Ennakko: A-pojat ja A-tytöt SM-finaaleissa Tampereella

21.4.2023

A-junioreiden SM-finaalit pelataan tulevana viikonloppuna 22.-23.4. Tampereella ja mukana ovat Lempon A-tytöt ja A-pojat. Tässä hieman ennakointia turnauksista.

Lempo-Volley järjestää itse A-tyttöjen finaaliturnauksen Varalassa. Kisasivustolta enemmän kisainfoa ja uutisia.

A-tytöt

A-tyttöjen SM-finaaleissa pelaa kahdeksan joukkuetta. Finaalit pelataan Varalan urheiluopistolla. Mukana ovat järjestävän seuran Lempo-Volleyn lisäksi B-lohkossa Arctic Volley, Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Vaasan Kiisto sekä A-lohkossa Euran Raiku, PuMa-Volley, Oriveden Ponnistus ja Nurmon Jymy / PH.

Viime kaudelta SM-kultaa puolustaa ArVo (entinen WoVo), hopeaa OrPo ja pronssia Lempo.

Lempo-Volleyn joukkue koostuu Lempon 1- ja 2-sarjajoukkueen pelaajista sekä LP Kangasalan liigajoukkueen pelaajista. LP:n liigapelaajia mukana on kolme, naisten maajoukkueseen valittu kaksikko yleispelaaja Iida Pöllänen ja hakkuri Neea-Maria Joki sekä libero Inka Sairiala.

Lempon kausi A-tyttöjen SM-sarjassa on sujunut A- ja B-pooleissa. Useampaa eri sarjaa pelaava joukkue on päässyt finaaleja ennen treenaamaan yhdessä ja ottamaan hieman tuntumaa Varalan urheiluopiston pelikenttiin.

Seula on tiukka, kun vain kahdeksan joukkuetta pääsee finaaleihin. Välieräturnauksissa nähtiin tiukkoja lohkoja, joissa kahdessa kolme parasta päätyivät tasapisteisiin. Finaaleihin päässeistä A-poolissa pelasivat kauden aikana kaikki ainakin yhden poolikierroksen.

Vaasan Kiisto pysyi A-poolissa koko ajan, kun ne toiselta poolikierrokselta tulivat koko Suomen kattaviksi. Kiisto onkin yksi turnauksen suosikkeja, samoin kolme poolikierrosta A-poolissa pelannut HLPK. Lempokin varmasti tavoittelee mitalisijoja tänäkin vuonna ja puolustaa viime vuoden pronssia.

Finaaleissa on paljon todellisia huippulupauksia. Usea pelaaja valittiin aikuisten tai nuorten maajoukkuerinkeihin. Naisten kesärinkiin valittiin turnauksessa pelaavista pelaajista Neea-Maria Joki, Miia-Maria Mäkikyrö, Ada Aronen, Iida Pöllänen, Jenna Ylivainio. Täällä enemmän tähtipelaajien esittelyä.

Lempo pelaa alkulohkonsa pelit lauantaina. Lohkon kaksi parasta etenevät sunnuntaina pelattaviin mitalipeleihin ja kaksi huonointa pelaavat sunnuntaina sijoista 5-8.

A-pojat

Lempo-Volleyn A-pojat pelaavat SM-mitaleista 22.-23. huhtikuuta Tampereella. Rantaperkiön Iskun järjestämä turnaus pelataan kahdessa lohkossa ja mukana on neljä joukkuetta. A-lohko pelataan Pyynikin palloiluhallissa ja siinä pelaavat Nurmon Jymy, Rantaperkiön Isku, Jyväs-Lentis ja Kempeleen Lentopallo. B-lohko pelataan Hatanpään koululla ja siellä mittelevät Lempo-Volley, PuMa-Volley, Karkkilan Pojat ja Vammalan Lentopallo. Pirkanmaalla onkin finaaleissa oiva edustus kolmella joukkueella.

Lempolle alkulohkon vastustajat ovat tuttuja, sillä PuMan ja KaPon kanssa kohdattiin useasti jo 2-sarjan runkosarjassa hyvin samoilla ryhmillä ja kauden aikana A-poikien poolivaiheessa.

Lempon joukkue koostuu Lempon 1- ja 2-sarjajoukkueiden ja Valkeakosken Isku-Veikkojen 2-sarjajoukkueen pelaajista. A-poikajoukkue on pelannut yhdessä koko kauden SM-sarjaa. Kausi on sujunut pääasiassa B-poolissa Lempolla, mukaan on mahtunut yksi A-pooliturnaus.

Viime vuoden mestari Salon Viesti ei ole nyt mukana. Viime keväänä hopeaa voitti Isku ja pronssia Puijo Wolley, joka ei myöskään ole mukana. Mitalit menevät siis ainakin osittain uusjakoon. Lempo oli viime vuoden SM-finaaleissa seitsemäs.

B-poikien SM-kultaa tänä keväänä juhlinut Isku on turnauksen suosikkeja. Myös viimeisen poolivaiheen turnauksen voittanut Jymy on yksi suosikeista.

Lempo pelaa alkulohkopelinsä lauantaina Hatanpään koululla. Alkulohkon kaksi parasta etenevät sunnuntaina pelaamaan sijoista 1-4, kaksi huonointa lohkoista pelaavat sijoista 5-8.