1-sarjajoukkueella huikea syyskausi: sarjakärjessä joulutauolle

22.12.2019

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue pääsee makeista asetelmista joulun viettoon. Joukkue voitti vuoden viimeisessä ottelussa paikallisvastus Rantaperkiön Iskun vieraskentällä 3-0 (25-20, 25-14, 25-19) 21. joulukuuta (lue täältä otteluraportti). Voitto merkitsee sitä, että Lempo lähtee sarjakärjessä neljän pisteen erolla sarjakakkoseen TuToon viettämään joulua.

Sarjataulukko toki hieman hämää, sillä viisi pistettä takana oleva Nurmon Jymy on pelannut kolme ottelua vähemmän.

Kaikesta huolimatta syyskausi on ollut lempolaisille menestyksekäs. Joukkue pelasi 13 sarjapeliä, joista tuli 32 pistettä. Keskiarvo siis 2,4 per peli. Voittoja tuli 11, joista 9 kolmen pisteen arvoisesti. 3-2 Lempo voitti Kuortaneen ja NaPan.

Häviöitä tuli kaksi, Jymy voitti alkukaudesta Lempon 3-0 ja syyskauden alkupuolella Kyyjärven Kyky käänsi trillerin itselleen 3-2. Sen jälkeen Lempo ei syyskaudella hävinnytkään, ja on kahdeksan pelin voittoputkessa.

Kauden tähän asti makein voitto oli 3-1-kotivoitto TuTosta, joka on ollut koko kauden kovin nousijasuosikki. Myös kauden avauspelin 3-1-kotivoitto Iskusta 339-päisen yleisön edessä seurahistorian avauspelissä oli hieno merkkipaalu.

1-sarjajoukkueen kautta on leimannut tasaisuus. Pisteitä on ropissut yhtä vaille joka pelistä ja pistepörssissä pisteet ovat jakautuneet melko tasalaajuisesti. 12 pelaajan rosteri on tasainen, ja valmennuskolmikko on pystynyt peluuttamaan joukkojaan melko tasaisesti ja vaihdosta on löytynyt aina hyvää tukea. Huomioitavaa onkin, että Lempon paras pistemies Tomi Rumpunen on vasta 18 koko sarjan pistetilastossa, mikä on heikoin sijoitus joukkueiden parhaiden pistemiesten vertailussa.

Se tarkoittaa sitä, että Lempolla pisteet ovat jakatuneet todella laajalle ja tasaisesti. 40 parhaan pistemiehen joukossa 1-sarjassa on peräti seitsemän lempolaista, kun Kuortane pääsee viiteen ja usea joukkue neljään.

Kevätkausi jatkuu loppiaisena 6. tammikuuta, jolloin vastassa on savonlinnalainen sarjanousija East Volley. Kevätkaudella Lempolla onkin vielä seitsemän runkosarjapeliä ennen pudotuspelejä.

Lempon parhaat pistemiehet:
Tomi Rumpunen 120
Henri Laine 102
Teemu Koivunen 98
Eetu Rantanen 96
Tatu Härkönen 86
Kasper Pennanen 80
Anssi Vesanen 75

1-sarjan pistepörssi

Kuvia Isku-pelistä