Mestaruusliigan pistepörssin voittanut hakkuri Iina Andrikopoulou Lempo-Volleyn riveihin

12.10.2022

Lempo-Volleyn lentopallon naisten 1-sarjajoukkue on tehnyt pelaajasopimuksen 24-vuotiaan hakkurin Iina Andrikopouloun kanssa.

Andrikopoulou voitti viime kaudella naisten Mestaruusliigan pistepörssin LP Viestin paidassa. Hän on pelannut urallaan 131 liigapeliä ja tehnyt niissä 1 883 pistettä. Maaotteluita vasenkätisellä taiturilla on vyöllä 15 ja hän pelasi Suomen EM-joukkueessa 2019. Palkintokaapista löytyy yksi Suomen mestaruus 2021, Suomen cupin hopea 2020, valinta liigan läpimurtopelaajaksi 2019 ja valinta tähtiseitsikkoon 2022. Liigaa Andrikopoulou on pelannut LP Viestissä ja LP Vampulassa.

Upean viime kauden jälkeen tarkoitus oli suunnata ulkomaille, mutta terveystilanne ei valitettavasti mahdollistanut sitä. Alkukauden pelaamatta ollut Andrikopoulou saapuu Lempo-paitaan hakemaan pelituntumaa.

– Iina oli itse aloitteellinen. Hän haluaa yhä päästä ulkomaille ja lähestyi, pääsisikö harjoittelemaan ja hakemaan pelituntumaa, Lempo-Volleyn päävalmentaja Jani Huurne kertoo.

Andrikopoulou asuu Lempäälässä. Hän tähtää pelaamaan ulkomaille.

– Nyt, kun toivottavasti terveysmurheet alkavat väistyä, on itselläni kova halu olla mukana jossain joukkueessa ja päästä elämään lentopalloilijan rutiinia. Mukana olen Lempossa sen, minkä kroppa tässä kohtaa antaa myöten, Andrikopoulou kertoo Lempo-Medialle ja Lempäälän-Vesilahden Sanomille.

– Oma tähtäimeni on ulkomaiden kentillä, sitten kun sinne siirtyminen on realismia. Ehkä vielä tämän kauden aikana. Lempon joukkue vaikuttaa motivoituneelta, on kiva päästä mukaan. Kun kuntoni paranee, toivottavasti pystyn joukkuetta myös auttamaan.

Huurne kertoo, että Andrikopouloun tasoisen pelaajan saaminen on iso asia myös joukkueen nuorille pelaajille.

– Tämä oli meille joukkueena mahdollisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä. Tämä on meille iso mahdollisuus, nuoret pelaajat näkevät, mitä vaaditaan huipputasolle ja missä on vielä tekemistä. Samalla Iinan saapuminen tuo varmasti mielenkiintoa laajemminkin seurata meidän pelejä ja samalla se antaa näyttöpaikkoja meidän nuorille pelaajille.

Tervetuloa Lempoon Iina!

Lempon seuraava ottelu on 23. lokakuuta Tapanilan Erän vieraana. Lempo on kolmen pelatun ottelun jälkeen naisten 1-sarjassa neljäntenä.

Lempo-Volleyn naisten 1-sarjan kotisivut täällä

Pääkuva: Markus Moisio / Mestaruusliiga