Miesten 1-sarjajoukkueelle ensimmäiset 4 pelaajasopimusta ja kiinnityksiä taustajoukkoihin

1.5.2021

Lempo-Volley on avannut kauden 2021–2022 pelaajasopimuksensa neljällä kiinnityksellä. Yhden vuoden sopimukset ovat solmineet hakkuri Tuomas Sillanpää, hakkuri Joel Itänen, yleispelaaja Tommi Nieminen ja keskitorjuja Veeti Ahlfors.

Sillanpää ja Nieminen pelasivat jo viime kaudella Lempossa, Itänen ja Ahlfors ovat uusia kasvoja Lempäälässä. Uusista pelaajista Nurmon Jymystä saapuva Itänen tuli tutuksi, kun viime kaudella takoi Lempoa vastaan 30 pistettä ja valittiin molemmissa keskinäisissä Jymyn parhaaksi. Ahlfors pelasi 1-sarjaa jo toissa kaudella VaLePassa ja viime kaudella hän pelasi VaLePassa 2-sarjaa. Lempo-Volleyn manageri Juha Raunio on tyytyväinen tämän hetken pelaajatilanteeseen.

– Ajan oloon nähden olemme hyvässä tilassa. Viime kauden sakista varmoja poisjääntejä on tiedossa tässä kohtaa kolme, mutta paikkaajia on tulossa. Nyt julkaistujen soppareiden ohella muutama muukin on saletissa, ja toukokuussa kerromme niistä lisää, Raunio paljastaa.

Lempon viime kauden joukkueesta seurassa eivät varmuudella jatka hakkuri Henri Laine, keskitorjuja Teemu Koivunen ja passari Saku Tuomivaara. Laine ja Koivunen ovat jäämässä välivuodelle, Tuomivaara siirtyy Mestaruusliigaan Akaa-Volleyn riveihin.

Kaikkia kiinnostaa supertähti Tomi Rumpusen tilanne tulevaa kautta ajatellen. Raunio kommentoi asiaa näin.

– Tomin kanssa kahvittelimme kauden jälkeen ja turisimme elämästä ja lentopallosta pitkään ja hyvähenkisesti. Lempo arvostaa Tomia isosti ja hän arvostaa meitä.

LUE LISÄÄ UUSISTA SOPIMUKSISTA JA PELAAJIEN KOMMENTIT TÄÄLTÄ 1-SARJAJOUKKUEEN SIVUILTA

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Valmennukseen muutoksia - Sopimuksia taustahenkilöille

Lempo-Volleyn valmennuksessa tapahtuu tulevalle kaudelle muutoksia, kun kaksi kautta Lempon päävalmentajana ollut Esa Kunnari ei jatka päävalmentajana.

– Esan jääminen sivuun on iso isku, mutta tieto tästä tuli hyvissä ajoin seurajohdolle. Esa on ainutlaatuinen joukkueen motivoija ja hengenluoja, toivottavasti vielä nähdään miehen kolmas tuleminen Lempäälässä, Juha Raunio taustoittaa.

Kunnari on tuonut mukanaan Lempäälään menestystä ja joukkuehenkeä. Lempäälän Kisan hän vei 2015–16 liigakarsintoihin ja 1-sarjan hopealle, Lempo-Volleyn 2019–20 runkosarjan voittoon ja 2020–21 runkosarjan kolmanneksi ja välieriin. Kunnarin joukkueet ovat tulleet tunnetuiksi hyvästä joukkuehengestään ja taistelutahdostaan kentällä. Lempo-Volleyn organisaatio kiittää Esaa kausista!

– Viime kaudelle halusin lähteä, koska tiesin kuinka upea porukka saatiin kasaan. Olen ajatellut, että se matka tämän porukan kanssa oli se isoin juttu, ei edes se tulos lopulta. Ja kun miettii kulunutta kautta, koronan tuomat sävellykset ja tauot, loukkaantumiset, selvittiin uskomattoman hyvin, kun pääsimme välieriin asti, Esa Kunnari kertoo kuluneesta kaudesta.

Tällä hetkellä Lempo-Volleyn seurajohto neuvottelee tiiviisti tulevan kauden valmennuksesta. Usea nimi on ollut pöydällä ja keskusteluissa päävalmentajan pestiin.

– Kartoitus valmennuksesta on käynnissä. Valmennukseen tulee tiimi, 2–4 henkeä, joista osa on jo koossa. Neuvottelut ovat käynnissä tässä kohtaa kahden potentiaalisen päävalmentaja-kandidaatin kanssa. Myös uusia nimiä vielä kartoitetaan, jos potentiaalisia tekijöitä ilmaantuu. Toukokuun lopussa viimeistään asiasta tullaan tiedottamaan, Raunio kertoo tilannepäivityksen.

Lempo-Volley on solminut neljä tärkeää sopimusta joukkueen taustaportaan kanssa kaudelle 2021–2022. Juha Raunio jatkaa joukkueen managerina. Hänellä alkaa 1-sarjajoukkueen taustalla kahdeksas kausi ja lempääläisen lentopallon taustalla noin miljoonas kausi. Reijo ”Retsi”  Jakovuori vastaa rahastonhoitajana talouspuolesta ja Antti Raunio jatkaa joukkueen tiedottajana.

– Vielä on 1-sarjassa saavuttamatta se, mihin aina tähdätään eli mestaruus. Se saa innon palamaan isolla liekillä, Juha Raunio kertoo.

– Retsi on tärkeä pala, jämäkkä ja sopivan nuuka kassan vartija. Näinä aikoina talousasiat sanelevat toimintaa erittäin isosti. Antti on maan paras lentistiedottaja, ei Lempo-Volleyn sivuja, somea ja muita tuotoksia suotta ole suitsutettu, Juha Raunio kertoo taustastaffistaan.

Uutena kasvona ryhmään liittyy markkinointipäällikkö Tomi Perkiö. Perkiö on tuttu mies Lempäälässä, sillä hän pelasi LeKissä 1-sarjaa 2017–2019. Viime kaudella Perkiö pelasi 1-sarjaa Pälkäneen Luja-Lukossa. Hän opiskelee liiketaloutta Tampereen ammattikorkeakoulussa ja tulee mukaan vastaamaan Lempo-Volleyn yhteistyökumppanuuksista.

– Viime kauden lopulla etsimme ryhmäämme mukaan tämän puolen osaajaa, ja Tomissa löysimme sopivan, osaavan ja innokkaan palasen tälle osa-alueelle, Raunio taustoittaa.

– Hauska päästä tekemään duunia oman alan hommiin ja samalla oman lajin pariin. Lentopallon kanssa muutenkin suurin osa elämästä menee. Olen jatkamassa lentopallon pelaamista, tällä hetkellä ei ole sopimusta vielä allekirjoitettu minnekään, Tomi Perkiö kertoo.

LUE KOKO UUTINEN TAUSTAJOUKKOJEN JA VALMENNUKSEN SOPIMUSTILANTEESTA LEMPON 1-SARJAJOUKKUEEN SIVUILTA

Kuvat: Kari Kautto, Jani Huurne, Juha Raunio, Joel Itänen