2021 Lempo-Volley - VaLePa 3-0 (25-19, 25-14, 25-18)

Lempo-Volley aloitti uuden miesten 2-sarjakauden lauantaina 2.10. Hakkarissa kotihallissaan. Vastassa oli nuori VaLePan 2-joukkue Sastamalasta.

Lempon avaus: Kalle Nieminen, Ville Raita, Veeti Ahlfors, Aki Tuomivaara, Niko Montonen, Manu Mäenpää ja libero Riku Nissilä.

Lempon sarja-avaus oli kaikin puolin onnistunut ja VaLePa kaatui hieman reilussa tunnissa.

- Olihan se varsin mainio sarja-avaus kaikin puolin, Lempon päävalmentaja Harri Montonen kertoi.

Vastustaja VaLePa oli nuori ryhmä, joka koostui omista junioreista. 2-sarjakokemusta toivat Team Wincleanista siirtyneet Tuomas Tihumäki ja Aatu Niemelä.

Lempo hankki jokaisessa erässä alkupuolella eroa, joka piti loppuun asti. Erät eivät kuitenkaan täysin revenneet, vaan VaLePa pääsi erissä vielä 4-5 pisteen päähän kutittelemaan. Selvästi kokeneempi Lempo kuitenkin piti homman hallussa.

Pelissä nähtiin useita Lempo-debyytteja 2-sarjassa sarjapeleissä. Ville Raita, Veeti Ahlfors, Martin Pekka ja Taavi Arminen debytoivat Lempossa.

Lisäksi Kalle Nieminen pelasi ensimmäisen aikuisten sarjapelin passarina. Kalle pelasi kaksi ensimmäistä erää, Ville Tuki kolmannen.

Lempon päävalmentaja Montonen kierrätti ryhmäänsä runsaasti ja kaikki saivat peliaikaa. Kolmesta hakkurista kaikki saivat yhden erän pelatakseen.

Lempon syöttöpeli oli iso avain selvähköön voittoon. Lempo sai VaLePan nostoa jatkuvasti rikki ja se helpotti omaa tekemistä.

- Tuomari tuli sanomaan pelin jälkeen, että meillä oli liigatason syöttö tänään. Jo sellainen kommentti kertoo, että siinä onnistuttiin.

Lempon pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla, niin kuin pisteet kertovat. Montonen haluaa nostaa esiin keskitorjuja Manu Mäenpään, joka teki 8 pistettä. Manu pelasi viime kaudella muutaman 2-sarjapelin, mutta tätä kautta voi kutsua todelliseksi debyytiksi aikuisten sarjoissa.

- Manua kannattaa kyllä kaikkien seurata jatkossakin. Hän pelasi todella hienosti.

- Kaikkiaan koko joukkue esiintyi todella edukseen.

Lempon 2-sarjakausi jatkuu sunnuntaina 24.10. kotipelillä Aitolahden Rientoa vastaan.

Lempon pisteet: Ville Raita 12, Niko Montonen 9, Manu Mäenpää 8, Aki Tuomivaara 4, Martin Pekka 4, Veeti Ahlfors 4, Taavi Arminen 2, Olli Uusitalo 2, Kalle Nieminen 2, Ville Tuki 1

Tulospalvelu

28.9.2021 Harjoituspeli Isku-Veikot - Lempo-Volley 2-2 (25-23, 25-17, 18-25, 15-25).

Lempo-Volley lopetti kauden harjoituspelinsä tiistaina 28. syyskuuta Valkeakosken Isku-Veikkoja vastaan legendaarisella Apian urheilutalolla Valkeakoskella.

Peli päättyi tasan 2-2 (25-23, 25-17, 18-25, 15-25) Lempon pisteet ensin mainittuina.

Näin ollen Lempon molemamt treenipelit ovat päättyneet 2-2, sekä Iskua että Isku-Veikkoja vastaan.

Lempo aloittaa sarjakautensa tämän viikon lauantaina kotipelillä VaLePaa vastaan Hakkarissa kello 16, joten Isku-Veikot-peli oli kenraaliharjoitus sarjakauteen.

Lempo lähti peliin seitsikolla passaamaan Kalle Nieminen, yleispelaajat Ville Raita ja Niko Montonen, hakkuri Aki Tuomivaara, keskitorjujat Manu Mäenpää ja Veeti Ahlfors ja libero Riku Nissilä.

Lempo sai nyt mukaansa 1-sarjan mukana olevat Ahlforsin ja passari Ville Tuen.

Isku-Veikoilla oli usea mielenkiintoinen pelaaja, kirkkaimpana tähtenä hakkurina pelannut entinen maajoukkueen keskitorjuja Markus Kaurto. Viime kaudella vielä liigaa pelannut Kaurto, joka on kotoisin Valkeakoskelta, lopetti liigauransa ainakin toistaiseksi ja siirtyi 2-sarjaan.

Lisäksi ryhmässä pelasi ikinuori passari Timo Väisänen ja Lempon A-pojista tuttu yleispelaaja Arttu Hokkanen.

Lempo aloitti pelin hieman vaihde ykkösellä ja Isku.Veikot vei kaksi avauserää. Isku-Veikot pelasi vahvasti ja syötti terävästi, Lempolla tuli enemmän virheitä.

Pelin edetessä Lempo pääsi paremmin otteluun mukaan ja oma hyökkäyspeli terävöityi. Myös kokoonpanoa kierrätettiin pelin aikana ja moni pelaaja sai peliaikaa.

Niinpä Lempo vei kaksi viimeistä erää melko selvästi.

Lempo ja Isku-Veikot eivät kohtaa 2-sarjan alkulohkossa, sillä Lempo pelaa B-lohkossa ja Isku-Veikot A-lohkossa Etelä-Suomen joukkueiden kanssa. Joukkueet kohtaavat mahdollisesti jatkolohkossa.

13.9.2021 Harjoituspeli Isku - Lempo-Volley 2-2 (25-15, 19-25, 25-21, 15-25).

Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkue avasi harjoitusottelunsa maanantaina 13. syyskuuta kovaa vastusta vastaan. Lempo matkasi Pyynikille 1-sarjajoukkue Iskun vieraaksi.

Harjoituspelihengessä pelissä pelattiin neljä erää ja pelihän päättyi 2-2 (25-15, 19-25, 25-21, 15-25) Iskun pisteen ensin mainittuna kotijoukkueena.

Lempon avauksessa pelasivat Kalle Nieminen passarina, Taavi Arminen ja Ville Raita yleispelaajina, Jani Liski ja Manu Mäenpää keskellä, Olli Uusitalo hakkurina ja Riku Nissilä liberona.

Avauserä oli Iskun selvää hallintaa Lempon hakiessa vielä yhteistä rytmiä uusien joukkuetovereiden kesken. Isku oli vahva hyvissä nostoissaan: silloin Lempon puolustus- ja torjuntapelillä ei ollut juuri saumaa Iskun hyökätessä lujaa.

Toinen erä oli Lempolta jo aivan erinäköistä pelaamista. Kalle Nieminen passasi ensimmäistä kertaa aikuisten peleissä ja suoriutui hienosti. Kalle on passanut junnuissa, mutta totuttu näkemään yleispelaajana tai liberona. Kalle tulee olemaan Lempon toinen passari yhdessä Ville Tuen kanssa 2-sarjassa tulevalla kaudella.

Lempo-libero Riku Nissilä pelasi ensimmäisen pelinsä viikonloppuna olleiden häiden jälkeen, Rikulle vielä isot onnittelut! Lempon mukana oli myös 1-sarjajoukkueen keskitorjuja Jani Liski hakemassa pelituntumaa.

Kakkoserässä Lempon laitatehot löytyivät paljon paremmin. Hakkuriksi tuli Luolajan Kajastuksessa viime kaudella pelannut Martin Pekka, joka onnistui hienosti. Yleispelaajat Ville Raita ja Taavi Arminen saivat useita pisteitä jäämään iskulaisten käsien kautta. Niinpä kakkoserä tuli Lempolle melko selvästi. Isku otti toiseen erään myös paljon uusia kasvoja avauserään verraten.

Kolmattakin erää Lempo johti pitkään, aina 20 pisteen kulmille, mutta Isku meni loppuerässä ohi. 

Neljänteen erään Lempon päävalmentaja Harri Montonen otti kehiin Atte Korkolan ja Eetu Saarisen yleispelaajien paikalle. Lempon peli pysyi stabiilina ja Iskulla taisi jo väsy painaa kun kello kävi jo yhdeksää. Lempo repäisi alkuerässä selvän eron eikä Isku sitä koskaan saanut kiinni. Niinpä peli päättyi tasan Lempon viedessä neloserän selvästi. 

- Kaikki pelasivat tänään hyvin. Kallelta hieno esitys, kun ei ole paljoa vielä passaillut. Taavi pitää nostaa esiin, hän löysi rohkeuden hyökkäyspeliin upeasti, Lempon päävalmentaja Harri Montonen kertoi.

- Raidan Ville on meille selkeä vahvistus, näkee, että hän on pelannut kovia pelejä. Ukkomies Riku oli vireessä, vaikka ei ole ehtinyt paljoa treenata.

- Kaikkiaan meidän nostopeli toimi hienosti ja sen päälle oli helppo rakentaa. Se toi myös keskareista tehoja, Manu Mäenpää pelasi itseään kuusikkoon vahvoilla esityksillä ja Jani ilman yhtään meidän treeniä esiintyi myös hienosti.

Isku teki pelissä paljon virheitä ja päävalmentaja Heikki Kosonen kierrätti rotaatiota runsaasti. Joukkueessa oli muutama uusi pelaaja, kuten passari Aaro Pihlajamäki ja yleispelaaja Aaro Enqvist. Iskun säväyttävin pelaaja oli yleispelaaja Tiitus Vuori, hakkuri Paavo Korhonen oli kentällä ollessaan paha pideltävä.

Lempon 2-sarjakauden alkulohkokin on jo julkaistu. Sarja alkaa lokakuussa. Tarkemmin kauden sarjapeleistä tällä viikolla, ohjelmaan voi tutustua täältä.