Lempo-Volley ja liigajoukkue Akaa-Volley jatkavat yhteistyötään ja edustusjoukkueiden farmisopimusta

16.6.2020

Lentopallon Mestaruusliigan Akaa-Volley ja 1-sarjan Lempo-Volley jatkavat edelliskausilta tuttua farmiyhteistyötä. Seurojen managerit Risto Lahti Akaasta ja Juha Raunio Lempäälästä löivät yhteistyön merkiksi kättä päälle.

– Viime kaudella farmin tapaista pelaajaliikennettä seurojen välillä ei juurikaan ollut, koska molemmilla olivat isot pelaajarosterit ja säästyimme kumpainenkin seura loukkaantumisilta, Risto Lahti mietti.

– Farmisopimus on kuin kotivakuutus. Eihän koskaan tiedä, yllättääkö tauti- tai loukkaantumissuma, silloin on hyvä olemassa varaventtiili, Raunio täydentää.

Menneellä sesongilla Lempon libero Jyri Niemi kävi useissa liigapeleissä varmistamassa Akaan takakenttäpeliä, ja esiintyikin muutamia kertoja Voitto Köykän aisaparina parketilla saakka. Lempon nuori passari Saku Tuomivaara puolestaan on ollut tuttu näky Akaan treeneissä. Toissa kaudella Akaan Aatu Pöllänen pelasi useamman ottelun Lempäälässä, joten konkreettistakin pelaajaliikettä on koettu.

Farmisopimukseen saa nimetä 12 pelaajaa, ja koko lista on tarkoitus täyttää tulevallekin kaudelle molempien joukkueiden pelaajista. Farmisopimuksen puitteissa siirtyminen joukkueesta toiseen on nopeaa. Alempaa saa tulla ylemmäs rajattomasti, mutta liigasta 1-sarjaan siirtymisessä on olemassa sääntörajoituksia.

Etelä-Pirkanmaan lentisjättien yhteistyöhön kuuluu myös keskinäinen harjoituspeli ennen kautta, joka käydään elokuun lopulla Hakkarissa Lempäälässä. Ottelun päivämäärä täsmentyy heinäkuun aikana.

Lentisfanit ovat löytäneet viime vuosina niin Toijalan kuin Hakkarinkin katsomolehterit, mistä seurapomot ovat enemmän kuin mielissään.

– Pitää pyrkiä liiton kanssa yhteispeliin, että meidän ja Lempon kotipelit eivät osuisi samoille päiville, sanoo Lahti.

– Sellainen muutama kymmenen lempääläistä käy säännöllisesti Toijalassa Akaa-Volleyn peleissä ja usein Hakkarissakin on nähty äänekkäitä Akaa-faneja Lempoa kannattamassa, iloitsee Raunio.

Molempien joukkueiden pelaajapakat ovat varsin hyvässä mallissa jo juhannusviikolla, joten ensi lentissesongilla on odotettavissa hyvää menestystä niin liigassa kuin ykkösessäkin.

Akaa-Volleyn kotisivut

Kuva: Taisto Niukkanen. Kuvassa Lempo ja Akaa harjoituspelissä Hakkarissa syksyllä 2019.