Lempo haastoi Akaan ja voitti Kuortaneen

28.8.2020

RAPORTTI: LEMPO-AKAA PE 28.8. 1-3

Hakkarin liikuntahalli oli astunut uuteen elämään, kun Lempo-Volley ja Akaa-Volley kohtasivat perjantai-illan odotetussa harjoitusottelussa. Katsomosta oli käytössä joka toinen penkkirivi ja seinillä muistuttamassa olivat kyltit turvaväleistä ja käsihygieniasta. Yleisölle iso kiitos: katsomossa istuttiin hienosti ohjeita noudattaen.

Yleisöä olikin saapunut mukavasti, 179. He näkivät varsin tasokkaan ottelun kauden ajankohtaan nähden, ja sen voitti vierailija Akaa-Volley erin 3–1 (25–14, 25–22, 23–25, 25–19).

Lempon avaus: Saku Tuomivaara, Tomi Rumpunen, Teemu Koivunen, Henri Laine, Kasper Pennanen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi.

Akaan avaus: Markkus Keel, Eetu Pennanen, Markus Kaurto, Urpo Sivula, Nico Nurmesniemi, Aleksi Kaatrasalo ja libero Voitto Köykkä.

Avauserässä Lempo haki kovan pelin tatsiaan ja Akaa vyöryi alusta lähtien. Passari Keel näytti ottelussa, että akaalaiset löysivät todellisen helmen. Akaa nollasi lähes täysin Lempon nelospaikan hyökkäykset: joko torjunnoilla tai vaimennuksilla. Niinpä ero repesi isoksi.

– Avauserä selvästi hermoiltiin. Ehkä vähän jännitti, kun pelattiin taas ison yleisön edessä, Lempon päävalmentaja Esa Kunnari näki pelin alun.

Toiseen erään kotijoukkue otti useamman napsun lisää terävyyttä. Saku Tuomivaara jakoi muutaman maukkaan kutospaikan tilaisuuden Pennaselle, joka käytti ne hyväkseen. Yleispelaajaksi tuli Simo Puttonen, joka oli hyvä etenkin nostopelissä. Henri Laine oli kotijoukkueen alkupelin hahmo vaikeasti puolustettavilla lyönneillään.

Lempolla oli jo paikka tilanteessa 20–20 mennä johtoon, mutta Nurmesniemen piste vei Akaan eteen, ja samalla koko erä luisui vierailijoille.

Kolmanteen erään Lempo palautti Rumpusen kehiin. Heti erän alusta kotijoukkue sai muutaman pisteen johdon. Vaihtonurkkaus huikkasin pojille tsempit, kun Lempo siirtyi erän avauspallossa ensi kertaa pelissä johtoon.

Alkuerän johto piti loppuun asti, ja lopussa Akaa kaunisteli numeroita. Kolmoserä olikin Lempon parasta pelaamista: usea pitkä pallo päättyi viisaisiin hyökkäyksiin räiskimisen sijaan, syöttö puri ja torjuntojakin tuli muutama.

– Toinen ja kolmas erä pelattiin pirun hyvin, täytyy myöntää. Oikein tyytyväinen niihin eriin, Kunnari analysoi.

Neljänteen erään Lempo otti kehiin Juuso Rautakorven, Matias Beckerin ja Tuomas Sillanpään. Rautakorpi aloitti vahvasti ja järjesti Lempon pieneen johtoon heti Lempo-debyytissään. Akaa myös vaihtoi hieman enemmän rosteriaan päätöserään. Hieman Lempon ote herpaantui erän loppuvaiheissa, ja 20 pisteen päällä tullut virhesuma käänsi erän Akaalle ja pelin 3–1.

– Neloserässä tuntui lataus jo hieman putoavan, vaikka yritettiin kovasti pyristellä.

Parhaina palkittiin Lempon oiva libero Jyri Niemi ja Akaan taidokas passari Markkus Keel. Lempolta Kasper Pennanen sai paljon ruokaa ja pelasi rohkeasti ja takoi pinnojakin hyvin, passari Tuomivaara onnistui hienosti kovassa paikassa, ja pelasi rohkeasti. Akaalta keskitorjujaosasto oli odotetun kova, Urpo Sivulan maailmantason lyöntejä usea katsoja ihasteli ja nuori yleispelaaja Nico Nurmesniemi oli kehittynyt hurjasti.

Lempo haastoi Akaan todella hyvin, kun ottaa huomioon akaalaisten lähes parhaan kokoonpanon. Toki ero torjunnassa, syötössä ja kenttäpuolustuksessa tuli isosti esille, kun puhutaan 1-sarjajoukkueesta ja liigan mitalisuosikista. Ja niinhä se pitääkin.

– Voin sanoa, että kaikki meidän 11 pelaajaa pelasivat tänään hyvin, olen ylpeä joukkueesta. Kun miettii Akaan kovaa seitsikkoa, jota he pitkälti peluuttivat, erävoitto lämmittää sydäntä.

– Kun keskittyminen pysyy koko pelin, me olemme aika kovia. Aikataulussa olemme, jopa hieman edellä, Kunnari paketoi pelin annin.

Lempolla jatkuvat harjoitusottelu heti lauantaina kello 12. Hakkariin saapuu Kuortaneen nuorten maajoukkue. Ottelu pelataan ilman yleisöä, luvassa Facebookin livelähetys. Yritetään saada paremmin toimimaan kuin perjantaina, ja ainakin pyritään parempaa kuin irlantilaiset (jos joku seurasi Ilveksen ja Shamrock Roversin jalkapallo-ottelua keskiviikkona).

RAPORTTI: LEMPO-KUORTANE LA 29.8. 4-1

Lempo-Volley urakoi lauantaiaamun iloksi toisen treenipelinsä vuorokauden sisään. Lauantaina kaatui Kuortane eli Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue erin 4–1 (25–16, 16–25, 25–17, 25–18, 15–8). Kuortane ei tullut täysin valmennuskeskusjoukkueellaan, muun muassa Veeti Nikkinen ei ollut mukana, vaan nuorten maajoukkueella, jonka piti pelata EM-kisoissa. Suomi kuitenkin perui osallistumisensa koronan vuoksi.

Lempon avaus: Saku Tuomivaara, Tomi Rumpunen, Sten Kruuda, Tuomas Sillanpää, Simo Puttonen, Tatu Härkönen ja libero Jyri Niemi. Lempolta puuttuivat perjantaista Kasper Pennanen, Henri Laine ja Juuso Rautakorpi. Ylioppilasjuhliaan juhlinut Tommi Nieminen oli molemmat pelit pois. Onnittelut Tommille! Sten Kruuda on ollut mukana alkukauden Lempon treeniryhmässä ja oli nyt mukana sopimuksettomana pelaajana.

Kuortaneen avaus: Leevi Väänänen, Joonas Kontio, Niko Tuusa, Jere Tikkala, Veikka Lindqvist, Miika Haapaniemi ja libero Joonatan Salpakari. Yleispelaaja Luka Marttila pelasi lähes koko pelin.

Avauserä meni Lempon syöttöruljanssissa. Simo Puttonen syötti useamman ässän, ylipäänsä Kuortaneella oli isoja vaikeuksia nostossa. Niinpä ero repesi varsin isoksi. Sten Kruuda pelasi noin 1,5 vuoden tauon jälkeen ensimmäisen pelinsä ja oli heti elementissään syöttöpaikalla ja hyökkäyspelissä.

Toinen erä oli avauserän peilikuva. Kuortaneella usea pelaaja syötti kovaa hyppysyöttöä ja kakkoserässä se toimi kuin unelma. Lempon vastaanotto rakoili, ja railakkaasti onnistumisiaan tuulettanut nuorten maajoukkue meni menojaan.

Kuortanetta valmentanut Kasper Vuorinen oli juoninut joukkueelleen mielenkiintoisen pelisysteemin. Joukkue pelasi mitä erikoisempia kuvioita, jotkut onnistuivat hienosti, osa eivät ollenkaan. Joukkue pelasi miesten peleissä harvemmin nähtyä satasta ja hakkurina pelannut Tikkala oli muutamissa rotaatioissa nostajana. Hakkurina aiemmin pelannut Lindqvist oli yleispelaajana: hänellä on hurja potentiaali, yli kaksimetrinen pelaaja on todella korkealla ja hyökkäsi hyvin, nostopelissä oli ymmärrettävästi vielä tekemistä.

Kolmas ja neljäs erä menivät hyvin samalla kaavalla. Tasaisia alkuun, kunnes Lempon kokeneet laitapelaajat repivät muutaman pisteen eron. Lempo kierrätti keskareita pareittain joka toinen erä -sykillä, kun neljä keskipelaajaa oli mukana.

Lempon ykköshai oli hakkuri Tuomas SIllanpää, joka kokosi pistesaldon 19/+14. Sillanpää oli tehokas myös syöttöruudussa.

Neljän erän jälkeen Lempo oli voittanut pelin 3–1, ja pelattiin vielä lisäerä 15 pisteeseen. Sen Lempo vei 15–8.

– Tuomas oli meidän mvp (arvokkain pelaaja) tänään ja Saku pelasi passarina hyvät kaksi peliä, Lempon konkari Tomi Rumpunen tiivisti.

Esa Kunnari oli tyytyväinen, eikä kahden pelin kuorma näkynyt liikaa.

– Muutama musta hetki tuli, mutta voitto on voitto. Tuomas oli erityisen hyvä, hän löi juuri sinne minne halusinkin, eli taakse. Hyvin jaksoimme, ei näkynyt perjantai juurikaan: ei tullut kenellekkään älytöntä kuormaa, kun saimme hyvin kierrätettyä.

Kuortane pelasi Lempo-pelin jälkeen harjoituspelin Iskua vastaann. Vuorinen kertoi peluutustaktiikaksi, että Lempoa vastaan pelasi ykköskuusikko ja Isku-peliin miehet vaihtuivat 14 pelaajan rosterisa.

– Kuortaneella on hyviä aihioita, pelasivat hyvää peliä nuoreen ikään verraten. Siinä ryhmässä on tulevaisuudessa monelle liigajoukkueelle ilon aiheita, Kunnari kehui.

Lempon harjoituspelit jatkuvat seuraavan viikon perjantaina. 4. syyskuuta Hakkariin saapuu liigajoukkue VaLePa, jota tähdittävät Anssi Vesanen ja Mikko Esko. Peli alkaa kello 17.30, liput 5 euroa.

TILASTOJA:

Pisteet
Lempo: Sillanpää 19/+14, Rumpunen 19/+9, Puttonen 10/+2
Kuortane: Luka Marttila 14/+5, Tikkala 11/+2, Lindqvist 11/-5

Vastaanotto: 49%–27%

Torjunnat: 10–7

Ässät: 18–9

Hyökkäyspisteet/prosentti:
Lempo: 44/49 %
Kuortane: 45/41%

Vastustajalle tehdyt virheet: 23–34

Kuvat: Kari Kautto ja Antti Raunio