Ennakko: B-tytöt SM-finaaleissa Ruokolahdella: "Lempo lähtee realistisesti voittamaan jokaista ottelua"

19.4.2022

Lempo-Volleyn B-tytöt pääsevät huipentamaan kautensa SM-finaaleissa 23.-24. huhtikuuta Ruokolahdella. Matka vie siis Itä-Suomeen Imatran lähelle, joten Lempo pääsee kunnon vierasreissulle. Lempo selvitti tiensä finaaleihin komeasti välieäräturnauksen kakkossijalla.

Finaaleissa on mukana 12 Suomen parasta B-ikäisten joukkuetta. Alkulohkot pelataan neljässä kolmen joukkueen lohkossa: Lempo pelaa B-lohkossa yhdessä Hämeenlinna Oranssin ja vantaalaisen JNtalentin kanssa.

Lauantaina pelataan alkulohkot ja ensimmäiset jatkopelit. Lohkovoittaja etenee suoraan puolivälieriin ja lohkojen sijat 2 ja 3 pelaavat lauantaina ristikkäispelit. Voittajat kahdeksan joukkoon, häviäjät sijoille 9-12. Lauantaina pelataan vielä puolivälierät. Sunnuntaina pelataan mitalipelit ja sijoituspelit.

Lempon B-tyttöjoukkue on pelannut kauden C- ja D-pooleissa. Lisäksi joukkue on pelannut naisten 2-sarjaa ja saanut sieltä rutkasti kokemusta. Tessa Francke ja Veera Vuorentausta ovat olleet kauden vakiokasvoja Lempon 1-sarjassa ja Saara Rajala ja Reeta Jokinen myös debytoivat 1-sarjan mukana. Mukana on myös Lempon C-tyttöjoukkueen pelaajia, jotka pelasivat jo oman ikäluokkansa SM-finaaleissa.

Päävalmentaja Lasse Lahtisen mietteet ennen SM-finaaleja

- Olen valmentanut muutamia 05-tyttöjä nyt kymmenen vuotta ja on todella hienoa päästä finaaliturnaukseen.Vaikka kauan yhdessä pelanneen runkoryhmän tavoite SM-finaalipaikasta saavutettiinkin, niin kyllä meillä on vielä nälkää menestyä myös itse turnauksessa. Meillä on hyvä joukkue ja parin C-tyttöavun myötä saadaan joka pelipaikalle myös vaihtopelaajia.

- 12:sta finaalijoukkueesta ollaan kohdattu tällä kaudella kahdeksan ja on nähty, että kärkikymmenikkö on varsin tasainen ja melkein kuka tahansa voi hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa. Kun saadaan pelifiilis korkealle ja oma peruspeli kulkemaan alusta lähtien, niin kaikki on mahdollista ja Lempo lähtee realistisesti voittamaan jokaista ottelua!

- Ennakkosuosikeiksi turnauksessa nostaisin Pohjanmaan ylpeyden Nurmon Jymyn, nuorilla maajoukkuetähdillä täytetyn Haukiputaan Heiton, vuodesta toiseen huipulla viihtyvät OrPon ja Maskun Katajan sekä tämän kauden positiivisen yllättäjän HLPK:n.

TULOSPALVELUT

Lempon alkulohkon tulospalvelu

SM-finaalien tulospalvelu

LIVE

Lentopalloliiton Youtube

MUUTA KISAMATERIAALIA

Järjestävän seuran kisasivusto

Lentopalloliiton kisasivusto

SM-finaalien käsiohjelma ja joukkue-esittely

Lempo-Volleyn joukkue SM-finaaleissa

1 Lintunen Heidi (C), Hak/YP
4 Lahtinen Maija, YP
6 Rajala Saara, KT
8 Francke Tessa, YP/Hak
12 Nokelainen Ani, Pas
14 Jokinen Reeta, Hak/YP
19 Vuorentausta Veera, YP
20 Huurne Enna, Lib
22 Lukkarinen Vanessa, Lib
24 Kaikkonen Kiia, Pas
30 Rajala Venla, KT
44 Laine Roosa, KT




Päävalmentaja Lasse Lahtinen
Valmentaja Juha Knuutila
Huoltaja Päivi Francke

YHTEISTYÖSSÄ B-TYTTÖJEN KANSSA

Pemamek