Miehille passarinelikko täyteen kahdella uudella sopimuksella

25.8.2020

Lempo-Volleyn on solminut vuoden mittaiset sopimukset Juuso Rautakorven ja Ville Tuen kanssa. Molemmat ovat pelipaikoiltaan passareita.

Lempolla on tulevalle kaudelle neljä passarisopimusta: Saku Tuomivaara ja Jonne Haavisto sekä uudet Rautakorpi ja Tuki. Passarinelikko pyörittää sekä Lempon 1-sarjan että 2-sarjan joukkueiden peliä.

23-vuotias Rautakorpi palaa lentopallokentille yhden välivuoden jälkeen. Sitä ennen LP Kangasalan kasvatti pelasi Aitolahden Riennossa 1-sarjaa ykköspassarina. 191-senttinen passari on tuttu myös lempääläisyleisölle: hän oli mukana LeKin seurahistorian ensimmäisellä 1-sarjakaudella 2014-2015 Jukka Lehden passariparina.

19-vuotias Tuki käy parhaillaan varusmiespalvelustaan, ja hän kotiutuu joulukuussa. 190-senttinen ja vasenkätinen Tuki on kotoisin Humppilasta ja on Humppilan Yrin kasvatti. Viime kaudet hän on pelannut Raision Loimun 2-sarjajoukkueessa ja hän on ollut mukana Hurrikaani-Loimaan liigajoukkueen kesätreeniringeissä viime kesinä.

Rautakorpi pelaa numerolla 3 ja Tuki numerolla 15.

– On tärkeää, että niin 1- kuin 2-sarjajoukkueissa on kaksi passaria molemmissa. Tällöin yksittäiset sairastumiset tai vaivat eivät haittaa liikaa ja tarvittaessa farmisopimuksen avulla passarit voivat pelata molemmissa joukkueissa. Passareilla hyvä kilpailutilanne, se kehittää nuoria pelaajia eteenpäin, koko nelikko ovat edelleen kehittyviä pelaajia, Lempon manageri Juha Raunio kertoo näkemyksistään.

– Passarimarkkinat ovat suppeat. On ilo, että saimme innokkaita ja eteenpäin meneviä pelaajia rosteriimme.

Kuvissa: Yläkuvassa passarinelikko Ville Tuki, Saku Tuomivaara, Jonne Haavisto ja Juuso Rautakorpi. Pelaajakuvissa ensin Juuso Rautakorpi, Ville Tuki, Saku Tuomivaara ja Jonne Haavisto. Kuvat: Antti Raunio ja Jani Huurne.