Lempon naisten 1-sarjajoukkueelle kaksi kovaa vahvistusta

7.7.2022

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjajoukkue on solminut sopimukset tulevasta kaudesta kahden uuden pelaajan kanssa. 24-vuotias libero Anna Kaisa Kerminen (pääkuvassa) ja 17-vuotias keskitorjuja Tiia Tapio liittyvät Lempon joukkueeseen uusina pelaajina.

Tapio pelasi viime kauden 1-sarjaa oululaisessa Ettassa.

– Tiia otti yhteyttä oululaisten 1-sarjajoukkueen luovuttua sarjapaikasta. Valmentajalle on aina hyvä merkki asenteesta, kun pelaaja haluaa muuttaa satojen kilometrien päästä lentopallon perässä, Lempon päävalmentaja Jani Huurne kertoo.

– Minulla jäi viime kaudesta Lemposta hyvä fiilis ja ajattelin, että täällä olisi hyvä olla. Vaikka hävittiin A-tyttöjen pronssipelin kolmas erä 14–16 Lempolle, Tapio kertoo ja viittaa SM-sarjan pronssipeliin, jossa hän edusti Haukiputaan Heittoa.

Kermisellä on takana yli sata liigapeliä. Viime kaudella hän ei pelannut ollenkaan, mutta palaa nyt täynnä intoa. Hän on maajoukkuelibero Lauri Kermisen sisko.

– Lentopalloväelle ei "Ansku" Kermistä paljon tarvitse esitellä. Ansku oli keväällä yhteydessä, että välivuoden jälkeen olisi hirveä vimma pelata. Nopeasti saimme seitsemän kautta liigaa tahkonneen pelaajan kanssa asiat järjestykseen, Huurne kertoo taustoja sopimuksesta.

– Odotan konkarin roolin ottamista innolla, koska en ole koskaan ennen ollut konkarin roolissa. Siinä on saapasta täytettäväksi, Kerminen sanoo.

Kerminen pelaa numerolla 2 ja Tapio numerolla 9.

Lue kaksikon laajemmat haastattelut, sopimusuutiset ja katso sopimusvideot naisten omilta sivuilta:

Tiia Tapio

Anna Kaisa Kerminen

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjan sopimuspelaajat 7.7.2022

2 Anna Kaisa Kerminen, libero
3 Liisa Lahtinen, passari
4 Veera Hussa, keskitorjuja
5 Sofia Ikonen, hakkuri
7 Pauliina Kovanen, hakkuri
9 Tiia Tapio, keskitorjuja
12 Tessa Francke, yleispelaaja
13 Viivi Huurne, libero
17 Riikka Vuorentausta, passari
19 Veera Vuorentausta, yleispelaaja

Kuvat: Pääkuvassa Anna Kaisa Kerminen ja alemmassa kuvassa Tiia Tapio,