Lempo-Volley nousee naisten 1-sarjaan kaudeksi 2021-2022

28.5.2021

Lempo-Volleyn naisten edustusjoukkue nousee 1-sarjaan kaudelle 2021–2022. Sarjanousu varmistui, kun Lentopalloliiton kilpailuryhmä päätti nostaa tulevalle kaudelle 1-sarjapaikkaa hakeneet Lempo-Volleyn, Nurmon Jymyn ja Woman Volleyn joukkueet.

Nousu on todella merkittävä Lempo-Volleylle seurana. Naisten edustusjoukkue perustettiin viime kaudelle 2020–2021 2-sarjaan, ja tavoite oli nousta kolmessa kaudessa 1-sarjaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolle. Nyt tämä mahdollisuus tuli jo heti ensimmäisen kauden jälkeen. Viime kauden keskeytyessä koronapandemian vuoksi Lempo oli voittanut alkulohkonsa.

– Tämä on se pelaajapolkuaskel eteenpäin meillä. Missään kohtaa ei ollut estetty, etteikö nousu voisi tapahtua aiemmin kuin kolmen vuoden päästä. Kun voitimme viime kaudella alkusarjalohkomme eikä loppupelejä päästy pelaamaan, koimme että meillä voisi olla ihan hyvät mahdollisuudet pelata 1-sarjaa jo tässä kohtaa. Joten miksi ei, päävalmentaja Jani Huurne taustoittaa nousuajatusta. 

Lempo-Volleyn puheenjohtaja Harri Montonen iloitsee uutisesta.

– Mahtava uutinen. Lempo-Volley seurana nytkähti tämän uutisen myötä jälleen kerran todella, todella ison askeleen eteenpäin. Vaikka sarjanousu tuli nyt kabinettipäätöksellä, on se mielestäni ansaittu, sillä joukkue oli 2-sarjan kärkipaikalla pelikauden keskeytyessä.

– Tämä naisten 1-sarjapaikka auttaa osaltaan jo aikaisemmin ääneen sanottua tavoitetta tulla Suomen suurimmaksi lentopalloseuraksi lisenssipelaajien määrällä mitattuna. Nyt seuralla on tarjota pelaajapolku pienimmistä junioreista aina valtakunnalliseen 1-sarjaan myös tyttöjen puolella.

Tulevalla kaudella naisten 1-sarjaa pelataan 13 joukkueella, jos helsinkiläinen HEL Volley saa liigapaikan Mestaruusliigaan. Viime kaudella naisten 1-sarjasta putosi kaksi viimeistä joukkuetta. Naisten 2-sarjaa ei päästy pelaamaan loppuun koronarajoituksien vuoksi. Lempo-Volley oli voittanut oman ylemmän 2-sarjan alkusarjan lohkonsa, mutta ylempiä jatkosarjoja ei päästy pelaamaan.

Lempo-Volley oli ilmaissut halunsa osallistua myös 1-sarjakarsintoihin, mutta niitä ei 2-sarjajoukkueiden kesken päästy myöskään pelaamaan koronarajoitusten vuoksi. Sen myötä Lempo päätyi hakemaan 1-sarjapaikkaa, kun liitto tiedusteli kiinnostuneita joukkueita.

– Pelaajapolun rakentaminen ja pelaajien kehittäminen on ollut tässä se eteenpäin ajava voima. Hyvä että otettiin noususteppi jo nyt, Huurne kertoo.

1-sarjajoukkueen päävalmentajana tulevalla kaudella on Jani Huurne. Ilari Jokinen jatkaa apuvalmentajana, Marko Panu fysiikkavalmentajana ja Päivi Jokinen rahastonhoitajana.

Pelaajasopimuksia ei ole vielä julkaistu. Joukkue tulee koostumaan vahvasti viime kauden joukkueeseen ja nuoriin lempääläisen lentopallokoulun kasvatteihin.

– Alamme nyt käydä pelaajaneuvotteluita läpi. Kaikki viime kauden pelaajat ovat kertoneet olevansa valmiita jatkamaan 1-sarjassa. Ehkä ulkopuoleltakin tulee kyselyitä. Se on varma, että yli puolet pelaajista on tuttuja lempolaisia.

Pelaajapolku kehittyy, sillä tulevalle kaudelle Lempolla on tulossa myös naisten 2-sarjajoukkue, joka koostuu seuran omista junioreista, ja 1- ja 2-sarjajoukkueet tulevat tekemään yhteistyötä.

Valmentaja Ilari Jokinen on kulkenut pitkän matkan 03-ikäluokan kanssa junioreista naisten peleihin.

– Pitkä matka on tultu yhdessä. Enää yksi steppi puuttuu, nyt ollaan edetty F-tytöistä 1-sarjaan. Liiga olisi sitten se viimeinen mahdollinen, Jokinen iloitsee ja vitsailee liiganoususta.

Viime kauden Lempo-kapteeni Veera Hussa odottaa innolla tulevaa kautta 1-sarjassa.

– On hienoa päästä haastamaan itseään ja koko joukkuetta kovatasoisissa peleissä. Viime kausi meni hienosti, ja tuloksetkin kertovat sen.

Lempo lähtee nöyränä kohti isoa haastetta. Edessä on koko Suomen kattava sarja, jossa vieraspelejä on Rovaniemeltä Joensuuhun ja Helsinkiin.

– Suurin muutos tulee budjetissa, joka täytyy noin kaksinkertaistaa viime kaudesta. Ottelutapahtumaa tehtiin viime kaudella jo 1-sarjatasoa ajatellen. Bussi- ja junakilometrejä tulee selvästi viime kautta enemmän.

– Tietojen mukaan sarjasysteemi on sellainen, että kaksi viimeistä putoaa tulevan kauden päätteeksi 2-sarjaan. Tietysti sarjapaikan varmistaminen on isoin tavoite. Kyllä itselleni on yhä tärkeä juttu kehittää ja viedä pelaajia eteenpäin, Huurne sanoo.

1-sarjajoukkueen kotisivut

Joukkueen kokoamisesta vastaan päävalmentaja Jani Huurne. Janiin voivat olla yhteydessä kiinnostuneet pelaajat, taustatoimijat, yhteistyökumppanit ja median edustajat.
jani.huurne(a)lempovolley.fi
Puh. 040 1644320

Videolla laaja Jani Huurneen ja Veera Hussan haastattelu, jossa käydään läpi useita asioita 1-sarjanousuun liittyen.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kuva: Jani Huurne
Video: Antti Raunio