1-sarjajoukkue avasi treenipelinsä voitolla

19.8.2020

Uusi kausi laitettiin otteluiden kannalta käyntiin keskiviikkona Häijään koululla Mouhijärvellä. Vastassa oli entinen Häijään Äijät, nykyinen Team Winclean, joka pelaa tulevalla kaudella 2-sarjaa.

Lempo sai pelata kyläkoululla täydet viisi erää ja kokosi arvokasta kuusikkoharjoitusta, pelituntumaa ja pallotatsia tulevaa varten. Myös kauden avausvoiton joukkue nappasi erin 3–2 (21–25, 25–17, 25–23, 26–28, 15–13).

Lempo lähti peliin avauskokoonpanolla Saku Tuomivaara, Tomi Rumpunen, Matias Becker, Tuomas Sillanpää, Tommi Nieminen, Rolle Jokela ja libero Jyri Niemi.

Vaihdossa olivat Henri Laine, Jonne Haavisto ja Simo Puttonen. Pelistä puuttuivat Teemu Koivunen, Tatu Härkönen ja Kasper Pennanen. Haavisto ja Jokela olivat mukana 2-sarjajoukkueesta.

Ottelu lähti Lempolta hapuillen, kauden avausta ja uutta kokoonpanoa jännittäen. Team Winclean koostuu useasta viime kauden VaLePan 1-sarjajoukkueen pelaajasta, joten joukkue on rutinoitunut kovissa peleissä. Winclean nappasikin heti alussa 4–0- ja 8–2-johdot railakkaalla lyöntipelillä.

Avauserään Lempo teki paljon omia virheitä ja erää mentiin koko ajan mouhijärveläisten useamman pisteen johdossa. Loppuerästä Lempo kiri lähemmäs, mutta Wincleanin hakkuri Tatu Vuorenmaa pelasi kokonaisuudessan loistopelin aloittaessa avauserässä pistetehtailun.

– Tämä oli tyypillinen ensimmäinen harkkapeli: hermostunut alku ja paljon omia virheitä tuli tänään, Lempon päävalmentaja Esa Kunnari kertoi.

Toiseen erään Lempo otti kehiin Simo Puttosen, joka debytoi Lempo-paidoissa. Myös Rolle Jokelalle peli oli ensimmäinen. Tuomas Sillanpää pelasi jo viime kaudella muutaman harjoituspelin, mutta tämä oli avauspeli virallisena sopimuspelaajana.

Peli alkoi lämpenemään ja kakkoserä oli illan tasaisista eristä selvin. Lempo sai hyökkäyspeliään paremmin uomiinsa, torjunta- ja puolustuspelissä oli hakemista läpi illan. Etenkin hakkuri Sillanpään muutama maukas 1- ja 2-paikan lyönti olivat näyttäviä ja toivat sähinää peliin, Lempo vei erän 25–17.

Team Winclean on todella kova 2-sarjajoukkue ja pärjäisi todennäköisesti 1-sarjassakin ainakin kohtalaisesti. Sen todisti keskiviikkoilta. Kotijoukkue puolusti välillä loistavasti, ja Lempo joutui tekemään kovan työn pisteisiinsä. Lempo teki läpi illan avauspelille tyypillisesti omia suoria ja helppoja virheitä, mutta niin teki myös vastustaja.

– Mielestämme pääsimme haastaamaan kovaa Lempoa oikein hyvin, vaikka teillä oli hyvä kokoonpano jalkeilla. Vielä emme ole kauaa yhdessä harjoitelleet, ja se näkyi myös pelissä, Wincleanin yleispelaaja Juuso Tulonen kertoi näkemyksiään.

Kolmas ja neljäs eri mentiin hienoisissa Lempo-hallinnoissa, mutta erien loput olivat vastakohdat. Molemmat päättyivät kahden pisteen eroon. Kolmannessa Lempo hoiteli Simo Puttosen pisteillä tiukan erävoiton. Neljännessä Lempolla oli jo ottelupallo, mutta peli venyi viidenteen erään. Neljännen ja viidennen erän Lempolla passari Jonne Haavisto.

Myös viides erä oli tasainen. Lempo oli hieman edellä, sitten taas Winclean, ja lopulta Simo Puttosen peippi päätti pelin Lempon tuuletuksiin.

Lempolta parhaana palkittiin libero Jyri Niemi ja Wincleaniltä oiva passari Leevi Mäenpää.

Muista pelaajista esiin nousivat muun muassa Lempon tehokkain hakkuri Sillanpää, päävastuuta passarina rohkealla pelillä kantanut Saku Tuomivaara ja Himangan Urheilijoiden 2-sarjasta saapunut keskitorjuja Rolle Jokela, joka kunnostautui etenkin hyökkäyspelissä. Wincleanilta jo mainitun tehokkaan hakkuri Vuorenmaan lisäksi vahvat keskitorujat Matti Kimpanpää–Tuomas Tihumäki ansaitsevat maininnat vahvoista otteistanaan verkolla.

Lempon päävalmentaja Esa Kunnari oli tyytyväinen, että avauspelissä saatiin kunnon vastus ja pelata heti tosissaan.

–Hienoa oli huomata, että joukkueesta lähti sisäinen halu kaivaa voitto tiukasta pelistä. Kuusikkoa ei olla harjoiteltu juuri yhtään, ja meillä oli käytännössä neljä täysin uutta pelaajaa (Puttonen, Jokela, Sillanpää, Haavisto), joten ymmärrettävää, että ajoittain oli hakemista.

– Winclean laittoi tosi hyvin vastaan ja tällaisesta pelistä saadaan tosi paljon tietoa tulevaa varten. Pelaajista tykkäsin muun muassa Simon yleispelaajapelistä, hän pelaa viisaasti ja rauhallisella tyylillä. Saku sai peliä hyvin pyörimään passarina ja pelasi paljon keskeltä, jatkossa ehkä vieläkin enemmän, Esa tuumi.

Häijään illassa katsojia oli noin 20. Wincleanin Juuso Tulonen oli iloinen kovasta testistä heti alkukauteen.

– Tämäntasoinen kova peli teki tosi hyvää meille, voimme olla tyytyväisiä. Tavoitteemme 2-sarjassa on mennä 1-sarjan karsintoihin. Jos nousu tulisi, sitä katsotaan sitten silloin.

Lempo-Volleyn harjoituspelit jatkuvat kahdella kotipelillä tulevalla viikolla. Perjantaina 28.8. Hakkariin saapuu Akaa-Volley ja lauantaina 29.8. Kuortaneen nuorten maajoukkue.

Kuvat: Antti Raunio