Ennakko: Lempo puolustaa A-tyttöjen Suomen mestaruutta Helsingissä

11.4.2024

Lempo-Volley pelaa A-tyttöjen SM-finaaleissa lauantaina ja sunnuntaina 20.-21. huhtikuuta Helsingissä.

Finaalit järjestää PuMa-Volley ja pelipaikkana toimii Lehto-areena.

Lempo puolustaa viime kauden Suomen mestaruuttaan. Historiallinen SM-kulta tuli Lempon järjestämissä finaaleissa Varalassa Tampereella. Lempolla on kahden vuoden mitaliputki A-tytöissä, kun keväällä 2023 Lempo voitto pronssia.

Täältä pääsee fiilistelemään vuoden 2023 SM-finaaleja kisasivustolta

SM-finaalien kaikki pelit näkyvät suorina lähetyksinä Lentis-TV:n kautta.

LÄHTÖKOHTA

Viime kaudella SM-mitalit nappasivat Lempo, OrPo ja ArVo. Kolmikosta Lempo ja OrPo ovat nyt mukana puolustamassa mitaleitaan. 

Matkalla finaaleihin pelattiin kaudella seitsemän turnausta. Ensin tasonmittausturnaus, sitten viisi pooliturnausta sekä välierät, joissa ratkottiin lopullisesti finaalijoukkueet.

Lempo aloitti kauden alueellisessa A-poolissa tasonmittausturnauksen jälkeen. Varsinaisissa neljässä pooliturnauksessa Lempo pelasi kolmesti A-poolissa ja kerran B-poolissa, josta nousi heti A-pooliin. Välieräturnauksessaan Lempo oli ykkönen.

Lempo pelaa finaaleissa A-lohkossa.

A-lohko: Lempo, PuMa-Volley, LP Viesti, KempeLe

B-lohko: OrPo, HLPK, Jymy, JyLe

Lempon alkulohko on täysin eri kuin vuosi sitten. PuMa ja Viesti ovat tuttuja poolipeleistä, KempeLettä Lempo ei ole tällä kaudella kohdannut. PuMa ja Viesti ovat tuttuja myös 1-sarjapeleistä, sillä joukkueiden kokoonpanot ovat osittain samat myös 1-sarjassa. PuMa voitti 1-sarjassa hopeaa, Viesti puolestaan oli välierässä ja A-tytöissä ykkönen viimeisessä A-poolissa ennen välieriä. Lempo pääsee siis todella kovaan lohkoon. Alkulohkon kaksi parasta etenevät mitalipeleihin sijoille 1–4 sunnuntaille, kolmas ja neljäs pelaavat sijoista 5–8.

HAASTATTELUSSA PÄÄVALMENTAJA

Lempon A-tyttöjen päävalmentaja Liisa Lahtinen ennakoi tulevaa turnausta ja kertoo joukkueesta.

Millainen joukkue Lempolla on koossa A-tytöissä?

– Joukkue koostuu pitkälti N1- ja N2-joukkueen junnuista, lisäksi Tessa Francke Kangasalan liigajoukkueestra ja Venla Rajala Kuortaneelta. Molemmat ovat lempääläiskasvatteja ja Venla pelaa Lempossa B-tytöissä. Silti koen, että joukkue on yhtenäinen, vaikka porukkaa onkin kahdesta eri joukkueesta. Iso vahvuus on myös suhteellisen laaja rosteri, eli peleissä vaihdosta saadaan tarvittaessa apuja kentälle.

Kuinka A-tyttöjen kausi on sujunut tähän mennessä?

– ⁠Tähän mennessä kausi on mennyt oikein kivasti ja olemme pärjänneet sarjassa hyvin. Olemme onnistuneet monessa tiukassa paikassa monilla eri kokoonpanoilla, mitä juuri pidänkin vahvuutenamme.

Millaisia finaaleja odotat ja millaisina näet Lempon mahdollisuudet?

– ⁠Finaaleissa tullaan todennäköisesti näkemään paljon tiukkoja pelejä. Kahdeksan joukkueen finaalissa yhtäkään peliä ei voi ennakolta pitää helppona. Meidän alkulohko on heti todella kova, joten kahden parhaan joukkoon pääsemiseen vaaditaan paljon töitä koko joukkueelta. Uskon ja tiedän, että varsinkin tyttölentopallossa mitä vaan voi käydä pelin aikana, joten luotan siihen että hyvänä päivänä pystymme kaatamaan finaaleissa kenet tahansa. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan. 

LEMPON JOUKKUE

Lempon joukkue on yhdistelmä seuran 1- ja 2-sarjajoukkueiden A-ikäisistä pelaajista.

1 Heidi Lintunen
3 Maija Lahtinen
4 Tiia Tapio [C]
5 Vanessa Lukkarinen
6 Saara Rajala
8 Venla Rajala
9 Mimosa Ketola
12 Tessa Francke
16 Annastiina Tarkkanen
19 Veera Vuorentausta
21 Ella Tilvis
24 Anni-Maija Hesso
26 Niina Mattila
28 Silja Joutsenvirta

Päävalmentaja Liisa Lahtinen
Valmentaja Jyri Niemi
Huoltaja Päivi Francke
Joukkueenjohtaja Jukka Rajala

Hyödyllisiä linkkejä