Miesten 2-sarja alkaa sunnuntaina kovalla kotipelillä: analyysit vastustajista

3.10.2019

Miesten 2-sarjakausi alkaa Lempo-Volleyn osalta tulevana sunnuntaina. 6. lokakuuta kello 15 viheltää pilli uuden kauden alkamisen merkiksi. Vastassa on tuolloin Raision Loimun 1-joukkue. Loimulla on liigajoukkueen lisäksi 2-sarjassa kaksi todella vahvaa joukkuetta, ja Lempo saakin heti kovan testin.

Otteluennakkona kauden ensimmäisessä pelissä on analyysi vastustajista tulevan kauden 2-sarjassa.

2-sarjaa pelataan 21 joukkueen voimin kolmessa seitsemän joukkueen lohkossa. Lempo-Volley 2 pelaa B-lohkossa. Muut lohkon joukkueet ovat AitRi, Loimu 1, Loimu 2, NarPa, Oripään Urheilijat ja VaLePa 3.

Aitolahden Riento

Viime kaudella tamperelaisilla oli joukkue 1- ja 2-sarjassa. Viime kauden jälkeen 1-sarjajoukkue tippui kakkoseen, ja seuralle jäi yksi joukkue kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. 1-sarjaryhmästä moni siirtyi Iskuun, eikä 2-sarjaan tullut montaakaan apua, muutama pelaaja löytyy listalta. Viime kauden ryhmä melko paljon uusiutunut harjoituspelien pohjalta. Lempo kohtasi kahdesti treenipeleissä ja vei pelit yhteensä 7-0 Lempolle.

Lempo-Volley 2

Viime kaudella Jyryn nimellä 2-sarjaa pelannut ryhmä pysynyt hyvin kasassa ja saanut muutamia lisäpalikoita. Omista B-pojista kolme on noussut 2-sarjan mukaan ja Jari Nurro tuo kokemusta ja monipuolisuutta. Yhteistyö 1-sarjan kanssa tiivistä, farmisopimus ja kolmella pelaajalla sopimukset molemiin joukkueisiin. Ydinryhmä pysynyt kasassa jo pitkään ja yhteispeli toimii. Harjoituskausi oli lupaava kolmella puhtaalla voitolla, Lempo voi yllättää useat tällä kaudella.

Raision Loimu 1

Viime kaudesta uusiutunut melko paljon, usea kovan tason uusi pelimies, ja lähtökohtaisesti jopa lohkon suosikki. Miikka Purasella, Kai Lehtisellä ja Joni Rouvalilla kokemusta viime kaudelta 1-sarjasta. Farmisopimus TuTon kanssa. Runko omista junioreista, mutta ei enää mikään junnujoukkue.

Raision Loimu 2/MR

Viime kaudella 2-sarjan häntäpäähän jäänyt Loimun 2-joukkue on liigajoukkueen farmi ja nuorien pelaajien kehityshautomo ja seuraava askel junnuista miehiin. Pelaajalistalla liigan nuoria pelaajia, jos pelaavat 2-sarjaa, voidaan puhua toisesta ennakkosuosikista Loimun 1-joukkueen kanssa. Jos liigasta ei tule apuja, taso putoaa. Nuoret loimulaiset saavat hyvää oppia kohti kovempia pelejä ja sarjoja.

Lapin Narvi-Pallo

Lapista mutta oikeasti Raumalta, Lapin kunta on liitetty Raumaan. Narvi-Pallo oli viime kaudella vain pisteen päässä 2-sarjan välieristä. Kokenut joukkue pelannut usean kauden samalla ydinryhmällä, ja aiheuttanut päänvaivaa nuoremmille joukkueille. Jälleen vahva ja lohkon kärkiryhmiä. Nimistä esiin nousee Tapio Kangasniemi, joka tosin ei ole naisten maajoukkuevalmentaja, vaan hänen nimikaimansa. Jättiläisen kokoinen hakkuri Jari Metsä-Tokila jälleen kova pallontappaja.

Oripään Urheilijat

Saviseudun 2-sarjajoukkueissa kävi kato, kun Tammelan Ryske ja Loimaan Jankko luopuivat 2-sarjapaikastaan. Niinpä Oripää, lyhenteenä OU, on saanut naapurikunnista uusia pelimiehiä, kuten Jankon Tuomas Laineen. Muun muassa Petteri Lax on kova pelimies, tunnettu myös arvokisatason pituushyppääjänä. Mielenkiintoinen ja yllätysvalmis ryhmä.

VaLePa 3

VaLePalla on pelaajaputki kunnossa: liigasta 1-sarjan kautta 2-sarjaan. 2-sarjaa pelaa omia B-junioreita. Viime kauden joukkue uusiutunut osittain, kun osa pelaajista siirtyi 1-sarjaan. Uusia pelaajia nostettu omista junioreista. Valmentajana ei jatka lentopallolegenda Harri Lehtimäki. VaLePa pelaa nuoruuden innolla, ja se näkyy myös ailahteluna.

MUUT LOHKOT

Nostetaan esille muutama mielenkiintoinen joukkue muista lohkoista.

A-LOHKO: Himangan Urheilijat, Outokummun Partion Karpaasit, Oulun Kisko, Kuortane 2, Liperi-Volley, Nilsiän Nujakka, Puijo Wolley

Karpaasit

Viime kauden 2-sarjan välierissä. Kokenut, ikämiespohjainen joukkue pitää yhdessä hauskaa ja pelaa kovatasoista lentopalloa. Todennäköisesti tälläkin kaudella rennon letkeällä asenteella taas 2-sarjan parhaimmistoa.

Oulun Kisko

Tämän kauden ainoa uusi joukkue (jos Lempo/Jyry otetaan pois laskuista), viime kaudella Oulun alueella alasarjoja. Ehdottomasti kauden mielenkiintoisin joukkue koko sarjassa, joka tullut heti isosti esille muun muassa sosiaalisessa mediassa ja pelaajamarkkinoilla. Jopa koko sarjan suosikkeja. Ehdottomasti 2-sarjan kovin kaappaus oli Mestaruusliigan hopeajoukkue Ettan keskitorjuja Ville Kaksosen hankinta. Myös muita kovia pelaajia, kuten passari ja puuhamies Jussi Mäkinen.

Nilsiän Nujakka

Pari kautta sitten vielä 1-sarjaa pelannut NiNu oli viime kaudet 2-sarjan keskikastia, mutta uusi nousu näyttää taas alkaneen. Pelaajarinki on laaja ja laadukas, ja uusia pelureita on useampi. Kovimpana liigalegenda Tatu Säisä. Jyrki Meriruokolta on viime vuosilta paljon kokemusta 1-sarjasta. Niin sanottu pohjoisen lohko on kärkijoukkueiden kohdalta todella laadukas.

C-LOHKO: Valkeakosken Isku-Veikot, JyväsLentis, Keimolan Kaiku, Korian Ponsi, Pälkäneen Luja-Lukko, Hollolan Salpis, Vilppulan Tähti

Valkeakosken Isku-Veikot 

Valkeakoski is back! Viime kaudeksi liiton sarjoihin palannut Isku-Veikot oli vielä 2-sarjan hännänhuippu, mutta vahvistunut kovasti tälle kaudelle. Jyrystä tulivat Tapio Hieta ja Lauri Peltoniemi, ja Akaa-Volleyssa viime kauden pelannut Sakari Liehu oli harjoituspeleissä joukkueen mukana. Pelasi kahdesti Lempon kanssa, voitot 1-1. Ei ehkä vielä ihan kärkipäätä, mutta voi yllättää.

Pälkäneen Luja-Lukko

Viime kaudella 2-sarjan välierissä ja lohkovoittaja. Tämän kauden jopa koko sarjan suurin nousijasuosikki. Harjoituspeleissä pyyhkinyt lattiaa niin Vilppulalla kuin Salpiksellakin. Ryhmä pysynyt hyvin kasassa, ja joukkue laadukkaasti valmennettu ja urheilullinen. Sarjan parhaimpia pelaajia Ville Järnvall, ja LeKistä siirtyivät Tomi Perkiö ja Niilo Nurmi.

Hollolan Salpis

Yksi mielenkiintoisimmista joukkueista. Listalla peräti 18 pelaajaa. Farmisopimus 1-sarjan Karhulan Veikkojen kanssa, ja usea salpislainen päässyt jo alkukaudesta pelaamaan 1-sarjaa. Kovat pelit auttavat myös 2-sarjapeleissä, kun itseluottamus kasvaa. Ongelmia voi olla, kun KaVella ja Salpiksella pelit samaan aikaan. Lohkon kärkijoukkueita.

Edit. 3.10. klo 12.10. Korjattu tieto, että Tapio Kangasniemi ei ole naisten maajoukkuevalmentaja, vaan hänen nimikaimansa.