Otteluraportit

Nousujohtoisesti VaLePaa vastaan, saaliiksi vain yksi erä.

21.11.2021 Lempo-Volley - VaLePa 1-3(10-25, 14-25, 25-23, 24-26)

Sunnuntain tuplapelipäivä 21.11. oli naisten edustusjoukkueilla alkoi kakkossarjan ottelulla VaLePaa vastaan. Joukkue lähti otteluun ilman ykkössarjan farmiapuja.

Ensimmäinen erä oli 0-5 ennen kuin huomattiinkaan, että peli oli alkanut. Maija Lahtinen otti joukkuetta reppuselkään alun sähläyksen jälkeen ja Maijan neljällä ja Heidi Lintusen yhdellä pisteellä sekä muutamalla vastustajan virheellä oltiin tasatilanteessa 8-8. VaLePa alkoi tämän jälkeen syöttämään kovaa Pauliina Kasken ja pelin hahmon Teija Vuorenmaan vuoroilla. Peli repsahti, kun ei pallo oikein noussut ollenkaan pelattavaksi, omia pisteitä ei enempää tehty ja erä VaLePalle murskaavasti 10-25.

Toinen erä jatkui oikeastaan samanlaisena. VaLePa vei kovalla syötöllä ja Lempolla ei pallo noussut. Erän alussa VaLePan Sini Savola vei syötöillään vierailijat 2-7 johtoon. Lempon harvat pisteet teki Maria Paulsen, Marian pisteiden välissä VaLePa teki useita, joten hetkessä tilanne 11-17. Passarivaihdolla heräteltiin joukkuetta mutta 14-25 VaLePalle.

Kolmas erä alkoi taas katastrofaalisesti, 0-6 VaLePalle, kun sählättiin huolella. Tämän jälkeen ryhdistäydyttiin ja taas Maria otti pistevastuun ja Marian kolmella nelospaikan hyökkäyksellä, Julia Ojalan ässällä ja parilla vastustajan virheellä oltiin tasatilanteessa 8-8. Ensimmäisen erän toisinto. VaLePa lähti taas vähän karkuun, mutta virheili myös, ja se piti Lempon pelissä. Maijan kahdella pisteellä tasoitettiin 15-15 ja Julian hyökkäyspisteellä ekaa kertaa pelissä johtoon 16-15. Maria 19-17 ja Julia 20-17. Valepa tuli vielä tasoihin 22-22, mutta Maija päätti että nyt tästä otetaan erä ja kolmella nelospaikan niitillä 25-23 Lempolle.

Neljänteen jatkettiin hyvällä flow'lla kolmannesta, Maija, Maria ja Julia tekivät pisteitä. Saara Rajalan "monsterblock" Teija Vuorenmaan kovaan hyökkäykseen vei Lempon jo 7-2 johtoon ja VaLePa pakotettiin aikalisälle. Aikalisän jälkeen VaLePa kavensi 9-6:n, mutta Maija ja Saara tekivät muutaman pisteen ja johto kasvoi 12-7:n. Tämän jälkeen VaLePa sai otetta ja 12-11 kavennuksen jälkeen Lempon aikalisä. Aikalisä ei isommin auttanut, tilanne 15-15. Reeta Jokinen otti vuorostaan roolia ja Lempo 20-17 johtoon. VaLePa kiri eroa kiinni pinna kerrallaan ja tasatilanteessa oltiin 22-22. VaLePa pääsi ottelupalloon, mutta Maija tasoitti vielä 24-24. Sen pidemmälle ei eväät riittäneet vaan Viia Rainion kahdella pisteellä Valepalle 24-26, ja peli 1-3.

Sarja jatkuu sunnuntaina 28.11. klo 13.30 Sääksjärvellä. Vastassa Vilppulan Tähti.

Avausvoitto vaan antaa odottaa itseään

14.11.2021 Lempo-Volley - Laihian Luja 2-3(25-23, 22-25, 29-27, 18-25, 12-15)

Lempon N2 sai toisen kierroksen kotiavaukseen vastaan Laihian Lujan isänpäiväsunnuntaina 14.11. Uutta tuttavuutta lähdettiin rohkeasti kaatamaan, tavoitteena se ensimmäinen voitto.

Ensimmäinen erä mentiin vuorotahtiin, Lempon pisteitä takoivat ennimmäkseen Maija Lahtinen ja Salli Joutsenvirta. Erän puolivälissä Laihia tuli kovaa keskeltä muutaman kerran ja repäisi kolmen pisteen kaulan 17-14. Maija ja Salli ottivat taas roolia ja kavensivat tilannetta ja pitkän pallorallin päättäneen Reeta Jokisen nelospaikan pommilla Lempo kahden pisteen johtoon 21-19. Maijan ässä 22-19 ja Laihia otti aikalisän. Lempon johto piti ja Julia Ojalan hyvällä keskihyökkäyksellä erä Lempolle 25-23.

Toinen erä jatkui hyvin samanlaisena kuin ensimmäinenkin, hyvin tasaisena. Ekan kerran kolmen pisteen johdossa Lempo 11-8 ja Laihia otti aikalisän. Aikalisän jälkeen Laihia tuli rinnalle mutta ei ohi. Salli asteli syöttöruutuun ja tykitti pari ässää ja sen jälkeen vielä tukun kovia syöttöjä, tilanne 21-16 Lempolle. Hyvältä näytti, mutta peli puuroutui ja enempää ei Lempo omia pisteitä tehnytkään vaan Laihia käänsi pelin ja voitti toisen erän 22-25

Kolmas erä, alkuun tasaista, mutta Sallin syöttövuorolla Lempo repäisi 7-3 johdon ja pienessä Lempon johdossa mentiin Laihian aikalisälle tilanteessa 14-10. Aikalisä tehosi ja Laihia tuli pisteen päähän 15-14. Reetan, Saaran ja Tessan hyökkäyksillä taas pienelle karkumatkalle 20-16. Seuraavaan palloon Laihia nosti täydellisesti ja valmennuksesta kuului "Ja tulta", tulihan sitä, päivän kovin keskihyökkäys ja 20-17. Tämän jälkeen taas Salli otti roolia ja takoi kolme pistettä ja vastustaja virheili ja oltiin eräpallotilanteessa 24-20. Laihia ei taipunut, tuli rinnalle ja meni vielä ohi 24-25. Jännien vaiheiden jälkeen Maijan ja Sallin pisteillä erävoitto 29-27. Sarjapiste plakkarissa.

Neljänteen erään, puolin ja toisin onnistumisia ja muutamia virheitä, tasatilanteesta 10-10 lähdettiin seuraavaa kymppiä pelaan. Laihia otti kolmen pinnan kaulan heti alkuun ja Lempo ei oikein sitä sitten enää kiinni saanut. Aikalisälle mentiin 15-19, toiselle aikalisälle vielä 16-22, mutta ei auttanut ja erä Laihialle 18-25.

Viides erä alkoi loistavasti. Passari Liisa otti torjuntapisteen ja tuuletti ansaitusti 1-0 johtoa. Pari hyökkäysvirhettä puolin ja toisin, perään kaksi Sallin hyökkäyspistettä ja Lempo 4-1 johtoon ja Laihia otti aikalisän. Aikalisän jälkeen Laihia jatkoi virheitä, Saara syötti ässällä 7-2 johtoon. Laihia kavensi, Julian keskihyökkäyksellä 8-5 johtoon ja puolten vaihto. Hyvä meno jatkui ja Reetan ässällä 10-7 johtoon, Laihia otti toisen aikalisän. Sehän tehosi, peli 10-10 ja Lempolle aikalisä. Tiukka tilanne ja hieman taisi avausvoitto alkaa jännittään ja muutamilla omilla virheillä päästettiin Laihia karkuun ja sitä myötä erä- ja otteluvoittoon. Erä Laihialle 12-15 ja ottelu 2-3.

Avausvoitto antaa odottaa vaan itseään. Salli teki 18 pistettä ja oli pisteiden valossa kentän kuningatar, yli kymmenen pisteen pääsi myös Maija 13:lla pisteellä.

Hieno kakkossarjan ottelutapahtuma Vilppulassa

7.11.2021 Vilppulan Tähti - Lempo-Volley 3-0 (25-20, 25-16, 25-19)

Lempon N2 matkusti sunnuntaina 7.11. toistaiseksi kauden pisimmälle vieraspelimatkalle Vilppulaan. Tiedossa oli, että nyt pelataan hienossa tapahtumassa Parkkivuoren liikuntahallissa. Joukkue lähti peliin hieman vajaalla kokoonpanolla, omista pelaajista oli poissa kaksi avauskuusikon pelaajaa eikä matkassa ollut yhtään N1-joukkueen farmipelaajaa.

Ensimmäinen erä ja Vilppula tykitti kovaa keskeltä ja ässillä ja tilanne hetkessä 5-1. Ensimmäinen oma piste tehtiin, kun Maija Lahtinen kavensi nelospaikalta tilanteeksi 6-4. Maija niittasi toisenkin ja peli 6-5 ja perään Heidi Lintusen ässällä peli tasan 6-6. Tilanteeksi 7-7 tasoitta Heidi taas ykkösestä loistavasta Ani Nokelaisen passista. Tasaisesti mentiin pinna kerrallaan, 10-10-tasatilanteeseen Maria Paulsenin kovalla hyökkäyksellä ns. eturessuun. Peli jatkui tasaisena pinnan erolla vuoron perään aina 16-16-tilanteeseen. Vilppula otti kolmen pisteen kaulan ja Lempo aikalisän. Reeta Jokinen kavensi täydellisellä postimerkkihyökkäyksellä 19-17, mutta Vilppula piti johdostaan kiinni ja kasvatti sitä hieman erän päättyessä 25-20 Vilppulalle.

Toinen erä aloitettiin Reetan nelospaikan moukulla 1-0. Vähän virheilyä ja Vilppula tuli pari kertaa nopealla temmolla laidasta ja meillä ei jakoa ollut, peli 4-4. Tilanteessa 5-5 pitkän huiskea passarimme Ani painoi hienosti voimalla vastapallon kenttään. Tämän jälkeen mentiin tasatahtiin, Reetan parilla pisteellä tilanne tasan 11-11. Pari virhettä molemmin puolin ja 13-13. Syöttöruutuun tuli Vilppulan Helmi Parviainen, joka syötti kuusi kovaa syöttöä ja Lempo ei saanut kunnon hyökkäystä rakennettua. Maija katkaisi putken kovalla nelospaikan lyönnillä ja heti perään Reeta nelosesta myös napakasti kenttään. Sen jälkeen ei sitten omia pisteitä enää Lempossa tehty ja erä Vilppulalle 25-16.

Kolmanteen erään lähdettiin sellaisen uuden tuttavuuden kuin pitkän erätauon jälkeen. Yleisö kävi kahvilla ja makkaralla. Taas otettiin johtopaikka Maijan ja Heidin hyökkäyksillä. Pienin virhein puolin ja toisin jatkettiin erää eteenpäin. Kolmanteen erään passariksi tullut Maria Paulsen hyökkäsi pisteen arvoisesti tilanteeksi tasan 9-9. Tämän jälkeen ote siirtyi Vilppulalle. Milja Salosen pitkällä syöttöputkella tilanteeksi 15-10. Vilppula meni menojaan, kokeiltiin passarivaihtoakin, mutta hetkessä tilanne oli Vilppulan kovilla syötöillä 22-14. Hetkeksi saatiin vielä otetta Reetan kovilla syötöillä ja tilanne kaventui 23-18:n ja Vilppula teki ottelun ainoan vaihtonsa. Vaihto puri ja syöttöputki katkesi ja emännille erävoitto 25-19.

Hieno lentopallotapahtuma Vilppulassa, ilmassa oli suuremman ottelun tuntua. Pelin päätteeksi palkittiin Lempon parhaana Maija Lahtinen, joka sai kassillisen paikallisia tuotteita kotiinviemisiksi. Koko joukkueelle ja toimihenkilöille tarjottiin vielä grillimakkarat kotiinlähtiessä. Kiitos!

Paikallisottelusta tiukka viisieräinen kamppailu

31.10.2021 Vesilahden Visa - Lempo-Volley 3-2(25-20, 18-25, 25-10, 18-25, 15-12)

Sunnuntai-iltana lokakuun viimeisenä päivänä 31.10. klo 19 Vesilahden yhtenäiskoululla pelattiin ennakolta selvä paikallisottelu, kotijoukkueena lohkon voiton varmistanut Vesilahden Visa ja vastassa siis nuori Lempon N2-joukkue, jonka voittosarake oli edelleen pyöreä nolla. Paikalla oli ennätysyleisö, 67 silmäparia ja pikaisella laskutoimituksella vierasjoukkueen eli Lempon kannustajia oli enemmistö! Ennakkoon hallin käytävällä ja katsomossa puhuttiin että kolme erää ja kotiin. Lempon naiset olivat toista mieltä.

Lempon passarina pelasi N1:stä farmisopimuksella lainassa ollut Liisa Lahtinen. Liisa passasi jo useamman erän päivällä Lempon N1:ssä, mutta lyhyellä siirtymällä Vesilahdelle ja homma jatkui mallikkaasti. Lempo aloitti ekan erän vauhdikkaasti, Reeta Jokisen kolmella ässällä tilanne 4-8 ja VesVi oli pakotettu ekaan aikalisään. Salli Joutsenvirta pommitti hakkurin paikalta kolme pistettä putkeen tilanne 6-11, Saara Rajala jatkoi kovilla syötöillä ja 12-17 ja VesVille toinen aikalisä. Liisa painoi toisesta kosketuksesta 13-18, sen jälkeen pari pientä virhettä Lempolle ja VesVi sai otettan 16-18 ja Lempo otti aikalisän. Reeta paukutti toisesta kosketuksesta vielä 17-19 johtoon, mutta sitten VesVille tuli erän loppuun vahva jakso erä VesVille 25-20.

Toiseen erään muutettiin kokoonpanoa sen verran että aiemmissa peleissä liberona pelannut Kira Forsblom yp:ksi. Lempo otti heti kaulaa ja tilanteen ollessa 3-6, Liisa tarjoili Maria Paulsenille palloa pallon perään ja kolmannella yrittämällä Maria pallon lattiaan takoi: 3-7 Lempolle ja Vesvi otti aikalisän. Aikalisän jälkeisessä pallossa verkolla sattui pieni yhteentörmäys, jossa keskari Saara Rajalan nilkka meni nurin ja peli oli hänen osalta ohi. Saaran tilalle Roosa Laine. Vuorotellen tehtii pisteitä ja virheitä kympin paikkeille, sitten Lempo otti pientä eroa. Julia Ojala torjui 9-12 ja perään Liisa syötti ässän 9-13. VesVille toinen aikalisä. Ei auttanut, Lempo karkasi erävoittoon 18-25

Kolmanteen erään VesVi tuli kovaa ja kovalla syötöllä. 7-1 ja Lempo aikalisälle. Vesvi jatkoi tykitystä ja 14-3 Lempo toisen kerran aikalisälle. Valmennus koetti vielä muutamilla vaihdoilla herätellä mutta tähän erään ei Lempo päässyt mukaan missään vaiheessa. Erän lopussa kentälle C-ikäinen passari Linnea Vehviläinen joka pääsi näin pelaamaan vanhoja "hoitotätejään" vastaan.

Neljänteen Lempo lähti uudella ilmeellä. Pinnan erolla mentiin puolin ja toisin, tilanne 8-8. Sallin kova hyökkäys ja pari VesVin virhettä 8-11 ja VesVi aikalisälle. Lempo piti muutaman pinnan johdon ja kasvatti pikku hiljaa. Maija Lahtisen kahdella ässällä tilanne 15-20. VesVi pyöritti vaihtorulettia, mutta Kiran pari kovaa nelospaikan niittiä vei Lempon jo 18-22:n. Erän lopun kolme pistettä hoisivat Lahtisen sisarukset, ensin Maija kutosesta ja sen jälkeen isosisko Liisa syötti kaksi ässää ja erä Lempolle 18-25.

Mentiin aika monen yllätykseksi viidenteen erään. VesVillä pieni ote erän alussa ja ero pysyi pinnan pari VesVin hyväksi. VesVi meni jo 10-6 johtoon, kun Lempo alkoi kirimään. Salli kavensi 11-8, Liisan ässällä 11-9. Laiturin Kira ja Maija tekivät molemmat pisteen ja VesVi yhden virheen ja peli oli tasan 12-12. Oltiin jännän äärellä. VesVin kokemus ja rutiini tiukassa paikassa riitti ja 15-12 viidennen erän voitto VesVille ja koko peli siis 3-2.

Alkulohko taputeltu ja jatkolohkossa ensimmäisenä Vilppulan hornankattilaan sunnuntaina 7.11.

Lempolle kauden avauspiste!

24.10.2021 Aitolahden Riento - Lempo-Volley 3-2 (22-25, 28-26, 25-14, 16-25, 15-9)

Lempon N2-joukkue lähti sunnuntaina 24. lokakuuta hakemaan avauspisteitä Aitolahden Riennolta Kaukajärven vapaa-aikatalolta. Otteluun valmistauduttiin erittäin huolella, pidettiin kautta aikain joukkueen ekat aamuharjoitukset Lempäälässä aamutuimaan, saatiin hyvin kroppaa hereille. Aamureenit saivat kovasti kiitosta, taidetaan jatkaa, kun aikatauluihin sopii.

Otteluun lähdettiin muuten suht' normaalikokoonpanolla, paitsi vakioliberon Kira Forsblomin ollessa N1:n mukana niin nyt nähtiin monivuotinen luottohakkuri Heidi Lintunen uudella pelipaikalla liberona. Erää mentiin alkuun puolin ja toisin vuorotellen enimmäkseen virheitä tehden. Lempo teki omia pisteitä muutaman enemmän ekalla kympillä. 10-10 tasatilanteeseen päädyttiin Helmi Merisen ässällä, sen jälkeen AitRi teki pari omaa virhettä ja otti aikalisän. Aikalisä ei purrut, muutama AitRin virhe, Maija Lahtisen komea nelospaika hyökkäys, Saara Rajalan ässä ja Salli Joutsenvirran upea kakkospaikan hyökkäys "sikaviistoon" veivät Lempon 13-17 johtoon. Passari Helmin torjuntapisteellä johtoon 16-19. Valmentaja vaihtoi Maria Paulsenin tilalle Reeta Jokisen ja heti seuraavassa pallossa Helmi tarjoili Reetalle neloseen unelmapassin, josta Reeta paukutti omista korkeuksistaan pallon vastustamattomasti parkettiin. Erä ratkesi Maija Lahtisen kovaan nelospaikan lyöntiin vastustajan torjunnan kautta ulos kentältä. Erävoitto Lempolle.

Toisen erän alkuun nähtiin hakkuri Salli Joutsenvirta show, Salli takoi palloa kenttään nelosesta, kakkosesta ja päälle pari ässää, Lempo 7-5 johtoon ja AitRi otti aikalisän. Virheitä puolin ja toisin, Maijan tilalle yleispelaajan paikalle perinteisesti hakkurin paikalla pelannut Kiia Kaikkonen. Lempo otti kaulaa Saaran torjuntapisteellä ja perään ässällä sekä Kiian nelospaikan hyökkäyksellä, tilanne Lempolle 11-16 ja AitRi otti toisen aikalisänsä. Aikalisän jälkeen AitRi tuli Siuron sisarusten hyvillä hyökkäyksillä lähemmäksi ja Lempon aikalisän jälkeen tilanne oli jo kohta 19-19. Reeta piti Lempoa pelissä mukana, takomalla palloa vastapuolelle sitkeästä puolustuksesta huolimatta. Tilanne tasan 21-21. Saara painoi vastapallosta 23-23:n. AitRi kaivoi eräpallon, mutta Kiian nelospaikan hyökkäyksellä tasan 24-24. Reeta vei johtoon 25-26 ja eräpallo Lempolle, hyvä paikka oli meillä ratkaista erävoitto, mutta hyökkäys verkkoon ja piste Aitrille. Tilanteen ollessa tasan 26-26 AitRin loppuerän hahmo Heidi Voss käänsi erän kahdella ässällään AitRille 28-26.

Kolmas erä. Alusta ei paljon ole raportoitavaa. AitRin passari Mirette Ruhanen takoi kovilla syötöillä ässiä ja Lempolle huonoja vastaanottoja, 5-0 Aitrille. Maria löi nelosesta käsien kautta seinille ja sai syöttöputken poikki, Helmi syötti ässän 5-2:n, mutta taas AitRi karkasi ja hetkessä tilanne oli 14-4 ja Lempolle aikalisä. Aikalisän jälkeen alettiin pelaan ja tehtiin omia pisteitä leveällä rintamalla, mutta kun alussa antaa 10 pistettä kaverille eteen niin vaikea on voitoksi erää kääntää, erä AitRille 25-14.

Neljänteen lähdettiin edellisen lopun hyvällä ilmeellä. Salli otti taas roolia hyökkäämällä kakkosesta, 0-3 ja hetken kuluttua 3-6. Reetan hieman epäonnistuneesta vastaanotosta Salli tarjoili passin Reetalle kutoseen, josta Reeta korjasi edellisen virheensä iskemällä kenttään 5-8. Saara painoi vastapalloon 6-10:n. Maija päätti pitkän pallon kutosesta kenttään ja 7-11. Tämän jälkeen AitRi otti pisteen ja AitRin Roosa Mikkonen astui syöttöruutuun ja teki neljä ässää pakottaen Lempon aikalisälle. Aikalisän jälkeen Reeta tasoitti 12-12. Maijan kolmella, Sallin ja Saaran kahdella pisteellä Lempo karkuun 13-20, kun vielä Maija niittasi nelosesta 16-22 ja kohta perään ässän 16-24 oli erä katkolla Lempolle. Vastustajan hyökkäysvirheellä erä Lempolle ja näin oli eka sarjapiste plakkarissa!

Viides erä, monelle joukkueen pelaajista ensimmäinen kerta, kun pelattiin ottelussa viidettä erää. Kokenut AitRi otti hieman kuskin paikkaa tekemällä pari pinnaa siinä kun Lempo teki yhden. Tilanteessa 8-5 Lempolle aikalisä. Ei auttanut ja tilane 12-6 ja vaihdolla Reetan tilalle Maria. Roosa kavensi keskeltä 13-7, mutta heti perään AitRi otti pisteellä monta kiinnitystä ottelun voittoon. Maria ja Helmi vielä kavensivat, mutta AitRin viidennen erän hahmo Saila Huhtiranta päätti ottelun 15-9. Näin kaksi pistettä Aitolahteen ja se yksi ja ensimmäinen Lempolle!

Ottelussa oli reipas parikymmentä katsojaa, joukossa näkyi olevan mm. sattumalta ohikulkumatkalla olleen erään miesten liigajoukkueen päävalmentaja. Kuultiin katsomossa myös kovia kannustushuutoja kuten "pommittaa, pommittaa" ja "voitolla mäkkäriin". No ei menty mäkkäriin tällä kertaa. Kakkossarjan ensimmäinen poolikierros päättyy seuraavana sunnuntaina Lempon osalta vierasottelulla ylempään jatkokaavioon paikkansa varmistaneen Vesilahden Visan vieraana Vesilahdella klo 19.00.

LPK liian kova vastus hyvästä pelistä huolimatta

13.10.2021 Lempo-Volley - LP Kangasala 0-3 (15-25, 22-25, 21-25)

Naisten 2-sarjan alkusarjan toinen kierros alkoi Lempolla keskiviikkoisella kotipelillä 13. lokakuuta LP Kangasalaa vastaan Sääksjärvellä.

LPK otti pisteet 3-0 (25-15, 25-22, 25-21) -voitolla, mutta Lempo esiintyi varsin edukseen.

Naisten kakkossarjassa pelattiin hieman poikkeuksellinen arkipeli. Kun vastustajalla on lyhyt matka, niin arkipelejäkin sarjassa sallitaan ja tällä kertaa vastustaja tuli niinkin pitkältä kuin Kangasalta. Lempon nuori N2-joukkue aloitti kakkosarjan nimenomaan Kangasalaa vastaan. Silloin vähän jännitettiin ekaa peliä ja ihmeteltiin nopeasti tulevaa palloa, tänään päätettiin haastaa vähän rohkeammin.

Ensimmäinen erä ja ensimmäinen pallo hienosti Heidi Lintusen iskemänä kakkospuolelta kenttään ja heti johtoon 1-0. Sen jälkeen LPK teki itse pisteitä, karkasi pieneen johtoon, tekivät myös virheitä jolla me pysyimme pelissä mukana: Heidin ässällä tilanne oli tasan 6-6. 

Saara Rajalan keskihyökkäys, Maria Paulsenin ässä ja Heidin Lintusen voimalyönti kakkosesta torjunnan läpi veivät Lempon 10-8 johtoon. Pienen johdon jälkeen tuli suvantovaihe ja omilla virheillä annettiin vastustajalle pisteitä ja tilanteessa 10-13 valmentaja Juha Knuutila otti erän ensimmäisen aikalisän. 

Aikalisän jälkeen Saara peippasi keskelle kenttää kavennuksen, mutta vastustaja lisäsi kaasua ja me teimme virheitä. LPK:n Iiris Kontisen kovilla syötöillä tilanne 12-18. Juha otti ensimmäisen vaihdon Maija Lahtinen pois ja Reeta Jokinen kentälle. Heti ensimmäinen pallo ja Reeta otti torjuntapisteen. Heidi niittasi kakkosesta 14-20, Maria vielä kovaa nelosesta 15-21, mutta erän loppu oli LPK:n Lempon aikalisästä huolimatta. Erä päättyi 15-25.

Toiseen erään lähdettiin uudella ilmeellä hakemaan erävoittoa. Ekat pallot virheiltiin puolin toisin tilanteeksi 2-2. Viidenteen palloon syöttämään meni erän alkupuolen hahmo, ihan liekeissä pelannut Maria. Ensimmäiseksi ässällä 3-2, sitten lisää kovaa syöttöä ja vastustaja teki virheitä kun pallo ei noussut, 5-2. Tilanteeksi 6-2 teki Maija Lahtinen sisarensa Liisa Lahtisen passista, ottelu oli ylipäätään ensimmäinen virallinen ottelu jossa sisarukset pelasivat samalla puolella. 

Marian kova syöttö jatkui ja kun oli alkuun päästy niin Liisa tarjoili toisenkin kerran pikkusiskolle, joka löi vastustamattomasti kenttään 7-2 ja LPK otti aikalisän. Aikalisän jälkeen Marian huima putki jatkui, kaksi ässää, kaksi pahaa syöttöä joista LPK ei saanut kuin virheen aikaiseksi, 11-2. Seuraavaksi oli Maijan vuoro ottaa torjuntapisteellä tilanteeksi jo 12-2 ja LPK toiselle aikalisälle. 

Aikalisä auttoi vastustajaa ja meidän kakkospaikan hyökkäys hieman leveäksi ja Marian yhdentoista syötön putki katkesi. LPK:n Titta Virtanen kavensi tilannetta kahdella ässällä ja muutenkin kovilla syötöillä joista ei saatu hyvää rakennettua, 12-7. Pisteitä tehtiin puolin ja toisin, Salli Joutsenvirta kakkosesta ja Maria kutosesta veivät Lempoa 15-9 johtoon. LPK teki kolme pistettä ja tilanteessa 15-12 Lempo otti aikalisän. Ote alkoi kääntyä vastustajalle ja pinna kerrallaan tulivat lähemmäksi. 

Tilanteessa 19-19 Lempo otti toisen aikalisän, sen jälkeen kentälle aiemmin tullut Reeta paukutti kakkosesta komeasti kenttää ja heti seuraavassa pallossa hakkuri Salli samalta paikalta ja kun vielä Reeta syötti ässän perään ja tilanne 22-19 oltiin taas pelin päällä. Sitten tapahtui pienimuotoinen jäätyminen kun olisi pitänyt ratkaista erä. LPK vei kaikki loput pallot vaikka valmentaja yritti herätellä muutamalla vaihdolla. Erä LPK:lle 22-25.

Kolmanteen erään haettiin tsemppiä toisen erän hyvistä hetkistä. Mentiin vastustajan tahdissa. Heidin tasoitti 1-1, mutta sen jälkeen ei omia pisteitä hetkeen tehty. Omilla virheillä päästettiin LPK pienelle karkumatkalle tilanteeseen 4-9. Liisan toisen kosketuksen hyökkäys 6-9 ja Julia Ojalan keskihyökkäyksellä 7-9 ja LPK otti aikalisän. Aikalisä ei auttanut, Roosa Laineen peipillä keskelle kenttää sekä Liisan kahdella ässällä 11-10 johtoon. Virheitä puolin ja toisin ja tilanne 12-15 LPK:lle. Heidi vaihtoon ja Salli tilalle hakkuriksi. 

Virheily jatkui ja tilanteessa 13-18 Lempo otti aikalisän. Aikalisän jälkeen LPK tuli kovalla temmolla keskeltä 13-19. Tämän pallon jälkeen saatiin hyvä vaihe päälle ja neljällä omalla pisteellä oltiin tilanteessa 17-20 ja LPK otti aikalisän. Aikalisä ei heti auttanut, kahdella LPK:n virheellä oltiin jo pinnan päässä 19-20, seuraavat kolme palloa sitten meni vastustajalle ja erä alkoi lipsumaan Lempolta. 19-23. Liisa otti pisteen toisesta kosketuksesta ja LPK teki perään virheen 21-23. Vielä tämä käännetään, mutta LPK:n Annika Arolan vastapallolla ja nelospaikan hyökkäyksellä erä 21-25 LPK:lle.

Erävoitto tästä pelistä jäi saamatta, vaikka hyvin pelattiin. Vastustaja tuli kovalla passitemmolla ja sen kanssa oltiin vaikeuksissa, ei ehditty mukaan. Ylempään jatkosarjaan ei haaveiltu, mutta ennen tätä peliä sinne vielä oli teorettiset mahdollisuudet, mutta tappio myötä ne menivät. 

Sitä ei jäädä suremaan vaan keskitytään seuraavaan peliin parantamaan tekemistä taas tästä. Nyt on viikonloppuvapaa N2-sarjan osalta, seuraavan kerran pelataan Kaukajärvellä 24.10. vastassa Aitolahden Riento.

Erävoittosaldo auki Lempolla - VesVi vei paikallispelin

10.10.2021 Lempo-Volley - Vesilahden Visa 1-3 (17-25,26-24, 16-25, 21-25)

Lempon naisten 2-sarjajoukkue pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Sääksjärvellä sunnuntaina 10. lokakuuta, varsinaisessa kotisalissa. Vastaan tuli naapurikunnan ylpeys Vesilahden Visa. Yleisöä ilmestyi saliin paljon ennakoitua enemmän ja talkooväki kantoi lisää tuoleja kannustajille, yhteensä yli 30 kannustajaa.

Ensimmäinen erä aloitettiin tasaisesti, Lempon kaksi ekaa pistettä tuli Saara Rajalan ja Reeta Jokisen torjunnoilla. Muutama syöttövirhe puolin ja toisin ja peli tasan 4-4. Seuraava pallo oli tosi pitkä palloralli, joka kääntyi Vesilahden eduksi 4-5, ja sen jälkeen VesVi sai hetkellisesti otetta vieden pelin 4-8:n ja Roosa Laineen syötöillä ja Tiia Suoniemen hyökkäyksillä tilanne oli jo 7-16. 

Reeta katkaisi Vesilahden putken kovalla nelospaikan hyökkäyksellä. Muutamalla VesVin virheellä ja Lempolla Maria Paulsenin ja Heidi Lintusen hyökkäyspisteillä kavennettiin tilanteeksi 14-20, mutta Vesilahden Roosa Laine peippasi 14-21, sitten pari kovaa syöttöä Tiina Paloniemeltä ja 14-23 taululla. Maija Lahtinen löi vielä kerran kovaa torjunnan läpi pisteen arvoisesti, mutta loppuerän virheiden jälkeen erä Vesilahteen 17-25.

Toinen erä ja passariksi ensimmäiseen aikuisten peliinsä C-ikäinen Ani Nokelainen. Ei paljon jännitelyt, vaan ekaan pallon hieno hihapassi jonka Maija Lahtinen niittasi vastustamattomasti kenttään. Lempolle 1-0. Maijan kovilla syötöillä pieneen johtoon 4-2, jonka Vesvi tasoitti heti perään. Tehtiin pisteitä vuorotellen, VesVi joskus pari kerrallaan ja kasvatti hieman etumatkaa. 

Edettiin Vesvin pienessä johdossa tilanteeseen 12-15, VesVi teki tuplavaihdon, meidän virheellä vielä 12-16. Reeta Jokinen niittasi nelosesta kovaa 13-16. Valmentaja vaihtoi Reetan Maria Paulseniin tilanteessa 14-17.  Vastustajan virhe ja sen jälkeen Maria kiitti kentällepääsystä ja kahdella pisteellään tasoitti tilanteen 17-17 ja pakotti hieman ääntäänsä jo korottaneen Vesilahden kokeeneen valmentajan Ari Paloniemen ottamaan aikalisän. 

Aikalisän jälkeen mentiin pinna kerrallaan. Tilanteeksi 19-19 tasoittanut pallo oli varmaan päivän pisin taistelu, mutta kääntyi lopulta Lempolle. Olisiko tämä pitkä pallo ratkaissut sen että loppuerä mentiin Lempon pienessä johdossa tilanteeseen 24-24. Eräpallon meille tuonut piste tuli verkolla käydystä taistelusta jossa Roosa Laine ja Roosa Laine olivat vastakkain ja Vesilahden Roosalle vihellettiin verkkovirhe. Eräpallo Lempolle ja VesVin vastaanotto nousi verkon päälle josta Maija painoi vastapallon tyhjään kenttään. Ensimmäinen erävoitto N2-sarjassa!

Kolmanteen erään jatkettiin Anin hyvällä passipelillä. Taas mentiin alkuun vuorotellen pisteitä tehden 5-5, VesVille siihen pieni pisteputki 5-8 ja 7-11. Salli Joutsenvirta kavensi 9-11, mutta taas Vesvi rokotti ja 9-13. Valmentaja koetti herätellä vaihdoilla, vaihdettiin hakkuria Salli ulos ja Heidi Lintunen sisään. 

VesVi jatkoi karkumatkaa eikä saatu palloa kuolemaan 12-16 ja Lempon aikalisä. Ei auttanut aikalisä 13-19. Reeta vaihtoon ja Maria tilalle. Ei auttanut sekään vaan Visa hyökkäsi ja me teimme vähän virheitä, 13-22 ja Lempon toinen aikalisä. Virheitä puolin ja toisin ja erä Vesilahdelle 16-25.

Neljänteen erään lähdettiin haastamaan huolella. Sillä asenteella, että tästä erä otetaan. Eka piste meille vastustajan hyökkäysvirheestä ja taas johdettiin. 2-1 kun Ani löysi nätisti Saaran keskeltä. 4-2 Saaran ässällä, 5-2 Reetan iskulla vastapalloon, 6-2 Roosa keskeltä ja Vesilahti pakotettiin aikalisälle. 7-2 ja 8-3 Reeta molemmat nelosesta, 9-3 kun Salli peippasi kauniisti tyhjään paikkaan. 10-3 Sallin ässä. 11-3 libero Kira Forsblomin aivan huikea kämmenpelastus lattianrajasta josta pallo peliin ja Maija niittasi kenttään ja Vesilahti toiselle aikalisälle.

Paloniemen aikalisä tuotti tulosta vastustajalle ja hetkessä oltiin 11-7 ja Lempo otti aikalisän, ei auttanut aikalisä kun pelin virtaus oli kääntynyt. 12-13 Vesilahdelle ja Lempo otti toisen aikalisänsä. Erä puolivälissä ja kaikki aikalisät käytetty! 

Maija kahdella pisteellä tasoitti ja vei johtoon 14-13. Edettiin tasaisesti tilanteeseen 18-18. Seuraava pallo ja Maria ensin torjui Vesilahden hyökkäyksen ja jatkopallosta sai passin ja vastustamattomasti eturessuun ja 19-18 meille. Vastustaja tasoitti, mutta sitten Salli iskee kovaa kakkosesta tilanteen 20-19. Visan virheellä 21-19. Meidän kolmella virheellä 21-22 ja Maria vaihtoon ja Reeta tilalle. Aikalisät käytetty ja valmentaja koetti vähän vaihtoruletilla sekoittaa ja tauottaa peliä, mutta 21-25 Vesilahdelle erä. Koko peli siis 1-3.

Lempo pelasi kuitenkin kauden parasta peliään ja sai kiitokset vastustajan valmentajavelholta Ari Paloniemeltäkin hyvästä tekemisestä. Kauden parasta ehdottomasti, ja jos tällainen nousujohtoinen suunta säilyy niin hyvä tästä tulee. 

Sarja jatkuu heti keskiviikkona kotipelillä Sääksjärvellä, vastassa LP Kangasala kello 18.30!

VesVi-pelin tulospalvelu

Lempon kotiavaus oli tappiollinen

26.9.2021 Lempo-Volley - Aitolahden Riento 0-3 (18-25, 21-25, 13-25)

Lempo-Volleyn naisten joukkueiden supersunnuntai alkoi Lempo N2:n ottelulla Aitolahden Rientoa vastaan Hakkarissa aamupäivän puolella kello 11.30.

Lempon nuorta joukkuetta vastaan asettui aika paljon kokemusta. Sen enempää ei kokenutta vastustajaa lähdetty kumartelemaan, mutta oliko se kotiavaus vai mikä, mutta syöttövirheiden määrä oli aivan liian suuri, kymmenkunta syöttövirhettä yhteen erään on aivan liikaa. 

AitRi teki ehkä vähemmän virheitä alkuun ja karkasi 9-15 johtoon. jolloin Lempon valmentaja Juha Knuutila otti ensimmäisen aikalisän. Aikalisän jälkeen Saara Rajala iski keskeltä mallikkaasti tilanteeksi 10-15. Pari syöttövirhettä puolin ja toisin. Julia Ojalan kaksi peräkkäistä pisteen tuonutta keskihyökkäystä kavensi tilanteen 16-17 ja pakotti AitRin ottamaan aikalisän. 

Aikalisän jälkeen Maija Lahtisen ässällä oltiin jo 17-17 tasatilanteessa. AitRi repäisi kaulaa 17-20:n kun tapahtui ikävä loukkaantuminen. Lempon passari Helmi Merinen pyöräytti nilkkansa törmäystilanteessa. Pikaisen avun saattelemana Helmi kentän laidalle jääpussien kanssa ja passariksi kentälle vielä C-ikäinen Linnea Vehviläinen. Joukkue vähän hämmentyi tilanteesta ja valmentaja otti toisen aikalisän. Erän loppu meni AitRille. 18-25.

Toiseen erään lähdettiin uudella innolla. Maria Paulsenin kahdella ässällä 3-1. Aitri käänsi tilanteen 3-4. Linnea löysi ekan kerran hakkuri Salli Joutsenvirran ja tilanne tasan 4-4. Puolin ja toisin pisteitä ja virheitä tehden tasatilanteeseen 9-9 ja Lempo vaihtoi Reeta Jokisen sisään. Reeta paukutti heti pisteen. Linnean ässä ja Reeta taas kaksi pistettä ja tilanne 13-9 ja AitRi aikalisälle. 

Pienessä johdossa edettiin, Sallin ässällä 17-13. AitRille kuuden pisteen putki tähän väliin ja tilanne 17-19. Lempo kavensin vielä 20-21, mutta erä kuitenkin kääntyi hyvästä yrityksestä huolimatta AitRille. 21-25.

Kolmas erä ja valmentaja päätti kokeilla enemmän yleispelaajan tontilla viihtyvän Reetan passarin taitoja. Alkuun mentiin tasatahtiin, Heidi Lintusen peipillä kavennus 3-4. Sitten repsahti ja AitRi karkasi 3-11 ja valmentaja otti aikalisän. 

Aikalisä toi seuraavan pisteen mutta ei enempää, tilanteessa 6-14 Maria vaihtoon ja Kiia tilalle yleispelaajaksi. AitRi repi kaulaa ja meillä selkäranka paukkui. 7-18 ja otettiin toinen aikalisä, se kantoi kahteen seuraavaan pisteeseen, 9-18. Muutama oma tyhmä virhe törmäilyllä kentällä ja tilanne 10-23. Lempo teki vielä pari pistettä, mutta AitRille erä 13-25 ja koko ottelu 0-3.

Sarja jatkuu ensi sunnuntaina Sääksjärvellä ja vastaan asettu Vesilahden Visa!

Lempo avasi naisten 2-sarjakauden Kangasalla

26.9.2021 LP Kangasala 2/MV - Lempo-Volley 3-0 (25-13, 25-15, 25-22)

Tulospalvelu

Lempon tämän kauden N2:n rungon muodostaa B-tyttöjen joukkue, täydennettynä muutamalla vanhemmalla pelaajalla sekä mahdollisilla N1-joukkueen farmiavuilla. 

Nuori joukkue sai tulikasteensa 2-sarjassa tänään sunnuntaina 26.9. Kangasalla Vatialan koululla, kun vastaan asettui toinen LP Kangasalan 2-sarjajoukkueista. Alkulämmittelyssä taisi joltain nuorelta pelaajaltamme lipsahtaa kommentti että "nuohan on aikuisia naisia", no naisten sarjaa tässä pelataan. 

Ensimmäiseen erään päävalmentaja Juha Knuutila marssitti kentälle innokkaan kuusikon. Pari ekaa palloa meni vähän ihmetellessä, mutta kolmannessa pallossa joukkue teki ensimmäisen pisteen kapteeni Heidi Lintusen nelospaikan mallikkaalla hyökkäyksellä. Erä eteni Kangasalan muutaman pisteen johdossa puoliväliin asti. Lempo puolusti Kangasalan hyökkäyksiä ja joutui paljon toimittamaan palloa takaisin hihalla. Muutama terävä nelospaikan hyökkäys saatiin kenttään. 

Maija Lahtinen niittasi nelospaikalta 12-13 -kavennuksen ja hyvin oltiin pelissä mukana. Sitten alkoi Kangasalan pitkä syöttöputki, palloa saatiin nousemaan mutta ei tapettua niin millään. Aikalisäkään ei auttanut ja hetkessä tilanne oli toivoton 12-24. Heidi katkaisi pitkän syöttöputken kovalla kakkospaikan sivalluksella, 13-24, mutta turhan paljon oli eteen annettu ja erä päättyi 13-25. 

Koronaturvallisen puolten vaihdon jälkeen Kangasala tuli kovaa toiseen erään. Hetkessä peli 0-6 ja aikalisäkin käytetty. Nuorempi libero Enna Huurne kentälle ensimmäistä kertaa. Syöttöputki poikki ja passari Helmi Merinen syöttöruutuun, pari ässää ja ilme alkoi kirkastumaan. 

Kangasala pysyi noin kuuden pisteen kaulassa, kunnes hakkuri Kiia Kaikkonen tuli Lempolla syöttämään. Kiian kovat syötöt, kolme ässää, kavensivat tilannetta 10-15 ja pakottivat Kangasalan ottamaan aikalisän. Aikalisä auttoi ja Kangasala otti seuraavan pisteen. Tässä vaiheessa tehtiin meillä passari/hakkuri tuplavaihto ja kentälle passariksi vielä C-ikäinen Linnea Vehviläinen. Yhden pallon verran meni ihmetellessä tuplavaihdon rotaatiomuutosta, kunnes paikat löytyivät. Kangasala kuitenkin hyökkäsi kovalla temmolla palloa kenttään. 

Lempo vaihtoi laitahyökkääjää ja muutama piste siitä saatiin LPK:n johtoa kavennettua 14-19. Kangasala tuli muutaman kerran terävästi molemmista laidoista ja tilanne 14-23 ja valmentaja otti tuplavaihdon takaisin. Saara Rajala torjui kovan hyökkäyksen, mutta LPK kaivoi pallon peliin ja hyökkäsi uudelleen 14-24. Liian monta eräpalloa ja erä Kangasalle 15-25.

Kolmanteen erään lähdettiin kaksikymmenpäisen yleisön aaltojen saattelemana. Jännitys oli heitetty nurkkaan ja lähdettiin tappamaan palloa rohkeasti. Taas mentiin johtoon 1-0! 

Julia hyökkäsi keskeltä ja Heidi laidasta, peli lähti rullaan ja mentiin 9-5 Lempon johdossa Kangasalan ottamalle aikalisälle. Aikalisän jälkeen Maija niittasi heti kaksi ässää, tilanne 11-5 ja Kangasala otti tuplavaihtoa tukalaan tilanteeseen. Ässien jälkeen Kangasala sai otetta ja tasoitti pelin 12-12 ja Lempo oli pakotettu aikalisälle. Aikalisän jälkeenkin Lempolle piste 13-12, mutta sen jälkeen sorruttiin useisiin omiin virheisiin ja vastustaja pääsi karkuun, 13-16 ja 14-20. 

Maijan kaksi kovaa hyökkäystä nelosesta ja yksi vastustajan virhe kavensi 17-21:n, mutta taas LPK:n muutama kovatempoinen hyökkäys vei heidät jo lähelle ottelun voittoa 17-24:n. Tytöt päättivät vielä taistella ja passari Helmin toisen kosketuksen peipillä sekä Kiian ässällä 21-24:n ja Kangasala otti aikalisän. Vielä piste 22-24:n ja ilme kirkastui, mutta omaan verkkovirheeseen päättyi erä 22-25.

Hyvin nousujohtoinen peli. Pari ekaa erää pelattiin ihan hyviä palloja mutta vähän jännitys näkyi otteissa, kolmanteen sitten jo alkoi löytyä sitä kuuluisaa omaa peliä ja rentoutta. Tekeminen vähän ailahteli ja muutama peräkkäinen virheputki päästi vastustajan karkuun. Kangasalan pelitempo oli ajoittain kovempaa mihin tytöt olivat tottuneet, samoin vastustajan rutiinisuorittamisen taso oli meidän tekemistä edellä, mutta olihan kokemusvuosiakin jonkun verran enemmän. 

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa heti ensi sunnuntaina Hakkarissa 3.10., kun vastaan tulee Aitolahden Riento!