Liitto teki linjauksia loppukauden pelisysteemeistä junioreiden ja aikuisten sarjoissa

4.2.2021

Lentopalloliiton Kilpailuryhmä ja Lounais-Suomen lentopallojaosto ovat linjanneet tammikuun lopulla ja helmikuun alussa loppukauden toimintaa Mestaruusliigojen, 1-sarjojen, 2-sarjojen ja juniorisarjojen loppukaudesta ja jatkosta. 

JUNIORIT

C-ikäisten 3. poolivaihe (6.2) siirtyy pelattavaksi 4. poolivaiheen (20.3) paikalle, josta joukkueet jatkavat välieriin (10.4). Finaaliturnaus 22.-23.5.

B-ikäisten 3. poolivaihe (13.2) siirtyy pelattavaksi 4. poolivaiheen (27.3) paikalle, josta joukkueet jatkavat välieriin (17.4). Finaaliturnaus 15.-16.5.

A-ikäisten puuttuvat 3. poolivaiheen turnaukset pelataan viimeistään 27.3., 4. poolivaihe 3.4., välierät 24.4. ja finaalit 21.-23.5.

D-F-ikäiset Lounaisen alueen sarjojen pelitaukoa jatketaan 28.2. saakka.

MIESTEN 2-SARJA

Miesten 2-sarjan runkosarjat jatkuvat paikkakuntakohtaisten rajoitusten mukaisesti 28.3. saakka eli runkosarjan aikaa jatketaan. Huhtikuussa siirrytään pudotuspeleihin, joiden pelitapa päätetään maaliskuun alussa Kilpailuryhmän seuraavassa kokouksessa. Vaihtoehtoina turnaustyyppinen pelaaminen tai vähennetty pudotuspelimäärä. Alun perin pudotuspeleihin olisi päässyt 16 joukkuetta.

NAISTEN YLEMPI 2-SARJA

Naisten 2-sarjan ylemmät jatkosarjat jatkuvat paikkakuntakohtaisten rajoitusten puitteissa, heti kun pelaaminen on mahdollista. Ylempää jatkosarjaa voidaan pelata 11.4. saakka. Toukokuun aikana pelataan pudotuspelit joko turnausmuotoisina tai kutistetuin ottelumäärin (1 ottelu/vaihe). Tuoreimman tiedon mukaan pudotuspeleihin pääsisi kaksi joukkuetta per lohko.

MIESTEN 1-SARJA

Runkosarja jatkuu otteluohjelman mukaisesti 28.3. saakka. Puolivälierät 4.4., 10.4. ja tarvittaessa 11.4. Välierät pelataan 18.4., 24.4. ja tarvittaessa 25.4. Finaalit pelataan 2.5., 8.5. ja tarvittaessa 9.5.

Liiton uutinen aikuisten sarjojen linjauksista

Liitonen uutinen junioreiden SM-sarjojen linjauksesta

Täällä päivitys Mestaruusliigojen pudotuspelisysteemin, joka ei joukkueiden osalta koske Lempoa

Lempo-Volleyn hallitus suosittelee, että seuran juniorijoukkueet eivät turnauksiin tällä hetkellä osallistuttaisi, vaikka turnauksia joku seura jossain päin Suomea järjestäisikin.

Tilannepäivitys alueelliseen koronatilanteeseen Lempäälässä: Miesten 1-sarja voi harjoitella ja pelata normaalisti, pelit ilman yleisöä kotipeleissä. 2-sarjat ja Kuntosarja-joukkueet eivät voi harjoitella eivätkä pelata, koska yli 20-vuotiaat eivät Lempäälän rajoitusten mukaan voi harrastaa. Juniorijoukkueet ja alle 20-vuotiaat voivat harjoitella pienryhmissä maksimissaan 10 henkilöllä. Turnauksia ei Lempäälässä voi järjestää rajoitusten mukaisesti.  Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa helmikuun loppuun Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti, ja Aluehallintoviraston ja Lempäälän kunnan oletetaan nämä rajoitukset myös vahvistavan.

Kuva: Enna Huurne, kuvassa Lempon naisten edustusjoukkue.

Juttua päivitetty 4.2. klo 22.34. Lisätty tiedot juniorisarjoihin tulleista toimenpiteistä ja rajoitusten jatkumisesta helmikuun loppuun.

Uutinen julkaistu alunperin 29.1. aikuisten sarjojen tiedoilla ja päivitetty 4.2. junnusarjojen tiedoilla.