1-sarjajoukkueelle ensimmäiset pelaajasopimukset kaudelle 2020-21

4.4.2020

Lempo-Volleyn miesten 1-sarjajoukkue on tehnyt jatkosopimukset passari Saku Tuomivaaran (17v.) ja yleispelaaja Tommi Niemisen (18v.) kanssa.

Tuomivaaran sopimus on kaksivuotinen ja Niemisen yksivuotinen. He pelasivat jo kaudella 2019–2020 1-sarjassa Lempon paidassa sekä 2-sarjaa farmipelaajina Lempon 2-joukkueessa. Kulunut kausi oli molempien ensimmäinen täysi 1-sarjakausi, molemmat debytoivat 1-sarjassa Lempäälän Kisassa kaudella 2018–2019.

– Oli loogista aloittaa sopimusten julkaiseminen nuorista tulevaisuuden tähdistämme. Heidän kohdallaan on tärkeää saada kehityspolku kuntoon ja yhä saada peliaikaa, ja sitä kautta uusia kehitysaskelia. Molemmat tulivat hienosti sisään 1-sarjakehiin, ja ovat nuorina lupauksian tärkeitä palasia palapelissämme, 1-sarjajoukkueen manageri Juha Raunio kommentoi ensimmäisiä sopimuspelaajia.

Passari Tuomivaara on ikäluokkansa lahjakkaimpia pelipaikallaan Suomessa, ja hän harjoitteli jo edelliskaudella liigajoukkue Akaa-Volleyn kanssa.

– Edelliskausi sujui hyvin ja peliaikaakin tuli, ja toiselta passariltamme Matti Toivolalta sain hyviä neuvoja ja kikkoja. Tulevalle kaudelle on tarkoitus haastaa toinen passari entistä kovemmin ja ansaita lisää peliaikaa, Tuomivaara tuumi. Hänen sopimuksensa on voimassa kaudet 2020–2021 ja 2021–2022.

Lempäälästä kotoisin oleva Jyryn kasvatti Nieminen pääsi viime kaudella muutamissa peleissä 1-sarjassa kentälle ja hän kantoi isoa vastuuta 2-sarjassa. Kovakätinen yleispelaaja voi pelata myös hakkurina. Nieminen astelee tammikuussa 2021 varusmiespalvelukseen.

– Tykkäsin todella paljon olla joukkueen mukana viime kaudella, tosi hyviä tyyppejä oli ympärillä. Harmillista että kausi jäi kesken, tulevalla kaudella halutaan mennä aivan loppuun asti ja kehittyä samalla hienojan pelaajien kanssa, Nieminen kertoo.

Lisäksi Lempo-Volleyn taustaryhmässä jatkavat managerina Juha Raunio, joukkueenjohtajana ja tiedottajana Antti Raunio, huoltajana Arto Stenman ja rahastonhoitajana Reijo Jakovuori.

– Vahva taustajoukko on tärkeä ja olen iloinen, että viime kauden toimijat jatkavat. Stenmanin Arska otti huoltajan hommat suvereenisti haltuun ja oli todella pidetty persoona pelaajien keskuudessa. Jokainen joukkue tarvitsee luotettavan huoltajan. Reijon rooli kirstunvartijanan on jatkossa vieläkin tärkeämpi nykyisen yleisen taloustilanteen aikana. Antin myötä tiedotuksemme pysyy liigatasolla, manageri Juha Raunio teroittaa vahvan taustaryhmän tärkeyttä.

– Keskustelut valmennusasioista ovat käynnissä, ja keskusteluyhteys viime kauden päävalmentaja Esa Kunnarin kanssa on hyvä, Raunio valoittaa valmennustilannetta.

PELAAJAKORTTI TOMMI NIEMINEN

PELAAJAKORTTI SAKU TUOMIVAARA

Kuvat: Antti Raunio, henkilökuvat Jani Huurne. Henkiläkuvissa Tommi Nieminen, Saku Tuomivaara, Juha Raunio, Antti Raunio ja Arto Stenman